jeszcze raz dziekuje,jutro rano robie
Printable View
jeszcze raz dziekuje,jutro rano robie
a ja dzis mam makaron z grzybami w sosiku
:skacze::skacze::skacze:
Chili con carne
1kg miesa mielonego(moze byc mniej)
Olej
1 duza cebula(posiekana w kosteczke
1 zielona papryka pokrojona w kosteczka
1 czerwona papryka pokrojona w kostke
90 g pieczarek(plasterki)
1 zabek czosnku wycisniety
750ml siekanych pomidorow z puszki
1 lyzeczka-soli,papryki,pieprzu,tymianku
1 lyzeczka chili w proszku
3 kropelki Tabasco
560ml czerwonej fasolki z puszki odsaczonej
60ml przecieru pomidorowego
Po kolei co i jak to juz nie bede pisala bo chyba wiadomo,Jak juz chili con carne jest gotowe,rozkrajamy ziemniaka(najlepiej w mundurku,pieczonego na pol na to wrzucamy nasza potrawe a jak kto lubi mozna jeszcze posypac startym serem.Mozna tez podawac z ryzem.Mozemy poszukac w sklepie tez gotowego proszku(sosu)w sklepie wtedy juz nie musimy dodawac czesci tych przypraw.Smacznego!!
a dzis tynk ze scian hahaha
zupa grzybowa i ziemniaczki z jajem sadzonym ;P
Pomidorowa :D
dzis spagetti :D mniammmmm
a ja nie mam weny twórczej. i zrobię moim omlety. :(:(:(
Ja mam krokieta :P
!! Też miałam krokieta :D
A ja mam dzisiaj lenia i poszla na latwizne i kupilam pierozki :)
wczoraj był kurczak po meksykańsku z ryżem i do tego sałatka, a dziś nie wiem;)
a u mnie też leń :D "Ponysł na.... Roladki schabowe" tyle że zamiast schabiku piersiątka z kurczątka - coś mi się rymuje jak obiadek gotuje :skacze:
a u mnie dzisiaj rosół a na drugie ziemniaczki kurczak nio i surówka:)
A ja dzisiaj robię knedle ze śliwkami:)
u mnie dzisiaj pomidorowka t lanymi kluseczkami,ziemniaczki i kotleciki z piersi kurczaczka w panierce.
salatka z pomidorkow jeszcze z polski-3 sie jeszcze uchowaly-hi,hi,hi
A u mnie dzisiaj Cygany:)
A ja nie wiem, chyba ziemniaczki jakaś surówka i kotlecik :P
Gołąbki:D
Jade co to cygany?:)
Pychotka ale moj maz powiedzial ze jak ,,sprzedam,,przepis to mi w ryjek strzeli:)
ja już po obiadku. dzisiaj był rosołek z makaronikiem, a na drugie ziemniaczki z koperkiem do tego pierś z kurczaka podpieczona w sosie grzybowym i do wyboru mizeria albo surówka z kiszonej kapustki. pychotka.:skacze::skacze::skacze::skacze:
a tu macie przepis na cygany.
http://forum.wzorki.info/jedzonko/35...a-obiad-2.html
CYGANY
http://www.mojeprzepisy.pl/szablony/..._skladniki.gif
- schab bez kości 4 plastry
- ogórek konserwowy 3 szt
- koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
- cebula 1 szt
- jajko 2 szt
http://www.mojeprzepisy.pl/szablony/...yrzadzenia.gif
Schab rozbić na cieniutkie kotlety uważając aby nie zrobić dziur. Posolić i popieprzyć.
Ogórek i cebulę pokroić w małą kostkę. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i Vegetą.
Na środek rozbitego plastra schabu nałożyć porcję farszu, złożyć na pół dociskając brzegi.
Kotlety panierować w mące- jajku-bułce tartej.
Smażyć na patelni w większej ilości oleju.
No akurat u mnie cygany to inne skladniki,ale to jest stary przepis u meza w rodzinie jego babcia robila i taka nazwe to mialo:)albo pychota barszcz z kaszy gryczanej moja psiapsiolka robi i za cholerke nie chce mi dac przepisu:(
a ja dzis pojechalam do pizzerii
ja dziś mam frytki z piersi kurczaka:D i do tego warzywa na patelnię :glodny:
ja dziś nawet nie miałam ochoty na obiad
zizia dziś zrobiłam twój pomys pychota
ja dziś robię spagetti z takim sosem Fixy ť Produkty ť Knorr.pl mniammmmmm:D
pomidorka
dzis na obiadek nalesniczki do wyboru z :nutella dzemem lub serem :D
Pomyślałam że podzielę sie dzisiaj z Wami moim przepisem na kurczaczki al' KFC :P Wychodzą naprawdę dobre, a jak je przyrządzam to zawsze wiecej i jak zostają to pozniej można podjadać :D
A wiec co potrzebujemy?
2 piersi z kurczaka,
ciasto naleśnikowe (mleko, woda gazowana, jajko, mąka)
przyprawy: pieprz cayenne lub też spotykane jako zmielone chilli (najważniejszy składnik! dzieki niemu ma ten fajny posmak), papryka słodka,
płatki kukurydziane,
olej,
bułka tarta
Dobrze jest wrzucić wcześniej piersi do wody na jakieś 30min. co sprawia że później są bardziej soczyste. Następnie gotujemy piersi. W tym czasie można przygotować ciasto naleśnikowe dodając do niego pieprz cayenne i słodką papryke, wszystko według gustu, pieprz cayenne to dość ostra przyprawa wiec z umiarem :D ja zawsze probuje juz zmieszane ciasto jaki ma smak, dobrze jak jest dość ostre bo to sie zniweluje później z panierką. Mięsko odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki ( podłużne czy jakie tam kto woli :D ) i moczymy w tym naszym cieście (aha! dobrze jak ciasto jest dość gęste) i teraz panierujemy: płatki kukurydziane mieszamy razem z bułką tartą... płatki można troche pognieść żeby lepiej przylegały do panierki. Tak przygotowane kurczaki wrzucamy na rozgrzany olej, najlepiej do głębokiego smażenia. Czekamy aż sie zarumieni i gotowe !
Do tego zawsze serwuje frytki z sosem słodko-pikantnym z Tao Tao (pycha!) i sałatę z sosem włoskim z Knorra :) Smacznego! :P
Aha! Mam nadzieję że w miare jasno wytłumaczyłam, jak coś to piszcie :P
A tu wrzucam moje kurczaczki przed smażeniem:
Załącznik 8923
Właśnie wcinam cygany mniaammmm!!
a ja dzisiaj robiłam kotlety z kalafiora..
kalafior ugotowany (potłuc jak ziemniaki)
5 jajek ugotowanych
1 jajko surowe
bułka tarta
troszke mąki i mleka
starty ser żółty (20 dkg)
przyprawy do smaku
wszystko razem rozgnieść
kotleciki formowac i obtaczać w bułce tartej..
smażyć na głębokim oleju!!!!
PYCHAAAAA
a to jest przepis prywatny mojego tatusia!!!;)
brzmi całkiem nieźle, muszę spróbować, to masz zdolnego tatusia tylko pozazdrościć
ja mam makaronik z sosem :D tu dałam przepis http://forum.wzorki.info/jedzonko/86...html#post66712
u mnie makaron chyba jutro będzie. a dziś to jeszcze nie wiem
u mnie ostatnio królują zupy,a córce na drugie robię "ziemnaki w mordulkach" na parze... tak jej ostatnio posmakowały że nic innego nie chce jeść:o:huh: do tego masełko prosto z mleczarni i odrobina soli morskiej... ja tez to lubie ale od czasu do czasu... jeśc to codziennie od kilku dni już mi się przejadło:huh:
a u mnie pyry i schabowy mniam mniam :D
schabowy miałam wczoraj:) u mnei też zupki ale to na pierwsze, a na drugie mozę kurczaka z grilla zrobię, musze skoczyć do mięsnego i zobaczyć co mają
aż zgłodniałam, ja dziś umówiłam się z kumpela po pracy na sałatkę lub kebaba, więc u mnie dziś syf kupny na obiad