A ja takie wystrugałam :) te malowawał pierwszy raz, wzórek sciągniety z mojej bluzki.
http://img228.imageshack.us/img228/3571/maj067a.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Printable View
A ja takie wystrugałam :) te malowawał pierwszy raz, wzórek sciągniety z mojej bluzki.
http://img228.imageshack.us/img228/3571/maj067a.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Zgredo- fajnie ćwiczonka-tez mnie to dzis czeka hehe :d
Emilia piękne... :)
a ja jeszcze nie mam czym takich kwiatków malować ale już niedługo to się zmieni hehe
choko fajny pazuras może mi takie strzelisz hihi
emiliawawa, no świetnie Ci wyszły, masz talent :)
Zgredo, wszystko ok ale farbki chyba za mało z wodą rozcienczone:)
W ogóle nie rozcieńczam, są takiej konsystencji jak śmietana gęsta (Qra ma takie farbki widziałam na jakiejś focie).
Hm...
No, to spróbuję rozcieńczać, zobaczymy co wyjdzie - dzięki :)
Szoko piekneeee, taki obraz Ci wyszedl, super normalnie(podziekowan nie mam)
Emilia.... przepiekne, moge zgapic pomysl z tymi czarnymi no.. czyms tam?;]
zgredo- masz do mnie blisko......
Emilia B... ktore chcesz.... poczekaj,poczekaj, ja sie rozkrecam
---------- Dodano o godzinie 13:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:15 ----------
Pozwole sobie sie nie zgodzic jesli chodzi o rzocienczanie, a tylko dlatego, ze te farby maja bardzo slaby pigment, to nie polycolor tylko talens, taki troche dupiasty;]
Emilka te twoje kwiatki jak żywe wyglądaj!!! Plushak piękne te kolczyki !!!!! Julia i Zgredo niezle wam idzie ,trening czyni mistrza super ze wstawiacie swoje zdjecia z pierwszych kroków ,jak ja zaczne malowac to też będe .Emilia mozesz rzucic link z pedzelkiem ktory masz i farbkami bo bym sobie zakupiła.
pluszak, kura -świetne te Wasze kolczyki.
Ja w tamtym tygodniu chciałam zrobić, ale nie mam "podstawy" tych kółek znaczy się i chciałam zrobić z masy solnej, jak wyjęłam z piekarnika to były napuchnięte i powywijane i odpuścilam.
Niedługo jadę na wesele do kuzynki i chciałam jej zrobić kieliszki do wódki i do szampana. Chciałabym namalować białe łanstroki i kwiatki akrylowe zrobić i mam takie pytanie: czym zabezpieczyć farbki żeby wytrzymały chociaż jedną noc i żeby plam nie było? Wydaje mi się że jak pociągne lakierem to smugi będzie widać na szkle, czy się mylę?
babeczki kochane kombinuję i kombinuję z tymi one strokami i nic :( już dawno temu zapragnęłam tworzyć takie dzieła jak wy malujeci, ale nijak mi moje malowanki wychodzą... cały temat już kilka razy przestudiowałam i zdjęcia oglądałam i mam szczere chęci, żeby coś ładnego wyszło, ale moje farbki nie daja mi możliwości ;( niby są gęste ale po dodaniu nawet małej ilości wody wyglądaja jak akwarele, chyba muszę zainwestować w coś lepszego:placz:
Qra im większe tym lepiej-ja jestem zboczona na punkcie kolczyków...dlatego aż się zaśliniłam jak zobaczyłam wasze dzieła :D
:wow: ja chce takie kolczyki :skacze::skacze::skacze: ja chce ja chce ? sprzedajecie moze?
jak zabezpieczysz przezroczyste szklo to zostaje w tym miejscu bedzie bardziej matowe, ale nie wyglada to zle- po prostu zabezpiecz tam gdzie kwiaty, wyjdzie efekt kalkomanii
emilka,pozniej w swietle dziennym ubiore te kolczyki i zrobie zdjecie jak wygladaja na czlowieku
justi-owszem, sprzedajemy;] ale nie mozemy o tym mowic w tym miejscu bo to krytpreklama
---------- Dodano o godzinie 14:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:44 ----------
moniska, a jakie masz farbki? Geste farbki na papierze robia sie "tepe" rzadkie sa lepsze, natomiast na powirzchnie sliskie geste sa lepsze, bo lepiej kryja.. sprobuj moze na tipsie, albo starej plycie,szklance, czy nawet na pudelku do patyczkow do ucha;]
kurka...ty lubisz sie nade mną znęcać co...? takie sado maso :haha:
to dawaj na pw :D
---------- Dodano o godzinie 14:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:50 ----------
jak mi sie podobaja:skacze::skacze::skacze:
kurka na tubce jest napisane: FIRSTER takie z plastyka 12 sztuk za 18 zł... na tipsie sama farbka jeszcze gorzej wygląda;(
ja tez mam z plastyka i jest ok za ok 30 zl 12 kolorow i sa rewelacja:P nazwe wam potem napisze
Zgredo, papier pije farbę i jest kupa... Ja na papierze w ogóle nie umiem, i dużo trudniej jest malować, gdy musisz co chwilę dobierać farby, a jak malujesz jeden na drugim to się robi błocko.
Próbuj malować np na foliówce, lampce, opakowaniu od tipsów... coś gładkiego, wtedy będzie Ci lepiej wychodzić, a jak Ci się nie podoba np jeden kwiat wśród kompozycji, to go zetrzesz :) Staraj się też nie malować na drugim wzorze jeżeli jeszcze nie wysechł. Pamiętaj też , że w one stroke nie rusza się pędzlem, tylko przyciskasz pędzlem, a ruchy wykonujesz rączką, nie odrywając pędzla. Masz rączkę do malowanek, więc troszkę ćwiczeń i będziesz śmigać :):):):)
Emilia.. z przewaga sado;] tera maluje jak wymaluje wiecej to [polakieruje, zrobie zdjecia(kumpele juz narailam, bo ile moze byc kolczykow na tle rudych pior, kolezanka ma czarne
co nie wejde w temat to szczena w doł... boooosko! kura, cudne!! emilia, rewelacja! tez dziś coś zmalowałam, ale aparatu nie miałam, wiec fotke wrzuce pozniej:(
kura tak mi dobrze tak mi rób :D:haha:
dobra koniec offtopa :P
Dziewuszki ciesze sie ze wam sie te rózowe podobaja, myśle ze przez to ze byly robione na szybko nie sa idealne, ale coz, grunt to praktyka. Wzorki wzucam na forum tagze do waszej dyspozycji, tak uwazam, ja tez wielokroc sugeruje sie zdobieniami z netu czy pism:)
Pedzelek juz gdzies umiesciłam, naprawde to nic nadzwyczajnego:)
Ja swoje farbki mimo ze sa żadkie, i tak w odpowiednim momencie rozcienczam z woda, po wielu próbach stwierdzam ze wzorki wychodza ładniejsze:)
Farbki ma Maimeri Polycolor.
:) :) :) :)
mi wychodzą kleksy;(ale będę dalej próbować:D
ja juz nie mam podziekowan, ale dziekuje:)
nastepne, maluje dalej.... Wlaczyl mi sie kompulsator