-
Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha
ja do momentu gdy w zeszły czwartek czytałam ten temat robiłam frencha pędzelkiem.
W sobotę miałam 2 klientki i spróbowałam sondą.
Powiem Wam- boski sprzęt :)
Szło mi dokładniej,szybciej i głębszy uśmiech stworzyłam.
Będę teraz pracować sondą dużo częściej, ale z pędzelka nie rezygnuję,bo nigdy nie wiadomo :D
-
ja sondy używam przy rzadszych żelach a przy gęstych pędzelek :]
-
Miesiac temu pisałam że o sondzie nie myśle ale w zeszłym tygodniu spróbowałam i powiem szczerze że bardzo dobrze mi sie tak pracowało :) teraz bede doszkalac sie sonda :P
-
dziewczyny ogladac zdjecia widze ze roznego ksztaltu sa usmiechy. mnie na kursie Pani uczyla ze trzeba do literki "V" robic ae widze ze niektore z Was robia tez inne piekne ;) czy ma ktos zdjecia z liniami usmiechu jakie moga byc i zeby ladne byly? jak tak to prosze o wstawienie;)
-
im dłuższy pazokieć robimy głębszy smile, na krótszych płytszy, łagodniejszy;)
-
ja tez tylko sada nakladam zel bialy i robie frencza, juz ta jestem w niego wprawiona ze nie potrafie robic inaczej...
zovbaczecie efekt
Załącznik 51934
-
ja zaczelam tez sonda robic :) i juz nie wyobrazam sobie inaczej ;)
-
witam:)
ja uczylam sie french robic pedzelkiem, ale denerwowalo mnie ze trzeba warstwy nakladac i zaczelam sama kombinowac. sonda -ok , ale teraz cover opilowuje i nakladam bialy niemartwiac sie o linie usmiechu i jej poprawianie:)
-
nails-make-up gosjes - w jakim sensie opiłowujesz cover? mogłabyś coś przybliżyć?
ja na początku próbowałam sondą ale od jakiegoś czasu używam tylko pędzelka i tak jak dla mnie jest oki :)
-
pewnie chodzi o to , że opiłowuje się brzegi covera po to żeby była ostrzejsza krawędź, można w ten sposób poprawić jeszcze uśmiech no i powstaje wyraźny próg dzięki czemu łatwiej aplikuje się biały żel bo się nie wylewa poza krawędź covera i jest wyraźna linia uśmiechu, często na rosyjskim forum widzę w kpk taki sposób
-
malinowa a czy mogłabym Cię prosić o przesłanie linka do takiego przykładowego kpk? chyba że muszę poprosić przegladarkę o tłumaczenie i się zejestrować na forum to sama to zrobię ;p
-
Tak sporo jest stepów z że tak to nazwę gotowym coverem, jakbyś do migdałków coverowych dorabiała dopiero resztę, z tym, że wydaje mi się, że jednak większość z akrylem. No i na pewno wydłuża to czas pracy. Oraz żeby oglądać stepy na ru musisz być zarejestrowana :)
-
ja osobiscie uwilbiam robic frencza zelem perfect white z perfect beauty, jest to gesty zel ktory sie ładnie poziomuje nie spływa w zaden sposob wiec mozna od razu robic 5 paznokci, malo tego mozna sobie poprawiac usmiech do woli i do momentu az sie nie jest z niego zadowolonym:D i pracuje najpierw cover szybciutko jajko a pozniej perfect white ktorym mozna sie bawic do uzyskania perfekcyjnego frencza:D
-
a no fakt są takie tutoriale gdzie fotki zaczynają sie od przedluzonych paznokci z idealnym 'jajeczkiem', cholera to teraz juz wiem czemu one takie idealne zawsze :D
-
No dokładnie Zen, jeśli mogę coś polecić to zerkaj u nas do chatboxa, wstawiam prawie codziennie aktualne/nowe stepy oraz prace :)
-
Zen. kochana postaram Ci się dzisiaj wieczorem takiego stepika znaleźć i podesłać linka
o tu np,Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub
---------- Dodano o godzinie 15:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:33 ----------
Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub a tu żelem
---------- Dodano o godzinie 16:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:53 ----------
a tu masz to dokładnie pokazane z użyciem frezu Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub
-
A to mi chodziło jeszcze o co innego:
Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub
swoją drogą dobry sposób na paznokcie konkursowe, sama też któreś tak zrobiłam ;)
-
u nas na forum ktoś zamieszczał taki sposób robienia frencza w trikach czy jakim podobnym temacie
-
Ja to robie frencha jak wiekszosc, jajko z coverka i sanda nakladam frencha, jak trzeba wyrownuje pedzelkiem
-
nie zdążyłam z braku czasu przejrzeć tych linków dziewczyny, ale spróbowałam dzisiaj opiłować cover i faktycznie super sie tak robi chociaż jeszcze muszę nad tym popracować ale jak na początki wydaje mi się że nie jest źle. paznokcie robiłam żelem :) jeszcze raz dzieki :)
-
ja wykonuje biała końcówkę pedzelkiem ... nigdy nie próbowałam robic koncowki kuleczka "sonda" hmm musze sprobowac :)
-
Ja sobie robią patyczkiem do szaszlykow (hehehe) lepsza linia usmiechu mi wychodzi bardziej starannie, na codzien klientkom to przy pomocy skosnego pedzelka nr 4 :) A tu wyniki pracy http://images47.fotosik.pl/1418/aaaf69f70febdf83med.jpg Pozdrawiam
-
ilonka usmiech idealny normalnie ! moze tez sprobuje wykalaczka hehe no bo to praktycznie chyba to samo wykalaczka a patyk do saszlyka? a nie probowalam sonda? nie wychodzi Ci tak samo?
