Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Podjęłam decyzję i chciałabym pracować na produktach Secret Lashes, więc planuję udac się do nich na kurs i kupić kuferek, tylko który? Bardzo proszę o pomoc:) Chciałabym najpraktyczniejszy, w grę wchodzą wszystkie kuferki tzn. M-basic, M-plus oraz XL-basic, XL-plus
podaję linka:
SecretLashes - Pakiety startowe
Witam Was dziewczynki serdecznie,
Podczytuje to forum od dwoch lat, czyli tyle ile zajmuje sie przedluzaniem rzes. Wreszcie znalazlam chwilke, zeby sie zarejestrowac i podyskutowac w grupie "rzesiarek":) Widze, ze dzikakura jest tu guru i zgadzam sie z tym, jestem od jakiegos czasu rowniez instruktorem i faktycznie kurka:) w kazdym poruszanym temacie byla bardzo Wam pomocna:) Chyle czola:) I gratuluje coreczki oraz zycze wytrwalosci, sama mam 9m-czna coreczke, robilam rzesy do dnia porodu i juz tydzien po porodzie siedzialam z pensetami a klientki umawialam w godzinach, kiedy dziecko lapalo drzemke:)
Mam nadzieje, ze znajde teraz troche czasu i bede Wam sluzyc rowniez swoimi radami:) Jesli oczywiscie bedziecie chcialy:)
Kilka postow wczesniej bylo pytanie o klej do Blinka, w mojej firmie jest taki malutki do oczu wrazliwych, ktorym ja kleje dolne rzesy i robie swoje na otwartym oku, mysle, ze moze sie nadac. Kosztuje mniej niz 40zl, jest to 3ml. Nie wiem, czy moge podawac nazwe firmy, jak cos to sluze:)
Mam dla Was rowniez swietne zastepstwo jesli chodzi o tasmy pod oczy lub platki kolagenowe. Wyprobujcie sobie takie piankowe podkladki do henny, swietnie sie trzymaja na jakis preparat na bazie wody np zel ze swietlikiem pod oczy, idealnie dopasowuja sie do ksztaltu oka, no i nie ma problemu ze sciaganiem. Sa cienkie, wiec nie przeszkadzaja w aplikacji.
Pozdrawiam Was serdecznie i przepraszam za tak dlugi pierwszy post, ale jak dziecko poszlo spac na chwilke to skorzystalam z okazji i sie rozpisalam:)
Kasia
---------- Dodano o godzinie 11:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:05 ----------
Cytat:
Napisał
beatka89
Podjęłam decyzję i chciałabym pracować na produktach Secret Lashes, więc planuję udac się do nich na kurs i kupić kuferek, tylko który? Bardzo proszę o pomoc:) Chciałabym najpraktyczniejszy, w grę wchodzą wszystkie kuferki tzn. M-basic, M-plus oraz XL-basic, XL-plus
podaję linka:
SecretLashes - Pakiety startowe
Za mocno przyzwyczailysmy sie do marki Secret Lashes. Sama pracowalam na ich produktach przez ponad rok, ale mozna znalesc rzeczy do przedluzania rzes o takiej samej jakosci (albo lepszej) w duzo nizszych cenach. Wydaje mi sie, ze zestawy nie sa najlepszym rozwiazaniem, jest tam duzo niepotrzebnych przedmiotow, mysle, ze korzystajac z doswiadczenia i podpowiedzi forumowiczek uda Ci sie samej skompletowac wlasny zestaw startowy w nizszej cenie oraz z rzesami, ktorych bedziesz uzywac:)
Jestem po pierwszej aplikacji i stwierdzam, ze to o wiele trudniejwsze niz myslalam. Tym bardziej jestem pod wrazeniem Waszych prac dziewczyny. Jak moje rzeski beda wygladaly chociqaz w miare ludzko wstawie fote :P
a poki co pozostaje bardzo duuuuuzo ciwczyc :P
W takim razie podpowiedzcie kochane stylistki jak skompletować taki zestaw, chciałabym mieć wszystko co niezbędne na początek, jakie rodzaje i długości rzęs? Chciałabym żeby były to produkty z secret lashes, ewentualnie jakie firmy polecacie? Nie chcę badziewia, chciałabym przede wszystkim rzęsy dobrej jakości i klej w rozsądnych cenach.
