wy mnie blizniakami nie straszcie :P hihi ... fajne takie badanie jak sie wie gdzie sie przytylo :D
Printable View
wy mnie blizniakami nie straszcie :P hihi ... fajne takie badanie jak sie wie gdzie sie przytylo :D
Basiu mnie w domu tez bliźniakami strasza bo nie dośc że tak szybko sie udało to ARek mój w rodzinie ma braci bliźniaków itd. ale ja trzymam kciuki za cokolwiek bo cokolwiek będzie i będziesz kochać :D
After, Rudi no to ja się załamałam ja już 3 kilo przytyłam :(:(:( same cycki to pewnie 2 kg bo wszystkie staniki za małe...
a żebym jadła duże ilości! i słodyczy nie tykam bo jakos ochoty nie mam wiec wszyscy mówia że będzie syn...
a ja potrafiłam bez ciązy zjeść 4 tabliczki czekolady na która teraz patrzec nie mogę...
a odrzuciło was może od kawy? :D
łooo Zyza... mnie tak odrzucilo ze nie moge jej wachac, ale wyczytalam w poradniku, ze nie trzeba jej calkiem odstawiac,tyloko ograniczyc, a ze ja lubie czasami "na smaka sie napic" to mam teraz na nia patent :D:D
"afterglołowy przepis na pyszną kawę"
1) wez kubek i wsyp kawe rozpuszczalna
2) NIE SLODZ!! Nawet jesli lubisz slodka
3) Najpierw wlej mleko, po czym zamieszaj i dopiero zalej wrzatkiem, najlepiej 50/50
4) wymerdaj
5) wez syrop np nugatowy, waniliowy lub jaki tam lubisz
6) wlac 3 lyzeczki- NIE MIESZAC
7) pic ciepla- nie wrzaca.
Degustowac sie smakiem i zapachem syropu, bo kawy nie czuc :D
nie masz sznas ze od tego was odrzuci bo smaku kawy nie czuc, bo mleko wsiaklo, a zapach unosi sie syropu ulubionego przez Was :) Dobrze dziala, nie ma po niej mdlosci :D no chyba ze ktos przeslodzi (przesadzi z ) Syropek :D
After ale mnie od słodkiego tez odrzuciło... mnie mdli na każdy słodki napój...
chyba że to kwaskowa marchewka jest... o i bigos jaki fajny kwaśny :D
:D
ale przepis miodzio jak tylko przestanie mnie mdlic to kawe takową zafunduje sobie... :D
zyza, Ale wslasnie cynk polega na tym, ze oszukujesz organizm. Nie dostarczasz mu "zywego" cukru tylko w wersji przerobionej :D
no tak ale ja cukru nie potrzebuje ja chce cytryne na przykład albo pomarańczę samo kwaśne i jak czuje cos waniliowego to dobrze że ubikacja niedaleko :D
to wez kwasny syrop np z wisni, ten domowej roboty bez cukru :)
uparciuch :D
kiedy ja wogole kawy nie potrzebuje :D
mnie na poczatku mdlilo praktycznie na wszystko-nawet jak sie wody napilam robilo mi sie natychmiastowo nie dobrze, jedyne co mi w miare wchodzilo (lekarka mi polecila) owocowe przecierki dla dzieci-polecam!! ale po 12 tyg jak reka odjal wszystko wrocilo do normy i moglam spowrotem wcinac moje ulubione slodycze, jedynie co mnie odrzuca to rzeczy z paczki, w proszku itp-niezdrowe same
rudi na początku to mniej więcej jak my? 6 tydzień?
dokladnie-wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i nie wiedzialam co sie wogole dzieje ze mna.
a dziewczyny, słyszałyście coś takiego, że jak robicie dzieciątko w płodne dni to będzie raczej chłopiec, a tuż przed to jest prawdopodobieństwo większe że dziewczyna bo plemniki żyją w organiźmie do 3 dni?
