Kurko wyglada jak swieza :) czytam, czytam i szukam tez czasem i nawet zapisalam sobie pare rzeczy ;) Ale pojde za Twoja rada i przeczytam caly watek raz jeszcze z dlugopisem w reku ;)
Printable View
Kurko wyglada jak swieza :) czytam, czytam i szukam tez czasem i nawet zapisalam sobie pare rzeczy ;) Ale pojde za Twoja rada i przeczytam caly watek raz jeszcze z dlugopisem w reku ;)
na poczatku sieciunia, na samym poczatku kazda prawie pisze jakich rzes uzyla, potem sie juz nikomu nie chcialo:D
na fioletowo- bialym portalu tez masz, ale musisz przeleciec 100 stroniczek
Kurko - boskie rzęski!! Masz talent do tego :)
dzikakura co nowego można pisac o Twoich aplikacjach :P no przeciez nic :P są świetne:D
Dziewczyny kiedys pisalam, ze przedluze szwagierce oko jedno klejem Secret Lashes Ultra Plus,
a drugie Looksus Lashes Strong Plus.
Ale najpierw może przypomne z grubsza sytuacje. Szwagierka miała rzęsy, które po 3 tyg traciły ok. 40-50%. Pomyślałam więc, że to może przez klej, bo niby dlaczego tak szybko je traci? Przekopałam fora, pomyśałam i zakupiłam jeszcze raz Ultra Plus, na którym już kiedyś pracowałam.
Jedno oczko kleiłam jej jednym klejem a drugie drugim.
Rezulatat był taki, że nie odczułyśmy różnicy w trwałości. Rzęsy trzymały się tak samo jak zawsze, niezależnie od użytego kleju.
Co do wypadania rzes u szwagierki- okazało się że jest niezależne od kleju to jej naturalny cykl rzęsy decyduje o szybszym tempie wypadania rzęs.
W pracy zwykle pracuje na Strong Plus z LL, bo dalej obawiam się oparów z SL- czasem klientka potrafi delikatnie przez nie łzawić, ale jestem właśnie przed zrobieniem zamówienia w Looksus Lashes- kupiłam pare bonów z cuppony... i tak się zastawnawiam czy coś się zmieniło od tych 2-3 miesiecy. Czy któaś z was pracowała na innych klejach z LL? Jakie wrażenia? Macie coś godnego polecenia?
Chciałabym się spytać jeszcze dziewczyn, które pracowaly zarówno na SL Ultra Plus i LL Strong Plus, jakie są wasze opinie?
P.S Śledze wątek codziennie i czasem nie mam czasu skrobnąć, ale uwielbiam czytać wasze wypowiedzi i robicie piękne rzęsiska. Nie wiem jak forum przeżyje brak Chickenowych postów, po wykluciu się malego kurczaczka. Będziemy musiały chyba nadrabiać za nią :D:przytul:
bobas kochana chocbysmy wszystkie chcialy nadrobic chwilowy brak Kurki niestety nie jestesmy w stanie tego zrobic!!!;(
Ona jest jedyna w swoim rodzaju!!
Niezastapiona!!
zostaje wierzyc ze młode kurczatko szybko pozwoli mamusi wrocic do nas :D
bobas, agulusia pracowala na ultra fascie z tego co wiem, czy napwet pracuje, wiem, ze miala kupic ultra plus, byc moze kupila, ja nie mam porownania niestety, ja mialam ten niebieski z looksusa i nie bylam zadowolona, ale porownania nie mam, z tym czarnym ultra fastem z looksusa spytaj jej, moze juz ma porownanie
a tu takie rzęsiory i nie desperować, dwa tygodnie po porodzie zaczynam kleic, ale dzieki, ze troche mnie lubicie:przytul:
kur...cze ale zaje.....fajne rzesiory!!
