baza i top gelish
kolorowka gelish, indigo, cnd, alle, ins, ef, nail tech,mm
Printable View
baza i top gelish
kolorowka gelish, indigo, cnd, alle, ins, ef, nail tech,mm
Czy któraś z Was może coś powiedzieć o hybrydach Ibd.
Sama firmę znam,lubię i nigdy mnie nie zawiodła.
Niestety hybryd nie znam a mają bardzo atrakcyjna cenę..
Ja uzywam iBD just gel dla mnie wporzadku tylko kolor mocha pink i smokey plum kryja dopiero po 3 warstwie, czerwien bing cherry kryje za to ladnie, bialy do frencha jest boski bialutki i ladnie kryjacy lepszy dla mnie niz bialy harmony ;) zamawiam u leoberta, flanelki i lauren cosmetics oni maja najtaniej od 34zl bo mozna tez przeplacic na allegro placac za te hybrydy 59zl
a jak ze ściaganiem tych ibd?
gonia
A Twoja ocena trwałość?
pytanie do dziewczyn które malują gelishem, czy biały "sheek white" jest czystym białym do frencha i czy ładnie kryje??polecacie? a jaki różowy do frencha gelish polecacie?
Ja osobiście nie przepadam za tym białym... dla mnie nie jest śnieżny i się brzydko kładzie ( 3 warstwy minimum...) :/:, no i strasznie mi się rozwarstwia nie wiem czy kupiłam jakiś trefny czy jak ale z całej sympatii do gelisha ten biały mi nie przypasował.
co do frencha ja lubię dawać little princess ale nadaje się raczej do tylko mlecznego pobłysku niż do mocnego krycia no i bardziej z kategorii mleczny niż róż.
poszukaj w http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...rydowe-34.html tam jest kilka fot frenchy
Sheek jest białym dla kobiet nie lubiacych ostrego koloru frencha ( w butelce jest lekko żółtawy, ale na pazurkach daje bardziej naturalny kolor niż inne kredowe)Musowo trzeba dać dwie warstwy.
O frenchowym różu dużo pisałyśmy w tym temacie (cofnij się troszkę i popatrz) a także poczytaj temat http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...-lakierow.html
witam Was serdecznie :przytul:!
Przeczytałam cały wątek i szczerze powiedziawszy mam mętlik w głowie :)
Posiadam hybrydy INS- kolory są fantastyczne, jednak gorzej z trwałością. Chciałabym poprawić ich żywotność używając lepszej bazy i tu nasuwa się pytanie jakiej? Rozważam dwie firmy - gelish i mm. Wiem, że mm posiadają bazę 2w1 czy gelish również? Proszę Was o pomoc, zależy mi przede wszystkim na przedłużeniu trwałości tych INS i cenie.
sprawdź na allegro (leobert, e-paznokcie i inne)
baza 120zl top 80zl
za komplet, zależy gdzie +/- ok 200zł za wielkości 15 ml
są tez pojemności mini 9ml i są chyba troche tańsze... chyba ze 140
więc patrząc logicznie bardziej opłaca się większe ;p bo ważność mają chyba ze 2 lata albo i więcej...
ale one są baaaardzo wydajne wiec starczą Ci na ho ho jeśli robisz tylko sobie więc lepiej uzbierać i kupić dobre i duże nawet będąc amatorką a na pewno nie pożałujesz... ^_^ tak mi się przynajmniej wydaje ;)
Jak Ci zależy na cenie to MM jest tańsze (mniejsza pojemność ale za to 2in1) i równie dobre, ja używam do hybryd z Indigo i INS, poki co nikt się nie skarży:)
A ile trzymają się INS z bazą mm? Wszystkie produkty (primer, cleaner, lampa uv36 itp) mam z allepaznokci- czy nie będą one się gryzły z mm?
Cena gelisha trochę mnie przeraża i myślę, że na początek spróbuję mm. Zależy mi na trwałości, ale też nie muszą to być 4 tyg, bo kolor szybko mi się nudzi i takie 2 tyg są dla mnie optymalne, a niestety produkty INS wytrzymują na dłoniach do 4 dni, natomiast na stopach miałam ponad miesiąc i było OK.
to kup sobie mm zestaw za ok. 140 jest cały komplet do hybryd ( baza 2w1, primer, odtłuszczacz, płyn do przemywania, remover+ kolor), z zestawem nasz pewność;-)
Ja zrobiłam kombinacje baza la perl i kolor ins i moja znajoma chodzi już 3 tygodnie.
Ins kupiłam zdecydowanie na akryl czy żel.
Zauważyłam,że wszystkie tańsze hybrydy,które są tak jakby mniej napigmentowane
Jeszcze jakoś się nadają gorzej z tymi takimi jak ja to mówię kredowymi.
Nie wiem które masz numery,ale np.nr 2,47 to takie napigmentowane a 5 czy 18 już nie.
To tak dla przykładu:D
Od siebie mogę jeszcze dodać,że na innym forum koleżanka poleciła mi te hybrydy.
Stosowała je ona.,mnóstwo innych dziewczyn i nie było z nimi problemów.
Ja też je przetestowałam i są naprawdę ok
http://allegro.pl/10x-lakier-zelowy-...992286529.html
Ja pracuje na Shellacu CND. Powiem wam dziewczyny, że nie wiem jak można pracować na INS. Dla mnie to takie oszukiwanie klienta, bo przecież cała zaleta hybryd to taka, że nie trzeba ich piłować jak żelu, a tym samym nie niszczyć paznokci.
Jak przychodzą do mnie klientki 'hybrydą' z innego salonu, ja ją w aceton, folie, a ta ani drgnie, no białej gorączki dostaje, jak musze to piłować godzine, bo "ała", bo boli, bo trzeba delikatnie żeby paznokcie nie zniszczyć.
Kiedyś dostałam kilka kolorów termo a fajnepaznokcie no super, kolor reaguje, zachwycona zrobiłam sobie trzy paznokcie w różnych kolorach, a później chciałam to zdjąć, no niestety nie udało się. Tragedia
Teraz zaciekawiona waszymi wypowiedziami zamówiłam jeden kolor Harmony, bo chce go przetestować i sprawdzić też jak się ściąga.
Zainteresował mnie też vitagel. Też się o nim naczytałam. Chciałabym, żeby naprawdę spełniał swoje zadanie, bo moje pazurki są miękkie i mizerne.
Zdejmuje się rewelacyjnie. Sama ostatnio testowałam i wyszło super. Wacik namoczyłam w płynie do zdejmowania hybryd Glelish i zawinęłam w folie aluminiową razem z palcem. Oczywiście wcześniej zmatowiłam coat. Po 10 min zdjęłam wszystko ładnie patyczkiem. Super sprawa.
sandrus a testowałas też od nich tzn EM Nail bazę i nabłyszczacz? możesz coś więcej o tym napisać, jak sie trzyma na ich bazie i jak długo błyszczy?
Sylla wiesz ja shellaca ściągam w 3 min. Nic nie piłuje, tak jak jest wszystko, na to kładę wacik nasączony acetonem i owijam folia. Jak kończę owijać ostatni palec to już pierwszy ściągam i wszystko schodzi, ewentualnie patyczkiem delikatnie przeskrobie i już.
Malinowa
Miałam ta bazę,bo dawali gratis.
Nie było z nią problemów.
Na niej i na każdej innej te hybrydy trzymały się jak należy.
Jako nablyszczacz też była ok.nie pamiętam jak było z połyskiem,bo dawno temu je miałam.
KlaudiiS ja dopiero pierwszy raz zdejmowałam hybrydy (i to u siebie) bo to takie eksperymenty na razie u mnie. Tak więc pewnie dopiero wszystko będzie wychodziło w praniu ;). Muszę spróbować bez matowienia jak będzie schodzić...