przemyśl doszkolenie u dobrego instruktora zanim się zniechęcisz niepowodzeniami ;)
Printable View
fajny weekend + przedłużanie 1:1 + mąż modelki fotograf = przepis na w końcu ładne foty mojej pracy
a na koniec buziak w podziękowaniu za rzęski :wstydek:
Moja ostatnia robótka - 3D:)
maksik, mam wrażenie że nie zeszłaś z dlugości w kącikach zewnętrznych i nie wykonczyłas tam wszystkich rzęsek. Poza tym bardzo fajnie :)
u mojej dziewczyny super grube rzęsy, długie ale niestety proste jak drut i w połowie rosnące w dół
kąciki zewn niewyklejone celowo - opadałyby okropnie, a tak uważam że wyszło ok
B i C 0,10 i 0,15 8-13mm
Nadiuszka kochanie co to za płatki? gdzie mozna je zakupic?
o ile się nie mylę to są Bis-owskie płatki
wejdź na lash butik ( producenci i dystrybutorzy )
Cat,
dziękuję za wskazówki:)
jeśli chodzi o długość, to mi się zeszło o 1 mm, ale zawsze coś, natomiast co do kącików, to masz rację, podświadomie wszelkie kąty zostawiam na koniec, no i moja Klientka odbierając kolejny telefon, nie wytrzymała narastającego napięcia i opuściła pole walki przed końcem ;(niestety
Moje pierwsze poszkoleniowe próby poniżej. Pierwsze samodzielne klejenie w życiu oprócz szkoleniowego (Ala, nie bij!)... kilka rzeczy mi się pomieszało, chociażby z robieniem prawidłowych zdjęć do oceny, ale następnym razem już będę o nich pamiętać. Nie miałam odpowiedniej lampy i stąd takie marne światło. Kleiłam dłuuuugo strasznie, a po zdjęciach widzę, że wykleiłam niewiele. Starałam się wykasować wszystkie ew. sklejki i wyczesać, ale na zdjęciach co nieco widać :/: Wpadłam w panikę, kiedy zobaczyłam jak rzęsy są długie i proste, te przy kącikach zew. leżały na płatkach. A kiedy zaczął łzawić kącik, to w ogóle go odpuściłam... ehhh.
Będę wdzięczna za ochrzan i kopa do dalszej roboty...
rzęsy NobleLashes 0,15 B dł. 8-11 + trochę 0,20 B dł. 10
Wani pamiętaj o dobrym świetle, nie tylko do zdjęć ale również do pracy, aby nie przemęczać oczu :)
faktycznie trochę rzęs do wyklejenia zostało, ale też ładnie nadajesz kierunek większości rzęskom :) będzie dobrze :)
na jakim kleju pracujesz ?
a co to za niebieskie plamki na płatkach :>
mini89, już zakupiłam lampę ale dotarła dopiero dzisiaj, więc następna aplikacja będzie już przebiegała inaczej. Klej z NB - HS4. Niebieskie plamki, to oznaczenie długopisem... hehe.
Wani, odpisałam na fb, martwią mnie prześwity, kącik zewnętrzny. ale podoba się, że ćwiczyłaś, odległość od powieki ładna, kierunek rzęs też, dobór grubości słuszny. zwiększamy ilość wyklejonych rzęs ;)
taaaak, ostro biorę się do roboty i kleję w każdej wolnej chwili - żeby być dumą dla swojej mentorki :)
Dawno nic nie wrzucałam a więc wrzucam mój pierwszy raz na Evo-skich rzęsach :P
i cóż mogę powiedzieć .... lubię je :D
violcias, to ty ze swoim astygmatyzmem aż tyle wykleiłaś :wow: :kwiatek::brawa::brawa::brawa:
Wstawiam swoje rzęskowe szufladki. Może coś komuś ułatwią, podpowiedzą. Np sposób na przechowywanie szczoteczek czy aplikatorów bezwłokienkowych. albo na trzymanie ostatnich sztuk paseczków rzęsek. Wykorzystuje do tego opakowania po rzęskach mini. Są na nich naklejki z oznaczeniami (naklejki te sa przezroczyste i maja brazowa czcionke np 0,15 T czy 12 mm) , bardzo łatwo pęseta je zdjąc i podpisac na nowo na białym tle, które daje połozona pod spodem inna naklejka. Czyli jak zostana mi jakies dwa paseczki z duzych opakowan to je tam wstwiam i podpisuję.
