-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
a używacie bloczków czy pilkinów? mogę polecić bloczek i potem przy skórkach dorobić dla pewności pilniczkiem delikatnie takim o wyższej gradacji, ale bloczek raz dwa zmatowi
-
Kurcze, ja u klientek frencha na razie tylko robiłam i schodzi mi 4 godz. Sobie na razie na dwie tury robię - 2 dni po 3-4 godz - w zależności od wzoru i długości. Mam nadzieję, że kursik pomoże mi się może bardziej zorganizować, no i z czasem i ćwiczeniami zejdę do wymarzonych 2-2,5 godz :D
-
Cytat:
Napisał
Anika
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[color="Silver"]
Mi najdluzej schodzi z odpacowaniem przyklejonych tipsow. Nie wiem czemu. Staram sie zejsc nizej z czasem a tu przyslowiowa d...
Wazny jest tez dobry pilnik, jak czasami pracuje takim lekko zuzytym to sie tylko wkurzam bo macham pilnikiem a niwiele sie spiłowuje;) Dlatego polecam kupic dobry, ostry pilnik i heja do roboty;)
-
mi schodzi około 3 godziny czasem nawet 4, ale kiedyś byłam zaskoczona:o jak skończyłam french z coverem w 2 godziny:wow: tylko szkoda że raz tak było :D
-
Cytat:
Napisał
violala
Wazny jest tez dobry pilnik, jak czasami pracuje takim lekko zuzytym to sie tylko wkurzam bo macham pilnikiem a niwiele sie spiłowuje;) Dlatego polecam kupic dobry, ostry pilnik i heja do roboty;)
Wiesz, byc moze masz racje. Napewno zwroce uwage na te nieszczesne pilniki.
-
o tak nowy pilnik to jest to! rach ciach i gotowe a poza tym nie wychodzić z klientką na papieroska co chwilę :wstydek:
-
-
ja juz teraz sie sprezam z frenczem w 1,5h a jak kwiatki to +15 min, przychodza po 3 tygodniach i wszystko ok zero zapowietrzen , a jak sie bawilam 3 h to wracaly z zapowietrzeniami, cholera mni normalnie bierze:skacze:
-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
mnie najprostsze zdobienie czyli frenchyk zajmuje nieco ponad 2 godziny ;) wszystko na spokojnie i bez pośpiechu.:)
Bardziej pracochłonne wzory max 3,5h.
-
Aha, ja mam jeszcze tak, ze jak za duzo gadam z klientka to mi wolniej idzie:) Niektore o tym wiedza i jak im sie spieszy to same mowia ze dzis sie za bardzo nie rozgadujemy;) Wiadomo, ze rozmawiac trzeba, ale dobrze jest nie patrzec cały czas podczas rozmowy na klientke tylko robic swoje. Mozna ja przeprosic, ze nie patrzymy jej w oczy podczas rozmowy i wytłumaczyc dlaczego, powinny zrozumiec;)
-
syiwka niech Cię cholera nie bierze, to trening czyni mistrza! :]
Kurcze kiedy mi frenczyk zajmie 1,5 h achh marzenia hihi
-
.. mi niestety tez schodzi jeszcze dlugo jakies 3,5h ... najdluzej to jak piluje stary zel... hymmm chyba za bardzo uwazam .... moze pora na frezarke ???? ....
-
Mi zbudowanie pazurków zajmuje 2-2,5 godziny (french i jakieś skromne zdobienie), a ze skomplikowanymi wzorami ok 3 godzin :)
-
U mnie to zalezy, czasami zrobie paznokcie w 40 min, ale wtedy kiedy nie sa długie i bez zdobienia. A najczesciej wyrabiam sie w 1-1,5 godz.
