cudo, gratuluje piekne oczy i rzeski Ci sie trafily to i stworzylas cos cudownego :)
Printable View
cudo, gratuluje piekne oczy i rzeski Ci sie trafily to i stworzylas cos cudownego :)
Agula - rzęsy rzęsami :D ale te włosy to dopiero coś
Cataleya - super wyglądają, czekam na zdj z góry by zobaczyć jak gęste miała swoje
u mnie piękne oczy i uważam, że równie pięknie wyszły rzęsy:D ale zdjęcie z góry to porażka......
B i C 0,10 i 0,15
zdjęcie z góry PO jest idealnym odzwierciedleniem tego co widać na zdjęciu PRZED. rzęski rozchylają się w tych samych miejscach ;) nawet nie wątpię że potrafisz to zniwelować, ale założę się że tak się jarałaś tym że masz przed sobą ładne rzęski i tak się skupiałaś nad tym żeby je ładnie zrobić że o tym drobnym ich mankamencie nie pomyślałaś, co?
sprzodu wyglądają bardzo ładnie.
wiesz co, nawet o tym nie myślałam. bardziej myślałam o tym gdzie zrobic przejście z B na C :D w sumie te rozchylenia mi nie przeszkadzają za bardzo, raczej mnie drażni to przejście. które za każdym razem robię jakoś źle.
Dzisiejsza korekta mojej mamy. Rzęski Evo B 0,15 9,10,11. Dodałam też troszkę rzęs 0,20 B.
Wrzucam cosik nowego mix metod objetościowych ;) rzęsy z naszego sklepu Lash Butik :)
skręt C i D 0,1 i 0,07 mm 7-12 mm
Kiwaczek masz problem z przejściami bo w złych punktach krzywizny oka patrząc z góry dobierasz długie rzęski... za szybko przechodzisz na rzesy krótsze i mam wrażenie, że nie robisz płynnych przejśc pomiędzy długościami tylko tak jakbyś skakała o 2 mm z dłuższych na krótsze ale to może być tylko kwestia zdjęcia. Tak pozatym starannie i czysto ;) ja bym tylko nie wyklejała ostatniej rzęski w prawym oczku bo troszkę opadła a tak jest OK :)
Agula - ide co 1mm. Tam jest B 7,8,9 potem C 10,11,12,11,10. Ale przeszlam z B na C na czubku a ztego co wiem lepiej by bylo przed lub za czubkiem. Hmmmm. U ciebie widze gdzie masz przejscie miedzy C i D. Mysle ze tu na tym moim oku powinnam dac C wczesniej, przed czubkiem.
W ogole gdzie moja instruktor jak.jej potrzeba;)
kiwaczku, zdjęcie z góry robisz poprawnie, tak jak uczyłam, na takim zdjęciu widać wszystkie minusy. wytłumaczę wszystko dokładnie, jak przyjdziesz do mnie w środę. rozrysujemy wszystko, opowiem ci też, gdzie zniknęłam :* tylko weź pendrive'a, mam dla ciebie fantastyczne zdjęcia :D
U mnie uzupełnienie mojej piękności, z modelowania oka nic za bardzo nie zmieniałam, wiec nie robiłam fotek na otwartych oczach :)
C 0,15 mieszane z 0,20 9-12 :)
http://2.bp.blogspot.com/-5xFeJlimAv...enie+magda.jpg
Kiwaczek no to na podstawie mojego zdjęcia możesz wynieść wnioski gdzie powinno się robić poprawne przejścia żeby nie zrobić "schodka" nawet przy łączeniu profili ;) A jeśli przechodziłaś co 1 mm to poprostu w złych krzywiznach dobierałaś długości tak jak Ci pisałam wcześniej zresztą Twoja Pani instruktor wszystko wyjaśni Ci w środę Ja się nie będę tutaj produkować ;)
A ja Was podziwiam, że macie czas na robienie tylu zdjęć :) moje marudy czasami wytrzymują tylko jedną fotkę a większość w ogóle nie chce :/:
A tutaj moje ostatnie wypociny
Dawno nic nie wrzucałam, więc dziś będzie hurtowo - głównie 2:1.
drugie boskie:D
a wg mnie drugie oko straszy. nie rzęsy bo widzę zieleń, a kolor to jest to :) ale samo oko jakby ducha zobaczyła takie wielkie;D
3 i 4 natomiast uważam, ze kąciki za długie (zewn). U 3 nawet widać "przed" że rzęsy w kącikach zewn są malutkie, króciutkie, słabiutkie. I oczy zrobiły się ciężkie.