a rzęsek zdjęć nie wstawiam żeby nie szerzyć tego co ostatanio robię.. Mianowicie 2:1 na 0,2.... Na życzenie i odpowiedzialność kolezanki, która sama zajmuje się przedłużaniem, ale ma słabość do efektu na maxa. Dobrze, że przynajmniej ma swoje rzesy też konkret i nie widać by były w jakikolwiek sposób obciążone. Wręcz przeciwnie. Odrosty ma zawsze mega, widać, ze jej rzesy to dzwigają.. no, ale... generalnie to za każdym razem negocjuje by chociaż zejść z długości.. Oczywiscie kąciki musza byc na maxa długie :(
Dizewczyny dajcie linka do sklepu lash butik
Szukam szukam i nie moge znalezc a chetnie zobacze co to za cudo te platki
pinusia6,
zerknij :Forum wzorki.pazurki.info/zdrowie moda i urodz/rzęsy/dystrybutorzy i producenci/ lash butik
lub
https://www.facebook.com/LashButik:)
Nie lubie na szybko pracowac , a dzis tak musiałam, ech:((
norka 2d po 3 tyg.
Cataleya 1981 naprawdę super się trzymają :ok:
Alu dziękuję :przytul:,
jakoś się z nim pogodziłam i chyba daje radę :P
Witam, jestem tu nowa i chcialam sie podzielic swoimi pracami i oczywiscie czekam na komentarze co w.g. Was robie nie tak:)
Generalnie aplikuje NOrki Mink Wonder Lashes:)Ale zdarzaja sie sytuacje gdzie sa to rzesy jedwabne :)
Kazdej klientce do kacikow wewnetrzych daje rzesy dl. 8-9mm + jeszcze 3 dl
w 1. przypadku jest to efekt 3D, rzesy Mink 13,12,10
2. 1:1 C 0,15 13,12,10
3. efekt 3D Minki 14,13,12
Czekam na krytyke:)
Jeszcze chcialam dolaczyc zdjecie Norek syberyjskich
efekt 2D 13,12,9 moze nie jest tak ladnie jak bym chciala ale zabraklo mi rzes bo nie spodziewalam sie ze klientka ma tyle swoich:)
Beauty wow! ale Twoja pani norkowa ma swoje naturalki:wow:
Mi się generalnie podobaja Twoje prace tylko w 3 obowiązkowo zeszłabym z długości w kącikach zewnętrznych.
No wreszcie, lepiej późno niż wcale... witamy :D
Akurat te co pokazałaś należą chyba do Twoich najlepszych prac. Oglądałam Twoje FB nie raz i pokaż te które naprawdę wymagają poprawy ;)
Na tych co pokazałaś widać że nie schodzisz z długości w zewnętrznych kącikach, a przez to są za bardzo obciążone - słusznie prawi Izi.
Ulka sio, czepiasz się. człowiek się nie będzie chwalił najgorszymi pracami jak chce być czule połechtany na przywitanie.
BeautyEvolution ładne prace. sama wiesz jak wybierałaś najlepsze ;)
skąd ja te rozcięte płatki znam? ;)
ooo witamy na forum Beauty Evolution kochana po pierwsze wszystkie Twoje prace są stylizowane na "kocie oko" a niestety nie wszystkim Paniom pasuje ten efekt, zwłaszcza na 1 i 3 zdjeciu widać jak opada kącik zewnetrzny i robi się smutne oczko... Znam Twojego FB, i pamiętam z niego tyle, ze wlasnie 90% Twoich prac to stylizacja na kocie oko, tak się nie robi :) Jesli nawet upierasz się przy takich stylizacjach to kocie oko robi się inaczej :)
Praca z Norki Syberyjskiej podoba mi sie najbardziej, jednak niepokoi mnie fakt, że zabrakło Ci rzęs dla tej Pani tzn, że dysponujesz 1 paletką Norek tylko czy o co chodzi bo nie bardzo rozumiem.
A tutaj moje Noreczki Syberyjskie po 2,5 tygodnia. Jest tutaj efekt z odrostami po tym czasie, następnie sciągnięte wszystkie odrosty powyzej 1 mm, i efekt po uzupelnieniu :) Aplikacje 1 wykonanalam na kleju Z, efekty trwalosci widac na zdjeciach ;)
Nastepna aplikacja to dark brown 0,07 skręt D Lash Butik, 0,12 SIlki skret D Lash Butik oraz fioletowe refleksy z paletki 7-13mm skręt C Lash Butik
Nastepne zdjecia to rzęsy po 4,5 tygodnia, które zostały zaaplikowane na kleju Z Lash Butik.
Sciągnełam to co zostało, aby zrobić sklejke, rzęs z przed 6 msc po "mocnych aplikacjach" typu 2:1 0,15, Hollywood Efect, 3:1, itp. Jak widać JA rzęs nie niszczę widać gołym okiem kierunek rośnięcia rzęs- identyczny jak 6 msc temu, widać nawet w której fazie wrostu są rzęski ;) bo te z białych płatków są krótsze niż te z przeźroczystych- modelka nie stosuje wogóle odżywki :) Więc zeby nie było zabieg przedłużania rzęs u profesjonalisty jest jak najbardziej "regenerujący" przy metodach objętościowych niż niszczący :)
Agulaa te brązowo-czarno-fioletowe... :woot:
Agula - ile ty zdjęć cykasz! u mnie ledwo 2 na zamkniętym , 2 na otwartym i panie już chcą uciekać. nie sposób dlużej przytrzymać
B 0,15 i 0,10 7-10mm i C 11mm
Ode mnie 1:1 B 0.15 i 0.2 8-12mm
A ja po szkoleniu z Blinka wreszcie :D
Na razie mała zajawka (z połowy pracy) bo czekam na zdjęcia od Agulii.
Efekt końcowy zaskoczył mnie bardzo :D:skacze:
EDIT: mam fotki :D
Dziewczyny, ależ z Was zdolniachy - napatrzeć się nie mogę! :D Chyba wieki minął zanim Wam dorównam. Jednak grunt, to się nie zniechęcać ;)
Kiwaczek ode mnie nie uciekaja bo wiedzą, że dołączą do mojej bogatej galerii zdjęć i czują się wyróżnione tym samym i to nie moje słowa a klientek. Na prawdę nie mam z tym problemów, jak pokazują jak pięknie można uchwycić efekt i stylizację to od razu leżą grzecznie lub siedzą i chcą tylko podglądać jak wychodzą fotki :) a ja się cieszę bo mogę robic moje ukochane ujęcia oczu :)
Dziekuje Wam wszystkim za cieple slowka:)ale tak rzeczywiscie na poczatek pokazalam lepsze prace jak ktoras z Was stwierdzila bo wiadomo tak na dzien dobry to ciezko sie oswoic z krytyka.
Nie kazda prace stylizuje na kocie oko, acz kolwiek potweirdze ze nie do konca je umiem zrobic - ale pracuje nad tym, ciagle zastanawiam sie nad pojsciem na doszkolenie!!Ale jesli klientka sie upiera to nawet jak nie wiem co bym je mowila to i tak musi byc po jej mysli- ostatnimi czasy w wieksosci klientkom proponuje efekt naturalny. Przyznam sie ze mam certyfikat SL acz kolwiek nie otrzymalam pelnej wiedzy w tym zakresie, nie potrafie jeszcze za bardzo dobrac tak proporcje rzes jakiej dlugosci zeby bylo dobrze, ale im wiecej prac robie tym m chyba lepiej idzie;)
Wasze prace sa naprawde piekne!!!W zyciu chyba tak nie wystylizuje rzes jak Agulaaai reszta z Was, zastanawiamy sie z przyjaciolka jak WY to robicie;)
ok wiec pokaze prace oczywiscie z moich ostatnich,ktore wg mnie wymagaja poprawy (bo nei bede pokazywac prac z przed roku kiedy zrobilam kurs)
W tych przypadkach jest to metoda 2d ale nie wiem co zrobic z rzesami zeby wygladaly na bardziej zageszczone. tzn teraz probuje jak zakladam efekt naturalny zalozmy 10,12,13 to zakladam dana dlugosc ale pomiedzy daje jeszcze krotsze!klientki widza efekty bo zrobilam to juz paru.
Jesli chodzi o jedna paletke SYberyjek:) to ja naprawde trafiam na klietnki ktorym szkoda naprawde 140zl czasami, a co dopiero ponad 200zl, ale zamierzam sie z kupnem paru paletek:)
To jest 2d ? Wyglada mi na dosc rzadkie 1:1. Wszystko wyklejone? Niestety tu u kazdej pani znow zrobilas to samo. Kaciki leca, wewn tez bardzo dlugie. Musisz chyba lepiej ocenic oko i stan rzes szczegolnie kaciki zewn. Rob krocej w samych kacikach.
Zobacz rzesy pierwszej pani w kacikach zewn, coz ona tam ma, jakies piorka delikatne, wiec i sztuczne warto zrobic delikatne. Szkoda ze nie dodalas oka otwqrtego przed.