Odp: Przed³u¿anie na formie
Cytat:
Napisa³
woszczur
wiem o co chodzi... to zalezy od klientki, ja mam jedn± taka która ka¿e mi sci±gac wszystko i robic nowe, ale jest wiele takich ktorym to nie przeszkadza... pod spodem na niektorych panokciach widac taki jakby "uskok" wiêc traktuje go frezark± (frezem sto¿kowym) i po klopocie:)
Dziêkuje bardzo, w³a¶nie o to mi chodzi³o:)!:kwiatek:
Cytat:
A powiedzcie, te srebrno/niebieskie z IBD s± dobre? Sporo pzurków pokazanych na filmikach s± na nich wla¶nie robione.
Ja mam formy IBD i sa bardzo dobre, maja dobry klej i sa odpowiednio sztywne, a poza tym nadaja sie do roznych rodzajow paznokci:]
Cytat:
Napisa³
dudejla
A ja mam takie pytanie: mamy pazurek zrobiony na formie i wraz ze wzrostem naszego paznokcia przesuwa siê oczywi¶cie ca³a masa. I w pewnym momencie pod spodem zaczyna byæ widaæ nasz pazurek. Czy da siê to jako¶ uzupe³niæ czy w takiej sytuacji zamiast uzupe³nienia muszê robiæ od nowa ca³y pazur?
Mam nadzieje, ¿e w miare uda³o mi siê napisac o co chodzi, bo to ciêzko wyt³umaczyc:)
przestrzegaj te¿ klientki ¿eby sobie nie obgryza³y, skuba³y itp, bo wtedy ³atwo o naruszenie ca³ej 'konstrukcji' np podejdzie powietrze i trzeba bêdzie od nowa robiæ:)
bardzo pomocny jest przy tym ¿el czy akryl cover wtedy jak odrasta to nie widaæ
A po co jest potrzebna ta zaciskarka do tunelu i jak siê jej u¿ywa??? A i sa jeszcze takie rurki. One s± te¿ potrzebne?
mysle ze tak,dziewczyny dzieki zaciskarce robia pikne tuneliki,chociaz niektore radza sobie bez tego,zaciskaja same palcami
daruniunia tu jest krok po kroku i tu zdjecie z warsztatów u Ani jak zaciskaæ formy
pod * opisa³am jak siê zaciska formy kiedy robisz ¿elki zeby byl piêkny tunel
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/158-french.html post #25
a co do rurek do sprawdzaja sie przy akrylu, ale teraz ju¿ wiem ¿e nie ma to jak zaciskarka:good:
Bardzo dziêkujê woszczurku :)
A jakie formy polecacie, ja mam z Perfekt Lady i s± do du.. :sciana: rozklejaj± siê i kiepsko siê je podk³ada pod paznokieæ. Musze kupic inne tylko nie chce znowu trafiæ na co¶ takiego;/
Wystarczy od pocz±tku przestudiowaæ temacik. A Dok³adniej na 2 stronie o tym pisze
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Akryl - Beautify - sklep
tu te¿ troszkê mo¿na podpatrzeæ;)
Fabi ¶wietna stronka, strasznie podobaj± mi siê takie delikatne i cieniutkie pazuraski :)
Bardzo pomocne :*
Ja niby wszystko wiem, ale nadal g³upia jestem, moje paznokcie zawijaj± siê przy boczkach w kwadrat i nawet jak je mocno spi³ujê to nie mogê tej formy dobrze pod³o¿yæ. Zawsze ile¶ tego akrylu pod paznokieæ mi wlezie, no i jak odrasta to jest taki uskok, w którym zbieraj± siê zabrudzenia...
Mam te¿ wra¿enie, ¿e po myciu r±k dobrze tam nie wysycha i obawiam siê ¿eby mi siê co¶ nie zalêg³o...
---------- Dodano o godzinie 15:29 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 15:18 ----------
Cytat:
Napisa³
farbstift
Farbstift, daj do tego tematu o stronkach.
Cytat:
Napisa³
daruniunia
Wystarczy od pocz±tku przestudiowaæ temacik. A Dok³adniej na 2 stronie o tym pisze
¦ledzi³am ten temat od pocz±tku i jako¶ mi umknê³o to, ¿e dziewczyny ju¿ o tym pisa³y :porazka:, dziêki za skierowanie w odpowiednie miejsce :D
Cytat:
Napisa³
dudejla
¦ledzi³am ten temat od pocz±tku i jako¶ mi umknê³o to, ¿e dziewczyny ju¿ o tym pisa³y :porazka:, dziêki za skierowanie w odpowiednie miejsce :D
Proszê bardzo ;)
---------- Dodano o godzinie 18:20 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 18:17 ----------
Mam pytanie co do pazurków robionych na formie. Czy one muszê byæ takie grubsze? Tzn. du¿o ¿elu trzeba daæ? Bo dzisiaj robi³am 1 raz i takie jakie¶ cienkie mi siê wydawa³y. Nie bêd± siê ³amaæ? Trochê zakrêci³am ale my¶lê ¿e mnie zrozumiecie.
