-
Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Cytat:
Napisał
cubaro
Ja kleiłam od początku na Plusie z SL, był wiosną moment zwątpienia w niego, zakupiłam HS-5 i się trochę rozczarowałam, wróciłam na SL ale faktycznie zamawiam teraz tylko 5 ml.
Cubaro, napisz jeszcze coś więcej o HS-5. Ja też testowałam wiele klejów i zawsze wracam do SL, oczywiście 5ml :P choć mam w kuferku inne i w razie potrzeby je wyciągam :)
-
jestem świeżo po wczorajszym kursie i chce zamówić jakiś zestaw. Ale wczoraj używałam rzęs z woreczka i trochę ciężko mi się na takich pracowało. Instruktorka mówiła, że te z opakowania są przede wszystkim do metody blink i sama teraz nie wiem jakie zamówić, co mi polecicie bardziej?
-
Rzęsy z paska poza kwestią ekonomiczną (nie wyrzucisz ich przez przypadek z gabki, z pudełeczka), bardzo ulatwiają nam pracę, przyspieszają zaawansowanym. Ja uzywam tylko z paska, to skróciło bardzo moj czas pracy.
-
Cytat:
Napisał
edytakon
Rzęsy z paska poza kwestią ekonomiczną (nie wyrzucisz ich przez przypadek z gabki, z pudełeczka), bardzo ulatwiają nam pracę, przyspieszają zaawansowanym. Ja uzywam tylko z paska, to skróciło bardzo moj czas pracy.
Właśnie tak myślałam, że przyspieszają pracę, bo tamte cały czas mi skakały zanim je dobrze złapałam. Tylko jak się wyciąga te rzęski pęsetą?
-
bardzo latwo najczesciej uchwycisz 1 rzeske, bez piekszego wyszukiwania jej
-
Cytat:
Napisał
edytakon
bardzo latwo najczesciej uchwycisz 1 rzeske, bez piekszego wyszukiwania jej
w takim razie raczej sie na nie zdecyduje, a teraz ide na Wasz wątek :)
-
Wiec może o polecanych i nie polecanych metodach.
Co sądzicie o 2:1 i 3:1. Na logikę jeżeli chcemy uzyskać większe zagęszczenie to pewnie mamy do czynienia ze słabymi rzadkimi rzęsami. Zatem czy słaba rzęsa utrzyma 2 czy 3 nawet cieńsze rzęski? Czy rzęski norki są na tyle delikatne, że utrzyma je słaba rzęsa nawet 3szt. Czy raczej metoda 2:1 – 3:1 jest dla osób o mocnych rzęsach, oczekujących teatralnego efektu? Czy jest to po prostu nowość wprowadzona dla urozmaicenia, a mało praktyczna? Pracuje na metodzie 1:1 już 3 lata, zastanawiam się nad urozmaiceniem. A co sądzicie o metodzie piórkowej?
-
jak najbardziej do słabych, cieniutkich, zniszczonych, rzadkich itd. rzęs polecam metodę 3:1 oraz stylizacje rzęsami 100% z norek. u moich klientek już nie raz się sprawdziło w praktyce :ok: metodę piórkową bardzo lubię, wygląda niezwykle naturalnie, polecam.
-
Myslę dokladnie jak Marchewkowa :)
-
Zatem 3:1 na słabych rzeskach owszem, ale tylko norki?
---------- Dodano o godzinie 11:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:06 ----------
-
Justynac, ja już odpowiadałam na to pytanie. no ileż można powtarzać to samo na wątku? ;( do metody 3:1 również nadają się syntetyczne, ale jak zapytasz, jaka grubość, to cię ugryzę zamiast marchewki ;)
-
zapewne zależy to od rzęsy jaką pochwalić się może klientka. Nie znalazłam tego na wątku więc przepraszam, jeżeli ponawiam temat. W każdym razie nikogo nie zmuszam do odpowiadania na pytania liczę tylko na dobrą wolę i chęć pomocy. :kwiatek:dziękuję za pomoc dziewczyny
-
Justynac, poczytaj u mnie na blogu o metodzie 2:1 i 3:1, obszernie pisałam na ten temat, mam przykłady aplikacji rzęsami z norek i rzęsami syntetycznymi, choć w różnych postach, ale są.
