Just in Case harmony nie ma drobinek jest perłowy poniżej masz zdjęcie czerwieni harmony
http://pliki.wzorki.info/images/coswF.jpg
Printable View
Just in Case harmony nie ma drobinek jest perłowy poniżej masz zdjęcie czerwieni harmony
http://pliki.wzorki.info/images/coswF.jpg
good gossip harmony to piekna czerwien z drobinkami
indigo p02 ciemna czerwien wchodzaca w wisnie z drobinkami
pięknie dziękuję jak zawsze mogę na was liczyć:]
Mar-kos czy jakoś tak z forum sprzedaje ibd.
Napisz i zapytaj :)
w moich wczesniejszych postach szukalam dobrej bazy do tanich hyryd. Kupilam baze 2w1 MM i niestety ale uzywana z zestawm allepaznokcie nie sprawdza sie. Ppmalowalam pazurki czeronym kolorem 3cienkie warstwy i na to baza MM na koniec przemylam wszytko cleanerem alleaznokcie i mimo ze czerwien byla mocna efekt koncowy kiepski- powstaly przeswity i wyblakniete plamy. Jesli chodzi o trwalosc to sprawdzam jeszcze.
Problem się rozwiązał. Użyłam primera bezkwasowego z alle i nie wysechł dobrze- to był powód tych problemów. Teraz zrobiłam hybrydy bez niego i pazurki wyglądają cudnie :D
ale chyba użyłaś najpierw 2w1 jako bazy?? potem kolor (może jest słabo napigmentowany, albo nie umiesz go dobrze zaaplikować? że masz prześwity), na koniec 2w1 jako top. jak używana z zestawem allepaznokcie? co to za zestaw? czy sam kolor? zastosowanie bazy z mm przy problemach z kolorem, plamami itp. nie ma chyba nic wspólnego;)
zrobilam wszystko, tak jak nalezy. kolor jest dobrze nasycony, bo jak wczesniej robilaam w polczeniu z basa allepaznokcie bylo OK. Piszac zestaw allepaznokcie mialam na mysli primer lakier kolorowy i cleaner. A moze zbyt dlugie utwardzanie koloru w lampie moglo spowodowac te plamy/wyblakniecia?
hmmm... ja też używałam 2w1 z np. indigo, termo z alle, shellac i nic takiego się nie działo... stawiam jednak na niedokładną aplikację;/
siuniczka jak masz zdjęcie tych paznokci to wklej
np tu: " Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)"
Kto ma Sunflower gelaq i powie mi jak u niego ze sciaganiem??
Klaudynko ja mam jeden kolor (stosuje na baze harmony) i bardzo fajnie schodzi w acetonie po 10 min:)
Czec dziewczyny;) zakupilam hybrydy charbonne.. sa swietne kryja przy 1 warstwie a niektore przy drugiej. kolorki maja śliczne:love::love: miała ktoras z Was je??
Chocolata, mam jedno pytanie do hybryd świecących w ciemności. Czy one świecą bez ingerencji po całym dniu, czy trzeba je najpierw naświetlić trzymając łapkę blisko żarówki?:D
Klientka mówiła że najpierw je wsadzała pod lampkę ale świecily delikatnie, ale raz w nocy się obudziła i sama się przestraszyła bo świeciły na całego:))
czyli mogą służyć zamiast lampki nocnej hehe
Dziś przetestowałam top ibd.
Super się nakłada.fajny i wygodny pędzelek.dobra konsystencja.
Utwardza się bez problemów i fajnie błyszczy:)
Jak z trwałoscią połysku to się okaże:-)
ooo Sandruś koniecznie zdaj relację, bo cena ibd na allegro bardzo interesująca... :)
Ta znajoma będzie u mnie za 6 tygodni...
yhy,tak tak:D
Zobaczymy co zostanie z tego mega połysku.
a czy ktoś slyszał o żelo lakierach STRIPLAC? które schodzą niby jak folia, ale i równie krotko sie trzymają (piszą z do 10dni a cena nie powala)
alessandro STRIPLAC: Striplac Peel Off UV/LED Lakiery do paznokci Zap
Hej czy ktoś mógłby mnie poratować wiedzą na temat zużycia materiału lakierów hybrydowych? Muszę zrobić kosztorys a nie wiem na ile klientek starcza jedna buteleczka lakieru/ bazy/topa... blagam poratujcie ;(
Nie wiem czy ktoś rzucał się na podobny pomysł żeby to mierzyć:-/ tym bardziej ze kolor zazwyczaj jest zmienny, więc buteleczka może stać 2-3 mce bo akurat inny kolor bedzie w modzie. Naprawde nie wiem, czy kto pokusi się o takie wyliczenia.
Jeżeli ci to jakoś pomoże to top z shellaca duży (15 ml) starcza mi na ok 65 aplikacji a baza duża ok. 100 (12,5 ml)
powiedzmy ze lakieru schodzi prawie tyle co topu tylko ze x2
top ~ 1 aplikacja 15:65= 0,23 ml
baza ~ 1 aplikacja 12,5:100= 0,13 ml
kolor ~ 1 aplikacja, 2 warstwy można oszacować, że ok. 0,40 ml
teraz możesz sobie policzyć od kwoty lakierów :)
to są tylko moje spostrzeżenia i domysły.