-
violala ale masz tempo... a mozesz tu wstawic chociaz jedna fotke swojej pracy? :)
-
Cytat:
Napisał
dzoana
violala ale masz tempo... a mozesz tu wstawic chociaz jedna fotke swojej pracy? :)
Chetnie wstawie, ale jak zrobie jakas;) Nigdy nie robiłam fotek, jakos o tym nie myslałam, nie miałam czasu. A ostatnio miałam troche przerwy bo urodziłam dziecko. Ale teraz bede chciała skompletowac swoj album, wiec mam nadzieje ze nie długo bede mogła Wam pokazac moje prace:)
-
wczoraj mamie w 2h 15 zrobilam :P:P wraz ze spilowaniem starego wzoru i zrobienie nowego i niektoire pazury byly do wymiany :P chyba nie jestaz tak zle co myslicei o tym?
-
Cytat:
Napisał
bestilka007
wczoraj mamie w 2h 15 zrobilam :P:P wraz ze spilowaniem starego wzoru i zrobienie nowego i niektoire pazury byly do wymiany :P chyba nie jestaz tak zle co myslicei o tym?
Mysle, ze jest dobrze:D
-
ja czy robie nowe na formie robie czy odnowe (spiłowanie do szkieletu frezarką ew, poprawki pilnikiem) to schodzi mi 2h15min french czysty, 2h30min z ozdóbkami,a z kawiatkami czy jakimś większym zdobieniem ok3h
bestyjko, więc wg mnie jest ok...
-
Ja robię bardzo długo. Skomplikowane wzory zajmują mi nawet 4 godziny!! Masakra, ale nie umiem inaczej. Pewnie za dużo gadam i nie mam jeszcze dobrze wypracowanej metody szybkiego piłowania - to zajmuje mi najwięcej czasu
-
Cytat:
Napisał
Nancy
Ja robię bardzo długo. Skomplikowane wzory zajmują mi nawet 4 godziny!! Masakra, ale nie umiem inaczej. Pewnie za dużo gadam i nie mam jeszcze dobrze wypracowanej metody szybkiego piłowania - to zajmuje mi najwięcej czasu
A długo juz robisz? No i tak jak sie duzo gada to wolniej to wszystko idzie:)
-
uważam ze pazurków nie robi się na czas i nie ważne ile to komu zajmuje... ja dla każdej klientki mam przeznaczone 2 godziny, bo tak je umawiam, co 2 godzinki i nie ważne co która chce i czy mam dopełnienie wymianę na nowe czy zakładanie nowych pierwszy raz... muszę się wyrobić i już!! nie nawidzę się spóźniać ani jak ktoś się spóźnia może dlatego zawsze się wyrabiam:P
-
Ostatnio robiłam frencha z kamuflażem i zajęło mi to 2,5 godziny... Nie umiem jeszcze zejść poniżej tego:( mam nadzieję że jak wymienię biały żel na gęsty to pójdzie mi trochę szybciej.
-
A ja dzis zrobilam 2 frenche z coverem i brokatem w 3 h :D 1,5 na jedne raczki:P
-
Mnie długo schodzi jak robie sobie, 3 godz nie wyjete:/:
-
a ja nie wiem ile czasu robię sobie bo nie liczyłam nigdy jak robiłam "normalne" czyli jeden wzorek ;P bo teraz robie na każdym palcu zupełnie inny wzorek od początku do końca i jedna ręka mi zajmuje 6 godz :D dlatego sobie na 2 dni rozkładam :D
-
Cytat:
Napisał
lusill
uważam ze pazurków nie robi się na czas i nie ważne ile to komu zajmuje... ja dla każdej klientki mam przeznaczone 2 godziny, bo tak je umawiam, co 2 godzinki i nie ważne co która chce i czy mam dopełnienie wymianę na nowe czy zakładanie nowych pierwszy raz... muszę się wyrobić i już!! nie nawidzę się spóźniać ani jak ktoś się spóźnia może dlatego zawsze się wyrabiam:P
ja miałam dokładnie tak samo. a teraz w domku to dłużej schodzi;)
-
