bardzo dziekuje Kochane Dziewuszki, chcialam jeszcze sie porwać na nową ławe i dywan ale mama mnie sciagnęła za noge na ziemie, że mam nie przesadzać :DD::D
Printable View
bardzo dziekuje Kochane Dziewuszki, chcialam jeszcze sie porwać na nową ławe i dywan ale mama mnie sciagnęła za noge na ziemie, że mam nie przesadzać :DD::D
teraz jest ładnie i przytulnie...
nie przesadź z tą czerwienią bo czerwień na dłuższą chwilę w nadmiarze wzbudza agresję i podenerwowanie ;)
hehe dzięki Nysza, zachowam umiar, kupie tylko serwete no i posciel, ale na codzien przykryta jest kocem lub całkiem złozone mam łozko w wersalke więc tragedii nie będzie :)
Dziewczyny znow prosze Was o pomoc. Do tej pory nie kupilam lampki nocnej i nakrycia na lozko z poduszeczkami. Nic mi sie nie podoba. Fajnie by było jak byście wrzuciły jakieś linki np. aukcji na allegro. Brak mi pomyslu. A mam juz wszystko brakuje tylko tej lampki i nakrycia.
Ja myślę, że tam nie powinno znajdowac się nic dominującego bo pościel i tapete masz dominującą. Wpadłam na taką lampkę, może będzie pasować:)
Lampka nocna SPAN czarna z kryształkami Italux 2BM (2590196022) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Myslalam wlasnie o identycznej lampce tylko w kolorze bialym bo zdaje mi sie ze na tej ciemnej tapecie to czarny bedzie zle wygladac
Pumcia pisałaś, że masz dywan i firanki w kolorze waniliowym, to może coś w takiej kolorystyce wybierzesz, skoro chcesz cos jasnego :) Taka waniliowa/beżowa lampka mogłaby ładnie wyglądać :)
Też myslalam o tym zeby byla waniliowa, ale bardzo ciezko cos w tym kolorze znalezc. Przejzalam juz chyba cale allegro i nic sensownego w tym kolorze nie zauwazylam. Tak jak pisalas to musi byc cos prostego zeby sie z tapeta nie gryzlo a nic takiego w oko mi nie wpadlo. Ta lampka do ktorej linka podalas podoba mi sie bardzo ale kolor maja tylko czarny i bialy.
to kup białą i zamontuj zwykłą żarówkę, ona daje żólte światło, więc jak będzie zapalona to będzie pasowała Ci do dywanu, a jak będzie zgaszona to będzie zimno biała czyli będzie pasować do srebrnych elementów wystroju które też są zimne :)
ja tez mam duzy pokoj z czerwonymi dodatkami, ostatnio dokupilam pare rzeczy, jak znajde jutro chwilke czasu to wkleje foty
O Dzidzia to czekam, może mnie czymś zainspirują i dodam jakiś element do mojego wystroju:) buzaki
A może wy jakis pomysł macie dla mnie bo ja już nie wiem sama...
Mam takie styropianowe literki z imieniem małej i nie wiem co z nimi zrobić... znaczy jak i czym je ozdobić żeby ladnie wyglądało... Myślalam nad kupnem jakiejś bluzki w lumpku w kwiaty czy coś w tym stylu i obklejenie kazdej literki tym... myślałam też o filcu ale nie wiem w jakim sklepie mozna go kupić...
ja bym pokryła je czymś co wygładzi fakture i pomalowała farbką do ścian na jakiś ładny kolor np pasujący do pościeli, wózka albo ogólnie wystroju pokoiku ale troszke kontrastujący z kolorem ścian:) układ pewnie już obmyśliłaś, ale mi się podobają takie ułożone w łuk, półkole jakby nad łóżeczkiem :)
a jeśli chcesz już czymś oklejać to ja bym stawiała na plusz tzn welur, na pewno mają w pasmanteriach do kupienia :) takie byłyby mięciutkie i miziaste :D
mam nadzieje, że chociaż minimalnie Ci pomogłam Milenko :)
kurcze chyba zaczyna sie odzywac we mnie jakiś przyspieszony instnkt macierzyński bo już widzę siebie jak urządzam pokój mojemu dziecku :D a dopiero 20 lat mam hehehe :)
Powiem ci tak ściany mamy bezowe dodatki pomarańczowe... pościele mamy różne jedną rózową inną pomarańczową i niebieską... Welur może i fajny ale kurz na nim widać... Chce je da nad łóżeczkiem właśnie. Nie mamy niestety dla małej osobnego pokoju tylko będzie z nami..
