A jeżeli chodzi o ściąganie - piłujecie lekko przed zamoczeniem? Pięć minut moczenia faktycznie wystarczy i odchodzi cały płat?
Gdzieś czytałam, że dziewczyny nasączają bawełniany płatek tym płynem, przykładają do paznokcia i owijają sreberkiem.
Printable View
A jeżeli chodzi o ściąganie - piłujecie lekko przed zamoczeniem? Pięć minut moczenia faktycznie wystarczy i odchodzi cały płat?
Gdzieś czytałam, że dziewczyny nasączają bawełniany płatek tym płynem, przykładają do paznokcia i owijają sreberkiem.
Rzeczywiście można spiłować wierzchnią cześć lakieru (nawierzchniową) wtedy łatwiej rozmoczyć lakier. Można również stworzyć "kompres" z płynem DISSOLVERE :)
Właśnie zaczęłam moją przygodę z tymi żelami. efekt jest super. nakładania ekstra do tego kolor covera beżowego jest przepiękna. już nie mogę się doczekać aż zrobię frencza tymi żelami.:skacze:
Na stroncie tej firmy w zakładce szkolenia znalazłam pokaz we Wrocławiu na 6go marca. już się doczekać nie mogę bo do tego pory tylko czytałam o tych żelach w gazetach branżowych.
Alicjo a mogła byś mi napisać wszytskie potrzebne rzeczy do manicure hybrydowego. Wraz z cenami. Bo jakoś nie mogę się odnaleźć na Waszej stronie :)
Po dlugim namyśle zdecydowałam się zostać dystrybutorem MM na Dolnym Śląsku:] Zapraszam Was do kontaktowania się ze mną, żebym wiedziała jakie produkty najbardziej Was interesują i czego oczekujecie ode mnie. Ruszam od marca i gwarantuję na początek ciekawe upusty:*
Chocolata super że się zdecydowałaś. gratuluje. ja dopiero wypróbowałam pierwszy raz ten żel który dopiero przyszedł 3 godzinki temu i już bardzo mi się podoba.
ja juz tupie i czekam do marca:skacze: swietna decyzja choco:D
Tosiaczek poniżej instrukcja pracy lakierami PERMANENTE UV, która jest również bardzo rozbudowaną listą rzeczy potrzebnych do zabiegu :)
Instrukcja nakładania Lakierów PERMANENTE UV:
1. Zdezynfekować dłonie (Płyn do dezynfekcji dłoni DOSINFETTARE nr art. 8850) - 44,90 zł;
2. Rozmiękczyć i odsunąć skórki (Płyn do usuwania skórek TOGLIERE nr art. 8730) - 15,90 zł;
3. Zmatowić naturalną płytkę paznokcia (Polerka gradacja 280/280 nr art. 8074) - 11,90 zł;
4. Odtłuścić płytkę paznokcia (Preparat STANDARD nr art. 8620 lub Preparat ANTISETTICO nr art. 8621) - 10,90 zł;
5. Wytrawić płytkę paznokcia (Primer STANDARD nr art. 8600 lub Primer DELICATE nr art. 8601) - 13,90 zł;
6. Nałożyć jedną warstwę Lakieru PERMANENTE UV BASE/LUCIDO. Utwardzać przez 2 minuty w lampie UV (36 WAT) - 69,90 zł;
7. Nałożyć pierwszą warstwę kolorowego Lakieru PERMANENTE UV. Utwardzać w lampie UV przez 1 minutę - 59,90 zł;
8. W razie konieczności nałożyć drugą warstwę kolorowego Lakieru PERMANENTE UV. Utwardzać w lampie UV przez 1 minutę;
9. Nałożyć końcową warstwę Lakieru PERMANENTE UV BASE/LUCIDO. Utwardzać w lampie UV przez 2 minuty;
10. Przemyć warstwę dyspersyjną (Płyn do przemywania masy żelowej DETERGENTE nr art. 8800) - 24,90 zł;
11. Nawilżyć wał paznokciowy oliwką - 10,90 zł.
Instrukcja usuwania Lakierów PERMANENTE UV:
Zamoczyć paznokcie w Płynie do rozmiękczania polimeru DISSOLVERE - 15,90 zł. Po 5 minutach wyjąć paznokcie i przy użyciu pilnika usunąć rozmiękczony lakier z powierzchni paznokci. Powtarzać czynność aż do całkowitego usunięcia lakieru PERMANENTE UV z powierzchni paznokcia.
Jest to bardzo rozbudowana lista, można ją mocno uprościć i wyglądać będzie ona wtedy następująco :)
- Preparat STANDARD nr art. 8620 lub Preparat ANTISETTICO nr art. 8621 - 10,90 zł;
- Primer STANDARD nr art. 8600 lub Primer DELICATE nr art. 8601 - 13,90 zł;
- Lakieru PERMANENTE UV BASE/LUCIDO - 69,90 zł;
- Lakieru PERMANENTE UV - 59,90 zł;
- Płynie do rozmiękczania polimeru DISSOLVERE - 15,90 zł.
Chocolata strasznie cieszę się, że dołączasz do naszej rodzinki :) do zobaczenia na pokazie we Wrocławiu ;)
Alicjo dziękuję dziękuję dziękuję :* :* :* :* Z nieba mi spadłaś bo właśnie na dniach potrzebuje dopisać rzeczy do listy. Dziękuję jeszcze raz :* :*
Dużo rzeczy które wypisałaś w pierwszej liście już mam ale i tak na liście mam większe ilości :)
6 marca jest pokaz we wrocławiu juz się zapisałam i doczekać się nie mogę. już zbieram kasiorkę żeby nakupować sobie duzo wspanialych zeli lakierow moze farbek. dzisiaj tez namowilam kolezanke zeby na niej wyprobować zeliki nakladaja sie super. :skacze:
Tez się zapisalam na pokaz :skacze:
Alicjo, chcialam zapytać, czy podczas pokazu dystrybutorzy tez się będa sie mogli zaopatrzyć w produkty ze swoim progiem upustowym czy na zasadach jak każdy uczestnik? Dopiero na pokazie bede miala możliwość poznania wiekszości produktow o ktore pytaja mnie dziewczyny, więc póki co wstrzymuję się z większym zamówieniem.
żele Mistero Milano przetestowane efekt na zdjeciu.
Użyłam następujących produktów MM:
1. Przygotowana płytka.
2. Primer Delicate
3. Żel jednofazowy Baza Hydrovit
4. Żel 3-fazowy konstrukcyjny
5. Żel cover beżowy
6. Żel biały Angelo Bianco - 2 cienkie warstwy
7. Żel nawierzchniowy Top Transparente
Alicjo Dziękuje bardzo ciesze się że podobają się. Pracowało się bardzo dobrze jeśli chodzi o żel konstrukcyjny i o cover. Cover ślicznie kryje i nie rozlewa się co daje łatwe przedłużenie płytki naturalnej. Żel biały też niezły jest ale nie mogłam się do niego przyzwyczaić. Pozostawały mi prześwity dlatego dałam drugą warstwę, a robiłam na prawej ręce lewą, a jestem praworęczna, więc trochę ten biały mi sprawił problemu. żel konstrukcyjny też bardzo fajny jak dobrze zamocuje szablon to nic nie muszę już dociskacz aby mieć ładny tunel. :ok:
Cieszę się, że praca przysporzyła Ci dużo radości :) pazurki wyszły naprawdę świetnie, widać wprawioną rękę :)
Elu, promocja będzie również obowiązywać na seminarium :) można więc szykować się na zakupki ;)
A czy rabaty łączą się? Bo ja mam kupon zniżkowy i jestem ciekawa jak to teraz jest.:]
U nas promocje można łączyć :D
Co do przedłużenia to niestety jest to odgórne zalecenie, na które nie mam wpływu :(
:DO to szkoda ze nie mozna tego przedłużyć. Ale i tak fajnie że są takie promocje.miałam to samo pytanie co niunia-dziunia bo wybieram sie na pokaz 6 marca i chcialam wybrac na miejscu i zobaczyc inne zele biale. Ale to nic i tak poczekam i wybiore na miejsu nie bede strzelać w ciemno mimo ze sa probeczki na ich stronie to nie ma wszystkich zeli ktore chcialabym wyprobowac.
:( niestety już po pokazie było super. Pani Emilia wszystko pięknie przedstawiła. nakupowałam pełno żeli, akryli. Bardzo zaciekawił mnie żel plastico do tworzenia 3d. bede teraz go wypróbowywać. pierwsze początki już były. niestety na probe kupiłam tylko biały żeby zobaczy jak będzie się sprawował. Po tych początkach mogę stwierdzić że akrylu to nie zastąpi ale jest niezłą alternatywą. dołączam zdjęcia pierwszych prób.
Milka, tyle że w sumie te hybrydowe są stworzone na naturalne paznokcie, a jak wiemy nawet lakier lepiej się trzyma na akrylu czy żelu, wiec nieuzasadnione i chyba nieopłacalne jest chyba wykorzystywanie hybrydów na przedlużone paznokcie bo mozna to zrobic kolorowymi, twardymi i dużo tańszymi żelami.
