-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Wera jesli kolezanka chciala naturalny efekt to 13 odpada, no chyba ze sama ma wlasne rzesy dl. 12- ale to sie rzadko zdarza i jej rzesy nie wygladaja na tak dlugie.
Ja na twoim mniejscu mniej bym wystopniowala przy nat efektcie.
Dalabym 7,8,9,8 ewentualnie 8,9,10,9 . Bo z tego co zrozumialam nie chcialas robic kociego oka.
Z tego co widac musisz popracowac nad:
-przyklejaniem rowno rzesy- nie pod roznymi kontami.
- przyklejamiem rzes do wszystkich nat. - widac luki bez rzes
- przyklejanie w rownej odleglosci od powieki.
To problemy ktore mamy/ mialysmy wszystkie, nie jest zle wiec cwicz i cwicz, a bedzie git majonez :)
-
Cytat:
Napisał
MartaOSz
Dziewczyny mam pytanie .... Mam kobitke ktra strasznie chce sobie przedłużyć rzesy ale miala laserowe usuwanie zaćmy kilka lat temu(zabieg trwal 15 minut0 i sie zastanawia m czy taki zabieg moge u niej wykonac..... ???? zglupialam
Zabieg przedluzania rzęs mozna robić rok po usunięciu zaćmy, więc do dzieła. Jesli jednak będzie ją kłuło w trakcie zabiegu, trzeba zabieg przerwać, przedluzanie rzęs w tym wypadku robi się troche dalej od powieki, niz w przypadku zwyklej aplikacji, musisz uwazac, aby nie wkleić się w mieszek włosowy rzesy, czyli mniej więcej 0,2 mm od powieki, wiec dosc blisko mozesz szaleć
-
Witam:) od jakiegoś czasu podczytuję wątek, gdyż jestem mocno zainteresowana przedłużaniem rzęs, najpierw chciałabym odbyć kurs-dobry kurs, jestem stylistką paznokci i mam niemiłe doświadczenia z pierwszym moim kursem, dlatego w tym przypadku chciałabym trafić za pierwszym razem:) dodam, że jestem z Krakowa i tutaj chciałabym odbyc kurs, co myslicie o szkoleniu z Secret Lashes? Chciałabym kupić szkolenie z kuferkiem (mam ograniczony budżet), a firma jest stosunkowo niedroga, ogólnodostępna i czytając Wasze posty wnioskuję, że dobra:)
-
są określone standardy typowe dla różnych firm szkolących beatka, ale jak masz doswiadczenia z kursami to dobrze, wiesz, ze standard to nie wszystko, duzo zalezy od czlowieka, ktory szkoli:)
SL ogolnie szkoli dobrze, ale jak szkoli konkretna osoba, to nie wiem
-
Hej :) Jestem na tym forum pierwszy raz. Zrobiłam sobie dzisiaj rzęsy we Wrocławiu, w promocji letniej z 250zł na 150zł. W domu zdziwiło i zmartwiło mnie to, że rzęsy nie są doczepione po wewnętrznej stronie oka. No i mam wątpliwości czy aby na pewno jest to 1 na 1. Nie mogę ich rozczesać tak, żeby były równo.
Zabieg trwał 2,5h, na początku pani dezynfekowała pincety, odtłuszczała mi rzęsy i akurat skończyły jej się plastry kolagenowe, więc miałam taśmy jakieśtam. Poinstruowała mnie jak takie rzęsy pielęgnować, dała szczoteczkę i na koniec natarła odżywką. Z tego co widziałam na jej stronie www to pracuje na firmie Looksus Lashes.
Mam obawy czy aby rzęsy powinny tak wyglądać. Z daleka wygląda ładnie, ale jak się temu przyjrzeć... to sama nie wiem, bo się nie znam.
Zdjęcia są robione komórką, także niestety nieostre.
Proszę o opinię, bo kompletnie się na tym nie znam...
Aha - mam grubość 0,25; zakrzywienie C; długość 10 i 12.
-
Robie rzęski od marca i szczerze to się tak do nich przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie już życia bez nich :D. Uzupełniam co ok. 3 tygodnie, bo denerwuje mnie jak wypadają :P i jest super. Kombinowałam z różnymi długościami i grubościami,bo ja to lubię eksperymentować i jak się nie przekonam, że coś nie dla mnie to nie da mi to spokoju hihi jednak najfajniejsze okazały się 12,13 zagięcie C i grubość 0,25. :) Kiedyś nie mogłam się przekonać do noszenia, ale wreszcie nadszedł ten moment. :D
-
Cytat:
Napisał
carmenita
Robie rzęski od marca i szczerze to się tak do nich przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie już życia bez nich :D. Uzupełniam co ok. 3 tygodnie, bo denerwuje mnie jak wypadają :P i jest super. Kiedyś nie mogłam się przekonać do noszenia, ale wreszcie nadszedł ten moment. :D
A gdzie robisz we Wrocławiu i czy masz zdjęcia?
-
Robię u dziewczyny w domu na pl. grunwaldzkim a zdjęć niestety nie mam, choć efekt naprawdę fajny i bujny a i cena mnie zadowala. :D
-
Cytat:
Napisał
carmenita
Robię u dziewczyny w domu na pl. grunwaldzkim a zdjęć niestety nie mam, choć efekt naprawdę fajny i bujny a i cena mnie zadowala. :D
A nie da rady, żebyś zrobiła zdjęcia? ;)
-
No już w tej chwili nie są takie ładne i świeże jak przy uzupełnianiu, bo mają jakiś czas. :/:
-
fenris, no jesli to swieża aplikacja, to nie powinna absolutnie tak wyglądac niestety:(
rzesa za daleko od powieki, nierowno w odleglosci od powieki, rzesik posklejany, no i masz racje, to nawet nie kąciki nie doklejone.. nie doklejone masz z 1/5 oka. zastanowilabym sie tez nad ta gruboscia.. naprawde grubosc 0,25 jest zarezewowana dla typu o bardzo gęstych i grubych rzesach, a Twoje takie nie są, to samo do carmenity, obawiam sie, ze jakkolwiek nie masz super wykonanych rzes to sa za dlugie.. 13 mm? i za grube, o gustach sie absolutnie nie dyskutuje, ale mozna podyskutowac o przedwczesnym wypadaniu rzesy i łamaniu się jej przy takiej grubosci i dlugosci:skacze:
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
fenris, no jesli to swieża aplikacja, to nie powinna absolutnie tak wyglądac niestety:(
rzesa za daleko od powieki, nierowno w odleglosci od powieki, rzesik posklejany, no i masz racje, to nawet nie kąciki nie doklejone.. nie doklejone masz z 1/5 oka. zastanowilabym sie tez nad ta gruboscia.. naprawde grubosc 0,25 jest zarezewowana dla typu o bardzo gęstych i grubych rzesach, a Twoje takie nie są, to samo do carmenity, obawiam sie, ze jakkolwiek nie masz super wykonanych rzes to sa za dlugie.. 13 mm? i za grube, o gustach sie absolutnie nie dyskutuje, ale mozna podyskutowac o przedwczesnym wypadaniu rzesy i łamaniu się jej przy takiej grubosci i dlugosci:skacze:
Dziękuję za odpowiedź. A czy moje 10 i 12mm też są za długie? Jakie długości, grubość i "podkręcenie" byście mi poleciły i jaki salon we Wrocławiu?
Kurcze, wyjeżdżam w sobotę za granicę i chciałam mieć ładne rzęsy, a tu takie coś :(
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
są określone standardy typowe dla różnych firm szkolących beatka, ale jak masz doswiadczenia z kursami to dobrze, wiesz, ze standard to nie wszystko, duzo zalezy od czlowieka, ktory szkoli:)
SL ogolnie szkoli dobrze, ale jak szkoli konkretna osoba, to nie wiem
dziękuję dzikakuro, tzn. od szkolenia oczekuję, że wyniosę z niego jak przyklejać rzęsy i jak dobrać rzęsy do naturalnych żeby nie obciążyć, kształt itd i żeby ładnie to wyglądało, bo chyba na tym ten fach głównie polega:) a reszta to wiadomo trzeba samemu ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, doczytwyać, tak jak w paznokciach, a jaki kuferek wybrać z SL? XL(basic czy plus) czy M? a może samemu skompletować? Generalnie nie wiem jakie rzęsy "idą" najbardziej, jakie grubości?