no to stawiałabym w takim razie na pomalowanie ich farbami :) będzisz mogła na sucho ścierac kurz i będzie mniej roboty, niż z tym oklejaniem :)
też bym stawiała na farbe - z materiałem jest ciężko żeby go dobrze "zamontowac" :) literki mozna zrobic kolorowe,każda w innym (pomalowane np farbkami akrylowymi i pokryta lakierem lub jakims werniksem np matowym) wtedy bedzie pasowac do wszystkiego :) w ostatecznosci pomaranczowe beda sie komponowac z pokojem :)
Malutkapumcia - ja bym Ci zaproponowała lampę nocną do sypialni taką jak ja mam z przezroczystym dołem, można tworzyć dowolne zestawy w IKEI. Klosze są różnego rodzaju i w różnych kolorach a doły szklane też w różnych fasonach ;)
Zielona lampka jest przyozdobiona przeze mnie filcowym obrusikiem :P kupiłam tę lampę w Black & White.
A to drzewko nie wiem czy by się nadawała na nocny stolik, ale jakbyś była zainteresowana, to też jest dostępna w IKEI :]
U mnie w miescie niestety nie ma IKEI. A gdzies w necie mozna dostac takie lampki?
Musiałabyś zerknąć na allegro ponieważ wiele rzeczy z asortymentu IKEI można kupić na allegro :]
http://allegro.pl/ikea-stranne-lampa...648325758.html znalazłam tylko to "drzewko", ale mogę Ci jeszcze tę polecić http://allegro.pl/ikea-knubbig-lampa...670521474.html widziałam ją na żywo i też jest bardzo fajna, ale do aranżacji mojego wnętrza nie pasuje bo mam wysoką sypialnię i ta lampka by "zginęła" :/:
no to kolej na moj czerwony pokoik:) jest dosc duzo rzeczy czerwonych, ale nie martw sie Nyszko:* nie wywoluje agresji, czuje sie w nim przytulnie, szczegolnie wieczorami w mieciutkim kocyku przy blasku i zapachu swiec:D
z racji jesieni i halloween jest kilka pomaranczowych drobnostek;)
Witam drogie panie :)
Fajnie się was czyta i ogląda wasze aranżacje :)
Dobrze że znalazłam ten wątek bo sama właśnie buduję mieszkanie ( jestem na etapie kładzenia kafli)
U mnie w domku będą dominować klasyczne kolorki ( biel, beż, szarość i czerń ) na pewno nie długo pochwalę się fotkami :)
Dodatkowo nie długo ba za2 tygodnie otwieram mały gabinecik kosmetyczny( tz będę wynajmowała poddasze od fryzjera) i zastanawiam się nad kolorami?! myślę o bieli srebnym i lekkim różu, jakie są wasze odczucia i w jakich kolorkach macie swoje salony ?
pozdrawiam serdecznie i czekam na wasze opinie
Magdalena tutaj znajdziesz na pewno coś co Cię zainspiruje :)
http://forum.wzorki.info/wlasny-gabi...y-w-pracy.html
Dziękuje Tobie bardzo :) biorę się do oglądania, aż ślinka cieknie jak widzę zaginające się półki od tych wszystkich cudowności :skacze:
Dzidzia - pięknie tam u Ciebie, ja mam kuchnię w takich kolorkach :)
Kasiulka bardzo ladna kuchnia.Szczegolnie podoba mi sie ten facecik nadzidziany nozami!
