-
Odp: Przed³u¿anie na formie
jak do zera?przy uzupelnieniu czy jak?bo janie rozumiem pytania
-
zmatowic a potem primer iszablon,chyba ze nie o to ci chodzi
-
Natalia paznokieæ nie mo¿e byæ kwadratowy, bo nie bêdziesz mog³a dok³adnie pod³o¿yæ formy...musi byæ obciêty po bokach i do¶æ krótki. Na skanach które doda³a Anna Otkinska by³o to opsiane o ile sie nie mylê
-
ja lubie te czerwone formy, sa fajne sztywne i db sie kleja,
a co do pytanka: natalia, chyba chodzi ci o dlugosc paznokcia??? jezeli tak to nie do "zera" zostaw troszke bo jak podlozysz forme??
-
jak spilujesz do zera to mozesz podczas podkladania formy uszkodzic sobie hyponychium i na bank bedzie bardzo bolec;) zostawiasz doslownie tyle zeby tylko forma sie trzymala ja zostawiam ok mm
moje przed podlozeniem formy tak wygladaja;)
http://images49.fotosik.pl/196/d7d4f552d90ce93e.jpg
-
yhym... dziekujê.. a jak np. z³ama³ sie jeden paznokiec, znaczy za³ó¿my tak kawa³ek po boku i juz teraz nie sa wszystkie równe.. i chce aby by³y to musze go spi³owac i dopiero wtedy wyd³u¿yæ form± by mia³ d³ugosc taka jak inne pazurki bo nie bedzie mozna tylko tego kawa³ka z boku dorobiæ?
nie wiem czy zrozumiale to napisa³am ;P
-
skracasz i przedluzasz na formie bo jak dosztukujesz kawalek moze odpasc przy udezeniu np.
a jak sa za krotkie pod forme to trzeba zaczepke zrobic:)
-
Dziêkuje za rozja¶nienie mojej niewiedzy :skacze: :*
zaczepka to juz jak da mnie wyzsza szko³a jazdy.. jeszcze nie ten poziom :P
-
kochane zaczepke jest bardzo latwo zrobic, jedziesz zelikiem poza pazura na opuszek ,pozniej lekko podwazasz ta czesc na skorze i pod to podkladasz forme :)
-
a mo¿ecie mi powiedzieæ czym tak naprawde ró¿ni sie paznokiec przed³u¿any na formie od tego na tipsie? Czemu tak wiele z Was robi na formie? Jest ³atwiej? S± trwalsze? £adniejsze? :P
-
wydaje mi siê, ¿e to kwestia gustu... tak jak np niektóre osoby wol± ¿el a niektóre akryl
-
powiem szczerze ¿e wolê na formie robic bo szybciej mi to idzie, ale ciê¿ko jest mi przekonaæ klientki bo one maja wyrobione zdanie ¿e jak tipsa nie ma to siê gorzej trzymaj± ... a przeciez jak jest dobrze pazurek zbudowany to wszystko ³adnie piêknie siê trzyma :)
-
hmm.. dobre pytanie, bo tak naprawde jak jedne i drugie dobrze zrobione to ju¿ kwestia gustu. jak masz dobre ³adne tipsy to ok,z nimi jest ten problem ze zwykle ciagle brakuje 3 najpopularniejszych rozmiarów a reszty jest a¿ nad to, dlatego dobrze kupowaæ w firmie która ma uzupe³nienia. jest te¿ kwestia tunelu - na formie trzeba go umieæ zrobiæ a w tipsie maasz gotowy, tylko zwykle p³aski, ale to te¿ ju¿ siê zmieni³o bo s± i tipsy z wiêkszym tunelem. za to szablon z pocz±tku trudniej podlo¿yæ ni¿ na³o¿yæ tipsa...
-
czyli je¶li ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mog± byæ tego przykre skutki :P
-
dasz rade pocwiczysz i sie nauczysz
-
Cytat:
Napisa³
qatrycja
czyli je¶li ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mog± byæ tego przykre skutki :P
ja sie porywam.. hehe :]
Mimo wszystko..
Tipsy sa przereklamowane ;P !!
-
brawo,tak trzymaj!!!!!!!!!:good::good::good:
-
no ja te¿ siê porwa³am:) i jestem zadowolona, z czasem ubêdzie mi miliona pude³ek ró¿nych rodzajów tipsów:)
-
hehheh ja przedluzam na formie i mysle ze sie to nie zmieni,lacze tez akryl z zelami,uzywam tez farbek akrylowych
-
przedluzenie na formie rozni sie tym ze
-dostosujesz dogiencie tunelu to potrzeb danej plytki a tipsy tunelowe nie na kazda plytke sie nadadza
-ogryzkow na tipsie nie zrobisz
- na tipsie moga wychodzic lopatki na szablonie tego unikniesz
- na krogulcze lub rosnace do gory paznokcie tipsa sie przyklejac nie powinno a forma sie sprawdzi w 100%
-szpicow i edzi na topsie nie zrobisz
-przy opracowaniu tipsa sie trzeba sie namachac pilnikiem
narazie tyle jak mi sie przypomni wiecej to dopisze:D
-
agulusia na pewno szpiców na tipsie nie zrobisz?^_^
-
ja robi³am, przycinalam kwadraty
-
No w³a¶nie ja te¿ bez problemu dlatego nie rozumiem dlaczego nie da siê:)
-
mo¿e agulusi chodzi³o o to, ¿e szpice lepiej wygl±daj± wykonane na formie ni¿ na tipsie:)
-
prawdopodobnie. ale z tipsami nie jest najgorzej (---> ikonka :P zastêpowa³a to zdanie ;))
u mnie w galerii mo¿ecie zobaczyæ szpice na tipsie, to by³y 1 szpice, ale mia³am zajawke, robi³am z 5 godzin siedz±c przed tv:) u ivonny jest super praca na tipsie ju¿ fabrycznie szpicowym.
a ja poniewa¿ zar±ba³am w szafke ¶ci±gam pazury i na dniach bêdê æwiczyæ chodz± za mn± te bridge ciekawe jak mi wyjd±... wiecie mo¿e jak do nich zgi±æ formê? bo w temacie o nich nikt mi nie odpisa³ póki co. my¶la³am ¿eby j± zgi±æ na szyde³ku
-
ano prawdziwych szpicow/sztyletow na tipsie nie zrobicie:D
po 1 dlatego ze spice tuneli nie maja a po 2 nawet na tycz tipsach do szpicow wychodza krogulce;)
juz uzasadniam swoje stwierdzenie
na tipsie nie zbudujesz pozadnego szpica tak zeby szla w lini prostej krawedz boczna bo tipsy maja swoja krzywa i wg mnie wychodza kurze pazury;) a jak jest prosto z boku to znowu od punktu stresu leca w dol na leb na szyje;) wiecie o co mi chodzi??
w szpicach ma byc tak samo jak w kwadratach czy edziach od punktu stresu nie moga za bardzo opadac
zdjecie znalazlam na kosmetomani tylko po to zeby pokazac wam roznice;) dobienie bardzo mi sie podoba ale szponowatosc juz nie koniecznie
"szpice" na tipsie z kosmetomani
http://www.kosmetomania.pl/obrazy/wz...zorek_3471.jpg
a te krotsze z photobloga
http://wd5.photoblog.pl/lvp3/200907/7B/44174014.jpg
wiec jest zasadnicza roznica miedzy szpicami a szponami, a to co ostro zakonczone nie koniecznie szpicem byc musi;)
a to sa prawdziwe szpice w wykonaniu Liliyi
http://www.liliya.od.ua/gallery/pics/0019.jpg
-
no dobra ju¿ rozumiem o co chodzi. wrzucam tu fote tego co zrobi³am. chyba a¿ tak krogulcze nie s±, ale ju¿ widzê t± ró¿nicê o któr± ci chodzi³o.
a powiedz jak mam swoje wskazuj±ce szponowate z natury, obydwa mi rosn± w dó³, jak podk³adam formê to robiæ je nie tak 'naturalnie' tylko jakby wygi±æ na prosto nie? wiesz o co mi chodzi?:)
-
na kciuku widac zwlaszcza jak opadaja w dol a nie powinny;)
ja mam krogulcze naturalne w2skazujace i srodkowe i jedyne co pomaga to idealne podlozenie formy na max skrocony pazurek:D
paznokciec jak opada od punktu stresu to musi robic to w lini prostej a nie na pol okraglo:P
-
tak ju¿ zrozumia³am o co ci chodzi:) i przyznaje racje ze jest w tym ró¿nica:) a z tymi wskazuj±cymi to mam w ogole lipe bo dodatkowo s± strasznie skrêcone. jak zdejmê to zrobiê fotke naturalka
-
agulusia pewnie ¿e ró¿nica jest i to ogromna ale wrzuci³a¶ edzie (których ewidentnie nie da siê zrobiæ na tipsie) i szpice do jednego worka i nie do koñca zrozumia³am o co Ci chodzi z tym ¿e siê "nie da":P da siê ale nie s± takie ³adne:) ale powiem Wam ¿e te¿ ró¿nie te szpice na tipsie wychodz±. Na zajêciach robili¶my w³a¶nie na tipsie bo zabrak³o szablonów i na moim palcu nie wyszed³ "krogulec" jak to ja nazywam. Niestety mam tylko zdjêcie robione od góry wiêc nie bêdzie tego widaæ:/:
-
a mi siê uda³o po raz pierwszy cos zrbic na formie mo¿e nie maja idealnego kszta³tu ale s± i uwa¿am ze nie zle skoro trzymaja siê ju¼ miesi±c wprawdzie teraz czas na odnowe bo s± odrosty ale siê cieszê
-
Ja kiedy¶ sobie zrobi³am na próbê pazurka na szablonie i u¿y³am do tego celu ¿elu z Sun Flower i s³abo mi siê utwardzi³ by³ taki jakby elastyczny ten pazurek... wygina³ siê na ka¿d± stronê, zdjê³am go bez najmniejszego problemu ;/ co¶ musia³am ¼le zrobiæ lub ¿el siê nie nadawa³ :(
-
Cytat:
Napisa³
Rozalka87
Ja kiedy¶ sobie zrobi³am na próbê pazurka na szablonie i u¿y³am do tego celu ¿elu z Sun Flower i s³abo mi siê utwardzi³ by³ taki jakby elastyczny ten pazurek... wygina³ siê na ka¿d± stronê, zdjê³am go bez najmniejszego problemu ;/ co¶ musia³am ¼le zrobiæ lub ¿el siê nie nadawa³ :(
sam, cieniusi szkielet z ¿elu zawsze siê wygina trochê w te i wewte ;P Musisz przy nim bardzo uwa¿aæ po prostu . Byæ mo¿e na³o¿yla¶ te¿ zbyt cieñk± warstewkê, wtedy te¿ nie trudno o z³amanie lub wygiecie :]
-
Uwa¿am, ¿e tak naprawdê zale¿y pod tego jakiego tipsa uzywamy i jaka dlugosc szpiców chcemy miec, jak dobrze dobrany tips i dobra dlugosc nie wiadomo czy to forma czy tips, a oto zagadka:) który ze szpiców jest na formie, a który na tipsie?
-
wydaje mi sie 2na formie 1 tipsik:)
bardzo ladne pazurki:P
-
no tak tylko ¿e to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migda³ :D i gdybys zrobi³a ostr± koñcówkê -igie³kê, z boku napewno by by³o wodac ¿e to tips widok z góry nic nie mówi o kszta³cie bocznym
ale ja uwielniam takie w³asnie migda³y
-
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
-
w ogole to ³adne zdobionko!! :) parê stron wcze¶niej te¿ wrzuca³am, od góry nic nie widaæ a od boku dopiero :) a bardzo ³adne oba, szczególnie podoba mi siê drugi:)
-
odwrotnie:)
---------- Dodano o godzinie 19:41 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 19:33 ----------
Cytat:
Napisa³
Anna Otkiñska
no tak tylko ¿e to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migda³ :D i gdybys zrobi³a ostr± koñcówkê -igie³kê, z boku napewno by by³o wodac ¿e to tips widok z góry nic nie mówi o kszta³cie bocznym
ale ja uwielniam takie w³asnie migda³y
Wiem, niestety, zanim sie zorientowalam, ze widok z gory jest mylacy (jakis slabszy dzien na myslenie) spilowalam wszystkie.:nie_powiem: Zgadzam sie, ze to nie klasyczny szpic, ale migdalek tez nie a jednak widzisz-dziewczyny sie myla, tak w ogole, to jestem ostr± zwolenniczk± szablonow:D , tak jak jestem rowniez zdania, ze jak szpice to akryl, a nie zel chocby nie wiadomo ile materialu nakladac, jak wzmacaniac linie stresu szpice ¿elowe na formie s± mniej stabilne, a te szpicko-migdalki sa zelowe, przy takiej dlugosci w miare stabilne, ale to moja opinia, a ja sie znam Aniu-¶rednio.
---------- Dodano o godzinie 20:15 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 19:41 ----------
Cytat:
Napisa³
margareta
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
nie, pierwszy to forma, a ten jasnoniebieski to tips
-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Super :)
Ja zakocha³am siê w formach 2miesiace temu, kiedy po raz kolejny tym razem pod okiem fachowca próbowa³am swoich si³ i teraz ca³kowicie odstawi³am tipsy :)
A no i witam, bo ja nowicjuszka :)