-
Cytat:
Napisał
DiamondShine
ilonka usmiech idealny normalnie ! moze tez sprobuje wykalaczka hehe no bo to praktycznie chyba to samo wykalaczka a patyk do saszlyka? a nie probowalam sonda? nie wychodzi Ci tak samo?
proobowalam ale ta kulka mi sie zle dociaga boki w usmiechu hm..
-
Nie wyobrażam sobie innego sposobu robienia frencha jak tylko sondą.Chociaż na kursie uczono mnie pędzelkiem .Sondą jest o wiele wygodniej i szybciej . A tu moja wypocina;)
-
Świetne sposoby tu "wyczytałam", a ja tak normalnie pędzelkiem ;)
-
U nas na kursie nie uczyli używać covera w ogóle więc ja to w ogóle jakoś dziwacznie to robiłam. Mam wrażenie, że zrobienie tego jajka z coveru to strasznie trudna sprawa tak aby później przypasował to frencha.
Czy można zrobić pierw frencha a dopiero później wypełnić coverem resztę ? Ktoś tak może robił?
Ja kiedyś nakładałam cover i spiłowywałam tę część która miała być pod frencha, ale to kupa roboty i to na dodatek nie wiem czy dobra...
A na forum rosyjskie niestety nie umiem się zarejestrować aby zerknać na to co podsyłacie :(
-
Gorzkajakmokka oczywiście, że najpierw możesz nałożyć biały żel , najlepiej sondą lub patyczkiem od razu formując uśmiech. Zacznij od środka tam gdzie chcesz żeby był najniżej i ciągnij do boku jednego i drugiego, wystarczy trochę poćwiczyć i uśmiech wychodzi bez przecierania, potem dokładasz kamuflaż też zaczynając od środka tuż przy uśmiechu i rozciągasz na boki a następnie w stronę skórek cieniując,
najlepiej żel biały i kamuflaż nakładać na zmatowiony szkielet
-
gorzkajakmokka, jasne ze tak, ja tez tak robie, najpierw białą koncówe, a dopiero potem coverem :D tak mi najwygodniej:D chociaz tez musze sprobowac na odwrót, może tez bedzie fajnie.:)
malinowa dorze opisała, właśnie tak robie, tylko musze za kazdym razem jednak czystym pedzelkiem przetrzeć.
-
Ja odkad robie paznokcie ,a to juz z 5 lat, nakladam french pedzelkiem szerszym ,a linie robie cieniutkim :).Szczeze to troche czasu mija, zanim sie dojdzie do perfekcji ,nawet mi jak mam gorszy dzien wyjdzie krzywo ,ale tak juz jest :).:kwiatek:
-
... a ja mam pytanie czy znacie jakieś fajne triki odnośnie linii uśmiechu jeśli po zakończonej stylizacji nie jest dokładna i ładna linia uśmiechu, może nie równa lub gdy przy opiłowaniu okaże sie, że ta linia częściowo usunęła się .
Każda przecież miewa gorsze dni, a klientka musi wyjść zadowolona i być również nasza wizytówką.
Często w kolejce czeka już następna klientka:)
Dajciejakies fajne patenty...
-
rzadki biały żel który nakładamy na opracowany pazurek i nabłyszczamy ;)
-
Mi też czasami rozpływa się linia. ;(
-
Claudia super nie pomyślałam o tym :)
-
a robi tak ktos :
-szkielet,
-cover na caly paznokiec,
-budowa i opracowanie,
-french
-nablyszczacz
?? zastanawiam sie nad ta technika
-
pewnie, że robi :)
super sposób
docenia sie go przy odnowie
bo nie musisz "dokopywać się" do frencha
przez warstwę budującą
warunek- musi być dobrze napigmentowany biały żel
w naszej ofercie jest takowy :)
także polecam bo oszczędność czasu ogromna !!
-
a które takie rzadkie żele polecacie Dziewczyny?
Aha a czy któraś z Was spróbowała robić korektę linii uśmiechu farbkami na zasadzie cienkiej linii z przecieniowaniem na french z racji różnic w odcieniu bieli?
A jak radzicie sobie z przebarwieniami łoża ( chodzi o cover) lub prześwitami?
-
żel doskonale nadający się do frencha na warstwie budującej
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3...734a148224.jpg PERFECT WHITE 15g (Intensywna biel)
cover, którego nie widać przy odroście
a przy tym jest mocno napigmentowany
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3...CF4584__12.jpg NAILBED EXTENSION TOUCH GEL
na ostatnim naszym pokazie dziewczyny osobiście mogły porównywać te produkty na własnej czy modelki płytce ... :)
-
a co jeśli jest to stylizacja akrylowa- co wtedy z tymi niedoskonałościami jak linia uśmiechu i nie doskonałości covera?
-
Cytat:
Napisał
DiamondShine
a robi tak ktos :
-szkielet,
-cover na caly paznokiec,
-budowa i opracowanie,
-french
-nablyszczacz
?? zastanawiam sie nad ta technika