-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
jak sześć na szpice to i tak dobrze ;)
-
Czysty french 2 godzinki
Szpice dlugie bogato zdobione 3 godzinki
-
uff myslalam , ze tylko ja sie tak grzebie z tymi szpicami... zwykly french z coverem robie ok 1,5h max do 2,5h ze zdobieniem a ostatnio nad szpicami ze zdobieniem siedzialam 5h:( ale efekt był zadowalajacy:)
-
ja szpice do 3,5h robie ze zdobieniem, wiadomo, że im bardziej wymyślne zdobienie tym dłużej :)
-
no to szybciutko Wam schodzi :)
-
ja proste zdobienie robię tak 1-1,5 godziny i nie mówcie, że na pewno są złe bo nie są :P to normalne, że im więcej klientka chce tym dłużej schodzi...
znam kogoś kto robi w 45 minut :blink: ze zdobieniem ze wszystkim...nie wiem jak to robi..dla mnie to kosmos :)
-
ja wczoraj mamie robilam frencha brokatowego akrylowego i mi zajelo ponad 3,5 godziny ;/
-
no ja z akrylem wciąż się zaprzyjaźniam, zwłaszcza z frenchem :/ ile ja mame namaltretuje. Biedna chodzi z każdym innym pazurkiem ;) French żelowy u mnie ok 2h max do 2,5h z malowankami, a akrylowy pewnie ze 3h
-
ja robię tylko żelem, nie wiem ile czasu by mi zajęło akrylem :) na początku na pewno długo, pierwsze paznokcie żelowe robiłam 4 godziny...
-
Ja zalezy co robię,ale z reguły to 3 do 4 godzinek:)
-
ja bym nawet tyle nie wysiedziała ( chodzi mi o to że niektóre z was robią po 3 godziny :] ), nie mówiąc o klientkach...
-
jak zaczynałam robić pazurki, to moja koleżanka się dziwiła jak to możliwe, że siedzę nad nimi tyle czasu. Podobno jej stylistka wyrabiała się w godzinę, w co mi się wierzyć nie chce. Bo było widać,że ma ładnie pazurki zrobione, wtopiony brokat ... Nierealne aż. Chyba specjalnie tak powiedziała, żeby mi ciśnienie podskoczyło :P
-
moja instruktorka robiła w niecałą godzinę, więc wierzę że to możliwe:)
asiek ja w salonie robilam też góra 2 bo tak miałam grafik, czasaaami 2,5, ale w domu też robię dłużej 2,5-3, jak doliczysz różne wzorkowe próby, pogaduszki, herbatkę itp to tak wychodzi:D a dziewczyny mi mówią że wolą tak niż jak wcześniej było, jeżeli będę znowu w salonie wynajmować to sobie ustawię grafik tak własnie 2,5 (zależy na co oczywiście), skoro jest sympatyczniej:D:D
-
Tak ja Asia piszesz-kawusia czy herbatka do tego pogaduszki i tak czas zleci a mi do tego za plecami mój mały trzyletni szkrab chodzi :)
-
u mnie wychodzi 2-2,5 godz, tak normalnie, gdyż klientki fiksują ze zdobieniami, i ja już mam wszystko przygotowane do robienia, a one wybierają 30 min do 1godz zdobienie i wtedy czasami pazurki zajmują nawet 3,5 godz, a potem klientka mówi a dlaczego to tak długo, aż mnie nosi
-
to ile czasu zajmuje wybranie klientce zdobienia potrafi do szału doprowadzić :D a może czerwone, nie nie, różowe, albo dobra czysty french :blink:
-
no tak to juz jest z tymi Kobietkami;)
-
mi 3 godziny a nawet dłużej czasami
-
ja dzis french robilam 1 h i 15 min
-
super:)
u mnie to samo, jak w domu jestem, wszystko przygotuję co muszę i tylko te ozdoby..:):) ostatnio to zrobiłam tak, że zagadałam wcześniej co dziewczyna chce (kolorystyka) i przesłałam jej na email kilka 'próbek' na sztuczniaku, żeby miała wyobrażenie jak jaka ozdoba wygląda (jest to klientka która lubi sama ustalić co chce mieć). napisała że już ma pomysł na siebie, ale jak przyszła okazało się że musi mieć frencz bo na rozmowe o prace idzie:)
-
u mnie to jest tak: 2, 2o french czysty z coverem, french z brokatem 2 godzinki, czyste, pod lakier poltorej godzinki, a ze zdobieniami.. oj tego.. to juz jest roznie.. i cztery godzinki:D
-