a mi róznie,raz tipsy robiłam w 1godz 10 min. a zazwyczaj zeliki to tak 1,5 do 2 godzin,gdybym tyle nie paplała to może by mniej było;p
-
Cytat:
Napisał
violala
A długo juz robisz? No i tak jak sie duzo gada to wolniej to wszystko idzie:)
Kurs zrobiłam w październiku, więc dopiero zaczynam. Ale na początku stopniowo zmniejszał mi się czas pracy, a teraz stanął. Wciąż jednak jeszcze wierzę, że się rozkręcę...:P
-
Cytat:
Napisał
Nancy
Kurs zrobiłam w październiku, więc dopiero zaczynam. Ale na początku stopniowo zmniejszał mi się czas pracy, a teraz stanął. Wciąż jednak jeszcze wierzę, że się rozkręcę...:P
To nie masz sie czym stresowac, to dopiero poczatki:) Z czasem bedzie coraz lepiej, napewno sie rozkrecisz:D
-
Dokładnie tak jak piszecie .... 2 lampy i frezarka naprawde skraca czas pracy i to o dobre 1,5 godziny . Nie czeka sie aby wsadzic palce do lampy i z frezarka pracuje sie o wiele szybciej:good: Nie posiadam frezarki ale to bedzie moj nastepny produkt aby szybciutko zakupic :lol:
-
frezarka bardzo skraca czas pracy:) wczoraj sciagalam pazurki z palki i zajelo mi to niecale 10 minut:D pilnikiem bym machala ze 40 minut:huh:
i bardzo ulatwia zycie naprzemienne robienie;) nakladam zel na palec lewej reki wkladam do lamy zeby sie tylko scial w tym czasie robie juz na prawej rece pazurek i wymieniam, robie nastepny w lewej i w czasie scinania utwardzi sie calkowicie ten poprzedni itd...:) dzieki temu z zelami zeszlam ponizej 2 godzin:)
-
10 minut szok :wow: nie no mi to idzie dłużej
agulusia czym ściągasz??
-
wczoraj jechalam na kapturku do pediksa:blink::hahaha:karbida zostawilam u mamy:sciana:
znaczy 10 minut jedna reke nie dwie;)
frezarka sciagam jakies 80% masy a reszte 240 doslownie 3 pociagniecia pilnika:)
-
Mnie dopija to ile czasu schodzi mi z zrobieniem pazurków. Dopiero zaczynam wprawdzie i narazie robiłam tylko jednej znajomej frencha na tipsie z cyrkoniami i sobie dwa razy przedłużałam, więc praktyki żadnej nie mam. Ale wysiedziałam się chyba 5 godzin, a sobie to nawet dłuzej. Może to też dlatego, że wszystko co robie staram się strasznie dokładnie zrobić i dlatego się tak wydłuża :( Masakra. Boje się co moje klientki będą mówić jak je tyle wytrzymam.
---------- Dodano o godzinie 13:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:13 ----------
Jeszcze jedno. Czy w zwiazku z tym, ze długo mi schodzi powinnam brać mniej kasy za pazurki??? Co myślicie?
-
nie dlaczego mniej, a ile w ogóle myślisz brać za pazurki, dobrze, by było żebyś miała np 1 zaufana osobę której będziesz robiła pazurki za pół darmo tzn tylko za produkt by ci płaciła, bo wówczas ty nabierasz praktyki
-
No właśnie się zastanawiam nad ceną bo pisała do mnie znajoma (taka dalsza) na nk i pytała o cenę. Sama nie wiem.
-
W piątek robiłam żel na tipsie, french brokatowy, wydłużone łożysko, na każdym paznokciu zdobienie farbką a`la koronka + cyrkonie. Normalnie bawiłabym się przy tym minimum 3 godziny ale postanowiłam tym razem robić z zegarkiem. Nie wiem jakim cudem ale zeszłam do 2,5 godz :) aż moja matula była w szoku:)
-
Też się zaczytałam :) Dobry artykuł
-
kurcze.. kiedyś się skuszę na frezarkę. :)
moje marzenie. :P