slyszalam o tym ale u mnie sie to nie sprawdzilo :( bylam 100% przekonana ze bedzie wlasnie dziewczynka a tu lekarz mnie zaskoczyl ze widzi cos miedzy nogami :) w sumie bylo mi obojetne co bedzie-byle zdrowe ale wlasnie sie naczytalam o tej metodzie w gazetkach itp to sie na dziewczynke juz nastawilam
szkoda:( tzn jak będziemy już chcieli mieć dziecko to wiadomo, jedyne co wazne to żeby było zdrowe. ale tak poza tym to wolałabym pierwszego chłopca, a ta "metoda" wydawała się sensowna:)
nie ma sie co zalamywac moze u mnie sie tylko nie sprawdzila, ja sie smieje ze u mojego meza w rodzinie to tylko meskie plemniki maja bo u nich jak dotad zadnej dziewczynki jeszcze nie bylo :) same chlopaki sie rodza
no moja kumpela za miesiąc rodzi tzn pod koniec lutego i na koniec okazało sie że jednak chłopak! a ona cała wyprawke różowa miała :D sie ukrywał łobuz jeden :D
asiu tutaj chodzi o to, ze plemniki z noszace genotyp meski sa bardziej zwinne i szybsze, jednak zywotnosc ich podupadla... dklatego na chlopca trzeba dokladnie w czasie owu. Genotyp dziewczynki (plemniczki) sa wolniejsze, mniej zwinne, ale za to przezywaja dluzej, wiec na dziewuszke zaleca sie przed owulacja, aby zdazyly dosjc do jajeczka.
ja wiem o co chodzi dlatego napisałam że wydaje się sensowna:)
rudi to wszystko jasne!!:) u nas i dziewczyny i chłopaki ale więcej chłopaków to mam nadzieję że i u nas się trafi:D:D
apropo zabobonow-co czasem ludzie za glupoty opowiadaja to sie w glowie nie miesci, 2 klientki kolezanki zawsze razem do mnie przychodzily, powiedzialam ze jestem w ciazy to sie zaczely spekulacje co bedzie-jedna mowi zobaczysz chlopak bo nie jem wlasni slodyczy a druga na to ale zobacz ona ma ramiona przebarwione to swiadczy na dziewczynke :) (nie wazne ze bylo lato i biegalam z odkrytymi ramionami wiec sie mogly opalic :)
co do mitów na temat ciąży to często słyszałam że brzuch szpiczasty - zapowiada zazwyczaj chłopca a okrągły - dziewczynkę. Rownież się mowi że jak kobieta w ciąży brzydnie to będzie dziewczynka bo zabiera jej urode ,a jak chłopiec to jest w ciazy atrakcyjniejsza . Ja osobiście co do kształtu brzucha to sie nie wypowiem ,bo nie pamiętam jaki miałam kształt w ciaży ,a z tą urodą to u mnie się sprawdziło jak byłam w ciązy z corką to na twarzy byłam bardzo spuchnięta ,a jak z synem to każdy mówił że ciaza mi służ i dobrze wyglądam i tak się czułam . chociaż ciezko to wszystko porównywac z drugiej strony corka to była moja pierwsza ciąza następna to syn podobno następną ciaże sie lepiej znosi
a z tą urodą to jak patrzę na razie się sprawdzało swoją drogą:D
a macie juz jakies propozycje imion dla swoich maluchow? ja zrobilam kartke z takimi co mi sie najbardziej podobaly ale z czasem zostaly wszystkie skreslone :), na razie nazywa sie X-Men. podobno do 8 po porodzie mamy czas na decyzje. moj maz ma 3 ulubione i probuje mnie do ktoregos z nich przekonac: Luka, Jannik i Tobias :)
ja obstawiam Jakub lub Hannah
Hannah-przesliczne, mnie sie dla dziewczynek rosyjskie imiona podobaja: Larissa, Lena, Nadja-moze przy nastepnym bedzie dziewczynka :)