-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Troszke krótsze rzęsy bym dobrała do nat. rzęs. I bym bardziej je wystopniowała, troszkę za długie w wew. kąciku i kilka niedoklejonych rzes- ale nie ma tragedii :)
Jak na 4 rzesy to jest super. Popracuj nad doklejaniem rzęs równo- tzn w tym samym kierunku.
Najważniejesze że rzesy nie są posklejane :)
-
MartaOSz
kochana pieekne rzeski. Tym bardziej ze piszesz ze dopiero na dobra sprawe zaczynasz. Bomba! :kwiatek: chcialabym tak zaczynac:przytul:
-
Witam,
Jestem początkującą stylistką przedłużania rzęs. Mam na ,,koncie'' 4 zrobione kobitki. I pojawił się problem, ostatnia skarżyła się ze jej rzęsy wieczorem (po zrobieniu ich rano) zaczęły się skręcać, są powykręcane. robione B, 0,20 rozm 8,10,11,12,13- Czyli wyglądały gorzej niż po założeniu- nie były posklejane. Klientka-testerka (chętna i świadoma do eksperymentu) w tym samym dniu załapała sie na deszcz.
I co może byc przyczyną?
-źle przykleiłam jej rzęsy?
-Czy może jakość rzęs była kiepska i akurat deszczyk też się przyczynił?
-Czy rozmiar lub podkręcenie źle dobrane?
Część rzęs mam z SL a te co jej przyklejałam ze sklepu magnetica. Z SL przyklejałam siostrze i nie dość że C (0,20) i z najdłuższych były 14 (tu były naturalnie długie i podkręcone rzęsy, więc nawet 14 była tylko z mm dłuższa od nat.) wygląda bez zmian. Przeszłam szkolenie (nie w SL) tylko w mniej znanym miejscu i tam niewiele się nauczyłam więc liczę na Waszą pomoc. Nie posiadam fotek tych ,,spapranych"' rzęs-niestety. Bardzo zależy mi na znalezieniu sie w gronie tych robiących dobrze a nie tych których omija sie z daleka, więc męczy mnie ten problem. Pierwsza testerka robiona tez rzęsami z magnetica-B, 0,20-od 10 do 13 (stopniowane). I zadowolona z efektu i nie stwierdziła żeby rzesy zmieniły swoje położenie.
-
jak sie zaczely skrecac, wykrecaly sie w rozne strony? jesli sie wykrecaly to przyczyna jest zbyt duze obciazenie rzes naturalnych plus zbyt duza odleglosc aplikacji od powieki gornej, te dwie stale daja efekt wykrecania się rzes w rozne strony-nigdy jedna. Jesli rzesa bylaby "za ciezka" to zaczelaby sie wykrecac dopiero po jakims czasie kiedy by odrosla troche od powieki, jesli rzesa jest lekka, krotka o dobrej grubosci, nie wykreca sie sama nawet jak jest zbyt duza odleglosc od powieki
Zdjąc-zrobić od nowa blizej powieki i zrezygnowac z tych 13 tek i 12 tek, kolezanka prawdopodobnie jest ciemna blondynką o duzej ilosci rzesek, ale cieniutkich jak nitki:D
moze byc tez tak, ze kolezanka ma bardzo malo rzęs i takie dlugie nie maja sie na czym oprzec, czyli nie maja sasiadujacych ze sobą rzęs dlatego sie wykrecaja, gną się jak samotne drzewa na stepie:D
P.S Mam dobrą wolę i zakladam, ze rzeczywiscie nie posklejalas tych rzes tak jak mowisz, np krzyzyjacych sie ze sobą:)
-
Dziękuję za odpowiedź :)
Poklejone raczej nie były, bo mam na tym punkcie fioła (jak oglądam posklejane rzęsy to :o)-dlatego jeszcze moje przyklejanie trwa długo, bo mam klej bonding\SL dłużej schnie, i ja też się staram.
Jest to brunetka z ciemniejszymi rzęsami. Przedłuzyłam jej rzesy o jakieś 40%. będę chciała ją zobaczyć by móc samej ocenić, jak to jest. Co do odległości od powieki to wydaje mi się że mogłabym bliżej je troszkę przyklejać, bo są tak 1-2 mm. Jutro będę mieć na ,,stole'' moją pierwszą robioną kolezankę na uzupełnienie-obejrzenie robioną dwa tygodnie temu, to może uda mi się zrobić fotki i sama jestem ciekawa jak po jej urlopie moja praca na rzęsach się trzyma.
Na pewo skorzystam z Twoich cennych uwag. Była to moja 4 koleżanka, więc dalej to powinno być tylko lepiej:ok:
-
Ooooo ja cie pazdrawlaju hi hi hi znowu wrocilo zycie i slonce na forum. Witamy nasze guru! nasza kurke i malutką Zosie.:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
:*:kooffa:
-
zuzka! uspokoj sie babo:skacze:
-
asz tam, asz tam. Wyrazam tylko to co inne moze wstydza sie napisac. Ale bardzo sie ciesze. mimo ze to tylko kilka dni wialo chlodem i brakiem dobrych rad
choc nie powiem bobas byla pomocna kofana
-
Pierwsze już z Zochą na pokładzie... oj ciezko było.. Zośka akurat się uparła, że sie... pousmiechac chce i pokrzyczeć...:) 6 dniowy maluch a taki cwany, a jak klientek nie bylo to grzeczna jak aniol:) pewnie zazdrosna o inne baby:)
Ale chyba dałam radę:)
-
Dalas, dalas. piekny efekt :) moglabys napisacv jakimi kleilas? Bo wygladaja jak naturalki wytuszowane :)
Dziewczyny wczoraj przyszla paczka z LL, jestem bardzo zadowolona, Dzien przed Pani zadzwonila, ze wyslala paczke (mimo, ze nie zaplacilam za przesykle jeszcze) nastepnego dnia juz paczka u mnie i zamiast 10 ulotek i szczoteczek dostalam gratis 30. Moze przez to opoznienie:P
Czekam teraz na rzesiska od Edytki i zobaczymy co wymodze, po poczatkach Marty Osz jestem oniesmielona conajmniej ;(
-
rzęski typu B- 0,2 mm kacik zew (1/5 oka) 11 mm, calosc mieszana 11 mm, 12 mm kącik wew (1/5 oka 11 mm) wykonczenie kącika wew 8 mm
-
Kura podziwiam :)sliczna stylizacja. A Zośka... to dopiero zacznie szaleć :)
-
dzikakuro, piękne rzęski, a można wiedzieć na jakich pracujesz?
-
Beatka, na 4 roznych firmach, ale przede wszystkim uzywam xxl-a, ale to tak naprawde dla klejącego ma to pośrednie znaczenie, wydaje mi się, ze ważne jest wykonanie i odpowiedni dobór dlugosci i grubosci.
a tu takie :w wew kąciku prawego oka reka mi sie omsknela i przykleilam za dlugą rzęsę, ale.. juz bylo za pozno to zostawilam:skacze:
-
piękne rzęsiska ma ta pani
---------- Dodano o godzinie 12:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:04 ----------
witam
jestem tu nowa ale widzę , że dzikakurka jest tu jak bóg- przy tym bardzo skromna czytam te posty i wprost nie mogę się nadziwić ile wiecie o rzęskach..
wybieram się na kurs niedługo ja myślę najpierw szykuję kaskę bo to nie tani interes- mam nadzieję, że się zwrócą ... a póki co maltretuję moje siostry i koleżanki próbując chociaż miziać jak to i z czym się je:-) strasznie mnie to wciąga choć wiem, ze moje pierwsze aplikacje to wołały o pomste do nieba no bo wiadomo;-)
chcę zrobić kurs w LL nie aż tak drogi a czytając forum kleje i inne preparaty są chyba w dobrej jakości?
chętnie skorzystam z pomocy i waszych rad
-
Hej dziewczyny,
pozdrawiam Was serdecznie, witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia w pracy :ok:
-
Hej dziewczyny.
Chcialabym zrobic kurs w krakowie w pazdzierniku,moze ktoras mi cos polecic?
-
Hejka sylwia29
witamy Cie serdecznie w naszym gronie:kwiatek: masz racje kurka to guru:ok:. Z pewnoscia jest tu kilka dziewczyn na ktore mozesz liczyc , wiec witomy u nos hi hi hi:przytul:
-
Czy któraś z Was miała styczność z produktami Magnitica?
-
dzięki zuzka:-) Dziunia jesteś kofana;-) dziękuję za info o kursie itd
-
I ja dziękuję :0
dostałam swoje rzeczy z looksusa... oj chyba nie byli przygotowani na taki szturm stylistek co nie?:P
-
Ja tez dostalam dzis, ale nei dostałam szczoteczek i ulotek gratis....;(
-
Kurko Twoje rzesiska za kazdym razem rzucaja mnie na kolana :)
-
proszę was o namiar na jakiś klej do blink&go...
pisałam już w tamtym temacie ale zero odzewu.
aha i znalazłam jeden za 150zł a ja chciałam jakiś tańszy, bo tylko dwie laski zadeklarowały chęć na rzęski :(
-
w Sl maja klej do blinka za 99zl