ktoś prywatnie mnie zapytał o primer i odtłuszczacz. tak, to są dwa różne produkty, i też o tym nie raz już wspominałam. jeżeli napisałam, że po odtłuszczaniu nanoszę primer, to oznacza, że właśnie w tej kolejności je stosuję. też zrobię porządny post na ten temat, opiszę na podstawie moich obserwacji, czym się różnią i dlaczego powinno się je stosować razem.
choć zrobię to dopiero za jakiś czas, w tej chwili szykuję inne ciekawostki.
-
Dziewczyny chciałabym pochwalić firmę Evolashes. Jestem po pierwszym zamówieniu i nie dość, że paczkę dostałam na drugi dzień (poczta priorytet) to jeszcze były w niej dwa gratisy. Do tej pory przy współpracy z SL nie dostałam nigdy gratisu, a na przesyłkę czekałam zawsze min. 3 dni.
-
a do mnie paczuszka priorytetowa z Evo idzie już 12-ty dzień, pewnie realizuje moje marzenia - podróżuje :D
-
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i dopiero czytam temat od początku ale nurtuje mnie już pytanko...
Co sądzicie o kleju z hurtowni Cosme-Sun? Kupował ktoś od nich? Jak w porównaniu do Evo czy innych?
Ja mogę porównać do Blinka. Ten z CosmeSun dłużej trzyma, szybciej schnie.
Denerwuje mnie jednak to że zero o nim informacji na stronie i u przedstawiciela.
No i podzielę się moim bólem... Przy drugim opakowaniu Blinka kupionego w LL około 2 miesięcy temu klientki zaczęły skarżyć się na uczulenia... Miała któraś z nim kłopoty?
-
Witam! nadiuszka, znam cię z innego forum, wreszcie dołączyłaś do najlepszego ;) chyba już ci pisałam, że nigdy nie miałam okazji pracować na kleju z hurtowni Cosme-sun. ale może nasze dziewczyny go przetestowały, wstaw zdjęcie, będzie łatwiej ocenić.
Jeżeli masz na myśli Ultra Plus, pisząc o alergiach, to owszem. ja z tym klejem miałam mnóstwo kłopotów.
-
No cześć nadiuszka:) Fajnie, ze jesteś:) ja nie używałam kleju , o którym piszesz. Z blinka miałam tylko ultra bonding (i tylko jedna dziewczyna ze skłonnością nie domykania powiek miała kilka dni czerwone białka, ale potem przechodziło) , ale szybko zamieniłam go na ultra plus z Evo.
-
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie.:piatka:
Ostatnio miałam okazję popracować na Evo kleju i rzęskach. Klej jednak ma dość silne opary, zresztą jak i BLINK. Ale schnie szybko, to fakt.
Dzisiejsza relacja.
Zdjęcie kleju? Jak się nauczę to wstawię.
Ale i tak prócz nazwy hurtowni i adresu nic na nim nie ma. I żadnej informacji gdziekolwiek!
-
Co do cosme-sun to jak kiedys byłam w salonie to babka nimi robiła rzeski i w sumie jak babka przyszła na uzupełnienie to nadal sporo miała - ale to tyle mam do powiedzenia na ten temat.
A ja już sama nie wiem lepiej wziac hs5 czy ultra+? Ofc z Evo.
-
Ja dziś dumam czy brać ten cosme-sun czy z Looksus'a ten Gold Glue.
Mam zarówno ultra+ jak i hs5, ale chciałabym spróbować czegoś jeszcze :cwaniak2:
-
Ja bym brała Golda :) lada dzień zamawiam :)
-
To jadę po niego. Cosme-sun odłożę na później :)
-
ja pracuję na produktach looksus lashes ale ostatnio zakochałam się w rzęskach firmy elarto z częstochowy,skręt C nie jest tak mocny jak w looksus lashes ale daje bardzo fajny efekt naturalnego podkręcenia,poza tym dobrze się je aplikuje bo są w kasetkach z odklejanymi paskami,no i cena przystępna:) no ale kleju z LS nie oddam za żadne skarby:)fantastyczny jest,polecam
-
-
Cytat:
Napisał
natalilka
no ale kleju z LS nie oddam za żadne skarby:)fantastyczny jest,polecam
który to taki fantastyczny?
ja niestety przez klej z Looksusa (BLINK) pozbyłam się kilku klientek.
ale już nie eksperymentuję. przynajmniej w salonie...
