Ups tak jak szewc w porwnych butach chodzi tak i mamie stylistce zrobić to... masakra bo mamy przecież zawsze z reguły wiedzą lepiej :D
Printable View
Ups tak jak szewc w porwnych butach chodzi tak i mamie stylistce zrobić to... masakra bo mamy przecież zawsze z reguły wiedzą lepiej :D
kasiulka81 - jak dla mnie trochę za błyszcząco i frenchyk niezbyt równy... W sumie każdy pazurek trochę inny... Albo wszystkie spiłować do równej długości i kształtu albo nadlać na formie - takie moje zdanie ^_^
ogólnie ok, tylko faktycznie ten frenchyk nierówny, jakbyś zrobiła go na kamuflażu to by każdy byl równy i było by fajniej, ale ogólnie ok
Dziękuję dziewczynki za cenne rady :kwiatek: z większości tych spraw zdaję sobie sprawę, ale mama jest niereformowalna i nie pozwoliła się do pazurków zbliżyć z pilnikiem, myślę, że z czasem jak odrosną trochę to uda mi się ją namówić na nadanie jakiegoś równego kształtu, tak jak mniej więcej w tym małym pazurku, bo on też był najdłuższy z wszystkich i moim zdaniem wygląda w miarę OK :P ale ja się nie znam, w końcu robię pazurki tylko sobie i mamom, dla relaksu i trochę zabawy :skacze:
całkowita racja :) Pamietam dobrych kilka lat temu znajoma po kursie była , mama już wtedy zmieniła fach i poszła zrobić akryl . Jak sie tej dziewczynie ręce trzęsły że wkońcu mama wzieła pędzelek zrobiła jedną rękę, tamta se troche uspokoiła i dopiero mogła dokończyć. Ale przyznam szczerze że z dokładnością u mojej rodzicelki trudno konkurować, co stara szkoła to stara (jej kurs trwał prawie 3 tyg. a mój 4 dni, więc moze to też od kursu zależy)
Ja ci powiem że przy takich paznokciach zrezygnowała bym i z tych kwiatków jak już dziewczyny mówiły i z brokatu... mogłaś frencha bardziej uśmiechnąć dużo ładniej by to wtedy wyglądało. No i musisz poćwiczyć nad opracowaniem paznokci bo wierzch wydaje sie nierówny i wygląda jakby ten brokat wystawał z żelu...
Jeśli o mamy chodzi to też myśli że zawsze ma racje ale ja wtedy mówię jej że niestety to i to bedzie wyglądało źle i ja tego nie zrobię bo potem ktoś takie cos zobaczy a ona bedzie się chwalić że jej córka takie "cuda" robi. Po prostu nie chcę antyreklamy i mówię jej to w prost:) no i wtedy już argumentów jej brak i ustępuje:)
Milenka - zgodzę się z wszystkimi uwagami prócz tego, że brokat wystaje, bo paznokieć jest na górze idealnie gładki, ze zdobieniem nie walczyłam bo ja z tego nie żyję :P i robię to dla zabawy, sobie mamom i jakimś znajomym (nieodpłatnie). Chciałam sprawić mamie przyjemność więc zrobiłam jak chciała ;)
Co do całości to jak już na wstępie pisałam, nie jestem zadowolona z efektu, ale bardziej liczy się dla mnie radość mojej mamy:D, a niżeli moja satysfakcja z wykonanej "pracy"^_^
Ale bardzo Wam wszystkim dziękuję za cenne uwagi, następnym razem zrobię mamie pazurki po swojemu, teraz się pewnie zgodzi i pójdzie na kompromis :skacze:
kasiulka bardzo fajne:ok:
Evelyn - piękna metamorfoza :ok: dziękuję Ci kochana za miłe słowa co do mojej :D ale nie oszukujmy się wyszło strasznie :haha: ale bardzo Ci dziękuję:przytul: miło usłyszeć takie kłamstewko :P:kwiatek:
Evelyn bardzo fajnie,a to moja robiona na szablonie z którym nie jestem niestety zaprzyjażniona i efekt niestety mnie nie zadowolił:(
http://img850.imageshack.us/img850/1117/pagent.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Chechlol - nie jest źle ;) ta naturalna płytka jest tak szeroka, że wyszło superancko moim zdaniem :skacze: ja bym może trochę tylko boczki przypiłowała, ale nie wiem czy by się nawet dało bo niedowidzę :P
Chechol, moim zdaniem wyszlo fajnie :)
Kwiatuszki sa piekne :)
chechlol świetne, ja niedługo będę robić znajomej pazurki, też ma podobną płytkę i już się boję :)
Evelyn, od razu zgrabniejsze rączki ;)
Chechlol, ładnie wyszły, trzeba się zaprzyjaźnić z szablonami ;) (tunelik mocniej zacisnąć i będzie gites majonez :D)
Chechlol fakt faktem boczki się rozlazły trochę ale poćwiczysz szablon i będzie dużo lepiej:)
Evelyn piekna metamorfoza delikatniutkie i naturalne :love:
Kasiu a ty zmierzyłaś się z bardzo trudną płytką, wyszły bardzo ładnie i za każdym razem pójdzie ci coraz lepiej. Moim zdaniem zabrakło tuneliku bo tuneliki wspaniale wyszczuplają paluszki :)
bardzo dziękuję,a co do tunelu to miałam szczere chęci ale nie dałam rady zacisnąć,fakt jest faktem płytka łatwa nie była:) następnym razem może pójdzie...
Evelyn - naprawdę miło usłyszeć takie komplemenciochy, a się rumienię :kwiatek:
Chechlol - jeśli o mnie chodzi to metamorfoza super :ok: a płytka mega szeroka, ja bym pewnie nawet pod to formy nie podłożyła, a na tipsie efekt pewnie byłby bleeeee, poradziłaś sobie super :skacze:
AnnaEf cudny frenchos
Luska super kolorowy brokacik, skad i jaki numer bo pieknie sie mieni :)
chechlol i evelyn super metamorfoza :)
a to moja dzisiejsza praca...
http://img692.imageshack.us/img692/5103/pageqdt.jpg
Uploaded with ImageShack.us
ale maleńkie :placz: i takie grubiutkie palce, po stylizacji od razu lepiej, wydają się smuklejsze ;)
dziękuję,a pazurki były tak małe że nie wiedziałam jak się za nie zabrać:)
Chechlol - kolejna udana metamorfoza :ok:super :]
chechlol - bardzo ładnie, tak trzymać! :ok:
chechlol - jestem pod wrażeniem super zdobienie
chechlol swietna robota:love::love::love:
chechlol świetna metamorfoza
moje 2
http://i840.photobucket.com/albums/z..._photo/349.jpg
http://i840.photobucket.com/albums/z..._photo/348.jpg
Kleo, świetne metamorfozy, frenchyk piękny ;)
kleo znowu mnie powalasz!!
swietne metamorfozy cleo-super
kleo frenczyk super
chechlol - pięknie przemieniłaś te pazurki
kleo - Ty też, masz talent do frenchków :)
Mi by się przydała taka różdżka jaką Wy macie do tych przemian :hi:
Chechlol Kleo doskonałe przemiany :ok:
Kleo - obie przemiany super:ok: szczególnie ta druga mi się podoba, bo zrobiłaś niezłą przysługę tej pani z szeroką płytką :D
kleo frenczowa przemiana rewelacja :)
to i ja nieśmiało wrzucę takie małe co nieco, wiem że jest wiele niedociągnięć, ale to jedne z moich pierwszych pazurków i jestem z nich bardzo dumna :)