-
Odp: Jak nakladamy i odmaczamy zele soak off / easy off
2-3 tyg.tylko że ja je trochę przedłużam i mi się łamią na tym łączeniu
---------- Dodano o godzinie 17:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:12 ----------
2-3 tyg.tylko ja je przedłużam i mi się czasem łamią na tym łączeniu albo odchodzą w całości jak czymś podważę
-
moja rekordowa klientka nosi 5 tygodni ale specjalnie buduje porządną krzywą C
a w załączniku pazurki naturalne zażelowane soak -off impresionails cover, biały i builder
-
Losek jak możesz to wrzuć zdjęcie krzywej c na takim krótkim pazurku:przytul:
-
nie dam rady obecnie bo to klientkowe i będę jej robić za miesiąc dopiero , ale krzywa jest taka jak przy zwykłym żelu , daje 4 warstwy , 1- cienko buildera , cover, biały , 1 warstwa grubsza i nabłyszczenie cieniutko , wczesniej mialam DR easy-off nie trzymały sie tak dobrze chociaż impresio też nie dla wszystkich pazurków
-
Kurcze dziewczynki to mnie zdołowałyście :placz: bo moje prace wytrzymują tak ok 1,5 tygodnia do 2 ;( Robię tylko mamie mojego narzeczonego bo sama noszę dłuższe więc zazwyczaj robie na tipsie, a do tego easy offy sę nie nadają.
Powiem jak ja robię, a Wy mi podpowiedzcie kochane co robię źle :huh:
1. zmatowienie płytki
2. szczoteczką dokładnie odpylam
3. primer bezkwasowy z alle (ten sam który mam do moich pazurów, zwykłych żeli)
4. cieniutka warstwa clera
5. french
6. ewentualne drobne ozdoby
7. 2 grubsze warstwy clera
8. bezbarwny lakier i oliwka na skórki
W czym tkwi błąd???? :huh: Nadmienię jeszcze, ze wszystko mam z alle, teraz dokupiłam sobie jeszcze cover :)
-
zabezpieczasz dobrze wolny brzeg pazurka ?
-
Ja robię tak samo tylko na formie ok 2 mm przedłużam.Żel mam z ricco :)Nie nakładam lakieru b.barwnegi i przemywam spirytusem kosmetycznym :)
-
Czyli czy zawijam tak trochę ten żelik???? No szczerze powiem że nie :huh: bo mam wrażenie, że zażeluję palucha, pazurki na których pracuję są bardzo drobne i króciutkie
-
Przepraszam jesli wypalam z glupim pytaniem.. Czy plytke paznokcia matowicie tak samo jak do innych zeli czy akryli?
-
no własnie należy zawinąć trochę ten żel , a jak pazurki krutkie i coś na opuszek spadnie żelu to potem się wypiłuje na koniec wolny brzeg , no ale piłować bardzo ostrożnie
-
Losek - dzięki za informację, następnym razem tak zrobię, tę ostatnią warstwę zawinę, starczy, czy więcej zawinąć????:huh:
Alkaniolek - tak matowimy jak przed pracą z "normalnym" żelem czy akrylem. No przynajmniej ja tak robię :P
-
ja zawijam przy każdej warstwie tylko potem musisz wypiłować to co pod paznokciem bo jak klientka sama zacznie grzebać to :/:
-
OK w takim razie ja następnym razem też tak zrobię i zobaczymy czy będą trwalsze :) Dziękuję za pomoc:przytul: Takie 2 tygodnie temu robiłam :skacze: ale już 3 odpadły :(
-
jak na moje oko to za cienko - jak pazurek był jeszcze cienki to za małe wzmocnienie miał
-
Faktycznie trochę za cieniutko.Ja dzisiaj zażelowałam siostrze 2 cieniutkimi warstwami i na to lakier zobaczymy co z tego wyjdzie:)
-
Dziewczyny mam pytanie u dobrej rady jest baza z easy off? bo nie moge znalezc, nablyszczajacy znalazlam a bazy jakos nie moge. Bede wdzieczna jakby ktos linka podrzucil.
-
-
ja nie byłam zadowolona z tych żeli od dobrej rady ... acetonem to na pewno nie schodzi ...
-
mini-ogolnie zele easy off od dobrej nie oszukujmy sie-sa sredniej jakosci. Zlazi,zlazi acetonem.. niestety.. takim zwyklym acetonem.. technicznym. O zalzeniu przy pomocy zwyklego kosmetycznego acetonu albo tez plynu do zdejmowania tipsów rzeczywiscie-nie ma co marzyc
-
Jeszcze mi powiedzcie jak mozecie czy na kolorowy zel kladziecie potem zel budujacy czy nablyszczacz? bo u dobrej rady wyczytalam ze trzeba jeszcze budujacy i dopiero nablyszczacz
-
Na stronie opi są filmiki dotycząc żeli soak off bardzo przydatne polecam zasada żelowania w przypadku innych firm zapewne będzie podobna
O.P.I. Videos
-
Z racji tego że nie mam covera z mojego żelu (dzisiaj dopiero zamówiłam od DR) ćwiczyłam na easy offie i wyszło mi takie coś na formie,trochę za gruby bo próbowałam zrobić krzywą ale za szybko mi się rozlewał :)
-
Zaaplikowałam sobie soak offki półtora tygodnia temu. Trzymają się naprawde nieźle, tym bardziej, że wczoraj postanowiłam zrobić im tzw. chrzest bojowy :D Robiłam generalne porządki bez rękawiczek, używałam chemii, druciaków itd. Ku mojemu zaskoczeniu nic kompletnie nie odpadło!! :wow:
Nie sądziłam, że soak offki ze Star Nail są aż taaaak wytrzymałe. Żele w 100% godne polecenia. :)
-
ja też polecam żele soak off od star nails są bardzo wytrzymałe ...łatwo schodzą w acetonie no i są w pudełeczku więc można je wykorzystać do końca :)
-
uwielbiam tez zele ze star nail,elarto ma je w swojej ofercie,szkolilam sie u nich i teraz zbieram wlasnie na te soak off"y,są super,polecam:ok: