-
Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
Mi brakło kulek:( Mam tyle zamowien i czekam az mi z allegro przyjda ale chyba chlopa wysle do opola (i tak jedzie na kurs:D) zeby mi do empiku wstapil... moze akurat beda... chociaz zeby mi 5 kupil...:D
Niestety u mnie w pasmanterii tez nie mozna dostac tych kulek:(
Ale moje robione furrore zrobily:D
Faktycznie, a opuszkow tez juz nie czuje....:(
Dziewczynki pochwalcie sie swoimi bombkami potem;):*
-
pati no to super;] fajny patent na zarobek przed swietami;] gratuluje sukcesu;]
-
gratulacyjki. interes się rozkręca :)
-
ja dzisiaj zakupilam kulki i wstazki :D
musze dokupic szpilki bo te co mam to za malo ;)
aha, jak robicie wykonczeniowe wstazki ? na co przypinacie ? tez na szpilke ?
Patii ciesz sie, ze masz zamowienia, przynajmniej troche grosza bedziesz miala dla siebie :)
-
Rudzia pewnie ze tak:)
Mi na jedna bombke idzie okolo 300 szpilek :D
wiadomo na jedna wiecej na druga mniej, zalezy jak sie ulozy;)
Ale tak na oko:D
Teraz robilam 5szt na "wczoraj" i zrobilam w ciagu 2 nie calych dni:D wczoraj od godziny 18 do 00 zrobilam 2, a dzisiaj 3:D nawet do szkoly nie poszlam, hehe;)
-
Dziewczyny natchnęłyście mnie na robienie bombek :D
Wczoraj zamówiłam sobie na allegro 10 szt. i czekam aż przyjdą... Chciałabym zdążyć zrobić choć kilka sztuk..dla mamy, taty, teściów... no i dla siebie...
Ale mam pytanie...
Ja zakupiłam kulki 8 cm...jakiej szerokości mam dokupić sobie tasiemkę ?? bo nie mam pojęcia..a chcę żeby to ładnie wyglądało :)
-
Redsunset 2,5 cm bedzie ok:) ja na wykonczenie dalam taka cieniutka 4 mm w tym samym kolorze i przyczepilam szpilka :D tez mnie wciagnelo:p wlasnie zaczynam robic druga:D i juz dzisiaj dokupilam jeszcze 2 male ale niestety pani w sklepie miala tylko 3 szerokosci wstazek :2,5 cm,1.2 cm i 0.4 mowila ze takich ok2 cm nie widziala w hurtowni a na te male 2,5cm to chyba za duzo a znowu 1,2 za malo -nic tam wzielam ta cienka na probe -ppewnei bedzie wiecej roboty i trudniej ale sprobuje;)
nie liczylam ile mi szpilek idzie na 1 bombke ale mysle ze napewno nie 300;)ale policze z ciekawosci a tasiemki ok 1,6 m z 1 koloru(robie 2 kolorowe)-czyi 3,2 -to tak lekko z zapasem w razie"w" ;)
-
Dziękuję za rady :) super :) teraz czekam tylko na paczuszkę z kulkami i będę działać :)
-
skonczylam:)ale zdjecia jutro wstawie jak zdaze bo musze leciec spac;)
Pisalam wczesniej o bombce 8 cm jezeli chodzi o wymiary i dlugosc wstazki -zeszlo mi na nia ok 200 szpilek:)A na dzisiejsza -6cm -zuzylam dokladnie32 paski plus gora i dol czyli 34 -6-cio centymetrowe(no ten gorny troszke dluzszy) no i 73 szpilki;)alez ja dokladna hehe;)mam nadzieje ze sie przyda to komus ...aaa no i 60 cm waska wstazeczka na kokardke razem z zawieszka:)
-
Mi wyszlo 300szpilek jak pisalam wtedy na ta srebrno-bialo-rozowa :)
Ale to dlatego,ze tak bliziutko sa kolo siebie ulozone trojkaciki;)
Mi braklo bombek... ech.. mialam dostac w czwartek a niestety przyjda dopiero dzisiaj...:( a juz pani jedna czeka..
Dziewczyny sprobujcie sprzedawac, moze wam sie uda cos zarobic na tym;)
-
ja wczoraj robiłam jeszcze jedną srebrno granatową do szkoły na aukcje świąteczną... i zapomniałam zdjecia zrobic, a dzis juz ja zaniosłam...
na jedna bombke 10cm schodzi mi prawie całe pudełeczko szpilek.. znaczy zostaje z nie wiem.. załóżmy 40 sztuk..
a ile mam kupić długosci wstazki nigdy nie wiem bo pierwsza bombke robiłam to musiałam dokupic i wyszło z 5,5 m, i zostały mi maleńkie kawałki,a z jednego koloru akrat na grubsza kokarde na koncu, gdy robiłam druga i trzecia bombke zakupiłam po tyle samo metrów, przy czym przy drugiej zostało mi duzo wstążki a przy trzeciej to juz w ogóle z 2-2,5m :skacze:..
ale wole dmuchac na zimne i miec wiecej niz mniej i później dokupywac ;)
-
mam bombki ok. 10 cm jak pamietam i zakupilam wstazki, ktore okazaly sie transparentne, buuuu, nie moglam sprawdzic w srodku bo byly folia zawiniete ;) ale kolor mi sie spodobal
a wstazke mam 2,5 cm i nie umiem tym manerwowac :P za waska hahaha :D
nie ma u mnie szpilek w sklepach tych normalnych, sa tylko z ta glowka plastikowa :o
-
oo tak... ja u mnie pod domem wykupiłam ostatnie dwa opakowania.. a jak jeździłam po jakiś innych sklepach albo gdzies to nie ma... SZOK !
-
Natalia ale za to jaka piekna wyszla:wow::love:
Rudzia 2,5 cm za wąska?ja wczoraj robilam z 12 mm to jest dopiero masakra -nigdy wiecej;/ciezko w palce zlapac -zwlaszcza jak sie ma pazurki zrobione:P
Jutro jade po wiecej kul i wstazek ..ale mnie wciagnelo;)szkoda tylko ze tak pozno bo do Swiat nie mam za duzo czasu:(praca i jeszcze pazurki ehh ale siedze wieczorami i robie -naprawde fajna zabawa:skacze:
a to efekty -jeszcze mizerne bo to dopiero pierwsze sztuk ale mam nadzieje ze nastepne juz beda lepsze;)
-
ale super te bombki..anoosia ale talencik..super..swietnie ze jest u Nas tyle zdolnych kobiet na forum.
-
zgadzam sie z Ania... mamy tu sporo talentow na forum... bombki ,choinki" cuda wiank"i i wszystko piekne ,naprawde oglada sie to wszystko z zachwytem !brawo dziewczyny!!
-
Anoosiu zaraziłaś mnie na innym forum, gdy weszłam w Twoją galerię:D Trochę późno się do tego zabieram, ale najwyżej na przyszły rok zostanie. Aaaa i jeszcze widziałam jajka ze steropianu :skacze:
Kupujecie taśmy w rolkach czy na metry? Taka będzie ok? http://allegro.pl/wstazki-wstazka-sa...360487998.html
-
Anoosia przesliczne bombeczki :)
co do tasemki, nie mialam wlasnie takiej sztywnej jak u Ciebie, ta jest strasznie miekka i sie wykreca na wszystkie strony wiec ciezko mi bylo zlozyc te trojkaty ale kupilam juz grubsza i na jutro musze zrobic dwie dla szefowej i jej corki bo od srody wolne od pracy :D
-
Zamówiłam za pobraniem paczkę z materiałami. Pewnie przed świętami nie dojdzie, ale już się nie mogę doczekać :skacze:
-
dziewczyny bombki wyszły Wam wspaniałe :) niech zdobią Wasze domki na tegoroczne święta :)
-
-
Dziewczyny a chwaliłyście się już Waszymi choinkami? :D
-
a to moja bombeczka :D zdjęcie mam tylko tej, zrobiłam ich 9, wszystkie identyczne, białe. I rozdałam rodzinie :) teściom, moim rodzicom, babci i dla mnie została jedna styropianowa kulka na którą zabrakło mi już czasu i wstążki ;(
http://images35.fotosik.pl/320/4689e65fe4136de6m.jpg
-
Red sliczna bombeczka ja na biala tez sie czailam ale mala chcialam zrobic ale nie dostalam takiej waskiej wstazki:(
A wczoraj zrobilam pierwsza wstazkowa choinke:D ale zabraklo mi wstazki (a mialam 6 m)i obcielam stozek:p jak bede robic nastepnym razem to bede gesciej robic pewnie i 10 m malo bedzie;) zrobilam 1 ale przyozdobilam w rozne sposoby zeby pokazac ewentualnym chetnym jakie sa przykladowe mozliwosci ich ozdobienia;)
-
RedSunset śliczna bombeczka ^_^
Anoosiu choinka boska :wow: Co do wstążeczek, to nie lepiej Ci zamówić przez Allegro w rolce. Teraz pozamawiałam i za 32m wstążki 25mm - 7zł. Czekam na moją paczuszkę, bo gapa za późno zamówiłam :P