łojojoj to ja robiłam swoje prawie trzy godziny :D:D:D tylko, że to moje pierwsze pazurki to musiałam się skupić żeby nie narobić dziadostwa :P
Myślę, że z czasem będzie lepiej :)
-
Cytat:
Napisał
aneczka19895
łojojoj to ja robiłam swoje prawie trzy godziny :D:D:D tylko, że to moje pierwsze pazurki to musiałam się skupić żeby nie narobić dziadostwa :P
Myślę, że z czasem będzie lepiej :)
Jak na pierwsze, to super czas. Ja swoje pierwsze zwykle frenche robilam cztery godziny, w wydawalo mi sie, ze zwijam sie jak w ukropie
wszystko jest kwestia organizacji pracy i informacji o niektorych procesach, jesli to Twoje pierwsze pazurki to mozesz nie wiedziec np, ze jak nakladasz zel na pazurka, to nie musisz kazdego z nich trzymac tak dlugo, jak podaje producent(najczesciej ok 120 sekund), wystarczy zamrozic czyli wlozyc pazurka na ok 20 sekund i nastepny i nastepny, jak klientka wklada lapke przy kazdym nastepnym pazurze to tamte poprzednie sie utwardzaja "na sztywno" :)
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Jak na pierwsze, to super czas. Ja swoje pierwsze zwykle frenche robilam cztery godziny, w wydawalo mi sie, ze zwijam sie jak w ukropie
wszystko jest kwestia organizacji pracy i informacji o niektorych procesach, jesli to Twoje pierwsze pazurki to mozesz nie wiedziec np, ze jak nakladasz zel na pazurka, to nie musisz kazdego z nich trzymac tak dlugo, jak podaje producent(najczesciej ok 120 sekund), wystarczy zamrozic czyli wlozyc pazurka na ok 20 sekund i nastepny i nastepny, jak klientka wklada lapke przy kazdym nastepnym pazurze to tamte poprzednie sie utwardzaja "na sztywno" :)
Właśnie tak robiłam jak piszesz :) czyli mówisz, że nie jest źle? :) ufff co za ulga:)
-
Wam to fajnie -tak krótko .Mi schodzi na sobie 4godz.ale ja dopiero zaczynam. Na dodatek po tych 4 godz. nie jestem jescze zadowolona z wszystkiego i widzę że popełniłam tyle błędów . Najgorsze jest to że te błędy najbardziej widzę na zdjęciach;(
-
Cytat:
Napisał
aneczka19895
Właśnie tak robiłam jak piszesz :) czyli mówisz, że nie jest źle? :) ufff co za ulga:)
Pewnie, ze nie jest zle
---------- Dodano o godzinie 21:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:09 ----------
Cytat:
Napisał
anula_buziaczek
Wam to fajnie -tak krótko .Mi schodzi na sobie 4godz.ale ja dopiero zaczynam. Na dodatek po tych 4 godz. nie jestem jescze zadowolona z wszystkiego i widzę że popełniłam tyle błędów . Najgorsze jest to że te błędy najbardziej widzę na zdjęciach;(
a to swietna metoda aby swoje bledy wylapac, cyknac fotke, wyjdzie kazde niedopilowanie. Jak rozumiem robisz tylko na wlasne potrzeby, wiec sie nie spiesz. Z czasem reka sie wprawi, ruch pedzelka bedzie pewniejszy i organizacje sobie wypracujesz.:) i bedzie krocej, a.. jak gadasz z tym,komu robisz gadaj "do pazura" kazde podnoszenie oczu wybija Cie z rytmu i wydluza czas:)
-
Cytat:
Napisał
asiek
ja bym nawet tyle nie wysiedziała ( chodzi mi o to że niektóre z was robią po 3 godziny :] ), nie mówiąc o klientkach...
ja robie pazurki plus minus 3 godzinki i moje klientki potrafia wysiedziec ...a co najciekawsze wracaja :) otoz poraz kolejny sie powtorze : STAWIAJMY NA JAKOSC A NIE NA ILOSC ( SZYBKOSC )
-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
mnie też zajmuje to 4h , ale myślałam że dlatego że zaczynam .Trochę pocieszylyście mnie . Nie wiem czy uda mi się zejśc na 2h kiedykolwiek .Najgorsze jest to że klientkom wydaje się że jak ktoś robi krocej tzn że lepiej:(
-
ja zazwyczaj mieszcze sie w 2,5 - 3 h, no chyba ze zdobienie jest jakies mega skomplikowane lub zagadam sie z klientka hehe, ale tez bym chciala moc uporac sie ze zwyklym frenchem w 2 h...
