kochane, a ile bierzecie za zabieg na dłonie, a ile za stopy hybrydowe??
20-06-2011, 21:21
janielcia
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Witam!
Jestem początkująca w sprawach robienia paznokci metodą hybrydową, zamówiłam sobie zestaw startowy na allegro, okazało się, że oprócz lampy i pilników wszystko jest do niczego.
Bardzo proszę o poradę jaką markę wybrać, shellac jest kosmicznie drogi (ponoć najlepszy). I czy to prawda, że muszę kupić wszystko jednej marki (bazę itp), może któraś wie gdzie kupić najtaniej?:yess:
20-06-2011, 21:27
asia
janielciu praktycznie caly temat jest o roznych firmach i ktora lepsza ktora gorsza, zerknij sobie od poczatku :). najlepiej chyba kupic sprawdzonych marek, wtedy kiedy organizują promocje
21-06-2011, 10:00
janielcia
Dziewczyny, proszę napiszcie mi PILNIE która firma jest najlepsza do frencza. Ja już zwariowałam od wyboru!:leze:
21-06-2011, 10:41
barbara_kawka
Cytat:
Napisał janielcia
Dziewczyny, proszę napiszcie mi PILNIE która firma jest najlepsza do frencza. Ja już zwariowałam od wyboru!:leze:
ja frencha na mistero milano robilam i sie trzyma ;)
21-06-2011, 11:57
asia
zamawiam dzisiaj wieczorem bass, mam nadzieje ze w piatek mi przyjdzie i w sobote cykam fotki :)
21-06-2011, 13:34
dzikakura
Ja do frenchyka kupiłam EF i widzialam wczoraj klientkę, 5 dni po stylizacji i uffff, wszystko się trzyma(ja sie troche boję hybryd):DDDD boje się, ale je uwielbiam:DDD, niestety nie mam zdjęcia
Mam ich caly komplet: bazę, top coata, biały i transparentny opalizujący taki brokacikowy
21-06-2011, 19:15
katerina15
heh, kaka dziś mi przyszedł ten hybrydek i też się zmarszczył :/ i nawet finish go nie wyrównał, a dałam tak cienką warstwę jak to możliwe :/ Kolorek faktycznie fajny, tylko szkoda, ze się tak łobuzuje. Możliwe żeby długość trzymania pazurka w lampie miała znaczenie ?
21-06-2011, 19:44
zlotko87
na tym szkoleniu w Euro Fashion nam mówili że np bazę z jakiejś formy chyba NSI trzyma się tylko 10 sekund- więc u Was może ten czas ma jakieś znaczenie?
21-06-2011, 22:06
Sieciunia
A moze bza za grubo polozona? Ja mysle, ze czas tez moze miec znaczenie, bo 10 sec jest dla lampy ledowej, a zwyklej chyba trzeba dluzej potrzymac, le powiem szczerze, ze sama hybryd nie uzywam, tylko sledze na biezaco na kliku forach, bo myslalam nad kupnem. Kazda firma jest inna wiec trzeba chyba troche metoda prob i bledow trafic :P
21-06-2011, 22:09
zlotko87
No w ledowej trzeba trzymać 10 sek zapomniałam dodać- dzięki Sieciunia.
W normalnej lampie (tak mówili na szkoleniu) hybrydy trzymamy 2-3 minuty w ledowej 30 sek więc trzeba byłoby obliczyć ile się trzyma bazę w zwykłej :)
21-06-2011, 22:35
kaka80
Cytat:
Napisał katerina15
heh, kaka dziś mi przyszedł ten hybrydek i też się zmarszczył :/ i nawet finish go nie wyrównał, a dałam tak cienką warstwę jak to możliwe :/ Kolorek faktycznie fajny, tylko szkoda, ze się tak łobuzuje. Możliwe żeby długość trzymania pazurka w lampie miała znaczenie ?
katerhina ja je odsylam,normalnie juz probowalam wszystkiego nawet wlasnym pedzelkiem nakladalam zeby nie przesadzic z iloscia nakladanej warstwy,bylo lepiej ale te dwie cienkie nie pokryly,szkoda gadac;(,nablyszczacz wcale nie nablyszcza,jakies matowe sie zrobily,NIE KUPUJCIE TYCH ZELI:(
---------- Dodano o godzinie 22:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:33 ----------
Cytat:
Napisał Sieciunia
A moze bza za grubo polozona? Ja mysle, ze czas tez moze miec znaczenie, bo 10 sec jest dla lampy ledowej, a zwyklej chyba trzeba dluzej potrzymac, le powiem szczerze, ze sama hybryd nie uzywam, tylko sledze na biezaco na kliku forach, bo myslalam nad kupnem. Kazda firma jest inna wiec trzeba chyba troche metoda prob i bledow trafic :P
trzymalam po dwie minuty kazda CIENIUTKA warstwe!!!!!!!:(
21-06-2011, 22:36
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał Evelyn.
50zł i jedno i drugie ;]
22-06-2011, 01:02
katerina15
Ja na szczęście wzięłam tylko jeden na próbę. No nic, przynajmniej wiemy żeby ich więcej nie brać ;)
22-06-2011, 08:16
Agnieszka Praska
Cytat:
Napisał Evelyn.
40zl dlonie 35 stopy
22-06-2011, 08:55
Emilia B.
miałam zrobić próbnik i oto jest (kolorki ciut przekłamane (ja zawsze niestety wrrr) :)
http://images37.fotosik.pl/896/5d0fe09c9e6afc5dmed.jpg
1- INDIGO P01 (Z DROBINKAMI)
2- INDIGO R02
3- MM ANTYCZNY RÓŻ (W REALU CIUT JAŚNIEJSZY)
4- MM ANTYCZNY RÓŻ +INDIGO P01
5- MM PUDROWY RÓŻ
6- MM GŁĘBOKI AMARANT +INDIGO P01
7- MM GŁĘBOKI AMARANT (JEST BARDZIEJ W FIOLET NIŻ NA ZDJĘCIU)
8- INDIGO R04 (GŁĘBOKIE BORDO)
9- MM DZIKIE WINO (CIUT CIEMNIEJSZY OD R04)
22-06-2011, 10:51
janielcia
Cytat:
Napisał barbara_kawka
ja frencha na mistero milano robilam i sie trzyma ;)
Poszłam za twoją radą i dziś ma mi przyjść baza i zestaw do frencza, możesz mi napisać swoją metodę kładzenia?:ok:
22-06-2011, 11:32
barbara_kawka
Cytat:
Napisał janielcia
Poszłam za twoją radą i dziś ma mi przyjść baza i zestaw do frencza, możesz mi napisać swoją metodę kładzenia?:ok:
janielciu nie wiem czy tak jest zalecane ale ja delikatnie matowie potem daje prep. antyseptyczny , primer potem baze cienko i do lampy . maluje frencha biela ( cienki pedzelek wzielam ze starego lakieru i nim maluje ) i lampa i potem dwa razy baza :) ostatnia przecieram , oliwka i gotowe ;)
22-06-2011, 13:32
janielcia
Moja droga, możesz mi powiedzieć ile trzyma się na paznokciach w dobrym stanie?^_^
A z doświadczenia, jak długo utrzymuje się na paznokciach?
22-06-2011, 14:33
milka_n
Laski ja używam z MM i nic sie nie marszczy, co prawda nakładam naprawdę mega cieniutkie warstwy, nie wiem co by się stało jak nałożyłam bym grube warstwy..nie próbowałam.
Miałam też na próbę te z tych tańszych i odradzam...poważnie!!! Nie marszczyły sie, też nakładałam cieńkie warstwy ale odpryskują juz na następny dzień, nie wszystkie ale niektóre, czego hybrydy z MM nie robią...i do tego te tańsze mają taki nieprzyjemny zapach...jak farba do malowania!!!
Mam też jeden z orginalnych Shellac-ów CND i jest wszytsko OK, nic sie nie dzieję :) Nie mam z innych firm które też mają swoje hybrydy z wyższej półki więc sie nie wypowiem!!!
Moja znajoma ma z Ladys-nails i mówiła że wszystko jest OK, zakupiła cały zestaw po wypróbowaniu jednego więc muszą być OK, inaczej nie inwestowała by :)
Pozdrowionka :)
23-06-2011, 11:12
Evelyn.
zuzaneczka, agulusia dziękuję za odpowiedź na temat cen... ja biorę 40 za dłonie(ale myślałam, że dużo) nie robiłam jeszcze na stopach...
23-06-2011, 11:20
Alicja Chrzanowska
Janielcia, w Mistero Milano french można wykonać na dwa sposoby: z wykorzystaniem różowego i białego koloru oraz bazy, bądź też z wykorzystaniem tylko bazy i kol. białego.
W obu przypadkach, dla lepszej przyczepności płytkę paznokcia należy przygotować poprzez delikatne zmatowienie paznokci polerką bądź pilnikiem o gradacji 180 lub 240, użycie Preparatu STANDARD i Primera DELICATE
1 sposób: Nałożenie bazy BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 90sek (w upalne dni bezpiecznie jest utwardzać przez 120sek)
Nałożenie jednej cienkiej warstwy ROSA INOCENTE - utwardzanie w lampie przez 120sek
Namalowanie końcówki frenchowej VELLUTO BIANCO - utwardzanie w lampie przez 120 sek
Pokrycie całości preparatem BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 120sek. Przemycie całości płynem do przemywania masy żelowej DETERGENTE.
Przy częstym korzystaniu z solarium czy przy mocnym słońcu, aby nie dopuścić do zżółknięcia frenchu warto nałożyć sunblocker, który zabezpieczy stylizację przed przepuszczaniem promieni.
2 sposób: Nałożenie bazy BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 90sek (w upalne dni bezpiecznie jest utwardzać przez 120sek)
Bezpośrednio na bazę namalowanie końcówki frenchowej VELLUTO BIANCO - utwardzanie w lampie przez 120 sek
Pokrycie całości preparatem BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 120sek. Przemycie całości płynem do przemywania masy żelowej DETERGENTE.
W razie, gdyby hybryda się "rozpływała", zawsze można przemyć bazę dla większej kontroli materiału.
Dziewczyny, na marszczenie o którym pisałyście (w upalne dni może być to nagminne) jest sposób - utwardzanie po dwa paznokcie zamiennie z drugą dłonią. W ten sposób nie dopuści się do "rozlania" hybrydy na pierwszym paznokciu w momencie kiedy kładzie się ją na czwartym
23-06-2011, 12:12
janielcia
Cytat:
Napisał barbara_kawka
janielciu nie wiem czy tak jest zalecane ale ja delikatnie matowie potem daje prep. antyseptyczny , primer potem baze cienko i do lampy . maluje frencha biela ( cienki pedzelek wzielam ze starego lakieru i nim maluje ) i lampa i potem dwa razy baza :) ostatnia przecieram , oliwka i gotowe ;)
zrobiłam zgodnie z radą, zobaczymy za kilka dni jak będzie się trzymać:ok:
23-06-2011, 17:49
Sorcha
Zrobiłam dziś sobie french MM. Ciekawa jestem czy będzie trzymał się tak dobrze jak kolor...
23-06-2011, 20:33
Alicja Chrzanowska
Z frenchem nie powinno być problemów :) powinien wytrzymać min 2 tyg :)
23-06-2011, 22:31
janielcia
Witam
Moje drogie, proszę o podpowiedź co zrobić żeby zwykły lakier trzymał się dłużej na naturalnych paznokciach. I oczywiście która firmę polecacie? Ostatnio kupiłam l'oreal za 39 zł i był do kitu. Myślałam, że za taką cenę będzie super, tymczasem jedna warstwa nie kryła a po dwóch warstwach wychodziły bąbelki. Nie pomagało nawet to, że trzymałam go w lodówce. A moje drogie lakiery hybrydowe trzymać w temp. pokojowej czy w lodówce?
---------- Dodano o godzinie 22:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:22 ----------
Czy któraś z Pań może mi powiedzieć jak kryją lakiery MM?
23-06-2011, 23:06
milka_n
Cytat:
Napisał janielcia
Witam
Moje drogie, proszę o podpowiedź co zrobić żeby zwykły lakier trzymał się dłużej na naturalnych paznokciach. I oczywiście która firmę polecacie? Ostatnio kupiłam l'oreal za 39 zł i był do kitu. Myślałam, że za taką cenę będzie super, tymczasem jedna warstwa nie kryła a po dwóch warstwach wychodziły bąbelki. Nie pomagało nawet to, że trzymałam go w lodówce. A moje drogie lakiery hybrydowe trzymać w temp. pokojowej czy w lodówce?