Dziewczyny błagam, nie badźcie leniwe i przeszukajcie wątek, co chwilę, któraś z nowych dziewczyn zadaje to samo pytanie, ten wątek nie ma 1000 stron, wystarczy w wyszukiwarce wrzucic słowo "zestaw", komplet", rzęsy itp, poszukajcie słowa klucz i na pewno wyskoczą interesujące Was posty. Po co ciągle zaśmiecać tymi samymi pytaniami.
o nie wpadłam na to, szukałam pod innymi hasłami i nie znalazłam nic interesujacego
beatka89 po prostu prześledż wątek bo ty chcesz gotowa odpowiedż a tych rzeczy jest na prawde mnóstwo i my miałybysmy taka samą robotę jak ty - wynotowanie po prostu... a co do rzes to sama sobie sprawdz bo każda z nas ma inne klientki i kazda pracuje na róznych rzesach i w zasadzie chyba zadna nie ma każdego skrętu i każdej grubości na początek.... bo to wywalanie kasy - lepiej kupic te najbardziej "chodliwe" na próbę a potem kompletowac
a ja przez ten mój wyjazd jeszcze kurce nie gratulowałam małej księżniczki:love: - gratki Kurko :D
Hej dziewczyny, na jednym z forum dziewczyna pisala ze uzywa zamiast platkow zelowych platki pod oczy do henny,cos takiego Płatki pod oczy do henny 100szt : : Henna : Akcesoria kosmetyczne - Splendore.pl , pisala ze fajnie sie je sciaga, ladnie sie ukladaja pod oczkiem i nie przesuwaja jej sie podczas aplikacji?!
probowalyscie takiej zamiany? jakby tak rzeczywiscie bylo to cena tych platkow zdaje sie byc bardzo 'pociagajaca':)
P.S. Gratulacje dla dzikiejkurki coruni!!!:kwiatek:
Na naszym forum, kilka postów wyżej http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...tml#post290904
czytacie w ogóle?
ale jestem madra ;), tyle czytam forum o przedluzaniu rzes ze juz niewiem gdzie i co czytalam! troche sie powtorzylam,oj...
a to forum ze trzy razy oblecialam od poczatku do konca z olowkiem w reku, hi...
ja jestem ciekawa jak te platki mocuje hmmm ja mam tez podkladki do henny i ode sa bawelniane i kleju nie maja:)
kati pisala ze sie swietnie trzymaja na preparatach na bazie wody np zelu ze swietlika:)
Te podkladki trzymaja sie w zaleznosci od rodzaju cery, przy tlustej buzi nic nie trzeba pod nie podkladac, zadnego zelu ani kremu. Problem pojawia sie przy nadmiarze skory np u starszych pan, bo faldki skory na oczach przesuwaja te platki, to samo przy mocno przesuszonej skorze, wtedy preparat dawany pod platki szybko sie wchlania i platki sie odrywaja.
Jesli mamy klientki "placzki" to te platki sa super, bo lzy wplywaja pod platek a on przez to sie lepiej trzyma:)
Niektore stylistki nakladaja pod platek krem lub w najgorszym wypadku wazeline, ale nie polecam, bo pozniej trzeba pod oczkiem skore odluscic.
Generalnie patent jest niezly, bo wygodny dla klientek a dla nas, oprocz wygody, jest to przede wszystkim tanie. Pokazalam te platki w firmie gdzie odbywalam szkolenie instruktorskie, spodobalo im sie to do tego stopnia, ze maja wprowadzic je do swojej oferty i na takich platkach maja robic kursy:)
Kati na jakiej firmie pracujesZ?
