-
Odp: Evolashes - rzesy, kleje, removery, norki, rzesy z norek
Nie określiłaś dokładnie, który klej zamówiłaś (chyba, że nie doczytałam ;-) ).
Ja pracowałam na ultra plus z SL a teraz pracuję na hs-5 z EVO i jestem mega zadowolona. Rzęski się nie sklejają i mogę spokojnie pracować wiedząc, że aplikacja będzie czysta . No wiadomo, że czasem coś się sklei, ale sporadycznie.
Co do trwałości to ja nie wiem bo u mnie klientki czasem już po tygodniu piszą, że im rzęski lecą i że same odpadają :( a dobrze kleje bo nawet dopytywałam się bardziej doświadczonych niż ja :D i mówiły że rzęski dobrze przykleiłam.
Ale też czasem jest, że po tygodniu dzwonią, że rzęski im lecą straszliwie i chcą poprawki :D a jak przychodzę to może tylko kilka rzęs brakuje.. eh a te panikują :D
-
Zuzia dokładnie ten HS-5
Trochę mnie pocieszyłaś, SL jest OK ale co butelka to inna jakość. Kiedyś był ciut gęstszy (tak przynajmniej mi się wydaje), szybciej robi się biały nalot i trzeba wymieniać.
Chciałabym wypróbować inne ale mam jakiś opór (może bardziej strach).
Większość klei i tak wychodzi z jednej wielkiej beczki tylko w różne buteleczki rozlewane:(
Przekonam się pewnie dopiero za jakiś miesiąc. Klej musi do mnie dotrzeć, muszę zrobić nim aplikację a potem czekać aż klientka wróci na uzupełnienie. A ja chcę wiedzieć już dziś :glodny:
-
Dzikakurko wybieram się do Cibie na szkolenie tzn na razie zbieram na nie:D! Ale chciałabym dokonać zakupów u was:) oczywiście tylko do swojego użytku . u mnie w mieścinie sa 2 laski ktore to robia jedna jak zrobi trzymaja sie tydzin a druga nawet nie wie czym przedluza i co to norki:|.A więc wpadłam na pomysł że zakupie sobie od was rzęski i koleżanka mi zrobi moimi produktami:D i teraz prosze o pomoc:skacze: chciałabym jakieś rzeski ale nie wiem jakie wszscy tak zachwalają te norki:) kilka moich kolezanek robilo sobie rzesy w salonach i według mnie ich przedłuzanie to byla meka i udreka rzesy zaaplikowane cały czas im sie wykrecały wchodziły do oka w kolko musiały je czesac i poprawiac masakra ...Mysle ze to chyba zalezy od jakosci rzes prawda?i włąsnie ja bym chciała jakies takie żeby mi sie tak nie robiły:D z gory dziekuje za pomoc
-
Odnośnie hs5 ja kleję nim od jakiegoś czasu i jestem mega zadowolona- nawet jak w upały dziewczyny przerzucały się na U+ ja dalej kleiłam hs5 i rzęski bardzo ładnie się trzymały :) szybko schnie, jest bardzo wydajny, dobrze przyciąga rzęski i świetnie się rozprowadza- aplikacje naprawdę wychodzą bardzo czyste. Jedyny minus jest taki, że się już na niego uczuliłam i to okropnie- dlatego od dziś maska i okluary ochronne ;p.. tak to w zasadzie żadna z klientek nie narzekała ani na zapach, ani na to że gdzieś ją drażni w oko- i nie zdarzyły mi się u żadnej zaczerwienione oczy po aplikacji :]
ahhh i co do evo to muszę jeszcze dodać, że przesyłki docierają do mnie zawsze szybciutko- oczywiście jeśli nie ma jakieś zawalanki ze strony poczty :/ i nie zdarzyło mi się, żeby było coś nie tak z produktami, a klientki też sobie chwalą jakość :)
Blejsia- chodzi Ci o norkę naturalną?? To jest rzęsa do aplikacji 2:1, więc jeśli któraś z dziewczyn o których pisze takie zakłada, to poprostu zapytaj jej jaka stylizacja jest dla Ciebie najodpowiedniejsza- jakie długości, skręt itp... jeśli masz możliwość zrobienia 1:1, to dokładnie tak samo- i wtedy kupisz to, co faktycznie będziesz miała zakładane...a ten post powinien się chyba znaleźć w wątku ogólnym, a nie produktowym evo :/...
-
A to nie wiedziecja:( wiem że kolezanka robi tylko metode 1:1 myślałam że norki tez tak mozna:D
-
prawdziwe norki raczej nie- są do tego za delikatne, chociaż z tego co widziałam, to u mnie w krk jakaś laska kleiła norkę 1:1, moim zdaniem będzie się wykręcać i szybko spadnie, a efekt też marny... norki typu mink, czyli syntetyk owszem
-
Ja bym własnie chciała żeby to ładnie wygladalo na oku i sie nie wykrecały wchodzac do oka;/ mam 5 m-cznego synka i nie mam czasu za bardzo na malowanie rzesideł.chciałabym iść na wygodę:D a laska co u nas robi to po 1 tyg odpadają niby mówi ze robila kursy u profesjonalistow placila 2 tys ale efektow nie widac:). Nie wiem ale moim zdaniem chyba ma kiepskie produkty skoro tak się dzieje;/.Dlatego wolę poradzic sie speców:D w tej dziedzinie:D
O matko Meraszka...byłam u Cibie na stronie... !Czemu tak daleko mieszkasz:(
-
to niekoniecznie musi być kwestia produktów- oczywiście jakość jest bardzo ważna, ale wiesz- z g**** bicza nie ukręcisz, jak ktoś kleić nie potrafi to i dobrymi produktami schrzani... spróbuj poszukać w okolicy jakiejś dziewczyny, która umieszcza zdjęcia swoich aplikacji- tu już mozna jakoś ocenić czy umie, czy nie... wtedy po doborze długosci, grubości i skrętu do tego, co byś chciała ponosić i oczywiście do stanu Twoich naturalnych rzęs, będziesz mogła zamówić sobie coś fajnego od evo- rzęski naprawdę noszą się świetnie i dobrze też się na nich pracuje, ale w pierwszej kolejności znajdź kogoś, kto klei z sensem :] możne któras forumka się przyzna, że jest z okolicy? :) z tego, co ja wiem to faktycznie najbliżej masz do kury i osobiście, jakbym miała taką możliwość to podłożyłabym się pod jej pensety ;)
-
Meraszka obym była zadowolona ta jak TY.
U+ mnie nigdy nie uczulał, no może kiedyś jak próbowałam korzystać z pierścienia, zagapiałam się na klientkę i momentami prawie trzymałam w nim swoje oko;P nom i troszkę wtedy szczypało, ale to z mojego jełopstwa tylko:)
A możesz słówko o tym czemu w wyższej temeraturze ktoś zmieniał na U+? Chodzi o konsystencję?
-
hmm, podobno wolniej gęstnieje i lepiej trzyma, ale niech się wypowiedzą dziewczyny, które mają większe porówanie...ja na u+ kleiłam ostatnio jedno uzupełnienie, ale nie było az tak ciepło...
osobiście kleję cały czas na hs5, nie trzymam w lodówce, nie mam żadnych woreczków termoizolacyjnych i wszystko jest ok :) nawet w upały- jasne, że trochę szybciej gęstnieje, ale jakiegoś większego problemu nie ma- poprostu trzeba wylać na kamień świeżą porcję...przy normalnych temp. jedną kroplą jestem w stanie wykleić całą aplikację, przy upałach potrzebuję dwóch- max trzech.
-
uuuu tylko jedna kropla? W sumie to ja U+ nigdy nie oszczędzałam bo pojemność 10 ml to i tak zabójcza ilość jak dla mnie, wiedziałam że i tak część pójdzie do kosza więc lałam na szkiełko za każdym razem jak mi się zachciało :D i nigdy nie zwracałam na to uwagi ale tak ze 3 razy to chyba standard.
-
Dziewczyny same widzicie, ze praca naszymi produktami to nie tylko przyjemnosc, ale i ciekawy efekt koncowy...
-
Nom ja to dopiero zobacze i mam ochotę pozytywnie się zaskoczyć :yess:
-
tez mam taka nadzieje, :)
-
edytakon- 'ciekawy efekt końcowy'..hmm, co masz na myśli? ;)
-
Ciekawy efekt końcowy: klientka po aplikacji daje znaki życia, posiada nadal parę oczu, powieki dolna z górną są w stanie się od siebie odkleić;]
-
ja bym jeszcze dodała, że nie ma kleju we włosach ;) hihi
-
No popatrz popatrz... a ja myślałam że ten klej we włosach to taki standard a nie ciekawy efekt. Widocznie mój zmysł estetyczny mnie nie zawodził, no bo w sumie to zawsze blond włosym robie ciemniejsze pasemko na grzywce a brunetki wychodzą z zagęszczoną czupryną :haha:
-
Meraszka w sumie masz racje w 100%:) Niby mam blisko ale daleko to ok 2 h autem a ja mam synka i niebardzo tak z kim zostawic bo to praktycznie dzien stracony;/
-
no w końcu doczekałam się kleju (do blinka i hs5) :D zamówienie złożone, teraz tylko cierpliwie oczekiwać na przesyłkę i będę testować produkty :)
-
Cicho tam baby :)
ciekawy efekt koncowy - dobre sobie cholercia jak to teraz przeczytalam to sama sie smieje do monitora, wygladam conajmniej glupio :):)
BozenkaP juz mialam gotowa Twoja przesylke wczoraj, ale pieniazki nie wplynely wiec czekamy na wplate i jak co to dzisiaj wysle :)
-
Normalnie nie wierzę własnym oczom:wow:
Mam w łapkach klej (hs-5), w weekend zamówiony, wczoraj wysłany i to Pocztą Polską!! Szok!!
Na ostatni mój klej (z innej hurtowni) czekałam 2 tygodnie (po 4 telefonach i 1 sms) w dodatku koleś robił mnie w konia myślał że chyba nie wiem jak wygląda datownik pocztowy ech...
Tylko że na uzupełnianko pojadę pewnie dopiero w przyszłym tygodniu:(
Dziewczynki powiedzcie czy da się sprawdzić datę ważności kleju? Zdażyło mi się dostać wyschniętą buteleczkę dlatego pytam.
-
haaa- do mnie też dotarła paczuszka :) błyskawica :D teraz tylko muszę się przepakować do większego kufra, bo 'kolekcja' rzęsowa mi się ciut za mocno rozrasta ;)
-
Meraszka ja mam duży kuferek a i tak jak do niego zaglądam to zaraz przewracam wszystko do góry.. rzęsami;)
A oto mój bałaganik:
Załącznik 57537
-
Edytko dzisiaj dopiero wplacilam wiec pieniazki pewnie jutro dojda :)
-
izi- bardzo mi przykro, ale powiem Ci że ani to duży kuferek, ani sprzętu za wiele ;p... a ja porzadek muszę mieć- wszystko u mnie w oryginalnych opakowankach od początku, same najpotrzebniejsze rzeczy, żeby syfu nie było a i tak wlaśnie oficjalnie przestałam się mieścić z moimi szpejami :/
dziewczyny- powinnyście jeszcze mieć w ofercie jakieś fajne kuferki, co by nie szukać po obcych ;)
-
Heh:) to są tylko najpotrzebniejsze rzeczy i raczej w pojedynczych sztukach. Zapasiki mam w szufladach nomi i oczywiście do kuferka nie wejdą większe buteleczki: płyny do zmywania kleju, preparaty do dezynfekcji, ręczniki, płatki, prześcieradełka na łóżko itp. itd. ozdoby też nigdy nie pod ręką - rzadko mi potrzebne.
Już dawno wyleczyłam się z dojazdów do klientek więc wszystko mam na półeczkach a kuferek jest bo jest, mam go od początku i nawet go lubie:love:
Moja kobitka od rzęs ma taki malutki kuferek a nawet kufereczek kwadratowy i zawsze się zastanawiam jak ona tam wszystko mieści... ??
Meraszka a może Tobie plecak ze stelażem potrzebny :P
-
Kochane witam ponownie.
Własnie siedzę w sklepie a przez pół dnia wczesniej czytałam formu żeby wiedzieć które z rzęs w kuferku wybrać na początek . a jak przyszło do wpisywania uwag i wyboru to się kompletnie zakręciłam więc błagam o pomoc. Chce silki 0,20 i minki 0,15 to wiem ale ktore skrety z silków to te najbardziej używane (któraś z was pisała że ładnie w nich każdemu wlaściwie) to B czy pomyliłam?
i z minków 0,15 natomiast chciałam takie raczej dla dojrzalszych kobiet z opadnietymi juz trochę powiekami - który skręt mam wziąść.
Tak to jest jak nie zapisze w trakcie czytania tylko licze na swoją pamięć :glupek:
-
paczuszka dotarla i do mnie...
dziekuje za prezencik :*
swoja droga ja w ogole nie wiem jak wam podziekuje dziewczyny.. nie dosc ze zarąbisty kurs u Edzi to jeszcze jakosc produktow rewelacja...
i to wszystko robi mi pikna renome na tym moim zapupiu :)
mua:*
-
Zam złożone co prawda z poprawkami poprawek w uwagach ale chyba sie dziewczyny rozczytacie. Jesli puszcze przelew jutro kolo 13ej to wysylka jutro pojdzie czy w piatek dopiero?
-
ja uwazam, ze kuferki sa potrzebne wylacznie dla mobilnych stylistek, dojezdajacych do klientki. to jak z paznokciami pewnie - nie zmiescisz wszystkiego do kuferka, tylko najpotrzebniejsze rzeczy. wiec jezeli inwestowac, to w regaly z szufladami :)
-
Dobrze gada - polać jej ;]
Ja też tak myślę. Kuferek był jednym z moich pierwszych zakupów rzęskowych i tak trzymam tam glamoty z przyzwyczajenia (chociaż się nie kurzą:P )
Moje dojazdy zakończyły się gdy przy transportowaniu łóżka rozdarłam kawałeczek na rogu ;[; oraz gdy większość dziewczyn to okazały się młode mamy, które nie mają z kim dzieci zostawić. Nom a później lata ci takie pod nogami i ciągnie mamuśke za nogawke, brrr.... do d*** z takim zakładaniem.
-
Izi pol biedy jak lata pomiedzy nogami... do mnie przyszly dwie w jeden dzien z dwiema corkami jedna 10 miesiecy druga 9 at do pilnowania mlodszej i uwierzcie ze mimo, ze mam 3 swoich dzieciakow to takiej migreny od wrzeszczacego dzieciaka nigdy nie mialam jak po wizycie ich dwoch.
Zyzka ciesze sie bardzo ze kleisz :) :) :) TY WIESZ dobrze dlaczego :)
Meraszka super blyskawica :)
-
Edzia tylko sobie wyobrażam:glaszcze: nie ze mną takie numery, nie wytrzymałabym.
A tak w ogóle dziołchy to mam Wasz kleik hs-5 na oczach. Troszkę podszczypywał, bardziej niż U+ ale bez tragedii. Zobaczymy jak z trwałością. Oczy całe więc jutro testuje na klientce:D
-
Izi całe?:) hehe mnie tez podszczypuje w trakcie aplikacji, ale tragedii nie ma :)
Chociaz trwalosci na sobie przetestowac nie moge... kusi dziubanie oj kusi :)
-
Całe, całe oto dowód:
Załącznik 57662
I ja właśnie testuje na sobie od wczoraj:) a dziś również zrobiłam aplikację na klientce. Jak mi się uda to wrzucę fotkę na inny post ze zdęciami (żeby tu nie zaśmiecać)
Moje pierwsze odczucia: jest OK, półsekundówką to bym go nie nazwała ale jest nieźle, napewno zrobie niebawem zamówienie na kolejny, pojemność w sam raz, nie pozostawia grudek, zastanawia mnie tylko biały osad który powstał dziś na buteleczce wczoraj otwartej (solidnie był zamknięty i leżał sobie w ciemnym chłodnym miejscu) no nic, zobaczymy jak będzie się z czasem zachowywał.
Jak na tą chwilę to polecam tym, którzy też poszukują kleju dla siebie (EVO HS-5) warto wypróbować. To pisałam ja - Izi:lol:
-
i ja w koncu zamowilam od Was dziewczynki na probe hs-5 i silki:) musze zmienic firme bo moja stara firma zaczyna leciec w ciula troszeczke;p mam nadzieje ze zostane Wasza stala klientką:)
-
Paczuszka do mnie dotarla :) dziekuje :* dostalam tez magic pack.to sa torebeczki ktore przedluzaja trwalosc kleju?
Rzeski diamond silk R E W E L A C J A!
-
Ja też już paczuszkę mam w domku. :skacze: Niespodzianki w paczuszce - a szła expresem :D Teraz pozostaje zacząć kleić. Jak spłodzę coś godnego kiedyś to może się na forum pochwalę nawet .
Teraz pewnie będę zanudzała pytaniami ale może mnie zniesiecie dziewczyny bo bardzo serdecznie tu na forum widzę :ok:
-
ja właśnie zamówiłam klej:)
pieniążki już lecą przelewem:)