-
Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
no rozumiem, czyli lepiej przemywac acetonem a nie cleanerem? bo ja mam chyba z 3 primery i juz sama nie wiem którego używać... mam z PL, ale jak go nakładam to strasznie dlugo schnie ;/ albo nawet nie wysycha do końca... mam z nail design juz x lat :D ale w sumie po nim dobrze sie chyba pazury trzymaja i mam teraz tez silcare i nie wiem jakiego mam uzywac juz...
---------- Dodano o godzinie 09:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:13 ----------
i czy moge uzywac szczoteczki tez z miekkim wlosiem, ktorej uzywalam do czesania mojej coreczki jak byla malenka? :D
---------- Dodano o godzinie 09:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:31 ----------
i czy moge uzywac szczoteczki tez z miekkim wlosiem, ktorej uzywalam do czesania mojej coreczki jak byla malenka? :D czy lepiej np. pedzel taki do różu?
-
pewnie ze mozesz uzywac:D ona ma miekkie wlosie i ladnie wszystko wymiecie bo te twarde to nie dosc ze nieprzyjemne dla skory i dobrze pylkow nie zbieraja:)
primery bezkwasowe zostawiaja lekko blyszczaca powloke na paznokciu a kwasowe po wyschnieciu robia sie matowe:)
-
Odp: akryl długo się utwardza i nie schnie(((
Cytat:
Napisał
pomijacz
Kochana ja mam z allepaznokcie i akryl i liquid:) Liquid ECONOMIC i szybciutko schnie jak dla mnie;)) Wiec myśle ze economic byłby ok;)
buziaki;)
Dziekuje bardzo )))dzieki waszej pomocy pwnie pokocham prace z akrylem i wkoncu naucze sie robic kwiatuszki))))bo najwazniejsze by sie nie zniechecać i ćwiczyć )))pozdrawiam wszystkie)))
---------- Dodano o godzinie 10:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:25 ----------
sory ,poprostu jeszcze nie wiem wszystkiego o tym forum ale poprawie sie )))dzięki))
-
aaaaa to moze dlatego.. bo PL faktycznie jest bezkwasowy a te inne chyba kwasowe... a który w takim razie lepszy?
-
kwasowe sa najlepsze do paznokci problematycznych oraz dla klientek ktore przychodza pierwszy raz, dopoki nie poznamy nowych pazurkow bezpieczniej jest uzywac kwaskowek:)
-
oczywiscie podziekowania mi sie skonczyly, ale jak wrócą to się odwdzięczę :D
A powiedz mi czy faktycznie lepiej na poczaktu naturalka po opracowaniu przetrzec acetonem niz cleanerem? a mase zelowa normalnie cleanerem przymywasz no nie?
-
aceton to najmocnieszy odtluszczacz pazurka, cleanera nie uzywalam od prawie roku :D
do przemywania masy uzywam albo acetonu(jesli na szablonie robiony jest zel) albo spirytusu skazonego hibitanem;)
o odtluszczniu acetonem dowiedzialam sie od instruktorki nfu jak bylam na rozowie o prace;)
-
a spirytus salicylowy moze byc do przemywania żelu? a w aceton sobie tez zainwestuje skoro ma to pomóc :)
-
Cytat:
Napisał
dzoana
a spirytus salicylowy moze byc do przemywania żelu? a w aceton sobie tez zainwestuje skoro ma to pomóc :)
Salicylowy odradzam, bardzo wysusza naskórek, można sobie zrobić krzywdę, skóra potrafi złazić płatami.
-
dziewczyny cleanerem nie przemywamy naturalka przed nalozeniem masy bo zawiera on wode.cleaner sluzy do przmywania warstwy klejacej zelu
ja uzywam acetonu do moich pazurkow bo inaczej zawsze mam powietrze.