Za to 5 mi się bardzoooo podobają. Ładne oko ładnie zrobione.
hehe kiwaczek cóż zrobić jak mi Pani tak oczka otwierała mocno :D A co do 3 i 4 się zgadzam, zwłaszcza przy 3 zawaliłam :wstydek:
To i ja wtrącę swoje 3:1 :) nieco spłukane/spłakane:/:
maksik moja kochana kursantka :) no no postępy widzę :) idziesz do przodu jak burza, tak trzymaj ;) Nawet postarałaś się wykleić Twoje zmory Ty wiesz, które jestem DUMNA :)
Uzupełnienie 2:1
wisienkakwspz jaka to jest długość? bo wyglądają na mega długie :D
obstawiam, ze do 13mm :ok:
pociągnę temat niepoprawnie wykonanych aplikacji. tyle jest jeszcze kobiet, które są nieświadome, co mają na powiekach :(
na ostatnim kursie, który prowadziłam, modelką była dziewczyna, której jakaś koleżanka po znajomości zakłada rzęsy. i co najdziwniejsze, dziewczyna była zawsze zadowolona i rzęsy jej się podobały, nawet ostrożnie z nimi się obchodziła, nie tuszowała itd. podobały się do momentu, kiedy zobaczyła, że mogą wyglądać "inaczej".
zdjęcie pierwsze - resztki stylizacji nieznanej autorki, zdjęcie drugie - praca mojej kursantki.
asiuniak23 nie takie wcale długie 8-12 mm ;)
Ala... już wiem, o czym wczoraj mówiłaś ;) Coś strasznego... takie aplikacje powinny być karalne haha
jak coś takiego może się podobać? :wow: kobiety naprawdę są nieświadome...
no to i ja sie pochwale z czym do mnie przyszla klientka. Robila gdzies w Niemczech bo tam mieszka. najgorsze jest to ze przyszla do mnie i chciala "to" uzupelnic. No i mowie jej ze tu jest jedna wielka masakra i ja jej to chce zdjac i zrobic na nowo. A ona do mnie ze ona nie wiedziala ze jest az tak zle i ze ona ma tylko 40 minut bo w samochodzie czeka na nia maz z malym dzieckem:/ niestety wstyd mi ale jej uleglam i dokleilam co sie dalo, troche porozdzielalam. Nie mam zdjecia po, bo mi bylo wstyd ze sie dolozylam do tych rzes:(
zdjecie male bo robione telefonem
o masakra!!!!!!!!!!
:D po takich" pawich piórach" to nie wstyd mi wystawić moich wypocin :D:-x
Załącznik 72991Załącznik 72992Załącznik 72993
Aguska slicznie :) rowniuto i ladnie na otwartym oczku sie prezentuja ;)
Edytko ale krzoki :P hahaha
Ja mialam dzisiaj dzien swira pod tytulem poprawki po innych :] rogal na twarzach klientek bezcenny :P:D
złamałam swoją zasadę i uzupełniłam po kimś ;)
Agatkowe gęściochy ;)
Bombelkowa no cóż, po mnie raczej wszyscy rzęski uzupełniają :) ślicznie widzę, że Agatka chciała dłuższe :)
haha dajesz czadu Bombelkowa ;) ciekawe jak długo musiałaś się przełamywać żeby uzupełnić Agi pracę z Mistrzostw :leze:
bombel heheh zasady sa po to zeby je lamac :P
Jednak u mnie nie podlega dyskusji kwestia uzupelnien :P w rzesach jak i w paznokciach :D nie uzupelniam po kims chocby i mistrz swiata kleil ;):D
Ps. Ladny gescioszek ci wyszedl :D
Chciała czarno i dłużej :) więc ma :ok:
na wesele się wybieramy więc trzeba oczarować spojrzeniem :D
Jedno z moich pierwszych przedłużań. Niestety zapomniałam zrobić zdjęcia przed.
na pewno są sklejki i za daleko od powieki.. ale ćwicz kochana jak najwięcej :ok:
Takie dzieło pseudostylistki ściągałam dziś wieczorem ;( nie zrobiłam zdjęć po, ale blisko 1/3 rzęs połamana 2-3mm od powieki. Klientka twierdzi że jest ich dużo mniej.
W przyszłą sobotę zakładamy 2:1, prawdopodobniej noreczki, ale jeszcze nie zdecydowała.
Pewnie, że będę ćwiczyć jak najwiecej, jestem nowicjuszką, ale praktyka czyni mistrza:] Sklejek nie było, a jeśli wcześniej były to wszystkie porozdzielałam, tak myśle:huh: Wiem, że lepiej by było bliżej, ale na moim durnym szkoleniu laska mówiła żeby przyklejać w 1/3 rzęsy, dopiero czytając to forum dowiedziałam się wielu rzeczy... żeby kleić bliżej powieki i np. żeby stosować różną długość i grubość, bo na szkoleniu miałam mówione o jednej długości. Cieszę się, że znalazłam to forum i, że można na was liczyć :*
Niestety nie stać mnie już na doszkalanie, wiec będę ćwiczyć jak najwięcej:)
---------- Dodano o godzinie 21:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:35 ----------
"...niestety dużo błędów podstawowych..." tzn. jakich błędów? Niestety z jeszcze mniejszą wiedzą wyszłam ze szkolenia...:(
odległość, profilowanie, dobór rzęs etc
Yhm. Rozumiem:) Niestety na moim szkoleniu nie było o tym mowy... więc sama muszę dojść do wprawy.
Moje dzisiejsze z których nie jestem zadowolona :( Nie mogłam ich ładnie wyczesać.... masakrycznie dużo delikatnych rzęs. Same @#$&*!! pod nosem leciały mi w trakcie. W dodatku aparat świrował bo było już ciemno i masa fot do kosza:-/
Załącznik 73017Załącznik 73018