-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Kochane nie chcia³am zak³adaæ nowego tematu wiêc pytam tu, czy wiecie mo¿e gdzie mo¿na kupiæ takie d³uuugie szablony? Bo niektóre stylistki robi± takie d³ugie szpice np na konkurs..
-
Cytat:
Napisa³
dzoana9999
Kochane nie chcia³am zak³adaæ nowego tematu wiêc pytam tu, czy wiecie mo¿e gdzie mo¿na kupiæ takie d³uuugie szablony? Bo niektóre stylistki robi± takie d³ugie szpice np na konkurs..
generalnie nigdzie... przyklejasz jedn± forme na drug± i jedziesz z koksem jak ci siê podoba. jak 2 sklejone formy s± za krótkie to sklejasz 3 ajak to ma³ to wiêcej... ale 3 formy to chyba by wyszed³ od 10-15cm:)
-
NFU OH maja takie dlugie formy
-
ja podklejam jajeczko bo szkoda mi form niszczyc, w zupelnosci wystarcza na wiekliego szpicora:P
-
super temat,:good: najgorsze, ¿e cos mi sie zepsu³o i nie mogê podzekowac za uzyteczne posty;(
-
byæ mo¿e wykorzysta³a¶ swój limit na dobê. te¿ za pierwszym razem nie wiedzia³am czemu nie mogê dziêkowaæ:)
-
:oa jest jakies ograniczenie :x:D? nie wiedzia³am, ale juz wszystko dzia³a wiec podziêkowa³am Ani O. za swietn± instrukcjê obs³ugi form:yess: próbowa³am i sie uda³o:D nie ma uskoku pomiedzy pazurkiem i form±...
-
ja te¿ siê ba³am formy ale dziêki forum siê przekona³am i ju¿ robiê coraz czê¶ciej, a sobie to tylko na formie i wszystko jest git:) teraz w³a¶nie czekam na paczuszkê z "próbkami " form - zamówi³am 3 ró¿ne po 50szt na próbê, czy które¶ mi pasuj± wyj±tkowo (bo te co mam co kupi³am kiedy¶ to wiem ¿e mi nie pasuj±:) )
-
Ja tez zamówi³am kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuci³am form na które kle³am w ¿ywe kamienie. Dlaczego? papier by³ za cienki i dzia³y siê kabarety przy próbie pod³o¿enia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowa³am usztywniæ j± "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejaj±c± sie form±? Widzia³am u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupiæ? Moze macie sposoby i na to:D???
-
Cytat:
Napisa³
tusia4ever
Ja tez zamówi³am kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuci³am form na które kle³am w ¿ywe kamienie. Dlaczego? papier by³ za cienki i dzia³y siê kabarety przy próbie pod³o¿enia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowa³am usztywniæ j± "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejaj±c± sie form±? Widzia³am u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupiæ? Moze macie sposoby i na to:D???
z rozklejaj±ca siê rorm± s± problemy tego typu:
albo sklejasz skrzyde³ka jajeczkiem ale forme masz giêtk±
albo podklejasz jajeczko pod spód ¿eby forma by³a sztywniejsza ale skrzyde³ka sie rozklejej±... moja rada: zmieñ formy... ja u¿ywam ró¿owych ¿abek, przesz³am ju¿ srebrne i z³ote z NSI, z³ote z EuroFasion, z³ote z allegro, przezroczyste z EzFlow, i metaliczne z CREATIVE... meczy³am siê z nim i jak dialbli, jak nie urok to sraczka, albo sie rozkleja³y, albo by³y za miekkie, a najgorsze by³y takie ¿e siê nie chcia³y od ¿elu odkleiæ i musia³am szarpac na si³e!! katastrofa!! te ró¿owe sa sztywne, dodatkowo je podklejajm jajem, jak je skleje to ni chu chu... gwarantujê ze sie nie rozklej±!!