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Zabieg przedluzania rzęs mozna robić rok po usunięciu zaćmy, więc do dzieła. Jesli jednak będzie ją kłuło w trakcie zabiegu, trzeba zabieg przerwać, przedluzanie rzęs w tym wypadku robi się troche dalej od powieki, niz w przypadku zwyklej aplikacji, musisz uwazac, aby nie wkleić się w mieszek włosowy rzesy, czyli mniej więcej 0,2 mm od powieki, wiec dosc blisko mozesz szaleć
Kurko dziekuje Ci kochana za odpowiedz....Bede próbować....:)
-
fenris tak jak kurka pisze..jeśli to nowiutkie rzęski to na ostatniej fotce wyglądają dośc fatalnie :/
sam fakt ze o wiele za daleko od powieki i jak dla mnie są dla ciebie duzo za grube... spróbuj moze z 0,15 lub 0,20 zalezy jakie masz swoje rzęski a długość no to myśle ze max 10-11 zeby efekt był naturalny bo 12-13 to juz mega długości z przy 0,25 to juz całkiem nienaturalnie to wygląda jak na codzień (bo na imprezę jest ok) myślę że profil C jest ok :) no i obowiązkowo doklejone dokładnie kąciki zwłaszcza wewnętrzny bo on sie wykrusza najszybciej - moje skromne zdanie
-
Cytat:
Napisał
zołzella
fenris tak jak kurka pisze..jeśli to nowiutkie rzęski to na ostatniej fotce wyglądają dośc fatalnie :/
sam fakt ze o wiele za daleko od powieki i jak dla mnie są dla ciebie duzo za grube... spróbuj moze z 0,15 lub 0,20 zalezy jakie masz swoje rzęski a długość no to myśle ze max 10-11 zeby efekt był naturalny bo 12-13 to juz mega długości z przy 0,25 to juz całkiem nienaturalnie to wygląda jak na codzień (bo na imprezę jest ok) myślę że profil C jest ok :) no i obowiązkowo doklejone dokładnie kąciki zwłaszcza wewnętrzny bo on sie wykrusza najszybciej - moje skromne zdanie
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Dzisiaj zadzwoniłam i umówiłam się po pracy, żeby mi te wewnętrzne dorobiła. Długość 7 lub 8 będzie ok?
-
Fenris dawno tak posklejanych rzęs nie widziałam, poproś Panią o porozklejanie ich bo będą Cię ciagły. Sa zaaplikowane za daleko od powieki i wygladaja mało estetycznie (jak po 3 tyg noszenia :(
Co do kursów zapraszam do siebie. ,kilka dziewczyn z forum już było.. i chyba nie narzekają :)
-
Edytko nasza kochana a ja mam nadzieje ze bede ta nastepna z kursantek juz niedlugo. :D:kwiatek:
-
A czy możecie polecić mi kogoś we Wrocławiu (tylko nie za 400zł...) ? Kto by mi to poprawił ?
Ja robiłam rzęsy w Vip Lashes.
-
-
Dziękuję Bobas za odpowiedź :) 180zł za dopełnienie po 4 tygodniach - trochę dużo jak na moją kieszeń :(
Byłam na poprawce - pani była dużo milsza i przyznała się do błędu. Powiedziała, że wczoraj pewnie zakleiła taśmą i dlatego nie widziała, że rzęs nie było.
Efekt podoba mi się o wiele bardziej i ogólnie jestem zadowolona. Jest tylko jeden mankament - na lewym oku kilka zewnętrznych rzęs spada w dół, znosi je. No i to, że są zbyt daleko od powieki, ale nie widać tego na dłuższą metę.
