Nawet się nie zastanawiaj tylko wybierz się na doszkolenie do Aguliii. Nawet nie wiesz jak się potem szybko takie doszkolenie zwraca, a jakość pracy diametralnie poprawia. Po za tym Aga jest mistrzem stylizowania oczu. Gorąco Cię namawiam :ok:
23-10-2013, 22:22
Star Lash Academy
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
No to i ja dorzucę jeszcze 3 zdjecia Cataleya ze szkolenia Blink&Express chciałabym podkreślić, że tą metodę można zrobić naprawdę pięknie jeśli się przychodzi na porządne szkolenie z tego tematu ;) Jak widać Ula znów pokazała, że potrafi wysłuchać i podpatrzeć to co potrafię najlepiej- szkolić i stylizować :) BRAWO ULA :)
1 zdjęcie 1 oko z dolnymi rzęsami a drugie bez, 2 zdjęcie efekt końcowy ;)
Droga BeautyEvolution z tego co mi wiadomo jesteś z Krk więc nie masz daleko, jeśli będziesz chętna zapraszam na doszkolenie, pasuje wyeliminować błędy, które popełniasz :) Pozatym trafiasz na takie klientki, którym szkoda bo za mało bierzesz za zabieg ;) Jak byś brała więcej to uwierz mi wymieniłaby Ci się prawie cała klientela na bogatsze Panie, bierz przykład z osób które Norki Syberyjskie cenią za 350 zł 2:1 bo tyle to kosztuje... ale żeby tyle brać to trzeba umieć to zrobić perfekcyjnie bo klientka wymaga tego od Ciebie, a żeby umieć perfekcyjnie kleić takie cuda to trzeba wybrać się na szkolenie.
U Ciebie niestety 2D to nie jest 2D, nie wiem czy robiłaś z tego szkolenie czy po prostu sama próbujesz ale póki co powinnaś zastanowić się na porządnym doszkoleniu z 1:1 ;) a potem działać w objętościówkach. Tajemnica tkwi w szczegółach tej metody i od tego są szkolenia aby te tajemnice poznawać :)
23-10-2013, 22:39
BeautyEvolution
nie cytujemy postów bezpośrednio nad swoim
Jesli mozesz to prosze podaj nr do siebie to sie skontaktuje bo szczerze to nawet nie mam czasu czytac wszystkich postow a noz widelec jest tam nr;) bo tak to jest jak sie ma male dziecko i jeszcze chce sie zarabiac- ale daje rade!!!Tylko jedna klientka byla oburzona moim synem:)
24-10-2013, 04:51
dzikakura
Cataleya, sliczna praca szkoleniowa
BeautyEvolution po Twoich pracach widać, że się starasz. Rzęski nie są posklejane, a SL raczej nie uczy niczego innego niż kociego oka i to takie standardowego naszego "polskiego" więć jakby Ciebie rozumiem doskonale. Czasem tu na forum można wyłapać parę informacji o stylizacji. Po prostu rzeczywiście to doszkolenie by Ci sie przydało,
W Krakowie masz też naszą forumkową meraszkę- siła spokoju i skromności i ogrom wiedzy. Napisz do niej na PW
Co do obecności materiału w Twoim kuferku, rozumiem, że chciałoby się mieć w nim wszystko, tylko ilość klientek często na to nie pozwala, a co za tym idzie kasy na nich zarobionej .... odkładaj sobie 20% kaski z każdej stylizacji, nawet wrzucając do świni skarbonki zobaczysz jak szybko się uzbiera pieniądz na materiał:)
A teraz chciałabym poruszyć temat obecności dzieci w życiu stylistki:DW Twoich postach BeautyEvolution ze dwa razy pojawiło się ciężkie westchnienie na temat przeszkadzającego dzieciaka:P. Część dziewczyn tutaj dzieci nie ma, nie do końca wiedzą jak to jest je mieć. Bywają ciociami, chrzestnymi etc, ale kleją w spokoju:DNie oznacza to, że tylko ten kto nie ma dzieci może pracować w tym zawodzie- naprawdę:D
Na początku drogi stylistki- dzieciatej stylistki rzęs czy paznokci, nie bardzo są pieniądze na wynajęcie profesjonalnej opiekunki, która da ci komfort pracy. Trzeba sobie radzić, instytucja "babcia" często się sprawdza, ale nie każdy babcię chętną do opieki ma(ja nie mam) Instytucja małżonek też się czasem sprawdza ( u mnie się sprawdza, ale przecież i on nie jest dyspozycyjny 24 h na d )
Jak dobrze Cię rozumiem z tym małym dzieckiem:) Sama mam szkraby 4 miesiące i 2 lata i wiesz co czasem robię?:skacze:
Umawiam czasami kobitki bardzo późno p 22, 23 kiedy maluchy już śpią. Paradoksalnie dużo jest chętnych na taką "dziką" godzinę. - klientka musi być zmotoryzowana, bo dojechać to pikuś, ale trzeba o dzikiej godzinie jeszcze wrócić, a tu nie zawsze komunikacja miejska się sprawdza. Klientki często same mają dzieci, a ich mężowie nie chcą zostawać z tymi dziećmi tylko dlatego, że mamusia ma "rzęsowe fanaberie":skacze:. Więc taka pora im odpowiada, bo mąż ze śpiącym dzieckiem zostanie, a i Twoje śpi i gitara.:DTylko uprzedź, że nie jesteś walnięta, że taka pora, a one często się na taką porę ochoczo zgadzają:D
Proszę bardzo. Stylizacja wykonana od 23:30 do 1:00:D. Dobrze, że tematem stylizacji była metoda typu Extreme, bo slepe kury o tej porze z delikatniejszą rzęsą by nie dały rady (żaaarcik):D
a poniżej dwie foty dzieciaków w akcji. Pierwsza, Zbyszek, który przy klientkach śpi w wózku(jak się rozryczy to się mu kładzie łapę na pochłaniacz, czytaj- buzię i śpi dalej), a druga fota to Zosia badająca, co też klientka nosi za cuda na rękach i myslisz, że nie można w takich warukach zrobić przyzwoitych rzęs? Czy klientka z lodowo-niebieskimi kącikami ma rzesy nieprzyzwoite?:D
Często jest tak, że nie mam opieki nad maluchami, a pora 23:00 nie bardzo odpowiada, ale i z tym moje babeczki kochane sobie potrafią poradzić- przychodzą po dwie, jedna zajmuje się dziećmi, a druga w tym czasie leży i jest obklejana. Ich wybór- naprawdę. Ważne to z nimi rozmawiać- z każdym można się dogadać.
Często dziewczyny przychodzą ze swoimi dziećmi, trudno, bo trudno, ale da się zrobić w takich warunkach rzęsy. Ty je rozumiesz, one Ciebie też. Powstaje więź nie do przecenienia.
Przegięciem pały z tą opieką była Iwonka na wóżku inwalidzkiem i jej siostra :) Nie miałam co zrobić z dziecikami, a one na "już- teraz" rzęsy chciały. Przyjechały we dwie i wiesz co? Ta na wózku lepiej sobie poradziła z moimi dzieciakami niż ta bez- usunełysmy tylko przedmioty, aby tym wózkiem mogła przyjechać swobodnie i śmigała po pokojach, za małymi, a my z jej siostrą dziergałyśmy rzęsiaki:) , żeby było jasne, Iwonka na wózku potem też się położyła:D
Czy to profesjonalne, że te dzieciaki są? Niebardzo. Czy to ludzkie, jak najbardziej:D:D:D, oczywiście- trzeba wyczuć, z którą klientką można sobie pozwolić na coś takiego. Niektóre uwielbiają, niektóre nie znoszą, te które nie znoszą- mają do tego prawo, ale wierz mi- moje baby są naprawdę spoko, prezenciki dla dzieciaków, czekoladki, rajstopki.