---------- Dodano o godzinie 22:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:22 ----------
Czy któraś z Pań może mi powiedzieć jak kryją lakiery MM?
Hybrydy MM trzymają bardzo dobrze :) Jak klientki nie skubia i nic z nimi nie robią to nic się nie dzieje, nie marszcza się, nie odpryskuja i do tego maja bardzo ładny połysk przez cały okres noszenia :) Tylko nakładaj bardzo cienkie warstwy żeby uniknąć marszczenia...
24-06-2011, 20:21
asia
doszly mi hybrydki z bass, wieczorem zdam relacje ;)
25-06-2011, 20:09
dzikakura
a to hybryda na naturalsach, troche niewyrazna, ale fajnie się ja robi, ja lubię, tylko zawsze się boję o trwalosc, hybrydy-komplet z EF
26-06-2011, 21:06
germana
Ja zrobiłam sobie ręce efexclusive...
kolor black pearl
wrażenia mam nie za fajne ;(
po kilku dniach 3-4 cała ręka i kawałek drugiej mi odprysły...
stopy tez już widzę że ciut zaczynają... szczególnie duże palce.
wydaje mi się że wolny brzeg zabezpieczyłam dobrze...
ale on w ogóle wygląda jak pokruszony przy brzegach...
+ ciężko sie zdejmowały... głównie musiałam spiłować
hmmm.. może coś źle zrobiłam...
baza 1 min, kolory i nawierzchniówka 2 lampa uv.
na początku były ekstra
jakieś rady? ;)
26-06-2011, 22:06
janielcia
Moje drogie kobietki, ile powinnam trzymać bazę w lampie a ile biała końcówkę z MM. Kilka dni temu robiłam i trzymałam po dwie minuty wczoraj odprysły mi trzy paznokcie, tzn biała końcówka, frencz robię tylko z bazy i biały, lampę mam uv.
26-06-2011, 22:45
urbanka1
Do mnie przyszedł (wreszcie) zestaw Shellac'a :D Bardzo lubię Indigo, ale jednak jak dla mnie nie ma porównania... Szczególnie przy ściąganiu jest tak niesamowita różnica:skacze:
26-06-2011, 23:01
katerina15
A któraś z Was miała może lakier żelowy z Allepaznokcie?
26-06-2011, 23:29
dzikakura
germana, niby wszystko dobrze, no:(
sprobuj jak robisz hybrydke odgiąc opuszek i zalac tez wolny brzeg przy walach, moze to byl problem, ale zeby na stopach? na stopach powinno sie trzymac najgrosze niechlujstwo:(
janielcia- baza 2 minuty, kolor 2 minuty.
26-06-2011, 23:33
zlotko87
Na buteleczkach przeważnie jest ile co powinno się trzymać (w lampie).
26-06-2011, 23:41
germana
no właśnie uchodowałam sobie prawie 0,5 cm od opuszka.
wiec zawinięcie było łatwe i mogłam spokojnie sobie podziubdziać.
( najbardziej mi popękał środkowy centralnie przy wolnym brzegu na środku. ( cholera że nie zrobiłam fotki)
nail harmony trzymaly mi sie nawet bez zawijania wolnego brzegu ( przeprowadzałam test)
spokojnie prawie 2 tygodnie i myślę że by było dłużej gdybym nałogowo nei skubała ;p
te były sliczne na początku wymuskałam je bo właśnie zależało mi na sprawdzeniu trwałości...
a tu taki psikus...
a moje stopy to świętość :P więc tym bardziej nie powinny bo maltretuje je zawsze x set razy bardziej niż dłonie żeby były idealne jum jum ( takie zboczenie ^^).
no cóż.
odetchnę i spróbuje jeszcze raz ^^ mam jeszcze drugi kolor.
może on będzie ok.
i najwyżej będę znów wołać o rade tym razem obfoce ^^
27-06-2011, 08:00
Elizabeth76
germana ja też robilym ef tylko innym kolorem na stopach i trzyma sie mineło już dwa tygodnie wydaje mi sie że przytej firmie trzeba dobrze zalac wolny brzeg może tez za grubo kładziesz i to jest powód ze pęka ;)