Jak rozdzielasz rzesy i przyciskasz pęsetę do płata to Ci nie zjeżdża w dół. Czego ty używasz pod ten płatek?
Testowalam wiele firm, jesli chodzi o rzesy i kleje, ale przywiazalam sie na stale do NobleLashes:) Przy duzym zamowieniu place za rzesy "jedwabne";) nieco ponad 7 zl za opakowanie, a jakosciowo nie odbiegaja od SL.
Jesli chodzi o podkladki to ja rzesy separuje prosta penseta i klade ja przy rozdzielaniu na platek, wiec nic nie zsuwam. Przy braku wprawy jest to czasem problem, jak widzialam u kursantek, ale mysle ze wyglada to podobnie przy platkach kolagenowych. Po prostu dziewczyny mocno skupiaja sie na braniu i maczaniu rzesy w kleju i wtedy wbijaja pensete separujaca w platek,ale jest na to rada- trzeba sprobowac w druga strone- najpierw rzese maczamy w kleju a pozniej szukamy miejsca do wklejenia. ,
Przy tych platkach jest tez jeszcze jeden problem, dziewczyny, ktore uzywaja oswietlenia typu latarka naczolowa:)(ja przy takiej pracuje- rewelacja, nie nagrzewa twarzy klientki tak jak lampa lupa i swieci punktowo) mowia, ze przy pierwszych aplikacjach swiatlo odbija im sie od gabki(pianki) i razi w oczy. Na to tez jest sposob, jesli komus to przeszkadza, po prostu na taki platek naklejamy tasme papierowa:)
Musicie sprobowac, ja nie zamienilabym ich na zadne podkladki kolagenowe, a tym bardziej na tasme, fee:)
Pod platek daje zel Zaji pod oczy, ale generalnie nadaje sie wszystko na bazie wody, albo jakis delikatny kremik pod oczy, jakis czas uzywalam Avonu
---------- Dodano o godzinie 20:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:47 ----------
Cytat:
Napisał
elianka1980
Hej dziewczyny, na jednym z forum dziewczyna pisala ze uzywa zamiast platkow zelowych platki pod oczy do henny,cos takiego
Płatki pod oczy do henny 100szt : : Henna : Akcesoria kosmetyczne - Splendore.pl , pisala ze fajnie sie je sciaga, ladnie sie ukladaja pod oczkiem i nie przesuwaja jej sie podczas aplikacji?!
probowalyscie takiej zamiany? jakby tak rzeczywiscie bylo to cena tych platkow zdaje sie byc bardzo 'pociagajaca':)
P.S. Gratulacje dla dzikiejkurki coruni!!!:kwiatek:
To nie sa takie platki, te podejrzewam sa bawelniane, albo pergaminowe- te, ktorych uzywam sa piankowe jak np takie:
Bellis.pl - Zaopatrzenie Salonów Kosmetycznych i SPA - Hurtownia Kosmetyczna - Podkładki do henny
Ile trzeba zrobic dziewczyn rzesowo, żeby skrócić swój czas?
Dziewczyny zastaanwiam sie nad lupa Okulary powiekszajace z lampa - przedluzanie rzes (1772607488) - Aukcje internetowe Allegro jak robilam rzeski ( po raz pierwszy w prawdzie) musialam wytezac troche wzrok, boje sie jednak, ze tak jak gdszies Kurka pisala, bede w niej odleglosc gubic. Uzywa ktos w ogole lupy?
Sieciunia ja mam te okulary, uzylam ich raz, bo jak patrzysz na podkladke sylikonową z rzęsami to nie masz ostrości. Niewygodnie mi sie pracowało.
Kati weszlam na strone Noble Lashes, ale od razu ręce mi opadly jak zobaczylam napis Rzęsy jedwabne 100%....
A cena dla zwyklego kupca jest taka sama jak w innych firmach.