Ty chcesz zarobić pieniądze, a one chca zrobić rzęsy właśnie u Ciebie u nikogo innego, więc musicie się jakoś zgrać
Nie mówię, że takie sytuacja są zawsze, ale się zdarzają- nie mówimy wtedy klientce"nie- nie da rady", próbujemy wspólnie rozwiązać problem
Moje klientki często są elementem mojego życia:) I nie wierzę, że u Ciebie są inne kobiety:D:D. Wszystko się da, jak się chce pracować, tylko .....trzeba wyczuć
Bo jak rzesy kochasz to się wszystko da-naprawdę:ok::ok:
24-10-2013, 14:47
Agnieszka Praska
Evo B 0,2 12,11,10,9,8mm
druga stylizacja to objetoscioweczka
na zdjeciach przed widac 5 rzesek ktore zostaly :D
co swiadczy ze evoski klej hs4 trzyma dluzej niz deklarowane 10tygodni bo to sa resztki ktore byly klejone 2 lipca :D
24-10-2013, 18:09
Pani rzęsa
Z drżeniem serca umieszczam zdjęcia ze swojej aplikacji :( Proszę dziewczyny o Wasze uwagi bo dopiero raczkuje. Rzęski B 0,2 8-11mm, 1:1.
24-10-2013, 19:49
bombelkowa
słabe profilowanie- rzęsy są zwichrowane,
chyba widzę sklejki :huh:
i przede wszystkim za grube.. dałabyś 0,15 łatwiej by się kleiło i ładniej by wyglądały :ok::ok:
24-10-2013, 20:17
Pani rzęsa
Dzięki za uwagi. Dziewczyna ma z natury bardzo grube rzęski i stąd decyzja o 0,2, ale następnym razem spróbuje 0,15 może faktycznie wyjdzie lepiej. Achhh te moje zwichrowania ciągle jeszcze nie potrafie zrobić wszystkich prościutko i równiutko :-/
24-10-2013, 20:24
bombelkowa
może klej za długo Ci schnie?
24-10-2013, 20:29
Pani rzęsa
Mam Hs5 wiec chyba nie. Może powinnam więcej używać dmuchawki???
---------- Dodano o godzinie 20:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:28 ----------
Widziałam Twoje aplikacje bombelkowa pięęęękne! Chciałabym kiedyś tak :-)
24-10-2013, 20:30
bombelkowa
dziękuje kochana..
haha.. dmuchawka przy hs5 się nie przyda.. spróbuj może hs4 ? hs5 to kapryśny klej:huh:
24-10-2013, 20:34
Pani rzęsa
Polecisz mi jakiś konkretny??
24-10-2013, 21:25
MagiaSpojrzenia
Witam :-)
Jako nowa forumowiczka wrzucam parę moich prac :-)
Liczę na Waszą ocenę, profesjonalistek do których mam nadzieje niedługo dołączę :P
Oczywiście wiem że trochę pracy przede mną ale w niedalekim czasie obiecuję się wybrać na kursy doszkalające i z metod objętościowych >:-)
Pani rzęsa - oj sklejki są . i niektóre za daleko od nasady. no i nie wszystkie wyklejone. co do klejów - przeczytaj sobie wątek o polecanych produktach oraz wątki poszczególnych producentów
Magiaspojrzenia - spoko są. popracuj nad modelowaniem oka. a tak to wg mnie ok.
24-10-2013, 22:30
Cataleya 1981
Pierwsze 3 prace całkiem ładnie. Ostatnia jakaś powichrowana.
Mój pierwszy samodzielny blink. No nie wyszedl mi za równo ale pierwsze koty za płoty...