Ja dzis robilam na szablonie pierwszy raz po baaaardzo dluuuuugiej przerwie-nawet wyszlo-mam nadzieje ze bedzie tez trzymac :) i nawet poszlo szybciej niz z tipsami.
zaluje ze fotki nie zrobila ale laska sie bardzo spieszyla wiec juz nie chcialam jej truc tylka sesja zdieciowa.
Przy podk³adaniu formy do edga warto wyci±æ w szablonie taki dziubek, jaki tworzymy przy paznokciach o bardzo wydatnym hyponychium. Wtedy udaje siê czêsto pod³o¿yæ szablon absolutnie idealnie.
oooo dziêki farbstift kiedy¶ znalaz³am to, a pó¼niej po formacie komputera nie mog³am juz znale¼æ :*
A macie swoj najlepszy sposob na opilowanie pazura przed podlozeniem fomy? Ile zostawiacie wolnego brzegu? Pilujecie naturalka w kwadracik czy owalik? Nakladacie warstwe bondera na opracowanego naturalka, a potem dopiero budujacy, ktorym budujecie pazur na formie, czy od razu budujecie:)
Cytat:
Napisa³
dzikakura
A macie swoj najlepszy sposob na opilowanie pazura przed podlozeniem fomy? Ile zostawiacie wolnego brzegu? Pilujecie naturalka w kwadracik czy owalik? Nakladacie warstwe bondera na opracowanego naturalka, a potem dopiero budujacy, ktorym budujecie pazur na formie, czy od razu budujecie:)
wolnego brzegu zostawiam ok 1mm, nadaje ksztalt taki zeby forma dobrze podeszla i zazyczaj jest to delikatny owal, klade nail prep, primer, bonder, podkladam szablon i dopiero robie szkielet:D
daruniunia paznokiec na lini wlosa powinien miec grubosc 3 zlozonych wizytowek i nie wazne czy na tipsie czy szablonie;) na tipsie tez powinin byc cieniutki dlatego ja zawsze spilowuje tipsa a raczej go odchudzam z nadmiaru plastiku:D
Dziewczyny swietny temat :) ja jestem tu nowa i wczytuje sie jak szalona ;) wlasnie mam zamiar sprobowac pracy na szablonie, bo przy tipsach szybko mi powietrze podchodzi :( zawsze jakas szparka mi sie znajdzie miedzy tipsem (z brzegu) a paznokciem, moze mam jakies takie niewymiarowe? :P tak wiec dzieki Wam za ta wiedze :)
a wlasnie mialam zapytac czy macie jakies zdjecia jak budujecie na szablonie albo gotowe pazurki :)
aha czy ta forma troche odstaje przy koncowce, jest jakby nizej?
wow uklody skladam za ten post :)
Jednak jestem niemota:(;( nie umiem jej pod³ozyæ znaczy formy.Za ka¿dym razem jakbym za nisko j± podk³ada³a tak jakby spada³a w dó³.I jeszcze pêka mi przy ³±czeniu.Ju¿ chyba z 10 sztuk straci³am.Niewiem mo¿e za cienk± wartwe daje ¿elu ¿e pekaja?
dziekuje :)
---------- Dodano o godzinie 21:07 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 16:53 ----------
hej dziewczyny, po artykule z linka o prawidlowym podlozeniu formy, w koncu zrozumialam na czym to polega i postanowilam zlamanego tipsa przyklejonego na klej do tipsow spilowac i zadzialac z forma, i wiecie co Wam powiem?? REWELACJA!!! juz nie chce tipsow!!!! zrobilam nawet fotki zeby Wam pokazac jak mi to wyszlo, zapomnialam tylko zrobic zdjecie z podlozonym szablonem, ale zrobilam juz zbudowanego.... i tutaj mam pytanie, zel polozylam na forme i prawie caly paznokiec i nie wiem czy nie za grubo (widac na zdjeciach) bo potem po zdobieniu i budowaniu wydal mi sie strasznie gruby, co do krzywej C to kiepsa w tym jestem wiec uprzedzam ze daleko jej do idealu ale staralam sie :)
ps. zdjecia kiepskie bo robione tel przy lampie
http://img32.imageshack.us/img32/181/97370754.jpg
http://img53.imageshack.us/img53/3815/16573829.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/4809/49125377.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/6369/15467825.jpg