Jestes wielka!!:kwiatek::win: Niepodwazalne
ja pier...dziu kopary nie moge podniesc z podlogi
Kobity ;,( zaraz sie zaplacze ;( mam klej sl z czarna nakretka ktory kupilam miesiac temu, trzymalam go w lodowce, bo tak bylo na opakowaniu napisane. Niestety jakos od 3-4 dni dziewczyny ktorym robilam statnio rzeski bardzo sie skarza na wypadanie rzes sztucznych bez wlasnych naturalnych rzes :/ nigdy nie mialam az tylu reklamacji :/ wkurzylam sie bo to juz drugi klej w ciagu 3 miesiecy, i znowu wydac kolejne 100 zl na klej, ktory moze znowu do polowy tylko zuzyje :/ łaaaa Wywalac ten klej? nawet chba do polowy go nie wykorzystalam
bobasku pracowalam na strong plusie z LL teraz na Ultra Plus i szczerze to rozncy w klejeniu i eksploatacji rzeskowej nie wiedze kompletnie zadnej poza oparami ;)
ultra plus jest bardziej drazniacy jak dla mnie, w nosie i oczach mnie gryzie jak sie bardziej nachyle:huh:
co do uzupelnien to jedna moja traci wiekszosc rzesek w ciagu 2 tygodni, strzasznie szybko jej wypadaja i rosna nowe, ale tak juz ma, nie zaleznie od rzesy uzytej i kleju ;)
niebieski klej z LL jest dobry dla poczatkujacych fajny, ja sie na nim uczylam i sobie bardzo chwalilam,a teraz nie umiem na nim pracowac jest za wolny dla mnie:D
to ten z SL trzeba w lodowce trzymac? u to chyba szybko mi go szlag trafi
PS. zuziu mam ogromna prosbe :D mozesz nie uzywac tyle !!!!!!! i ???????
strasznie to denerwujace jest :] a kazda czytac umie i posta zauwazy ;)
no Kurcia jak zawsze cud malina -co tu więcej można napisać :D
ja używam ciągle jednego i nie mam porównania... ale ten z niebieska nakrętka coś źle wspominam...
a to moje takie o
Załącznik 43988Załącznik 43989
Kurko....kolejne swietne rzesiska...
Agulusia ja tez mam z SL i nie trzymam go w lodowce...i nic sie z nim nie dzieje kompletnie...
Mam tez klej z LL i jak narazie robilam nim 1 aplikacje...za wiele powiedziec nie moge..kleilo sie ok :)
Emi swietne rzeski :)
agulusia sorki :kwiatek:
nie zwrocilam uwagi ze naduzywam tych znakow. :o
nisia ufff juz myslalam ze mam po kleju:)
zuzia :przytul:
Kurko Emilko super rzesiory:love:
dzieki dziewczyny:kwiatek:
piekne rzęsiska Emilia, bardzo fajnie i dokladnie!
Dzisiaj bede miala reklamacje na rzęsy:/: dziewczyna zadzwoniła do mnie trzy dni po aplikacji,ze jej rzesy odpadają, same.. bez naturalnej:/: oczywiscie "nie mogla" do mnie przyjsc od razu, przychodzi po 8 dniach od aplikacji. Jakoś nie wierze w samoistne odpadanie rzęs, po prostu nie wierzę, nie zeby mi sodówa do głowy odbiła, ale kleje na tym Ultra plusie od początku i takiej reklamacji nie bylo, tu agulusia ma racje, latem Ultra plus wydziela straszne opary i kreci w nosie, jak szkielko lezy przy glowie klientki. pierwszy raz kupilam ten ultra plus u paci, daje sobie reke uciac ze to ten sam klej co z SL, ale moze... jest przeterminowany od nowosci, albo co:/:, przychodzą mi do głowy trzy myśli w związku z ta reklamacja, albo dziewczyna podskubuje, ale to bede widziec, albo wyczesuje za mocno, tego widziec nie bede, albo ma tak tlusta cere, ze sebum "scieka" na spaw kleju. Czy, ktoras wie gdzie szybko i od reki kupię takie papierki na domowe badanie tlustosci skóry? Co to sie je przyklada i pokazują ph skóry, oczywiscie nie musze mowic, ze przez tel zapytana to nic nie robi.. nie skubie, nie spi na brzuchu, nie ma tlustej cery, nie czesze, no po prostu nie dotyka:D
Kurko , Emilko rzesy cud miód malina!
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Agulusia:kwiatek:
No i dziewczyny.. nie uwzględniłam tej reklamacji.. w sensie, w ogole do niej nie doszlo, po namysle i sugestiach dziewczyn stwierdzam, ze klientka prawdopodobnie chciala na mnie zrzucic winę i przeciagnac czas od aplikacji do"uzupelnienia" reklamacyjnego jak dlugo sie da(ale moze ja krzywdze)
Bo to bylo tak w ogole: kazdej nowej klientce po dwoch trzech dniach od pierwszej aplikacji wysylam "opiekunczego" smsa: Dzien dobry, czy wszystko w porządku z rzesami, czy nic nie ciagnie, nic nie uczula, nic nie drapie? Albo odpisują, albo nie, ale ja jestem uspokojona, ze sie zaopiekowałam, chyba, ze to jest dziewczyna, ktora juz miala rzeski to wtedy tego nie robię, bo te,ktore mialy wiedza co i jak. No wiec wyslalam takiego smsa, bo pani miala pierwszy raz robione rzęsy, dostalam odpowiedź, ze wszystko jest ok, na nastepny dzien, to byl dzien trzeci od aplikacji pani wysyla mi smsa, ze rzesy jej sie sypia, ze 7 jej odpadlo bez naturalnych, ok powiedzialam- zapraszam predziutko, bo ide do szpitala(pani mieszka trzy ulice dalej), wiec dowiedzialam się, ze pani nie moze, ze moze tylko w weekend, napisałam, że ok, ze sie odezwe jesli wroce ze szpitala-wrocilam odezwalam sie w sobote, ze zapraszam-Pani znow nie mogla, bo wracala w poniedzialek i oczywiscie poinformowala mnie, ze jej sie rzesy sypią i ze nie wie jakim cudem nie widac jeszcze ubytkow w aplikacji....
Ok-powiedzialam, w poniedzialek, zaznaczajac, ze reklamacja po 8 dniach od aplikacji to troche nie tego, ale dobra..... Na poniedzialek umowilam sie z Panią na 12 ta. Czekam, czekam, wyro rozlozone, rzesy rozlozone, o 13:30 mam nastepna pania, w koncu po 45 minutach napisalam, ze bardzo przepraszam, ale ja mam za 45 minut nastepna klientke, pani mi odpisala, ze do mnie leci, bo myslala, ze na 13 ta. nosz kurcze. Napisalam Pani, ze nie daje mi szansy na poprawki, skoro caly czas albo nie pasuje, albo przekreca terminy. Odpisała, ze poczeka w takim razie az wszystkie wypadną, bo ma moich rzes po dziurki w nosie. Nie odpowiedzialam-nie warto chyba. Uwazam, ze naprawde zaopiekowalam się Panią jako klientką, dałam mozliwosc skorzystania z trzech terminów, wszystkie trzy zostały pokpione, w rezultacie zaczelam sie zastanawiac komu powinno zalezec bardziej-mnie, czy reklamacyjnej klientce?
Tym bardziej, ze ja naprawde potrafię uwzględnić naprawdę absurdalne reklamacje, ostatnio miałam Panią reklamacyjną, bo jej.. kącik rzesowy opadał po tygodniu. Przyszla-powodem opadania trzech rzes, było to, ze odrosly od powieki, na taka faze wzrostu rzesy widocznie trafiłam, uwzglednilam, zdjelam te trzy, nalozylam nowe.... trzy:)
pisze, o reklamacjach bo moze ktorejs z Was, ktora wchodzi w swiat rzesek przydadza się wskazowki co do reklamacji.
dzikakura współczuje takiej klientki :/ no ale musimy się nastawić żę niestety trafimy na różne "egzemplarze". moje dwie widzę cos kombinuja bo na pazurki się juz umówiła jedna na 2 terminy (rzęsy uzupełniała ponad 3 tyg temu) a o rzęsach nie wspomniała ani o ich ściaganiu także.... a ma kilka konkretnych imprez
więc chyba stwierdziły że to jest tak proste że zrobią sobie nawzajem bo produkty sa taniutkie przecież ;]
może też się mylę, ale nie sądzę - czas pokaże
dzikakura:
powiem Ci tak, że rozni sa ludzie, ale ja w jakims stopniu bylam taka sama klientka jak ta twoja reklamacyjna, dodam w jakims stopniu:)
bo jak mialam pierwszy raz rzesy zakladane, to na nastepny dzien bylam tak rozczarowana i tak mi bylo zal, ze tak mi typka spartolila rzesy, zreszta widzialyscie:) tez miala mi je poprawic, ale pare razy termin przekladala, ale to wypadki losowe, typu: samochod musiala na gwalt dac do przegladu, bo sie konczyl akurat za 2 dni... a potem mi nie pasowalo i tez wypadki losowe, dlatego moja reklamacja sie przeciagala chyba z 10 dni, jak nie wiecej... moze nawet 14:huh:i potem juz mialam ja totalnie gdzies, bo jak mowie, mialam taki wielki zal do niej, ze szkoda gadac, moje pierwsze rzesy i takie rozczarowanie...