Profil B 0,15 + 0,10 10-12-14
24-10-2013, 23:36
Star Lash Academy
Ulka co Ty chcesz wczoraj sie szkolilaś z Blinka i taki efekt w 100% sama bez mojego oka :) mi sie tam podoba :) efekt z góry mhmmmm cudowne :) a Ania widze zadowolona :)
24-10-2013, 23:47
Cataleya 1981
Anka baaardzo, jak wlazła w lusterko to oddać nie chciała:D a jak zobaczyła fiolety w kącikach to zgłupiała. Wsadzilam bez pytania, no bo jak rzesy na weselicho to na weselicho. I co ? I się spodobały :skacze:
Kurde, tak trzeba laski do koloru przekonywać, niespodziewanie :cwaniak2: ;)
25-10-2013, 02:43
AnastazjaB
Marudzisz strasznie Ulka :D Śliczne są :)
Ja mam na swoich oczach ciągle coś dziwnego albo kolor albo co się da (cyrkonie :love:). Nie mam problemu, żeby klientki namówić ;)
25-10-2013, 11:27
wisienkakwspz
Ode mnie kolejne 1:1 mix 0.15 i 0.2 B i C 9-13mm
(i tu by mi się przydały rzęski 0.18 - muszę zakupić... ;))
25-10-2013, 13:17
Honey
Dzisiejsze uzupełnienie mojej mamy. 1:1, Evo B 0,15 9,10,11 i troszkę 0,20. Nie zauwazylam tych kilku rzes w prawym oku, wewnetrzny kącik :/ Czas 2h :)
ale mi się trafiły dziś podkręcone rzęsy. nic nie leżało na płatku. ale dziewczyna niecierpliwa bardzo.
B i C 0,15 7-13mm Załącznik 73188Załącznik 73187
26-10-2013, 09:15
amorek
Luuudzie.. Jak się patrzy na zdjęcia zrobionych rzęs to wydaje się to takie proste.. A potem człowiek sam się za coś zabiera i leży i kwiczy :leze: Szacunek dla Was dziewczyny za tak piękne prace! :love:
Poniżej moje pierwsze rzęsy po kursie ( kiepskim tak btw. bo już więcej się dowiedziałam po przeczytaniu kilku Waszych postów niż po całym szkoleniu, ale walczę, nie poddaję się :D )
Kleiłam 3 godziny, byłoby jeszcze trochę do wyklejenie, przede wszystkim kąciki, ale nie miałam serca już męczyć dziewczyny, pod koniec to już praktycznie co dwie minuty pytała mi się " Ile jeszcze?" :D ładnie ją wymęczyłam, no ale cóż. Ćwiczyć trzeba. Chciała mieć w miarę naturalne, tylko bardziej podkręcone, bo jej to praktycznie proste druty. Każda uwaga będzie dla mnie ważna i za każdą z góry dziękuję :ok:
amorek walcz:) z aplikacji na aplikace powinno byc lepiej :) technicznie nie ma tragedi wielkiej pierwsze co sie rzuca w oczy to nie wyklejone kaciki ;) zaczynaj skacz symetrycznie po oku ;) wtedy nie bedzie problemu jak modelka bedzie miala dosyc;)
i wrzutka odemnie
rzesy gorne ultra light wymieszany z 5D i 6D
doly objetosciowka
26-10-2013, 10:18
Cataleya 1981
Dla mnie dolne za długie ;) Ale góra geeeesto :D Szkoda ze nie widać całej twarzy bo wtedy widac by bylo jak sie stylizacja wpasowuje w calość.