ktoś tu chyba lubi truskawki :P Piękna kuchnia - aż by sie w niej popichcilo (koniecznie cos z truskawkami hehe)
a ten ludzik to taka przestroga co by sie choopy nie plątały gdzie nie ich miejsce hehe :D
Widze coraz więcej nas- miłośniczek czerwieni :D
Dzidzia jakie kanapy <3 :love::love::love::serce:
Magdalenka czekamy na zdjęcia, uwielbiam nowe mieszkanka i nowoczesne wnętrza :)
Kasiulka swietne truskweczki no i stojak na noże wymiata wszystko :D
kasiulka ale Ty masz apetyczny truskawkowy raj !!!
az mi ślinka leci hahah
chyba smakowicie sie gotuje w takiej truskawkowej kuchni :ok:
Dziękuję kochane za miłe słowa :* kuchnia truskawkowa bo musiała "grać " kolorystycznie z dużym pokojem, ponieważ to taki malutki aneks kuchenny, najpierw chciałam tam ściankę postawić, ale jak już się wprowadziliśmy to stwierdziłam, że nawet fajnie mieć taki ankes, szczególnie przy imprezowaniu, bo same wiecie, że my kobiety potem połowę imprezy spędzamy w kuchni na pichceniu, więc przynajmniej w tym aneksie mam OKO na wszystko i nic mnie nie omija :skacze:
A nożownik faktycznie fajny, bardzo wygodny, ale noże który były w komplecie stępiły się chyba po miesiącu, więc teraz mamy w tym zestawie konkretne noże, które dostaliśmy w prezencie ślubnym, ponoć noży się nie prezentuje, ale nam służą więc jesteśmy zadowoleni :skacze:
A ja dalej draze temat lampki nocnej :P I dzis cos mi wpadlo w oko i chcialabym zasiegnac Waszej opnii. Bedzie pasowac?
http://allegro.pl/s-n44-lampka-biurk...634229544.html
Dla przypomnienia zdjecie pokoju
http://pliki.wzorki.info/images/I7wO9.jpg
Malutkapumcia - jak na mój gust to jak najbardziej będzie pasowała, jest "spokojna" i taka musi być do tak bogatego wnętrza, mam na myśli: wzorzystą ścianę, podłogę i narzutę.
Taka lampka będzie pasowała idealnie :ok:
malutkapumcia bardzo ładna ta lampka :) Myślę że będzie ładnie pasować ;) Dziewczyny mam problem, pod koniec roku chcemy kupić jakiś narożnik ale mam problem ogólnie żeby zrobić jakieś ładne wnętrze ponieważ w mieszkaniu mamy ściany drewniane, pokaże wam zdjecia moze cos doradzicie :D
Ja osobiście dałabym coś z kontrastem np czarny:P ale nie każdy lubi;D
Ja bym dała byle jaki narożnik tylko przykryłabym go jakąś wełnianą, barankową narzutką w góralskim stylu :)
Fajny pomysl ale nie moge sobie na wszystko pozwolic ze wzgledu na psa i corke rowniez :(
A ja bym dała jakiś narożnik w ostrym kolorze i do tego kilka dodatków w kolorze narożnika :ok:
Hmm taka ostra czerwien moze by sie troche zywiej zrobilo ;) do tego jakies dodatki :) jak cos pokombinuje dam zdjecia :) Mąż sobie zrobil na scianie, sciane wspomnien i chce miec cala w zdjeciach heh ^_^^_^ ale nie wyglada to najgorzej;)
kasiulka81 twój stojak na nożę mnie powalił:wow: rewelacja !!!
jak miło mi się na to patrzy
moje 70mertów na razie czeka na położenie kafli więc długa droga przede mną około 3 miesięcy do wprowadzenia się, dzisiaj był pan bo kuchnie meble do salonu i łazienkowe na wymiar robione,, jestem ciekawa co z tego wyjdzie :) wybrałam fronty, blaty, skrzynie, uchwyty, okucia itd :) na pewno jak tylko się już coś pojawi będę się chciała podzielić z wami moim szczęściem i nowym mieszkaniem :) półki co podziwiam wasze :kooffa:
Dzięki, moją kuchnię też robiłam na wymiar i sama sobie tak wymyśliłam, ale też pola do popisu za dużo nie miałam w tak małym aneksie kuchennym :P