-
:glupek: łooo!... przepraszam za literówke,chodziło mi o Looksus lashes:) (LL) używam strong plus i extra strong i naprawde uważam że są godne polecenia:)
-
Marchewkowy... gdzieś zdaje się na Twoim blogu czytałam (ale właśnie nie mogę znaleźć tego) o płynie micelarnym z rossmana do demakijażu przy rzęskach. Przypomnij jak możesz dokładnie co to było. A może ktoś z was ma też inne pomysły na preparat do demakijażu? Mój dostawca ostatnio nawala muszę coś zmienić.
-
Justynacch to ja też pisalam, jest płyn micelarny jednofazowy w rossmanie za 7 zlotych, specjalnie do rzęs przedłużanych, firmy rossmanowskiej, czyli isana
-
Witam serdecznie, od pewnego czasu przeglądam forum i oczarowana Waszymi pracami postanowiłam również spróbować. Oczywiście już po przeszkoleniu i pierwszych stylizacjach. Rzęski (i inne tam) mam z evo, B 0.2 mix. Chciałabym wypróbować te cieńsze 0.15, ale od jakiegoś czasu są niedostępne. Czy możecie polecić mi coś zamiennie?
-
Ja ostatnio kupiłam w looksusie norki - 99zł ktoś może ma i już testował? Bo u mnie nagle chętnych brak:D
-
gorzka a mozna wiedzieć co to za norki w takiej podejrzanej cenie? :]
-
A nie wiem jak one się sprawują,ale znam pewną Panią ( naszą forumowiczkę :D) która czyniła nad nimi swoje magiczne czary i badała je na swój sposób i twierdzi że naturalne :D
-
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
A nie wiem jak one się sprawują,ale znam pewną Panią ( naszą forumowiczkę :D) która czyniła nad nimi swoje magiczne czary i badała je na swój sposób i twierdzi że naturalne :D
zlap ze 3 rzesy peseta i przypal zapaliniczka jesli b ede smierdziec spalonymi wlosami to znaczy ze naturalne:P
-
Cytat:
Napisał
agulusia
zlap ze 3 rzesy peseta i przypal zapaliniczka jesli b ede smierdziec spalonymi wlosami to znaczy ze naturalne:P
to właśnie uczyniłam, śmierdzą włosem spalonym... właśnie mam zamiar je dziś wypróbować :skacze: fotka będzie mam nadzieję. jak modelka się zgodzi na upublicznianie jej zdjęć ;)
-
-
-
Poproszę koniecznie info jak te norki za 99zł się noszą klientce. czy się nie prostują itd. Bardzo ciekawa ta cena...
-
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
To jadę po niego. Cosme-sun odłożę na później :)
Mój pierwszy klej też był z Cosme Sun, bo tam zrobiłam kurs. Niby dobry, ale coś nie tak.. Pomijając wyposażenie kuferka... Później na jakiś czas przerzuciłam się na Professional Plus z LL, ale uważam ,że za****sty to jest Gold Glue! Kurczę mój czas pracy bardzo się skrócił, rzęsy pomiędzy sobą się nie sklejają a co do trwałości zobaczymy po powrocie klientek. Myślę jednak, że będzie dobrze. :) Niestety cena jego wzrosła, aaale ma 15ml, więc starczy na dłużej niż standardowe. :)
-
Cytat:
Napisał
Justynac
Poproszę koniecznie info jak te norki za 99zł się noszą klientce. czy się nie prostują itd. Bardzo ciekawa ta cena...
raczej nie sa z gornej polki;)
podejrzewam ze niestety moga sie prostowac ;) cena mowi sama za siebie, a zazwyczaj z jakosci idzie cena