26-10-2013, 10:28
Agnieszka Praska
za dlugie ?? to sa 6 i 7mm:D;)
gora to 12,11,10,9,8,7mm
dziewcze bardzo drobniutkie i lubi wielkie WOW:D:P
co do calej twarzy to zdjecia sa specjalnie kadrowane zeby jej widac nie bylo, nie jestem zwolennikiem wrzucania tego typu zdjec w net ;) i sama bym nie chciala zeby moje zdjecia ktos wrzucal
26-10-2013, 10:40
Cataleya 1981
O kurcze, myslałam ze to 9 lub 10 :)
A o buzie mi chodzilo tylko dlatego ze czasami na zblizeniu rzesy wyglądają na taaakie wielkie, a potem na otwartych oczach, w tzw. całokształcie okazuje sie że idealnie pasują :)
26-10-2013, 12:07
Star Lash Academy
a tutaj moje hollywoody z 2D ;)
0,12 d i 0,07 C BIS Lash Butik :) długość od 7-13 :)
Miałam zakładać Dark Browny, bo mam je w promocyjnej cenie jak chodzi o efekt Hollywood no i okazało się, że dziewczyna ma ślub za 3 tygodnie i raczej nie jest przekonana do ciemnego brązu ( Miałam promocję tylko dlatego żeby zrobić piękne zdjęcia naszych Dark Brown Bis), jechała do mnie specjalnie na rzęski aż 80 km już nie mówiąc o tym, że jak wracała to była godz 22 i meeega mgła w KRK mam nadzieję, że dojechała do Limanowej spokojnie :)
Efekt wyszedł taki jak na zdjęciach a Pani Młoda skakała z radości mówiać " No to są rzęsy z prawdziwego zdarzenia, piękne"- wcześniej zakładała 2 razy rzęsy w Nowym Sączu i tam zrobili jej tragedie oczywiście masa sklejek itp... Ode mnie wyjechała szczęśliwa :) Nie sądziłam, że jeszcze będę kleić jakąś Panią Młodą a jednak sezon ślubny w tym roku trwa nawet do końca listopada :)
26-10-2013, 12:30
amorek
agulusia Dzięki śliczne za opinie, na pewno się nie poddam i będę działać dalej, żeby było lepiej ;) Po jakimś czasie może doszkolenie wejdzie w grę.
Twoje mega dopracowane :ok: Bardzo mi się podobają
Agulaaa nie dziwię się, że klientka jechała tyle kilometrów :D
26-10-2013, 14:14
markotka
amorek ja standardowo w salonie 2,5h-3h leżę, przy założeniu nawet i 3,5h się zdarzyło...
agula na takie rzęsiory warto jechać 80km, przepiękne! :D
26-10-2013, 15:36
Pani rzęsa
Toż to dzieło sztuki agulaaa!!! Przepiękne!!!
podziekuj za fajny post przyciskiem "dziękuje", nie cytuj niepotrzebnie:cisza:
26-10-2013, 16:48
Agnieszka Praska
a teraz delikatny efekt
evo 0,1 B
26-10-2013, 17:08
Star Lash Academy
Agulusia bardzo ładne delikateski :)
Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za ciepłe słowa ;) :kwiatek:
26-10-2013, 23:37
Happyhandy
Chciałabym zawsze móc pamiętać o zrobieniu zdjęć. Jedynym sposobem na moją fotosklerozę jest chyba powieszenie sobie aparatu na szyi:skacze:
Tym razem w ruch poszły rzęski Evo B 0,1 8-9-10-11-10, płatki Bis oraz super szybka, czerwona Zetka z Lash butiku (klei tak szybka, że chwilami za nią nie nadążałam :))
27-10-2013, 02:00
Cataleya 1981
Poprawka po innej stylistce.
2D 8-9-10-11-12-11-10
w depresję wpadam widząc Wasze dzieła i porównując je z tym co ja mam na swoich rzęsach :(
27-10-2013, 18:26
Star Lash Academy
Cataleya takie poprawki są najlepsze dla kogoś, kto widzi różnicę w tym jak powinny wyglądać rzęski i wtedy klientka docenia Twoją pracę jeszcze bardziej :) tak na marginesie bardzo ładnie ;)
27-10-2013, 20:48
Patrycja_92
Happyhandy- wg mnie za długie kąciki wewnętrzne, bardziej by pasowała stylizacja na oko naturalne, czyli z krótszymi kącikami zew :) Poza tym :ok: