-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
milenko naprawde ładnie wygladasz, skoro dziewczyny pisza Ci to samo, a ty mowisz ze jests nie umalowana to znak ze nie musisz sie malowac:) hihi:)
asiad nie ma co sie podłamywac, dziewczyny zaraz Ci tu wynajda ogloszenia, skompletujesz ubranka i cala wyprawke po kosztach:)
-
-
Taaaa...Nie do poznania, nawet jak okularki masz ubrane to zupelnie inna kobitka > Bedzie chlopak, bedzie chlopak :D
-
Że u mnie będzie chłopak?? wszyscy mówią że dziewczyna ale ja mam przeczucie jednak że chłopak :D
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie :*:*:*:*
-
Milenka bardzo fajny ten wozek ktory wstawilas. on jest bardzo zwrotny i taki zgrabny i lekki! :) no i duzy wybor kolorow:) P.S. Pieknie wygladasz !!!! :D
My tez sie wlasnie zaczynamy starac o malenstwo :-)
Ja juz dawno buszuje po necie szukajac wlasnie ciekawych wozkow czy lozeczek itd i powiem Wam,ze najprawdopodniej kupimy lasnie wozek wielofunkcyjny cos takiego - ROAN MARITA SPACERÓWKA+GONDOLA+FOT. KURIER GRATIS! (2386217189) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko uzywany (koszt ok.500-600zl) ,a lozeczko napewno drewniane,nie ze sklejki ;) i takie ktore mozna pozniej przerobic na tapczanik dla przedszkolaka:) cos takiego ->
VICTORIANA-ŁÓŻECZKO140x7 Dwufunkcyjne firmy Vento (2387030275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co do ubranek to tez jestem za kupowaniem uzywanych albo szukaniem okazji ;) ostatnio np. w tesco kupilam spodenki cienkie bawelnanie takie jak od pizamki za 4 zl i do tego czapeczke(fisher price) tez taka cienka za 4,50zl :) a jak mama czas to buszuje po lumpeksach :D tam to dopiero mozna znalezc rzeczy :skacze:
Duzo zdrowka zycze wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :* :D
-
Taaa...Do Ciebie Milenka to bylo :) Ja tam wroze chlopaka...
-
hehe zobaczymy zobaczymy:) chociaż też myślę że chłopak będzie:D
Asia zapisz się na te forum co ja: Ciąża
Tam jest temat o pomocy i dziewczyny naprawdę dużo pomagają. Płacą nawet za koszt przesyłki. Swoją drogą cudowne dziewczyny tam na forum są:)
-
Milenko zagladalam tam na forum i nie moge sie odnalezc. i cos rejestracja nie idzie bo link na poczte nie przychodzi
-
to nie wiem... jak ja się rejestrowałam to wszystko było ok. spróbuj jeszcze raz bo warto na prawdę
-
Ale bym takiego brzucha wycalowala ;) Milenka wygladasz slicznie !! Sluzy oj sluzy ta ciaza;)
A mi sie wydaje ze bedzie dziewczynka :P hehe
-
hahahahahha przed chwilą pomyślałam 'ale bym wygłaskała taki brzusio'
-
ahaha to chodźcie głaskać bo jakoś do głaskania oprócz mojego Pawła i kuzynki się nie bierze :D
-
Na to forum co Milenka podała można się zarejestrować. Link potwierdzając przychodzi po jakimś czasie...
-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY mKLUB CIĄŻOWY ; )
milenka piekny brzucholek a w nim cudny ktosiu az mi sie łezka zakreciła:]
''Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba''-i u mnie niestety brakuje:(
-
Baśka cholero jedna ja już ci coś o tym mówiłam!! nie ma się co smucić tylko trza się wyluzować i wierzyć że wszystko się uda. Nie możesz myśleć inaczej!!
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
ahaha to chodźcie głaskać bo jakoś do głaskania oprócz mojego Pawła i kuzynki się nie bierze :D
Może się boją że 'wygłaskają' i zamiast Twojego brzuszka będą zaraz głaskać swoje :D
-
A nie wiem właśnie... jakiś ten mój brzuch za mało wypieszczony i wygłaskany chyba :D
-
Cytat:
Napisał
natalia268
Może się boją że 'wygłaskają' i zamiast Twojego brzuszka będą zaraz głaskać swoje :D
coś w tym głaśkaniu jest bo moja dobra kumpela mój brzucholek ciągle głaskała i w tamtym tygodniu pochwaliła sie testami ciążowymi wizyte u gin ma dopiero 26 ale juz jest sie czym cieszyć :)
milena ślicznie wyglądasz i bez makijażu taka jakas nie do poznania zupelnie inaczej niz w avatarze ;)
u mnie początek 30 tyg mały tak daje mi popalić że czasem zginam sie w pół opuszczaja mnie siły i humor już bym chciała urodzić ale z drugiej strony niech będzie poród o czasie ;p u mnie w szpitalu można od 36 tyg rodzić wcześniej to trzeba do Bydgoszczy jechać. Główka szkrabika na dole i strasznie mnie uciska na narządy wewnętrzne czuje takie ciągnięcie w podbrzuszu i chyba już mi troszkę brzuch zjechał niżej. Juz sie normalnie porodu nie moge doczekać ;/
-
pewnie jest w tym troche prawdy . moja kolezanka z pracy 4 miesiace po mnie ,tez zaszla w ciaze . choc sie do niej smialam ,co ty tu glaskasz ,jak to jeszcze wiecej tluszczu niz dzidziusia :D musiala bardzo chciec i ciesze sie ,bo tez czekala sporo .
-
Aj tam mi nikt oprócz mojego Pawła brzucha nie głaszcze więc się nie dowiem, chyba że jedna klientka bo ona zarazić się chce bobasem ale jej nie wychodzi :D
Jak tam dziewczyny te upały u was?? Mnie dziś tak zmuliło że musiałam wypić dużą mrożoną kawe z bitą śmietaną ale przeszło:)
-
Milenka ja bym poglaskala :) ale nie dlatego ze chce dzidzie tylko dlatego ze tak slicznie wygladacie Wy Panie w blogoslawionym stanie ... :)
pysk mi sie smieje jak widze kobitke w ciazy ;)
-
hej dziewczyny. co tu jak cicho? ja przed chwilą wróciłam ze szpitala. małe problemy miałam w maluszkiem ale już wszystko w porządku.
-
Ooo a co to za problemy?? ale najważniejsze że jest dobrze juz:)
Ja właśnie dziś zaczynam 20 tydzień:) ufff to już połowa:) Jak to zleciało szybko... pamiętam jak dziś jak Pawłowi na urodziny dałam test zapakowany w małe buciczki i zdjęcie kropeczki na USG :)
-
zagrożenie przedwczesnym porodem i brak odczuwania ruchów. na szczęście mały się rusza. według lekarza w szpitalu to jest więcej niż 23 tydzień, jakoś między 25-26 wychodzi, maluszek waży około 614 g i ma jakoś około 28 cm wzrostu od główki po końce nożek. a w innej pozycji wiadomo że mniej cm. ciężko ustalić który tydzień dokładnie.
ciąża prowadzona będzie dalej według tego co mówi lekarz prowadzący, 2 lipca idę zrobić test obciążenia glukoza, krew i mocz.
w razie jakichkolwiek martwiacych i niepokojących objawów mam iść do lekarza
lub jechać do szpitala. bardzo się wystraszyłam tym brakiem ruchów. lepiej dmuchać na zimne
-
asiad dobrze ze wszystko jest pod kontrola:)
no to jak nam sie sypna maluszki na forum to dopiero beda sie ciotki slinily:)
-
no to całe szczęście że już wszystko jest ok :)
No i współczuje glukozy... ja już drug raz bym chyba tego nie przeszła :D
-
ja kocham wszystko co bardzo słodkie więc myślę ze z glukoza nie będzie problemu :)
-
Wiesz co Asiu ja mogę sama zjeść mały słoik nutelli na raz ale to nie chciało przejść mi przez gardło po prostu...
-
o ja caly sloik nutelli?? milenko to ciaza powoduje taki apatyt?? ja mysle ze glukoza to cos smakiem przypomina slodzic czyli bleee
-
słoik ale ten mały i to nie przez ciąże tylko tak ogólnie bo ja lubię słodkie :D
A glukoza to cos jakby się z 50słodzików rozpuściło i to w kubku takim plastikowym jak do piwa...
-
a to prawda z tymi sledziami i czekolada, ze tak prawie naraz sie je je?? no to bylam blisko:)
-
Powiem ci że ja od zawsze potrafiłam jeść czekolade a zaraz potem ogórki kiszone czy śledzie i nie musiałam być do tego w ciąży :D Natomiast sledzie posmarowane nutella jadł mój znajomy i jest facetem więc ciąży do tego chyba jak widać nie potrzeba :D
Za to jak jestem w ciązy mam okropną ochotę na wszelkiego rodzaju owoce :D i mogę zjeść pół kg truskawek i zagryźć morelami albo czereśniami :D
-
Sama tez tak jem :p Kwasne ze slodkim, ostre rzeczy popijam mlekiem...Ostatnio jadlam czekolade, do tego kapuste kiszona, na to kilka chipsow, popilam coca cola i na koniec lyzka smietany :P Robilam w miedzy czasie obiad :D
W ciazy nie jestem ale jak ktos ma smaka na cos a nie wie na co to szuka i je co pod reka by znalezc odpowiednie zaspokojenie podniebienia :)
-
rudzia niezły misz masz to ja w ciąży jestem i nie mam takich zachcianek, od początku ciąży jem wszystko normalnie:)
-
Ja nie jestem i nie byłam w ciąży, ale lubię zjeść np. kebaba na ostro czosnkowo, a potem loda, lub rurkę z kremem. Moja siostra w ciąży wyjadała ogórki kiszone kilogramami. Chłopak , jeszcze wtedy byłam młoda mi przynosił w wiaderku, a ona zjadała :D
-
No więc dziewczyny ja po USG :) na 90% będziemy mieli córeczkę:) Ale się cieszę :) myślałam że będzie synuś ale córeczka to było moje takie marzenie:)
Malutka zdrowa. Duża z niej babka bo waży 436g :) Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku. Wyniki z glukozy, krwi i moczu odebrałam a lekarz powiedział że żadko w ciąży zdarzają się takie dobre wyniki:)
Jestem tylko niezadowolona ze zdjęć ale przecież nie to jet najważniejsze... ważne że niunia jest zdrowa jak rybka:)
Wstawiam zdjęcia:
Tabelka z ogólnymi wymiarami:
http://szafiarenka.pl/addon.php?79,m...file_id=747692
Obwód główki:
http://szafiarenka.pl/upload/foto_ca...5c_500x640.jpg
Obwód brzuszka:
http://szafiarenka.pl/addon.php?79,m...file_id=747689
Kość udowa:
http://szafiarenka.pl/upload/foto_ca...6c_500x640.jpg
-
no to milenko moje gratulacje:*
-
No to mamusia bedzie corke rozpieszczac a u tatusia bedzie oczkiem w glowie :P
Super info, gratulacje i cieszymy sie z Toba, ze malusia zdrowa i pieknie rosnie :)
-
a co mowilam ??:tany: wiedzialm ,ze dziewczynka ;) widac zaraz ,jak sie tylko na Milene patrzy !Gratulacje kochana ,niech rosnie zdrowo kruszynka !!