Odp: Nie wiem co się stało...
ja uważam ze zabrdzo wypilowane i za mała krzywa i troche bym ja przesuneła to dlugie pazurki i ciężkie dlatego mogły popekac a co do zelu to jezeli z twojej strony wszystko ok to koniecznie reklamuj ja kiedys kupilam cala kolorówke z jakiejs firmy juz teraz nie pamietam ale polowa z tych zeli była stara i do wyrzucenia nawet data przydatnosci byla na pudelku pamietam ze byly chyba ze 2 miesiace po terminie a jezelli jeszcze byly zle przechowywane to wogole lipa
Dziewczyny mam problem :(
Niewiem co się stało, robiłam ostatnio paznokcie ( w czwartek) i dzisiaj rano zauważyłam że wykrusza mi się frencz- czarny i pod spodem jest jakby miękki :/ Niewiem jak to możliwe, robiłam jak zawsze, na frencza warstwę budującą i na to nabłyszczacz IBD. Jedyna różnica że nakładałam frencz patyczkiem i może za gruba warstwa i się nie utwardziła :/
Jak myślicie?
Cytat:
Napisał
pa_pi1
Dziewczyny mam problem :(
Niewiem co się stało, robiłam ostatnio paznokcie ( w czwartek) i dzisiaj rano zauważyłam że wykrusza mi się frencz- czarny i pod spodem jest jakby miękki :/ Niewiem jak to możliwe, robiłam jak zawsze, na frencza warstwę budującą i na to nabłyszczacz IBD. Jedyna różnica że nakładałam frencz patyczkiem i może za gruba warstwa i się nie utwardziła :/
Jak myślicie?
patyczek i sonda zwykle są znane z tego, że nakładają więcej żelu niż same chcemy ;P Sama to zauważyłam :D Sądzę,że żel się po prostu niedokładnie utwardził i dlatego reszta żelu, którą na niego położyłaś się wykruszyła ;P
Kurcze pierwszy raz spróbowałam patyczkiem i wydawało mi się że nawet fajniej niż pędzelkiem mi się robiło, a tu taka niespodzianka przykra :(
Cytat:
Napisał
pa_pi1
Kurcze pierwszy raz spróbowałam patyczkiem i wydawało mi się że nawet fajniej niż pędzelkiem mi się robiło, a tu taka niespodzianka przykra :(
spróbuj nakładać dwoma, ale cieńszymi warstwami. nawet jak będą prześwity to możesz je zakryć tą drugą warstwą.
moim zdaniem jakby ci sie ten żel nie dobrze utwardził to jakbyś zalała go clearem to by się mazać zaczął...
mi tez sie wydaje ze gdyby zel sie nie utwardzil to by sie rozmazywal a nie wykruszal.
niekoniecznie;) jesli utawrdzil sie z wierzchu a pod spodem zostal tylko sciety to mazac sie nie bedzie ale sie wykruszy po paru dniach
ja też tak miałam z białym .... po prostu za gruba warstwa na wieszku był ładnie zastygnięty ale jak przejechałam pilniczkiem to był miekki ....
zgadzam się z dziewczynami,zbyt grudo żelu,a niestety kolorówki trzeba długo utwardzać;/
ja zawsze sprawdzam czy już dostatecznie sie utwardził sondą albo patyczkiem,jak coś jest nie tak to dalej do lampy :)
Wszystkie kolorowe żele utwardzają się o wiele dłużej, ja zawsze (biały, czarny itp.) trzymam 4-5 minut, mimo zaleceń producenta. Nie zaszkodzi a mam pewność, że wszytsko będzie ok.
dzisiaj mi kolejny pękł i spod spodu zaczął mi "wypływać " czarny żel :(