ale na szczescie bylam w Gdyni:D wtedy to dopiero zobaczylam ile to ja mam rzes:D
moze ta dziewczyna miala inne wyobrazenia co do pierwszej aplikacji, a ze nie znala tematu, moze sie nie spodziewala, ze jej odpadnie rzesa juz drugiego dnia:) zreszta ile ludzi, tyle powodow roznych. xD
To z dzisiaj moje, po lekkim uzuoelnieniu, niestety kacikow nie dalam rady zrobic bo byly strasznie ukryte. Bylam juz tak zdesperowana ze pomyslalam nawet o tym zeby jej przykleic na otwartym oku, no ale na szczescie taka glupia to nie jestem ;p
Przepraszam za slaba jakosc.
Podkrecenie D i C, 13, 11 i 9 mm, 0,20
http://images39.fotosik.pl/967/4abd1a56d7abaae6med.jpg
http://images35.fotosik.pl/798/1d4e6c08509b66demed.jpg
http://images43.fotosik.pl/985/74b6d31768b1f13bmed.jpg
zolzella, ale mnie sie tez tak wydaje, beda sobie kleić wzajemnie, ale niech kleja, prosze bardzo:skacze:, wrócą do Ciebie na stówkę, jak im nie bedzie wstyd:skacze:
moni-ja rozumiem wszystkie przypadki losowe, przysiegam, ale wiesz.... ja nie zakład, ani salon, do mnie mozna przyjsc nawet o 21, albo w niedziele -nie ma problemu. Ja naprawde uwzgledniam reklamacje i nie uciekam jak kura w krzaki:D i u mnie wobec tej dziewczyny miesza się poczucie mojej wlasnej krzywdy i poczucia winy, ze coś spartoliłam i nie wiem nawet co, bo nie widzialam, bo do spotkania nie doszlo, to tylko kosmetyka i reka ludzka, zawsze mozna cos skiepścić, jestesmy tylko ludźmi.
Ale, ale.... w obronie klienta dodaję, dzisiaj była u mnie moja klientka(pierwszy raz aplikowana przeze mnie) jak jej robilam rzęski to jej sie tak podobało, ze powiedziala, ze mi przyniesie cos dla kotow i rybek, bo pracuje w sklepie zoologicznym i dzisiaj przyszla SPECJALNIE przyniesc mi siateczke z karmą dla zwierzaków, miłe, nie?
emajewska, bardzo fajna rzęska, fajnie oczko wyprofilowane Zdjecie rzeczywiscie troche zamazane trudno oszacować.
dzikakura no dokładnie myślę tak jak Ty :D podobno jedna z nich się na kurs do SL wybiera, ale co z tego będzie to czas pokaże
natomiast na bank będzie niezdrowa sytuacja bo jedna z nich robi mi włosy ;]
tu takie szybkie niespodziewane niedzielne koleżanki siorki mojej
http://www.voila.pl/410/s72hc/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/411/b8dln/index.php?get=1&f=1
Kinia super niedzielne rzeski:)))
Kurko....ja mysle ze bdb zaopiekowalas sie ta laska...chcialas jak najlepiej dla niej..ona nie skorzystała ...jej problem....a najlepiej jest chamsko odpisac bo samemu sie dalo cialo...nie przejmuj sie...gdyby tak naprawde cos bylo z Twojej winy to ona by tak nie zwlekala.... ale pewnie przemyslala ze nie dasz sie nabrac bo znasz sie na rzeczy....i odpuscila sciemniajac i juz....
Nnisiaa super zwłaszcza te środkowe
ja miałam dzisiaj korektę ale fotki niet ;>
zolzella super rzesiska, jak moglas nie zrobic foty, noooooo:D tek korekty
Niśka no te srodkowe rzeczywiscie wymiataja, looksusa rzęsy?