KlaudiiS dzieki wielkie :)
Printable View
KlaudiiS dzieki wielkie :)
Klaudyna mam pytanie pisalas ze uzywasz shellaca:)
czy posiadasz frenchowe kolorki jak tak to jakie??:)
i jak CIsie sprawdza ten french z shellaca bo zastanawiam sie zeby kupic dziewcyzny si edopytuja a chce wiedziec cz wart jest swojej ceny wszytsko ok si etryzma?:)
mam różowy z schelaca beau bardzo ładny delikatny kolorek, mam też biały z shelaca marszczy się w lampie więc nie polecam za to polecam biały z indigo nic się nie dzieje
Hej dziewczynki. Możecie mi napisać jak robicie french z hybrydy? Widziałam juz kilka sposobów w dodatku mam kiepskiróż do french... w ogóle nie przezroczysty ;/ całkiem kryjący, muszę poszukać jakiegoś odpowiedniego...
agnieszka najpierw baza potem róż do frencha 2x potem 2x pasek biały i na koniec top
Można robić na wiele sposobów.
W zależności od tego jaki masz róż do frencha i jaki ma być
Końcowy efekt.
Jeśli kolor jest raczej transparenty to ja daje dwie warstwy i na to końcówka.
Jeśli dodatkowo klientka chce deli kolejnakatniejszy efekt i końcówkę mniej widoczna daje przed topem jeszcze jedna cienka warstwę koloru.
No właśnie ja mam bardzo kryjący delikatny róż... muszę się rozejrzeć za jakimś ładnym transparentnym kolorkiem... A dużo macie klientek chętnych na hybrydowego frencha? Bo ja tak nie zbyt..
---------- Dodano o godzinie 12:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:21 ----------
Mam jeszcze pytanko do tego... jedna aplikacja to jeden pazurek tak? czy jedna klientka? I czemu bazy więcej schodzi niż topu? Wydaje mi się, że bazy jak i topu nakłada się jedna taka sama warstwę... no chyba, że ktoś inaczej mnie nauczył.... :/
KlaudiiS napisala, ze top starcza na ok 65, a baza na ok 100, czyli bazy schodzi mniej niz topu :) a to dlatego, ze baze nakladamy cieniutko, niemalze "wcierając" ją w płytkę, a top juz normalnie, ponadto top czasami musimy użyć x2, jeżeli zabezpieczamy jakies zrobienie etc
Źle przeczytałam, sorki xP tak to jest jak się wstaje i czyta forum jednym okiem :)
---------- Dodano o godzinie 15:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:15 ----------
Jeszcze jedno pytanie bo dzisiaj chyba kiepsko mi się myśli...:wstydek: aplikacja to każdy oddzielny pazurek czy wszystkie pazurki klientki?
nie będę zgadywać co autor miał na myśli, ale raczej chodzilo o set, wszystkie 10 pazurow ;)
ok dzieki :)
Kochana w tej chwili mam studio white jeżeli chodzi o biały, ale zdecydowanie bardziej polecam Cream puff. Na wierzch kładę Beau. Klientki go kochają. Często też polecają clearly pink, ale beau daje świetny efekt i stosuje go tez na ciemne lakiery np. nałożony na czarny daje granat z drobinkami, więc 2in1 :)
Aplikacja czyli 10 paznokci u rąk lub u stóp. Dlatego w przybliżeniu, bo paznokcie są różnej długości i top szybciej gęstnieje.
a moje wyliczenia są stąd, ponieważ wpisałam sobie kiedy otworzyłam top do zeszystu i mam też w tym zeszycie wszystkie klientki wpisane, policzylam na ile mi starczył i mam oto wynik, z baza było tak samo :)
U mnie klientki wolą jeden kolor, ale w miarę regularnie wykonuję french.
Robie to tak: baza, biały, 2xBeau, top :)
moje drogie jakim specyfikiem usuwacie hybrydy czystym acetonem czy inna mieszanka?
kamillxx ja też usuwam czystym acetonem smarując tłustym kremem skórę wokół paznokcia
Daje na wacik ACETON KOSMETYCZNY (tudzież płyn do usuwania lakieru hybrydwego i tipsów lub zmywacza sklepowego) i folią zawijam, bo moczenie w acetonie całych paluszków to jakaś masakra, dodatkowo jakoś dużo wolniej to schodzi.
Ale nie smaruje skórek oliwką, bo nie chce żeby cokolwiek źle wpływało na trwałość lakieru
Tzn, ja też zawijam w folię, nie moczę w pojemniczkach bo więcej acetonu się zużywa... mokry wacik od acetonu nakładam na pazurek a później owijam folią
Powiem szczerze ze jestem przerażona tym, że piszecie o używaniu czystego acetonu ( nawet z oliwką) do zdejmowania hybryd. Nie zdziwcie się jak klientki zaczną wam przychodzić z co raz słabszymi paznokciami a hybrydy będą odpadać po kilku dniach...
Inne płyny niestety nie zdają takiego egzaminu jak aceton, po za tym robię tak już od długiego czasu i jak na razie sie nie "skarżą"
jestem tego samego zdania nawet jestem pewna w 100% poniewaz studiowalam chemie i kiedys mialam zajecia na laborce i uzywalam acetonu ktory kapnał na mojego pazurka
mialam wtedy lakier na przedluzonym pazurku i powiem wam ze rozplyał sie razem z ta kroplą i tips sie zrabił mieciutki
wiec to byl czysty aceton a te wszystkie sprzedawane w sklepach to maja tyle % ile mogą :P raczje w hurtowni nigdy nie dostaniemy 100% acetonu:)
Więc proszę nie piszcie że usuwacie czystym acetonem, bo czytają Was niedoświadczone stylistki i chłoną taką wiedzę. Do usuwania Hybryd wymyślono płyn REMOVER - a jeżeli nawet po tym nie schodzi Wam hybryda to znaczy że nie jest to czysty soak off i należy spiłować warstwę topu z kolorkiem i dopiero namoczyć.
Ja od zawsze usuwam hybrydy pilniczkiem 180 Mylarem bez uszkodzenia płytki ( zostawiam prawie zawsze warstwę z bazy jeśli się dobrze trzyma).
Przepraszam, użyłam złego słowa... acetonem kosmetycznym... również piłuję wierzch hybrydy przed jej zdjęciem tylko że piłuję praktycznie sam top a później w folie z wacikiem nasączonym acetonem kosmetycznym. Nie każdy Remover działa na każda hybrydę, ja mam różne firmy i je trochę mieszam więc aceton jest dla mnie praktyczniejszy.
Choco gratuluję wprawy.:ok:
Ale dla mnie hybryda jest po to żeby jej nie piłować tak jak żelu.
Ściąganie hybrydy trwa 5 minut, więc w takiej ilości i w tak krótkim kontakcie z paznokciem na pewno nie wypłynie źle na paznokcie.
Oczywiście nie polecam nikomu moczenia dłoni w misce z acetonem!
Mam klientki które noszą po 2 lata hybrydę i nic złego ich paznokciom się jeszcze nie stało, ani nie widać oznak osłabienia.
Klaudyna mam pytanie tam gdzies poprzedniczka pisalal ze shellac bialy jej sie marszy pod lampa a Tyjak uwazasz??
TObei si emarszy cos sie dzieje??
kurcze caly czas mysle skad zamowic te hybrydy do frencha chcilam z 1 firmy juz zeby nei mieszac i nie zamawiac 5raz:)