acetonu uzywam tez do mojej pani fryzjerki bo ona zawsze ma lapki w wodzie itp
ja najpierw matowie potem odpylam szczotka daje dehydrator i potem priemer
i wystarczy
-
ja cleaner tez odstawilam na bok, zgadzam sie z mala
-
Ale sie dowiaduje ciekawych rzeczy czytając wasze wypowiedzi.Ja cały czas przemywam pazurki clinerem po zmatowieniu i odpyleniu i nie wiedziałam że to może zaszkodzi.Mam tylko pare osób którym sie pazurki zapowietrzaja ale reszta (także i ja) nie ma żadnych problemów.Powiedzcie mi gdzie moge taki aceton kupic,bo chciałabym aby paznokcie trzymały sie wszystkim jak beton.Dajcie może linka gdzie go kupujecie:D
-
przypinam sie do pytania Edit :D
mam jeszcze cleaner ale niedlugo mi sie skonczy i w taki przypadku i idac za Waszymi radami zakupie aceton :)
tylko nie piszcie o allegro czy ebay'u ;) najlepiej jakies sklepy w miescie w jakich go znajde :)
-
w hurtowniach kosmetycznych:D ja kupuje w ef ale silcare tez ma aceton:)
Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna
spirytusu salicylowego nie polecam poniewaz zawiera salicylany ktore powoduja przyspieszone rogowacenie i obumieranie naskorka, salicylanow uzywa sie miedzy innymi do usuwania brodawek(kurzajek), odciskow i modzeli:) do zdrowej skory nie polecam.
-
agulusia a taki zwykly aceton techniczny tez mozna kupiony w sklepie malarskim??
-
A ten techniczny nie ma zbyt wysokiego stężenia przypadkiem?
-
Cytat:
Napisał
goslava
agulusia a taki zwykly aceton techniczny tez mozna kupiony w sklepie malarskim??
odradzam:) wypali ci skore:D
-
dziewczyny to sa substancje źrące. Typowe do rozpuszczania... Chcecie sobie rozpuścić skóre?
-
a ja w tej dziurze, w ktorej mieszkam, nie mam hurtowni kosmetycznych leeeee :(
-
agulusia a powiedz mi czy lepiej kupic aceton silcare czy moge kupic tez taki aceton kosmetyczny z allegro? one są w podobnych cenach...
-
nie musi byc silcare ale musi byc z pewnego zrodla, zeby sie nie okazalo ze ktos kupuje ten "budowlany" i przelewa w butelki;)
miedzy tymi dwoma acetonami jest ogromna roznica probowalam i ten z obi nie dosc ze zamrozil mi palce to jeszcze byly biale i mialam zerzarta skore, kosmetyczny jest rozrabiany zeby stezenie obnizyc.
-
-
dzoana trochę zbaczamy z tematu ale skoro wkleiłaś te linki to wypowiem się na temat tych pilników... Ja rozumiem że cena jest kusząca ale tak naprawdę to wyjdziesz na nich jak Zabłocki na mydle... Nawet do manicure bym ich nie poleciła:/:
-
hmm no w sumie niby gradacja jest 180/180.. jak patrzałam na innych aukcjach to też były kolorowe inne, ale już faktycznie takie zwykłe 240... jakoś bardzo mi na nich nie zależy, ale tak mi w oko wpadły :D
-
dziewczyny tanie pilniki to największe zło...są to przysłowiowe jednorazówki.. Szybko się wypiłowywują i nic z nich nie ma... Ja kiedyś pozałowałam takiego zakupu i teraz trzymam się jednych pilniów bo inaczej bym musiała kupywać je codziennie.
-
Cytat:
Napisał
Ladyss
Nawet do manicure bym ich nie poleciła:/:
dokladnie nie ma co oszczedzac na cenie pilnikow.. tych uzyjesz raz i beda do wyrzucenia wiec nie oplaca sie ich kupowac :P
-
-
oki dzzieki dziewczyny za rady :* a kobietko czym dezynfekujesz pilniki? moze jakis namiar?:P
-
Cytat:
Napisał
dzoana
hmm no w sumie niby gradacja jest 180/180.. jak patrzałam na innych aukcjach to też były kolorowe inne, ale już faktycznie takie zwykłe 240... jakoś bardzo mi na nich nie zależy, ale tak mi w oko wpadły :D
Tu akurat nie chodzi tylko o gradacje:D te wszystkie kolorowe pilniczki są giętkie niczym papier, one są dobre ale dla małych dzieci. Chciałabym widzieć jak osoba która wystawiła tą aukcje opracowuje takim pilnikiem akryl:D
-
oki wielkie dzieki dziewczyny, agulusia linki się przydały, dziś sobie zakupię :P
-
ileż to rzeczy można się dowiedzieć. Zawsze odtłuszczałam pazury cleanerem, kończy mi się więc musiałabym kupić, zastanawiałam się jaki bo z basica jest do d... klejącej warstwy w ogóle nie zmywa, a mam całą butlę acetonu basica zakupioną do ściągania żelu easy off to mam problem z głowy :P
-
Cytat:
Napisał
dzoana
no rozumiem, czyli lepiej przemywac acetonem a nie cleanerem? bo ja mam chyba z 3 primery i juz sama nie wiem którego używać... mam z PL, ale jak go nakładam to strasznie dlugo schnie ;/ albo nawet nie wysycha do końca... mam z nail design juz x lat :D ale w sumie po nim dobrze sie chyba pazury trzymaja i mam teraz tez silcare i nie wiem jakiego mam uzywac juz...
?
kochanie -primer z PL wysychajac pozostawia lepki film poprawiajacy przyczepnosc nanoszonych w dalszej kolejnosci materialow,wiec po jego uzyciu masz wrazenie ,ze pazurki sa mokre ,a on nie chce schnac,ale spokojnie po okolo 30 sekundach mozesz juz zaczac nakladac zelik lub akryl :)
info o tym jest w opisie materialu :):P
-
Żel na naturalkach? nie wychodzi mi* .. : (
;( Więc tak... robie tipsy żelowe z tipsem... pewnego dnia chcialam zrobic mamie na probe zel na naturalnym paznokciu ( tylko na jednym :P) przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł! :( czemu czy cos zrobilam nie tak? naprawde prosze o nauczke ( tylko bez wulgaryzmu)... dziekuje ! : )
Piszemy normalną czcionką
-
Odp: Żel na naturalkach? nie wychodzi mi* .. : (
może źle zmatowiłaś płytkę przed przyklejeniem tipsa, może źle go przykleiłaś (między tips i nat. płytkę dostało się powietrze), albo masz słaby, stary klej (ale w to sama wątpię ;) Nic innego mi do głowy nie przychodzi
-
Cytat:
Napisał
xAnAx
;( przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł!
Po zmatowieniu a przed odtłuszczeniem warto porządnie wymieść pył,
poza tym nie ma sensu zmywanie warstwy dyspersyjnej, skoro nakładasz kolejną dawkę żelu, musiałabyś znowu żel zmatowić, odpylić itd...
-
nie wiem na jakich żelach pracujesz ale może poprotu żel nie pasuje do zelowania naturalnych
ja miałam taki żel że na przedłużce trzymał sie rewelacyjnie, a jak zażelowałam naturalną płytkę to zaraz odpadła albo pękał i robiła sie pajęczynka
inny problem to taki czy zalałas żelem pod spdem dla "zabezpeczenia"
chodzi o to ze jak sie zeluje nat. płytkę to żel (ostatnią warstwę) powinno dać sie (juz po opiłowaniu, nadaniu krztałtku i wypicowaniu) ciut pod paznokcieć żeny nie było "szparki" tylko wszystko było "zatkane" tą warstwę nalezy utwardzić i na nieprzemytą, jeszcze lepką dać nabłyszczacz- w sensie żel finish ktorego sie nie przemywa :)
-
ups, żle zrozumiałam pytanie, bo tam nie ma mowy o tipsie ;)
zgadzam się z Woszczurem, że żel, który masz nie nadaje się do nat. płytki. Kiedyś miałam podobną syt. tylko, że mi wszystko właściwie odpadło na drugi dzień
-
woszczurek ma rację :)
samaron w sumie też bo nie trzeba przemywać kolejnych warstw żelu.
Dziewczyny tutaj znają się na rzeczy więc jeśli się dostosujesz to na bank wszystko Ci się uda superowo :good:
-
Tak się dzieje, gdy tips jest niedopasowany do kształtu paznokcia, tzn. paznokieć jest wypukły, a tips ma zbyt mały tunel. Wtedy gdy trochę odrośnie, nie wytrzymuje naprężenia i się odspaja po bokach.
-
Dziewczyny, mialam babke ktorej juz robilam wczesniej i pazuki trzymaly sie super bo przychozila nawet co 6 tyg. i miala wszystkie na miejscu.
Jednak osttnio zadzwonila i prosila o szybszy termin bo jeden je calkiem powietrzem podszedl i poprostu odpadl.(minelo 2 tygodnie od stylizacji). A podobno we wszystkie podchodzi powietrze.
Pytalam tu i tam i pytam was co mi mozecie powiedziec?
Moze to ,to ze jest cieplej i ma bardziej spocone i tluste dlonie niz w zimie???