Także jest ok i już się tak nie martwię, mam te wewnętrzne rzęsy tak jak chciałam (normalnie mam 10 i 12 długość, 0,25 grubość, a te wewnętrzne długość 9 i 0,20 grubość).
-
rybka przepraszam ze to pisze ale ja mialam tylko kilka aplikacji, jestem bez kursu bo dopiero zbieram pieniazki. I powiem ze pierwsze moje robione rzesy wygladaly tak. Wiec jesli robilas to w salonie to jestem ciekawa za co oni takie pieniadze biora!
To bożenka, edytka, agulusia ewelinka i kilka innych lasek z forum powinny kasowac za swoje dziela po 500 zl chyba!
przepraszam dziewczyny (bobas, zołzella chyba tak sie pisze) i inne stylistki....... ze pominelam kilka imion ktore robia piekne rzesiska ktore zapieraja dech, ale troche mnie rozbilo to jak salony moga spaprac robote
-
No to się wkurzyłam...... fenris, proszę Cie, abyś zadzwonila do tej Pani i ją postraszyla, ma Ci zdjąć te rzesy i to szybko i oddać pieniądze, jesli się boisz, to poproszę Cie na priv o telefon do tej Pani badz na gg (10541767)
i opis w jakich okolicznosciach te rzesy robilas, czy u Pani w domu, bo ta Pani nie ma pojęcia o przedluzaniu rzęs, przepraszam Cie,ale to tak jakbys poszla do stylistki paznokci, a ta by twierdzila, ze umie robić, nakleiła by Ci tipsiaki z kiosku, takie gotowce...
Wszystko w tych rzesach jest nie tak, ciagnie cie kącik, bo ci baba skleiła dół z górą i nawet się nie pokusiła o rozklejenie, pomijam tę odległość i bardzo piekne zbliżenie pozwala określić, ze rzęsy naturalne są posklejane po dwie trzy ze sobą, co oznacza, ze jak Ci bedzie chciała jedna wypaść to pociagnie za sobą wszystkie trzy i Ci sie w tych miejsach łyse placki porobią rzęsy odrosną oczywiscie, ale troche na ten odrost poczekasz, nie wiem ile placilas, ale te rzęsy są warte... nic
(alez jestem aferzystka, nie? Ale laski, zobaczcie co kobita zrobiła...)
-
Normalnie u tej pani rzęsy kosztują 250zł, a do końca "wakacji" 150zł. Mówiła, że w Warszawie robiła za 450zł...
Jutro wyjeżdżam, także nawet nie mam kiedy ich ściągnąć :( Kasa poszła w błoto, a specjalnie wzięłam większy kredyt na urlop, żeby sobie rzęsy zrobić. Nie wiedziałam, że jest aż tak źle :(
Dziękuję Wam bardzo za opinie.
Co do okoliczności, to jest to salon i ma profesjonalną stronę internetową, także myślałam, że jadę do salonu kosmetycznego. A trafiłam do mieszkania prywatnego, które ma jeden pokój zrobiony na "salon".
A ten opadający bok to niestety nie jest sklejenie dołu z górą - przypatrzyłam się uważnie. Gdyby tak było to bym rozczepiła. Nie wiem czemu tak spada. Może za ciężkie te rzęsy a może moje tak rosną w dół i bok.
-
kurka ma rację..... ściąganie rzesek to jest 10-15 minut
a te moga spowodowac ze potem sie ty bedziesz męczyła bo nawet tuszem nic nie zdziałasz jesli doklejona rzesa powyrywa kilka twoich , wiem co mówię bo miałam taką klientkę jak Ty i ściągałam jej rzesy - to co pozostało to katastrofa i do dzisiaj dziewczyna chodzi nawet bez tuszu na rzesach bo dopiero odrastają :/
faktycznie kobita chyba niemanic wspólnego z przedłuzaniem rzes a juz na pewno nie ma żadnego szkolenia bo nikt nie szkoli "taka metodą" jaką ona ci dokleiła te rzęski :/