Ale niedawno spotkałam się z tym, że przed położeniem bazy hybrydowej poleruje się płytkę paznokcia. Schodzi hybryda cudownie ale czy jest to prawidłowe przygotowanie płytki przed manicure hybrydowym? Podobno tej klintce trzymało się bez problemów...
Spotkałyście się z polerowaniem płytki przed położeniem bazy?
przed hybryda matowimy plytke i odtluszczamy pure scrubem ,nie nablyszczamy bo nam sie nie utrzyma hybryda;-)
17-12-2013, 14:22
czuszka
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał Elizabeth76
Czy hybrydy gel polish odmaczają sie bez problemu w acetonie ?? Właśnie skończyłam testować indigo platinum kolor apricot próbowałam odmaczać w płynie do usuwania hybryd i ani drgnęło musiałam usuwać pilnikiem :( ,ale trzyma sie bez zastrzeżeń . A jak jest z tymi gel polish indigo ?? ;)
odmaczają się bardzo dobrze :)
17-12-2013, 16:58
Paticzek
Dziewczyny, u mnie pojawił się dziwny problem z pędzelkiem topu gelisha, zamowilam w EF i w połowie pierwszego użycia stwardniał i się powykrzywiał:( miałyście może podobny problem?http://img.tapatalk.com/d/13/12/17/e6anysyz.jpg
Nie wiem czy uchwycilam to na zdjęciu
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
17-12-2013, 17:11
samaron
Paticzek a nie "machałaś" nim blisko lampy lub na słoneczku? (przez szybę też)
17-12-2013, 17:14
Paticzek
Nie właśnie, bo sobie robilam testowo pazurki: ( i jak malowalam to nie świeciła
17-12-2013, 17:49
werka88
Kochane, czy któraś używała żeli essie? albo topu z seche (SECHE - Ultra-V Top Coat)? Podobno można go używać pod zwykły lakier i zmyć zwykłym zmywaczem...
17-12-2013, 18:20
sandrus
Nie znam topu seche a co do essie to za czas jakiś na pewno je poznam:)Póki co nie miałam do czynienia(pracuje na ich zwykłych lakierach)
17-12-2013, 20:15
karolasc
odnośnie pędzelka z topu gelisha to u mnie zdarza się to pernamentnie co każde opakowanie :( niby wiem że dala od lampki oświetleniowej ale jednak gdzieś światło padnie i "po sprawie" ;/
17-12-2013, 20:16
Ka_r0
Cytat:
Napisał Paticzek
Dziewczyny, u mnie pojawił się dziwny problem z pędzelkiem topu gelisha, zamowilam w EF i w połowie pierwszego użycia stwardniał i się powykrzywiał:( miałyście może podobny problem?
Asia Rozwadowska pisała o takim zjawisku
17-12-2013, 20:18
karolasc
ka_r0 co pisała ? gdzie pisała ? :D i czy można to jakoś zniwelować, ja moczyłam w acetonie ale nie wszystko puściło... ;/
17-12-2013, 20:21
Ka_r0
na fejsbuniu, pozwolę sobie zacytować:
Cytat:
Z cyklu : przydatne Robiąc zdobienie typu klasyczny top kontra mat ( mam tu na myśli konkretnie Harmony ) lepiej wyciągnąć pędzelkiem trochę produktu i buteleczkę zakręcić - zdobić utwardzać i będzie ok ! Niż sięgać po produkt bezpośrednio z butelki - otóż odłożony na bok pędzelek utwardził się a zaznaczam nie był w świetle lampy !!!
w komentarzu któraś dziewczyna napisała, że zeszło płynem do usuwania hybryd
17-12-2013, 20:51
Paticzek
Nie mogę coś znaleźć, masz może linka?
18-12-2013, 00:42
biancca
Cytat:
Napisał agnieszka-nails
hej, widzę że polecacie hybrydy TIFTON odmaczalyscie je już? Jak dlugo się trzymają? Z jaką bazą je łączycie? Z góry dzięki za info :) pozdrawiam
odmaczają się extra, pisałam o tym parę stron wcześniej. Mi się trzymają tak, jak shellac, czyli chyba do oporu;) ja robie na bazie i z topem shellaca (bez pilowania;) )
18-12-2013, 08:45
czuszka
zastanawiam się nad kupnem topu który będzie współgrał z bazą gelish i kolorówką indigo. Co polecacie? gelish?indigo (ale nie ten 2w1 tylko ten gdzie jest osobno top), NSI? ważne żeby ładnie błyszczał się po przetarciu cleanerem a nie był jakiś kapryśny:)
18-12-2013, 14:37
Lorez
Ja kupiłam Eco Universal Top ze Star Nail, poleciła mi go forumowiczka Nasza i jestem zadowolona :) po clenerze elegancko się błyszczy :)
18-12-2013, 15:56
natalia268
Cytat:
Napisał Paticzek
Nie mogę coś znaleźć, masz może linka?
pisałyśmy o tym kilka stron wczesniej.. poczytaj ;)
18-12-2013, 19:10
czuszka
Lorez- tez o nim slyszalam dobre opinie i to ze jest kompatybilny z roznymi firmami. Moze zaryzykuje tym bardziej ze u mnie jest ich dystrybutor stacjonarnie :) dzieki
18-12-2013, 22:06
edit66
Dziewczyny czy wy wykonujecie jakieś zdobienia po prostu hybrydami? w sensie na kolorze np. panterke czy kropki? czy robicie na hybrydzie zawsze akrylami? bo jak robie zdobienia hybrydami to przy nakladaniu topu krawedzie zdobień mi sie rozmywają i brudzą płytkę..
19-12-2013, 06:50
karolasc
przetrzyj je wtedy wacikiem bezpyłowym bo jak robisz kropki o hybryda też pozostawia warstwę dysperyjną,nałóż top, i powinno być po problemie, ja tak robię bynajmniej bo też mi się kilka razy zdarzyło że kropki się rozmazały ;)
19-12-2013, 07:06
czuszka
ja robię dokładnie tak samo-wzorek przecieram wacikiem z cleanerem i na to top i nic się nie rozmazuje :)
19-12-2013, 11:40
ewapk
Mam pytanie, mianowicie jestem mamą karmiącą piersią i czy mogę usuwać hybrydy acetonem? czy to nie wnika w pokarm? czy jest to bezpieczne dla dziecka?
nigdzie nie mogę tego się doszukać w internecie..
19-12-2013, 15:28
Lorez
Cytat:
Napisał Paticzek
Dziewczyny, u mnie pojawił się dziwny problem z pędzelkiem topu gelisha, zamowilam w EF i w połowie pierwszego użycia stwardniał i się powykrzywiał:( miałyście może podobny problem?http://img.tapatalk.com/d/13/12/17/e6anysyz.jpg
To jest gelish ? Bo ja kupiłam i mam zupełnie inny pędzelek taki króciutki :/
19-12-2013, 17:32
kiwaczek2
Baza ma krotki pedzelek.
19-12-2013, 22:12
Paticzek
Tak gelish, baza ma krótki
---------- Dodano o godzinie 22:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:07 ----------
Mam pytanie o ten zapasowy pedzelek do topu gelish, bo niestety mi stwardnial przy tiftonie, polecasz jakiś kupić?
20-12-2013, 09:33
natalia268
A masz jakąś hybrydkę na wykończeniu, albo która Ci nie pasuje, a pedzelek jest dobry ? wyczyć ten pedzelek (jeśli jest to kolorówka) i go użyj :)
20-12-2013, 09:37
Paticzek
Cytat:
Napisał natalia268
A masz jakąś hybrydkę na wykończeniu, albo która Ci nie pasuje, a pedzelek jest dobry ? wyczyć ten pedzelek (jeśli jest to kolorówka) i go użyj :)
Właśnie nie mam takiego, shellaca wyrzucilam:/
20-12-2013, 10:08
natalia268
znaczy no to nie musi być Shellac.
w takim razie pozostaje Ci maczac zwykły pędzelek
20-12-2013, 13:07
Lorez
Mam dylemat i wątpliwość. W przypadku gdy przedłużam babce paznokcie na szablon, przemywam opiłowuje i na przemyte cleanerem, wtedy mam kłaść bazę gelisha? czy od razu kolorówkę hybrydy ?
20-12-2013, 14:41
Maladive
od razu kolorówka :)
20-12-2013, 14:53
kiwaczek2
A to juz zalezy jak wolisz. Mozna tak i tak.
20-12-2013, 15:04
Lorez
Dzięki :* nie ma znaczenia od tego jak się bedą trzymać ?
20-12-2013, 15:13
kiwaczek2
Niektorzy mowia ze ma. Ale wg mnie i eksperymentow moich nie ma.
20-12-2013, 16:10
m3m
dziś dziewczyny dostałam lakierki tiftona base i nabłyyszczacz do tej pory używałam base i nabłyszczacz neonail i lakiery estetiq i szybko ok 3-4 dni już były odpryski tylko ze ja pół dnia mocze ręce w wodzie ale zobaczymy może na tiftonie chociaż tydzień wytrzymają
20-12-2013, 18:18
Paticzek
Cytat:
Napisał natalia268
znaczy no to nie musi być Shellac.
w takim razie pozostaje Ci maczac zwykły pędzelek
No właśnie o ten zwykły mi chodzi, to jaki najlepiej kupić? :))) i czym go przemywac po użyciu?
Zaczynam żałować zakupu gelisha, z cnd 2 lata i nic się nie działo:( Ehhh
20-12-2013, 21:57
agulan82
Ja mysle, ze acetonem by bylo najlepiej przemywc ten pedzelek :)
20-12-2013, 23:55
agnieszka-nails
Cytat:
Napisał Lorez
Mam dylemat i wątpliwość. W przypadku gdy przedłużam babce paznokcie na szablon, przemywam opiłowuje i na przemyte cleanerem, wtedy mam kłaść bazę gelisha? czy od razu kolorówkę hybrydy ?
Ja kiedyś położyłam od razu na żel nie nakładając bazy i niestety gorzej mi się trzymało niż z bazą. Nie wiem czemu :co:
21-12-2013, 06:57
karolasc
ja nigdy nie daję bazy, ani razu mi się nie zdarzyło jej użyć jeśli robię tym sposobem który opisałaś i do tej pory nic mi się nie działo, także osobiście uważam, że to strata materiału ( bazy)
21-12-2013, 11:22
yashe
moje drogie doradźcie mi jaki top będzie długo błyszczał, nie rysował się za szybko, łatwo nakładał (nie lubię gęstych topów, obecny jaki mam to CZ. z czasem tak mi zgęstniał, że ciężko jest nałożyć cieniutką warstwę) oraz łatwo schodził w acetonie:) miałam ochotę kupić cały komplet Gelisha ale widze, że top tej firmy a raczej pędzelek jest dość problemowy (twardnieje).. poza tym przeczytałam gdzieś, że top z Gelisha lekko zmienia kolor:/ teraz już sama nie wiem co kupić a ten obecny doprowadza mnie do szału:/ proszę o radę :)
21-12-2013, 11:30
agnieszka-nails
ja używałam top z Nail Design, nie zmienia koloru lakieru, nie jest gęsty i pędzelek ma "normalny", Niestety przed zdjęciem hybrydy go piłowałam.