-
Odp: [Konkurs] Zdobienia animowane
Ja do pomocy w wybraniu najlepszych prac poprosiłam ekspertów w tej dziedzinie-moje siostrzenice i siostrzeńca:haha: W pierwszej kolejności wybraliśmy 18 prac. Po pierwszej selekcji zostało 9 i teraz zaczął się problem:huh: nie wiemy które odrzucić,a które wybrać na podium i w jakiej kolejności:placz:
-
Jejuuuuuuuu:wow: prace cudowne!!
jeszcze nie zaglosowalam, bo bede potrzebowac duuuuuzo czasu zeby sie zdecydowac^_^
-
Po pierwszym przejrzeniu prac myślałam, że wybór będzie prostszy:) ale kiedy trzeba było zagłosowac:crazy: dałam radę:D gratulacje dla wszystkich
-
No dziewczyny wielkie brawa dla wszystkich bo wszystkie prace piekne:-) wieczorem ide do kumpeli na kompa zeby oblukac wszystko dokladnie i zaglosowac bo na tym moim przedpotopowym telefonie slabo widac...
-
iloś prac robi wrażenie :) ja nie mogę się zdecydowac, więc jeszcze nie wysyłam swoich głosów ;)
-
Ja wysłałam głosy już ale zdecydować było bardzo ciężko:(
widać że się napracowałyście:ok: śliczne prace:kwiatek:
-
Kurcze, ależ mam zagwozdkę...nie potrafię wyłonić najlepszej wg mnie 3...jest tyle prac i tyle pięknych, że szok - napracowałyście się dziewczyny :)
-
to prawda, prace cudo ;P niektore to prawdziwe arcydziela ;P
sama nie wiem, ktore wybrac, musze sie porzadnie zastanowic:yess:
-
Głos oddany :) Dziewczyny cudne prace :D ahhh aż wspomnienia z dzieciństwa wracają :)
-
lece obejzec jeszcze raz bo rano ogladalam i nie moglam sie zdecydowac ;)
niektore sa przesliczne i nawet sa moje ulubione postacie :D
-
oj ciężko było wybrać :) bo świetne prace
Dziewczyny wielkie brawa dla was :brawa::brawa::brawa::brawa:
-
ja się namyślam póki co hihi ;) i oddam głos jak się namyślę ;)
-
mam nadzieje Asiu ze autorka stworzyla cos sama ale moge sie oburzyc kiedy ktos idzie na latwiznę :D
ja wiem ze konkurs beznagrodowy i mozna na wiele przymknąc oko lecz mam prawo sie z tym niezgodzic :D
bez urazy oczywiscie dla pomyslu autorki moze akurat uznala ze to najlepszy pomysl na przedstawienie animacji :D
-
Cięzko wybrać .. Świetne prace dziewczyny gratuluję ;)
-
zyza ale dlaczego przymknąć oko? Przcież konkurs to konkurs i to, że bez nagród to nic nie zmienia. Z tym się nie zgodzę.
Aczkolwiek rozumiem w jakiejś części osoby, które wybrały inną metodę niż malowanie. Po prostu nie każdemu wychodzą takie rzeczy i to na tak małej powierzchni. Tutaj jednak choć piękne prace ja np. odrzuciłam wszystkie nie malowane ręcznie... szczerze mówiąc odrzuciłam w SWOIM wyborze nawet akrylowe zdobienia, choć uważam je za arcydzieła i na prawdę chylę czoło przed kilkoma pracami, które jak zobaczyłam po prostu zaparły mi dech w piersi. Może jest to błędne podejście, bo wiem ile pracy, wysiłku, cierpliwości i talentu potrzeba było na nie to jednak ja zinterpretowałam temat ja wyłączne malowanie, nie modelowanie. Szczerze powiedziawszy jak zapisywałam swoje faworytki to uznałam, że zdecydowanie powinno być wyodrębnione jeszcze 3 miejsca za "lepienie" ;)
Ale wiecie co... to nie jest ważne, na prawdę doszłam do wniosku że tutaj każdy już otrzymał swoją nagrodę... zrobił pracę i zachwycił każdego a to wykonaniem, a to pomysłem, a to jeszcze czymś innym. Szczerze mówiąc ja otrzymałam już swoją nagrodę... moja mama, mój facet i kilka innych osób zrobiło wielkie "wow" i zachwyciło się moimi pracami... a ja sama poczułam dumę widząc je na swoim biureczku :) Każda z nas wie również ile się namęczyła przy robieniu pracy i ile poświęciła cierpliwości na każdą mikroskopijną kreseczkę czy kropeczkę ;)
Ja wiem jedno wykrzesałam z siebie wiele i to przy pomocy nie do końca spełniającego łatwe warunki sprzętu i materiałów, a efekt zadowolił mnie i najbliższych... i dał mi wiele zabawy ;)
P.S. Jeszcze nie wybrałam hehe ;P
-
ale nie ma na co przymykac oka prace mogły być wykonane dowolną techniką i materiałem :D
ja już swoje głosiki posłałam, moja własna praca zginęła w tłumie hyyy :D:D
-
Ja też głosiki posłałam.
