-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Cytat:
Napisał
wisienkakwspz
diamond ja póki co wytężam wzrok i daję radę ;)
Wisienko, a jak wygląda efekt końcowy? Bo jedna instruktorka opowiadała mi, jak przedłużała kiedyś rzęsy albinosce i miała wielkie wyzwanie, natomiast ostatnio inna instruktorka powiedziała, że blondynkom zawsze trzeba zrobić wcześniej hennę, ponieważ w innym przypadku będzie efekt "rzęs w powietrzu", bo wiadomo, że nie kleimy ich przy samej powiece. Więc jak to w końcu jest w praktyce, Dziewczyny? ;)
-
diamond widocznie nie miałam jeszcze aż tak jasnej blondynki, żebym sobie nie mogła poradzić ;)
-
Ja miałam różne blondaski i nawet takie mega "białe", nie klei się ich inaczej niż ciemne włoski. Ja nigdy nie robię henny bo to zawracanie głowy tylko. Zresztą jeśli klientka zdecyduje się nosić rzęsy na stałe to w takim rozumowaniu musiałabyś co jakiś czas ściągać całą aplikację, robić farbowanie i zakładać od nowa. ;)
-
a to dlaczego ściągać całą aplikację?
-
ja tez henny nie robie, nie widzę potrzeby.
-
karchola a jak zrobisz henne na doklejone rzęsy? ;)
-
A czy w sytuacji, gdy przyklejamy tą rzęsę milimetr od powieki nie będzie wizualnie wrażenia "blond odrostu" jakby te rzęsy wisiały w powietrzu? ;)
-
Na kursie russian wolume który robiłam w Szwecji
Instruktorka powiedział ze robi hennę swoim klientkom od razu przed pierwszym założeniem rzes tak jak przy uzupełnieniu
Przy uzupełnieniu normalnie nakłada hennę po całości
Powiedziała żeby tylko dobrzeumyc oczy po
I nie ma problemu z trzymaniem się rzes
Ona właśnie polecała hennę paniom które maja jasne rzesy żeby był ładniejszy efekt po przedłużeniu
W czwartek mam dziewczynę na hennę i na rzesy
Zrobię, zobaczę, przetestuje bo szczerze mówiąc nigdy jeszcze tak nie robiłam
Mam kilka klientek które aż się prosza o hennę bo maja takie jasne rzesy
Wieczorami mam naprawdę problem jak robię im rzesy
-
Cytat:
Napisał
Ladyss
karchola a jak zrobisz henne na doklejone rzęsy? ;)
a w czym doklejone rzęsy przeszkadzają? ;) przecież nasada jest wolna i nowo wyrośnięte rzęsy też, trzeba pilnować żeby dokładnie wymyć, ba nawet ze względu na wodę utlenioną może ułatwiać aplikację a przynajmniej mnie tak uczyli dlatego pytam co się zmieniło..
-
hennę robimy koniecznie przy mega jasnych i prostych rzęsach żeby uniknąć wystających końcówek jak stosujemy mocny skręt , hennę wykonujemy 2dni przed, rzesy przed uzup traktujemy henna również 2dni przed najlepsza jest żelowa bo ładnie się wymywa zania ja zrobiłam hennę przed zabiegiem i leciały jak diabl ibyło wymyte przetarte dodatkowo woda utlenioną i dooopa
-
Cytat:
Napisał
karchola
przecież nasada jest wolna i nowo wyrośnięte rzęsy też, trzeba pilnować żeby dokładnie wymyć
Jak nasada jest wolna to dla mnie trzeba te rzęsy zdjąć a nie zostawiać odrost... Mnie rzęsy z odrostami kłują. Ja po prostu nie ogarniam jak tą hennę dokładnie zmyć.
-
platkami z woda 😁 pomalutku usuwasz aż zmyjesz całość 😉
-
a to hennę chcesz robić w trakcie rzęs, że te zrośnięte już usuwać byś chciała? ;) W dniu zabiegu może wpływać na pogorszenie trwałości stylizacji, jak już to na kilka dni przed, dokładnie tak jak napisała Agnieszka, Nobleski mają podobne podejście jeżeli już stosują hennę. Ja się pytam dlaczego nie i dlaczego całą stylizację ściągać bo nie wiem czy to jakiś nowy trend czy kwestia, że dana osoba sobie nie wyobrażała wykonywania henny
-
Czy mozliwe jest, zeby nano mister przestal mi dzialac na przyklejone rzesy?
Juz 3 kobietki mowia mi, ze pod prysznicem (w dniu aplikacji) wypadlo kilka rzes, pozniej sie uspokoilo i rzesy nie lecialy.
:/::/:
-
Cytat:
Napisał
karchola
a to hennę chcesz robić w trakcie rzęs, że te zrośnięte już usuwać byś chciała? ;)
Nie karchola... zrozumiałam że Ty chcesz te odrosty zostawić i je tylko zafarbować stąd moja wypowiedź że odrosty się ściąga.
-
Gdzie znajdę D w mini paletkach minki?
Nigdzie nie mogę znaleźć a Noble ma tylko smarty :/
-
Noblowskie C jest jak D w smartach.
-
Mysiaczeq mam rozumieć,że dla Norek Minków C w Smartach odpowiednikiem jest skręt D? Zawsze brałam C bez względu na to czy Minki czy Smarty i jakos nie zauwazylam róznicy :D
-
tak smarty są bardziej płaskie
-
Marilyn jest dokladnie tak jak piszesz :)
-
witam
co zrobić z klientką która się uczuliła , pomimo zmieniania i mieszania klejów ?, nosi rzęsy od 6 miesięcy, do tej pory nie było żadnych problemów z uczuleniem :(
a po ostatnim uzupełnieniu prawie wydrapała sobie oczy , w poniedziałek ma przyjść na sciągnięcie 2-tygodniwych resztek i nie wiem co jej zaproponować . klej dla alergików ? przerwę w noszeniu ?
pozdrawiam serdecznie.
-
Klej dla alergikow powinien sie sprawdzic. Na jakim kleju ja kleilas? Probowalas z nano?
-
kleiłam na Ultra Plusie B z noble , , nano dopiero zamówię , bo mnie wykończą opary .
-
Iwonka, ja miałam podobną sytuację, po pół roku noszenia rzęs laska dostała alergii na klej. Kupiłam najpierw sensitive Noble, nie uczula ale szlag mnie trafia pracując tak wolno schnącym klejem. Blue nabyłam i nie mówiąc nic zmieniłam jej, jest o niebo lepszy w zakładaniu rzęs, ale i tak wolny, nie uczula. Mam go tylko dla jednej dziewczyny.:/:
-
no to chyba będę musiała zamówić blu z noble. Sensitive posiadam , wykleiłam nim aż jedną aplikację mega alergiczki która też podobno po nim spuchła :(
umęczyłam się wtedy okropnie, czas schnięcia koszmarny:/: a klientki i tak nie zdobyłam.
jutro z nią pogadam i ewentualnie złoże zamówienie na Blu. :)
-
-
film świetny dziękuję , nie wiem jak mogłam go przegapić skoro ciągle wchodzę na stronę noble :/:
zakupię blu i będę kombinować , klientka umówiona za 2 tygodnie, zaczne ją odczulać :)
-
Ja wg tego filmu próbowałam, niestety, skutek opłakany. Ostatnie podejście postanowiłam zrobić z Blue i udało się. Powodzenia.
-
Tez probowalam w ten sposob odczulic klientke a i tak zareagowala w ten sam sposob:(
Dlatego jedno oko kleje jej BLUE, a drugie normalnym klejem.
-
Dziewczyny, coś sie dzieje złego u mnie, kilka klientek w najbliższym czasie skarży sie ze rzesy wypadają bardzo szybko tym razem, cleanser i primer otwarty miesiąc temu, kleje na REDzie, nigdy problemów takich nie miałam co moze być przyczyna?
-
U mnie z kolei wszystkie kleje odmawiają posłuszeństwa. Każdy... A mam i hs4 i hs10 i ten nowy looksusowy i moja kochaną zet. Macie jakieś patenty? Bo u mnie działa tylko wywietrzenie i wyłączenie grzejników a wtedy się męczę bo mi zimno :D
Do tego mam kolejną klientkę otwierającą oczy. Uchyla je tak, że nie miałam pomysłu jak ją okiełznać. Co u was się sprawdza?
-
Gorzka/galbi może problem tkwić w wilgotności. Zmino, grzejniki... w pomieszczeniach teraz warunki szaleją. Stacja pogody i ewentualny nawilżacz to nie są mega wielkie wydatki, ja za swój najprostszy jeśli dobrze pamiętam zapłaciłam jakieś 70-90zł a wilgotność wskazuje mi ramka do zdjęć ;P
-
Na pewno chodzi o wilgotność powietrza sezon grzewczy to nie dobry okres dla klejów mocnych kontrola wilgotności to priorytet :ok:
-
No właśnie nie wyrabiam z tym nawilżaczem. Zimno mi i się tylko wkurzam :/:
-
Powiedzcie mi, Dziewczyny, jaką w końcu część rzęsy należy zamoczyć w kleju (bo z różnymi opcjami się spotkałam...). 2/3 - tak, jak miałam na szkoleniu? ;)
-
Zalezy o jakiej metodzie mowa. Przy 1:1 to maks 1/3 rzesy.
-
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
Zalezy o jakiej metodzie mowa. Przy 1:1 to maks 1/3 rzesy.
No właśnie. Na szkoleniach byłam uczona, że zarówno w metodzie 1:1, jak i 2:1 rzęsę moczymy w kleju na długości 2/3. Czyli jednak lepiej na trochę krótszym odcinku? A na co to ma konkretnie wpływ? ;)
-
Jak zamoczysz 2/3 rzesy szczegolnie przy 2:1 to ci sie rzesy nie rozloza. Poza tym beda ci sie stale przyklejac rzesy do pesety. Generalnie nie ma to wiekszego sensu bo najwazniejsze jest to zeby nasada dobrze byla doklejona.
-
Apropo's metody 2:1 powiedzcie mi,czy tutaj chwytacie pęsetą naraz dwie rzęsy czy można dokleić najpierw jedną rzęsę, a później drugą? Ja na szkoleniu, przyznam szczerze, uczyłam się tym drugim sposobem, ale zajmuje ona wówczas dwa razy tyle czasu, co metoda 1:1... ;) :co:
-