-
to że ktoś robi krócej nie zawsze oznacza lepiej, niestety ale większośc klientek tak myśli :(
mi french na tipsie zajmuje około 4 godzin, na naturalkach mamie ostatnio zrobiłam w godzinke :)
Natomiast moja znajoma potrafi zrobić biały french lub brokatowy w 40 minut (jak to mówi: gdy jej się nie chce) i tu robi niedokładnie - w efekcie po tygodniu (czasem i to nie) wracają klientki z odpadającymi tipsami, mega zapowietrzeniami itp. itd., ale niektóre przychodzą nadal bo przecież ..... dziewczyna się spręża. Tak było do niedawna, teraz chętnych na tipsy poprostu brak.
-
niestety klientki maja podstawy zeby tak sadzic poniewaz osoba ktora robi set 4 godziny jest jeszcze nie wprawiona co oznacza ze moze miec mniejsze umiejetnosci(dlatego sie bardzo stara co zajmuje kupe czasu) od osoby ktora pracuje w brazny x lat i ma tak wprawiona reke ze seta trzaska w 2h;)
ja jak robilam pazurki w salonie to tez wolalam isc do osoby zaufanej ktora kilka lat pracuje w salonie i paznokietki miodzio mi trzaskala w 2 h:D zamiast siedziec 4h i myslec czy bedzie wszystko ok:)
trzeba cwiczyc,cwiczyc,cwiczyc i ciezko zapracowac na renome;)
-
Dokładnie, trzeba duzo cwiczyć, trening czyni mistrza:D Ja na poczatku tez robiłam paznokcie po 3 godz, a teraz zrobie nawet w 40 min (i nie odpadaja;)) ale musi byc szybki wzorek. Ale najczesciej zajmuje mi to 1-1,5 godz jesli wzorek jest skomplikowany. Im wiecej pazurkow przejdzie przez Wasze rece tym bedzie coraz szybciej:)
-
Ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia ale również dobra organizacja pracy pomaga :)
Im więcej się uczysz tym więcej wiesz, a praktyka czyni mistrza, jednak żeby się nauczyć, załapać tą wprawę należy pamiętać przede wszystkim żeby nie zaniżać jakości na rzecz szybkości :) wprawa przyjdzie z czasem :)
-
Aniahk jestem takiego samego zdaniaaa:)
aaa wprawa przyjdzie z czasem ja kiedys robilam tez 4/5h a teraz juz 2;30/3 zalezy co robiee:)
-
ja czysty french z coverem (ew z brokatem na koncówke) robie w 2h15min, z malowaniem kwiatków 2,5h a z kwaiatkiem akrylowym na 4 palcach niecałe 3 godziny i za chiny ludowe nie umiem zejsć niżej...:blink:
-
Ja zwykły french z coverem robię w 2 h. Ale jak są ogryzki, albo inne problematyczne pazurki i do tego jeszcze wzorek to czasami 3 h :/:
-
mi wzory niestety dużo zajmują :/ ze spiłowaniem poprzedniego ok 3h
robione od podstaw 2h
ale wiem że żadna babeczka nie wychodzi niezadowolona z długości czasu :D
-
moim zdaniem czas pracy zależy w dużej mierze od organizacji stanowiska, wszystko musi być pod ręką. Zauważyłam też że dopóki nie miałam zegara na ścianie szło mi o wiele dłużej, od momentu zamontowania go czas skróciłam o 30 minut jak nie dłużej.I następna zasadnicza kwestia, dla mnie podstawą także są dwie lampy UV. Zeszłam z czasu bardzo kiedys mozoliłam się z pazurami ponad 4 godziny a teraz w 3 godziny ściągam starą masę i robię nowiutkie wraz ze zdobnictwem. Odpuszczam sobie jak przychodzi jakaś znajoma, kuzynka, wówczas od kawy do kawy i może poł dnia zlecieć :skacze:
---------- Dodano o godzinie 16:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:05 ----------
zyzka zdublowałyśmy się prawie :skacze: co Ty mnie prześladujesz czy co hehehehe :D
-
Cytat:
Napisał
violala
Dokładnie, trzeba duzo cwiczyć, trening czyni mistrza:D Ja na poczatku tez robiłam paznokcie po 3 godz, a teraz zrobie nawet w 40 min (i nie odpadaja;)) ale musi byc szybki wzorek. Ale najczesciej zajmuje mi to 1-1,5 godz jesli wzorek jest skomplikowany. Im wiecej pazurkow przejdzie przez Wasze rece tym bedzie coraz szybciej:)
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[COLOR="Silver"]
Mi najdluzej schodzi z odpacowaniem przyklejonych tipsow. Nie wiem czemu. Staram sie zejsc nizej z czasem a tu przyslowiowa d...
-
Cytat:
Napisał
Anika
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[color="Silver"]
Mi najdluzej schodzi z odpacowaniem przyklejonych tipsow. Nie wiem czemu. Staram sie zejsc nizej z czasem a tu przyslowiowa d...
Mi też najdłużej schodzi z tymi tipsami :D