Kurcze z godzinę siedziałam i nie mogłam wybrać... Piękne prace!! Gratuluję dziewczyny :*
-
ja głos swój też już oddałam:)
-
Ja również zagłosowałam. Myślałam, że będzie trudniej... Choć podobało mi się zdecydowanie więcej prac, niż mogłam wytypować kierowałam się więc zarówno pomysłem, jak i wykonaniem oraz osobistą sympatią do bajki i tak odpadło kilka prac, które zrobiły na mnie wrażenie, ale bohaterów których nie lubiłam. Koniec końców wybrałam, ale - dziewczyny - myślę, że wiele prac jest na tak wyrównanym poziomie, że czy miejsce 4 czy 7 czy 10 - to może być czysty przypadek. Śliczne tipsy.
-
Naprawdę ilość prac porażająca i teraz problem jak reszty , którą wybrać ???
Na coś trzeba się zdecydować ....
-
Zaglosowalam i moim faworytem byla praca ktora mnie rozlozyla na lopatki bo calkiem inna niz wszystkie i wykonanie super!! :ok:
-
A ja jeszcze nie mogę się zdecydować;) mam jak narazie jedną faworytkę;) nie obierałam żadnego kryterium poprostu wpadła mi w oko i już;)
-
wreszcie zagłosowałam, ciężko bylo:D
-
Glosik oddany:) Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych zdolności:) Pół dnia myślałam na jaką pracę zagłosować:) Gratulję wyobraźni i talentu:)
-
WoW! Jestem pod wrażeniem! Świetne prace! Gratulacje dla wszystkich uczestniczek!
-
Wczoraj pokazywałam mojemu chlopakowi wszystkie prace i do paznokci jest tak srednio przekonany ale powoli go przekonywuje ...no ale gdy zobaczył te prace to był w szoku ze mozna takie rzeczy wymalowac na tak małej przestrzeni... powiedział że nie które to ideał i że wszystkie powinny wygrać ^_^
-
Ja dopiero dzisiaj dorwałam się do kompa... i jestem pod wrażeniem:skacze: prace śliczne, jeszcze nie wiem na co się zdecyduję:):) gratulacje dla wszystkich którzy wzięli udział:kwiatek:
-
Muszę się wkońcu zebrać i też zagłosować :wstydek:
-
Nie było łatwo ale dokonałam wyboru, choć łatwiej byłoby postawić np. dwie prace na 1 miejscu, dwie na drugim i dwie na 3 miejscu:) ale mam to już za sobą :tany: teraz znowu czekamy , tym razem na wyniki:haha::)
-
no i oddałam głosy;) wkońcu;)
-
Nie chciałabym tu nikogo urazić ale czy mi się tylko wydaje czy praca nr 22 jest na 6 tipsach ??
Bo z tego co wiem miały być tylko przyjmowane na 5 :)
-
Poszalałyście dziewczyny :D
Cudne zdobienia :skacze: oj ciężko bedzie oddac glos, na prawde duzo prac jest zachwycajacych :)
-
Cytat:
Napisał
czarnulkaaa87
Poszalałyście dziewczyny :D
Cudne zdobienia :skacze: oj ciężko bedzie oddac glos, na prawde duzo prac jest zachwycajacych :)
Oj jak się nie mylę to już za pózno na głosy :P bo do 12.09 ;)
-
Cytat:
Napisał
julcia88
Nie chciałabym tu nikogo urazić ale czy mi się tylko wydaje czy praca nr 22 jest na 6 tipsach ??
Bo z tego co wiem miały być tylko przyjmowane na 5 :)
wlasnie o tym mowilam Julcia z tym 'przymykaniem oka' ale ja tez juz czepiac sie nie bede :D w koncu mowie konkurs bez nagrod przymknąc oko mozna na wiele :D
-
dwie prace są z 6-oma tipsami no ale ;)
czekamy teraz na wyniki :cwaniak2: :D mam nadzieje ze szybko zleci...
-
Nie chce nikogo urazic ,ale czasmi mysle ze troche za bardzo na serio te konkursy bierzecie.
Podoba mi sie to forum bo kazdy moze sie tu dobrze czuc niezależnie od poziomu umiejetnosci .
Do konkursu jezeli jest sie w miarę aktywnym tez kazdy moze przystapic
A skoro w regulaminie jest na 5 tipsach to teoretycznie prace na szesciu nie maja szans na wygrana wiec po co sie denerwowac.
A skoro ktos cieszy sie z tego ze moze chociaz uczestniczyc i nie zalezy mu na wygranej to po co psuc mu zabawe?
Właśnie przez takie uwagi tak w tym konkursie jak i poprzednim nie biore poki co udziału bo moj warsztat daleki od idealu ,a po co sie bede narazac:)
Kiedys Zuza Rzeszewska napisala mi bardzo madra rzecz
Te konkursy sa i dla zabawy i dla zaprezentownia swoich umiejetnosci i do podnoszenia swojego warsztatu,mobilizuja i ucza Fajnie by bylo gdyby tak zostało
Pozdrawiam wszystkich :)
-
Cytat:
Napisał
klanat
(...) A skoro w regulaminie jest na 5 tipsach to teoretycznie prace na szesciu nie maja szans na wygrana wiec po co sie denerwowac. (...)
1. Ale nikt się nie denerwuje :)
2. Jak piszesz że prace na 6 tipsach nie mają szans to po co w ogole wysyłac ?:) dla dyplomu ? tylko to mi przychodzi do głowy... bo 'doskonaleniem warsztatu' bym tego nie nazwała.. chyba że ktoś te słowa rozumie inaczej niz ja... Ale dla mnie to jest dostosowanie się do regulaminu i chęć sprostania mu. Podkreślam słowo chęć bo wiadomo że każdy od razu nie trzaska mistrzowskich pazurów, malowanek czy innych rzeczy..
W tym przypadku wiadomo że trudniej jest stworzyć cudo na mniejszej przestrzeni niż na większej.;)
To tak jakbym namalowała przykładowo MUMINKI na kartce A4 i wyslała... temat zgodny ? zgodny. bo to zdobienie z kartki moge później przelać na pazur (taka moja interpretacja). co z tego ze wszystkie prace beda zrobione na tipsach bo to było w regulaminie a moje na kartce? nic. tylko tyle (a moze az tyle) ze nie mam szans bo nie o to chodziło.. wiec o co chodziło? po co to wysyłać ? :]
Nie mam zamiaru nikogo obrażac ale błagam niech mi to ktoś wyjaśni :P I nie bierzcie tego do siebie, bo nie pisze tego z pretensją czy jakąś zawiścią czy coś jak to się moze wydawac :D
Też nie chce wprowadzac jakiejs nie miłej atmosfery jbc. tylko niech mi ktoś rozjaśni umysł :):)
-
ja wiem ze dbacie o brak fermentu na forum i wogole... ale jednak przeciez mozna wyrazic swoja opnię? bo jak bedziemy sobie slodzic to bedzie tu bardziej falszywie niz gdziekolwiek indziej :D nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc :D
badzmy konsekwetni nawet jesli konkurs bez nagrod to niech ma solidne zasady ktorych sie trzymamy...
nie przymykajmy oka na blahostki...
ja jestem wychowana tak ze nalezy trzymac sie pewnych zasad i koniec :D nie wazne w jak blahej sprawie no...
-
myślę, że po to ktoś układał ten regulamin aby się do niego stosować ;) jednakże całe zamieszanie spdowdowane jest tym, że niektóre punkty w regulaminie nie zostały widocznie dla co poniektórych osób jasno sprecyzowane.
"Na konkurs wykonujecie zdobienia na 5 tipsach (prace na dłoniach będą odrzucane) o charakterze kreskówek, bajeczek animowanych, ulubionych postaci z dzieciństwa"
Jak widać, tylko prace na dłoniach miały być odrzucane, a zdanie "na konkurs wykonujecie zdobienia na 5 tipsach" można różnie rozumieć (wg mnie w zdaniu zabrakło słowa "tylko" ;) O większej lub mniejszej ilości tipsów nic nie było napisane, więc każdy to sobie zinterpretował indywidualnie.
Taka mała uwaga: następnym razem radzę bardziej precyzyjnie, szczegółowo ułożyć regulamin ;) bo co konkurs pojawiają się jakieś niejasności ;) lub później pojawia się masa różnorodnych pytań, gdzie już wszyscy się zaczynają się gubić co wolno, a co nie.
Podsumowując, uważam, że wszystkie zaprezentowane w tym konkursie prace są zgodne z regulaminem, a bynajmniej nie widzę powodów dla których prace miałyby zostać odrzucone. Są zrobione na tipsach? Są! Dowolną techniką? Tak! ;)
-
Hmm z całym szacunkiem.. ale autorzy regulaminu zamieszczając w nim zdanie "pracę wykonujecie na 5 tipsach" liczyli chyba że każdy wie że 5 to 5 ... bo nie wiem od kiedy 5 znaczyłoby 4 lub 6 czy ileś tam... gdyby było zawarte zdanie typu "na około 5 tipsach" to można by polemizować..
brak nagród materialnych nie oznacza że można naginać regulamin..
i wielki szacun dla wszystkich którzy właśnie mimo braku jako takich nagród materialnych (bo wiadomo że satysfakcja i sam fakt wykonania pracy jest już nagrodą) się postarali i dostosowali do regulaminu :ok: