-
Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)
Bo to lakierami robione, żelem ciężko zrobić ;)
-
dostałam zlecenie na takie pazurki i nie udało mi się ich zrobić, klientka niezadowolona,
nie wiem czy to faktycznie jest lakierami , a jeśli nawet to też bym nie zrobiła takich, dziewczyna które je wykonała robi dość dużo takich paskowych pazurków, zerknijcie sobie https://www.facebook.com/blueberry.s.../photos_stream
-
Ja bym je farbkami zrobiła :D
-
a mi sie wydaje ze to jest zelem zrobione ale sa takie paseczki co sie nakleja i po lekkim utwardzeniu sie zdejmuje :)
-
ja uważam że to farbką cieniusienko namalowane
-
Nie lubię takiego stylu co to wszystkiego po trochu.Ale cóż rzecz gustu.
Tyczy się prac dziewczyny z linku
-
A ja bym zrobiła dwa szersze paski - jeden różowy, jeden czerwony (lub trzy różowy-czerwony-różowy) i oddzielała je paskami namalowanymi czarną farbką :) jak się coś zleje to zrobić szerszy czarny pasek, żeby to zakryć ;)
-
katerina15 też tak pomyslałam, że kolorowe paski zrobić żelem, a czarne farbką, muszę wypróbować
sandrus ja też nie lubię takiego stylu co to wszystkiego po trochu ale niektórzy się zachwycają, aż dziw.
-
nie wiem jak by wyszło to żelem, ale podobne pazurki ostatnio widziałam na jakims kpk i dziewczyna pokazywała na lakierach i dawała jak były oid skórek kolory np. : różowy, niebieski, czerwony, czarny to malowała:
cały pazurek na różowo, naklejała pasek i od tego paska w dół cały pazurek na niebiesko, później znowu niżej pasek i reszta na czerwono itd...
tylko jak od gory jest ciemny kolor to całego pazurka nie ma co mazac bo jasniejszy kolor później nie przebije ;P
jezeli bym je miała robić to chyba bym sie 'pobawiła' i po prostu kazdy pasek z osobna cienkim pedzelkiem z zelem malowała
-
no cóż o gustach dyskutowac nie będziemy:)
gdyz nie w tym rzecz:)
-
a powiedzcie mi, jak nazywają się te ''oczka'' po środku na zdjęciu z linka i gdzie moge takie zdobyć ? :>
Wakacyjne :) - newstipsy
-
-
jak dla mnie to baza sa 2 pazury czarne, dwa rózowe i jeden czerwony i na przemian paski namalowane:)
-
Czy ktoś wie jak zrobiony jest taki wzór? Już kilka razy to widzę i nie wiem...?
https://scontent-a-mad.xx.fbcdn.net/...33046173_n.jpg
https://scontent-a-mad.xx.fbcdn.net/...23363795_n.jpg
źródło : Facebook
autor:Ágnes Sebestyén
-
Farbki akrylowe, najpierw różowa farbka na całości, później czarną obrysowujesz wzór, i białą farbką paseczki :)
-
Myślisz , że to tak? A te wszystkie cienie ....? Musze wypróbować to co podpowiedziałaś .
-
hmm a mi to wygląda na akwarele plus obrys akrylówką.
-
farbką akrylową nawet sama ostatnio malowałam ;)
-
Sylla te cienie też farbką ;) popróbuj
-
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=h15TRDt4Rfk]Körömhajó 2013 tavasz - 2. előadás - YouTube[/ame] mam nadzieje,ze filmik bedzie pomocny
-
Film bardzo pomocny. Szkoda , że go wcześniej nie widziałam byłoby mi łatwiej. Właśnie robiłam coś w tym stylu na moich paznokciach. Wstawię w temacie o kolorowych zdobieniach ;)
-
Kochane moje,dzisiaj próbowałam robić "to coś"co widac na załączonych fotach.
Powiedzcie mi czym dokładnie robicie takie zdobienia.
Konkretnie marka co z czym,bo to wcale nie chce sie tak "robić".
TU jest kombinacja czarny żel i hybryda ND.
-
Kochana na mokry żel dajesz kropelki żelu z brokatem :) i on się tak dajnie rozlewa...to to samo co z lakierami
-
to jest warstwa brokatowego-utwardzic,na to warstwa np.czarnego-..i na mokry dac po kulce cleara,on sie ładnie rozpłynie i utwardzic,nabłyszczyc ;)
-
Czyli mamy dwie wersje ;) ?
-
widziałam jak to jest robione,uwazam ,ze brokatowy zel jest za gęsty aby sie tak rozlał ;)
-
ja znam taką wersję jak kaka80 napisała, czyli tło z żelu brokatowego utwardzić na to jakiś tam kolor i nie utwardzać tylko dać kropelki z żelu przeźroczystego i to spowoduje że ten żel kolorowy nieutwardzony rozejdzie się tworząc takie oczka przez które widać ten brokatowy żel, utwardzić
https://www.youtube.com/watch?v=LN-PMcoe1QU tu jest coś podobnego, przewińcie do 12stej minuty
-
niech mi ktos wytlumaczy czym to jest robione bo ja po rusku ni w zab:/ https://www.youtube.com/watch?v=syjfK7fqycA
-
Na tym zdjęciu które dała sandruś akurat pierwszy był czarny żel bo widać prześwity pod kolorem ;) No ale przecież na jedno wychodzi, jak komu wygodniej a efekt ten sam. Nawet nie wiem czy to brokat czy może jakiś żel metaliczny.
-
Tak Ladyss ja eksperymentowałam i wyszło mi tylko na czarnym żelu kropki z hybrydy:D
Ale dzięki Wam juz wiem co i jak:)
Dziękuję:przytul:
-
Odp: Zdobienia z internetu- nasza inspiracja
Dziewczyny pomożecie? Klientka mi wysłała takie o to zdjęcie paznokci. Źródło Wzorki na paznokcie, malowanie i stylizacja paznokci
Wiecie może co jest na tych paznokciach ? Oprócz złotego brokatu, bo to widzę, ale pozostałe paznokcie? Nie mam pomysłu jak to może być zrobione. Na pewno jakiś żel mleczny, łososiowy, jakiś pyłek. Ale jak to zrobić?
-
Odp: Zdobienia z internetu- nasza inspiracja
Nie znam się za bardzo na tych wszystkich zdobieniach,ale wygląda mi to na cieniowanie akryli z delikatnym brokatem.
-
-
Sztynka a może to cos takiego jak ten żel nr 79
KOLOROWE
-
Jutro spróbuję tej metody z rosyjskiej stronki, którą podała marchewka. Wydaje się podobne, jedynie można jeszcze pyłku dodać gdzieniegdzie. Jak nic z tego to ten żel zakupię tak dla przyjemności :D
-
ja bym na ten żel właśnie jakiegos pylku jeszcze dodala
-
Kiedys robilam wlasnie taki efekt'cieniowanych maziajek', bralam na pędzelek kulkę żelu np. niebieskiego i moczylam jednoczesnie w białym żelu a potem ''mizialam'' po paznokciu i cos takiego wlasnie wychodziło.. Ciezko to opisac, ale mozna sprobowac :))
-
nataszka niestety te żele tylko tak na obrazku wyglądają ;) po nałożeniu to zwykły metaliczny żel, niestety efekt cieniowania z tego nam nie wyjdzie.
-
dokladnie. z tego ci taki mazaj nie wyjdzie . predzej z tamtej strony bedzie podobne :)
-
Zgadza się mam ten żel i niestety to tylko perłowy cieniowanie na pewno zrobisz na sposób tej rosjanki :)