Liekiery hybrydowe na paznokciach wytrzymują minimum 2 tygodnie. Słusznie zauważyła Agnieszka, że nie opłacalnym jest stosowanie lakierów PERMANENTE UV na przedłużone paznokcie, lepiej w takim wypadku użyć standardowego żelu kolorowego ;)
Jak najbardziej rozumiem, ale wiecie laski jak cos nowego wchodzi na rynek to czlowiek probuje nakładać wszędzie i wszystko, żeby wiedziec jak przyjdzie klientka i ona bedzie chciala mieć położone na żel kolor i akurat spodoba jej się któryś z hybrydowych to nałoże poprsotu ten i uprzedze że usługa troche droższa, dlatego też najlepierw spr jak sie trzyma- skoro do tej pory tego nie próbowałam :) Bo jak przyjdzie i się zdecyduje a ja nie będę miała wypróbowane to wtedy człowiek się zastanawia :)) Także głównie to miałam na myśli.... ;)
Trzymać się będzie na pewno co najmniej tak dobrze jak na naturalnych paznokciach, gdyż to właśnie naturalne paznokcie są zawsze najtrudniejszym podłożem :) tak więc należy odtłuścić paznokieć, omieść z pyłu i można nałożyć lakier PERMANENTE UV na wybudowany paznokieć z żelu lub akrylu.
DZIĘKI MILKA
Bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji,ja od 4 lat pracuje tylko na sun flower i bardzo ciężko mi się przełamać do innej firmy ,zamówiłam sobie próbki z Mistero MILANO zeli i akrylu,próbuje je zobaczę jaka będzie ich przyczepność bo z sun flower jestem bardzo zadowolona dlatego boje się zmian ale po pokazie przełamałam się i spróbuje
Jeszcze raz wielkie dzięki
ja wielkim specjalistą żelowym nie jestem ale mi mm podpasywało - świetnie się nimi pracuje :) a biały dla mnie glancuś cacuś, super kryje i ładnie się utwardza :)
krupa jesli uzuwasz obecnie sf to powiem Ci ze nawet nie masz sie na czym zastanawiac ze zmiana zeli na mm , ja wczesniej tez uzywalam sun flowera i jak wyprobowalam produkty mistero milano juz nigdy do sf nie powrocilam .
Alicja cudowne te kolorki macie <3 Będę musiała w końcu przysiąść do tych lakierów i wybrać kolory :)
Alicjo powiedz mi proszę czy w tym zestawie co jest 10 kolorów to mogę sobie sama wybrać kolory? Bo nie ma tam żadnej informacji, no chyba że jestem ślepa :)
A dziękuję :) rzeczywiście ładniutkie są :)
Co do zestawu to był on przygotowany gdy mieliśmy tylko 10 kolorów, teraz będą nowe zestawy :) tak więc warto jeszcze poczekać parę dni, aż zaktualizujemy ofertę :)
o ja właśnie też rozmyślam nad zestawem :D tylko miałabym ogromny problem wybrać 10 kolorów hehe ;) dobrze, że będa nowe zestawy :)
ja wlasnie tez chce sobie zakupic lakierki i dobrzeeeeeeeeeeeee ze sie wstrzymalam :skacze:
dziewczyny a doradzcie potrzebuje gesty zel bialy zeby budowac na formie co polecacie?:P
Na szablon najlepszy jest żel konstrukcyjny biały FORTE (MisteroMilano - Żel konstrukcyjny biały FORTE (15 ml))
ma on konsystencję kremu i jest żelem konstrukcyjnym dzięki czemu bez problemu można wybudować końcówkę frenchową.
Można też użyć naszego nowego żelu białego ANGELO BIANCO (MisteroMilano - Żel biały ANGELO BIANCO (15 ml)) jest on mniej gęsty od FORTE dzięki czemu można przecierać linię uśmiechu :)
Widzę, że w końcu pojawił się lakiero-żel biały do french manicure:D Czy można przecierać linię uśmiechu jak się go używa?
Rozumiem, że po utwardzeniu białej linii uśmiechu nakładamy jedną warstwę "niewinnego różu"?
Bardzo podobają mi się te nowe kolorki, szczególnie "włoska kawa" i "ziemisty brąz":D
a ja czekam na moje zelo-lakiery ,ale bedzie szal.... strasznie sie ciesze!
Mam pytanie o lakierożel w kolorze niewinnego różu. Kupująca napisala mi że na tipsie nie zmienia on koloru, natomiast po nalożeniu na paznokieć staje sie lekko beżowy i traci efekt tych świecących drobinek. Czym może być to spowodowane?
Pani Alicjo, dziekuje MM za te tipsy z krotka kieszonką clear.. REWELACJA, no a pedzelki zaraz wyprobuje ;)
Nie tylko tipsy maja suuuper :)
Z pędzelków też będziesz zadowolona,żele są rewelacyjne, farbki też i dużo innych produktów :)
Pozdrowionka
Wiem... wiem...sa ok:)
Chocolata, Lakier PERMANENTE UV ROSSA INOCENTE NIEWINNY RÓŻ po utwardzeniu w lampie UV zmienia swój kolor z beżowego, który widoczny jest w słoiczku, na jasny róż, oczywiście bez utraty jakości. Specyfiką tego lakieru jest to iż polimeryzuje on do dwóch dni, dlatego kolor od momentu nałożenia rozjaśnia się.\
planetka, bardzo się cieszę, że Ci odpowiadają :) i czekam na relację dot. pędzelków :)