http://www.fikusnails.com/components...7d3cba54d3.jpg te z napisem "summer" s± najlepsze, bo s± jeszcze takie same ró¿owe ¿abki ale z napisem "nails form"- klej jest tak samo mocny jak przy summerach ale s± miêkksze (te nailsform)
:)
-
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne)czy Creative z allegro
i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
-
Cytat:
Napisa³
chocolata
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne) i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
no mnie sie4 tak nie robi³o bo nie stosowa³am primera, primer zaczê³am stosowac jak zmieni³am ¿el (z RENDEZVOUS na SILCARE BASIC)... no¿e powinna¶ spróbowac z innym priimerem??:/:
-
Cytat:
Napisa³
chocolata
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne) i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
mi te¿ tak "puszcza farbê" a mam niebieskie formy Creative :(
-
W³a¶nie edytowalam wpis, bo creativy tez mi"puszczaja" :-/
-
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
-
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
-
Cytat:
Napisa³
agulusia
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
a mnie jest lepiej po na³o¿eniu, bo jest "zagro¿enie " dotkniêciem... z reszt± tak m i mówi³a Ania na warsztatach i annamontez parê razy zwróci³a uwagê ¿e jak piszê krok po kroku to ¿e najpierw forma potem primer:) ale ka¿dy robi jak mu wygdnie:)
-
wystarczy nakladac primer w otpowiedni sposob i bedzie ok,muskamy pedzelkiem od primera jeszcze odsaczonym i malenka ilosc primera rozchodzi sie na pazurku,nie ma szans sie rozlac,bo nie ma co sie rozlewac:D
-
Dziêkuje!! :)
Jutro bêdê robiæ... i bardzo przydadz± mi siê te wskazówki....! :)
-
ja te¿ czyta³am ró¿ne metody, re4z zê najpierw primer, dwa ¿e wcze¶niej. mi nic nie puszcza farby póki co. a robiê tak na zmianê, metod± prób i blêdów.
tusia4ever ja kiedy¶ po kursie walnê³am formy w k±t bo by³y miêkkie, a teraz korzystam z tych samych te¿ podklejam jajeczko i te¿ mi siê rozklejaj± i w³a¶nie dlatego szukam tych "swoich". kupi³am jedne z³ote, zielone i ró¿owe tylko te nails a nie summer. nastêpnym razem kupiê summer, tylko ten u¿ytkownik nie mia³ a bra³am tez inne rzeczy. bêdê zmieniaæ a¿ do skutku:)
-
Cytat:
Napisa³
unita
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
wydaje mi siê, ¿e nie dajê za du¿o, zawsze ods±czam pêdzelek ¿eby mi nic kapa³o, sp³ywa³o, ani nie dostalawo siê gdzie nie powinno... :/:
-
ja obcinam pedzelek od primera :P tzn wlosa zostawiam ok 2-3mm:D nie ma szans nalozyc za duzo
-
Odp: Czy dobrze podk³adam forme ??
Ja te¿ przemywam spirytusem :) W³a¶nie zaraz wstaje i idê go kupiæ :)
Pierwsze pazurki na szablonie zrobi³am tydz. temu.... ale obgryzam na³ogowo i wczoraj nie zosta³o ich ju¿ wiele.
Dzi¶ planuje zrobiæ sobie nowe. Dziêkuje forum i Wam dziewczyny, bardzo du¿o wskazówek i przydatnych informacji tu znalaz³am :)
Pozdrawiam wszystkich!
-
Odp: Szablon
Dziewczyny, a nie jest ³atwiej nauczyæ siê podk³adaæ taki metalowy szablon, ¿eby wiedzieæ jak ³adnie robiæ tunel? Ja kilka razy próbowa³am na sobie za³o¿yæ szablon i nie za bardzo mi wychodzi³o, niewiem czy za bardzo je "zgniata³am" pod opuszkiem czy co :) ale tu¿ pod moim paznokciem robi³ mi siê wklês³y - niewiem za bardzo jak to opisaæ :P
SZABLONY FORMY METALOWE DO TIPSÓW ! (789060475) - Aukcje internetowe Allegro
-
ja nie umiem nawet za³o¿yæ szablonu ogulnie je¶li chodzi o robienie tipsiaków to jestem samoukiem i mo¿e dlatego nie umiem zak³adaæ dobrze formy albo one s± kiepskiej jako¶ci sama nie wiem . a chcia³abym siê tego nauczyæ bo bardzo mi siê podobaj± tipsy na formie mo¿e wy mi pomo¿ecie kochane dziewczynki plissss
-
..ja tez jestem samoukiem ale jakos nie mam przekonania do tipsow.. no coz mam zle doswiadczenia z czasow kiedy sama je nosilam ... ciagle cos lamalam , albo pekaly.... wiem ze nie oszczedzam paznokci moze dlatego tak sie dzialo.... ale od kiedy kolezanka namowila mnie na forme jestem bardzo zadowolona.... :) teraz ucze sie ja dobrze robic na formie .. bo tez wole wlasnie ta metode... no coz troche potrwa zanim dojde do perfekcji ale.... nie poddaje sie :)
http://forum.wzorki.info/przedluzani...nie-formy.html
Ania opisala to swietnie :) :) :*
-
No ja siê w³a¶nie uczy³am z tego co Ania zamie¶ci³a i mi jako¶ nie wychodzi :porazka: juz niewiem G³upol jestem i tyle :D
-
Dziewczyny tips to jest to co przyklejacie do paznokcia, nie ma czego¶ takiego jak tips na szablonie;)
-
Wczesniej robi³am sobie pazurki ¿el na tipsie do czasu a¿ kolezanka mnie namówi³ana formy. Niestety trafi³y mi sie jakie¶ marne i cienkie wiec rzuci³am je i wróci³am do tipsów. Wreszcie zamówi³am sobie formy u DR, wszystkie rodzaje jakie mia³a po 10 szt i juz wiem, ze Ez Flow, Nail Form i te z³ote do edge s± super. Ten artyku³, który wklei³a Ania O jest niezast±piony no i oczywi¶cie moja znajoma , która mi pokaza³a swoje triki. Jeszcze jedno....pazurki na formie i na tipsie, to tylko ¿elowe robi³am;] z akrylu jestem zielona:(
-
mi w³a¶nie te¿ nie wychodzi pod³o¿enie formy kompletnie bo ona powinna przylegaæ a mi robi siê taka dziurka tak jak na ostatnim zdjêciu w drugim rzedzie Prawid³owe pod³o¿enie formy a tak chyba nie powinno byæ co nie?
-
no forma musi idealnie przylegac:) podklej od spodu "jajko" i potrenuj podk³adanie z pomoca instrukrazu Ani O;) na pewno uda Ci siê:) trzymam kciuki:D
-
no nie powinno tak byc... ja Wam dziewczynki powiem ze robilam tylko tipsy ale od kad jestem na forum , no moze nie od samego poczatku to dziewczyny mowily zebym sprobowala formy... i tak teraz w sumie juz gdzies 3 msc na formach robie :)
a kiedy w ogole nie bylam przekonana do nich ale to tylko pewno przez to ze wlasnie nie potrafilam podlozyc.... trzeba kochane sobie cwiiiczyc ;)
-
to ja mia³±m tak jak ty:) tylko jako¶ pod³adaæ umiem, tylko niekiedy po tygodniu czy dwóch kruszy mi siê na z³±czeniu naturlanego z przed³u¿onym w ro¿kach, pewnie za ma³o masy dajê chocia¿ optycznie wygl±da ¿e dobrze, ale i tak robiê, trening..trening...:)
-
tak tak wiem trening czyni mistrza ;] ale jak próbowa³am je przykleiæ to one siê nie trzymaj± i potem jak sci±ga³am to na paznokciu zostawa³ taki schodek... ;/
mam nadzieje ¿e widaæ to
-
jezeli dobrze odczytuje to zdjecie, ten schodek powstaje przez to ze zel splywa pod plytke, moze sprobuj innych szablonow, abo przytnij te szablony ktore masz, zeby byl bardziej dopasowany do paznokci, a poza tym mozesz uzyc jeszcze bardziej gestego zelu:]
-
my¶lê tsak samo jak unita. mo¿e masz kiepskie szablony, jakich u¿ywasz? ja te¿ mam takie pazurki, do których trzeba przycinaæ, jak bêdziesz robiæ wstaw fotkê jak przy³o¿ysz, zaraz co¶ poradzimy:)
-
Cytat:
Napisa³
Ladyss
Dziewczyny tips to jest to co przyklejacie do paznokcia, nie ma czego¶ takiego jak tips na szablonie;)
....wiem kochana :) u nas czesto sie tak mowi tzn tipsiaki na wszelkie robione pazurki :) wiec nawet nie zwrocilam uwagi na ten zwrot :)
:*:przytul:
-
pytanie-forma a d³ugo¶æ paznokcia
Witam Was, jestem nowa zarowno tutaj jak i w swiecie robienia paznokci. Nosi³am juz i akryl i ¿el ale dopiero teraz zaczynam moja przygode po tej drugiej stronie. Kupilam juz potrzebny sprzecik do przedluzania akrylem, i na razie bawie sie sama a jak uzbieram pieniazki spytam was gdzie isc na kurs, ale bede chociaz obyta z pedzelkiem i akrylem po czesci.
Ale mam takie pytanie, dlaczego musze skracac tak mocno naturalnego paznokcia do przedluzenia? czy akryl na odrobine dluzszym naturalnym pazurku nie bedzie trzymal sie dluzej z racji tego ze ma wieksza powierzchnie do przyczepienia sie?
-
Odp: pytanie-forma a d³ugo¶æ paznokcia
hmmmmmm??
a skad masz taka Informacje?
Ja nie skracam do minimum naturalek bo po co?
Czy ma to jakich wplyw na modelaz,raczej nie,gdyz jesli pazurki sa w odpowiedniej dlugosci to jest to tylko modelaz na naturalkach ii juz.
A jesli przedluzasz na formie to nawet duzo latwiej jest podlozyc ja,jesli sie juz jakas krawedz ma.
-
Odp: pytanie-forma a d³ugo¶æ paznokcia