Wszyscy zdaja sobie sprawe ze nie ma 100 % jedwabnych rzes, ale wszedzie takie nazewnictwo funkcjonuje, nawet SL od niedawna dopiero zmienilo opis ze maja rzesy z wysokiej jakosci jedwabiu z dodatkiem syntetyku, na allegro nadal funkcjonuje sprzedaz "jedwabnych":) Stylistki o tym wiedza, ale klienki upieraja sie ze one gdzies widzialy 100% jedwab i takie chca, zagladaja na strone firmy, na ktorej materialach pracujesz i maja zal, ze rzesy ktore maja na oczach nie sa jedwabne:)
Zreszta to tylko kwestia nazwy:)
A co do cen, raczej nikt nie kupuje pojedynczych opakowan, a nawet przy 10 opakowaniach juz jest dobra znizka:)
Tylko, że takie rozumowanie nadal wprowadza klientki w błąd. To jakbysmy potwierdzały klientkom, że akryl jest rakotwórczy pomimo tego, że wiemy, ze tak nie jest.
Wg mnie to nie fair.
w noblelashes jest podzial na jedwabne z dodatkiem syntetyku i jedwabne 100%, a to juz chamski chwyt marketingowy i raczej mysle, ze to ma stylistki wprowadzic w blad, a nie klientki, przeciez nie one odwiedzaja takie stronki i kupuja rzesy. Niezbyt wiec to tez sprytne, bo ten kto powinien na rzeczy sie zna i nie da sie nabrac:skacze:
Moze i faktycznie macie racje, ale wiekszosc firm funkcjonuje z takim podzialem na rzesy syntetyczne i jedwabne. Przekaze szefowi uwagi i poprosze o zmiany na stronie:)
Mniejsza o wiekszosc, jakosc jest porownywalna do SL, a u nich nawet przy zamowieniach na kwote 1-2 tys nie mialm takiej ceny za opakowanie, schodzili mi max do 23zl za woreczek. I nie ma roznych profili w jednym opakowaniu:) Ale kazda pliszka swoj ogonek chwali, ja dlugo poszukiwalam dobrych produktow po fajnych cenach i wydaje mi sie, ze znalazlam:)
Jesli chodzi o okularki z lupa,tez probowalam, jednak tak jak juz wspominaly inne forumowiczki jest problem z oszacowaniem odleglosci i bardziej meczy sie wzrok.
Ja jeszcze ze swojej strony dodam to i rozwinę co podniosla Sieciunia, na strony dystrybutorów rzęsowych wchodzą stylistki, salony i osoby wykonujące rzęsy jak sie nie bardzo znają, to piszą pozniej w ogloszeniach promujacych swoje uslugi to co pisze dystrybutor czy hurtownik i mają w dodatku podkladkę, (a nawet jak sie znaja to i tak napisza, bo to dziala na klientki) bo przeciez.... hurtownik w hurtowni, w ktorej sie stylistka zaopatruje tak napisał, ze rzesy jedwabne.. potem sie odsyla w razie czego klientke do strony dystrybutora i niby szafa gra, tylko to jest wierutne klamstwo, nie dostaniesz rzes jedwabnych za 7 zeta za opakowanie
A tu polowiczne zwycięstwo, bardzo krotkie rzęsy totalnie zniszczone dwuletnią zbyt ciezką stylizacja, widac jakie te rzeski sa krotkie....pani nosila 14, 15 i 13 tki! Po dlugich, a ciezkich negocjacjach wkleilam 11 tek troche, 10 tki, 8 semki i 6 tki, choc radzilam Pani, zeby odpoczela choc miesiac, zapowiedziala, ze pojdzie do kogoś innego, pozniej probowalam ja przekonac, ze na calym oku powinny byc osemki i szostki, powiedziala, ze bedzie lysa wyglądac:skacze: ech... uzaleznienia:) Rzęsy przedluzone o 100% albo i lepiej..... przestrzegam, nie robic tego:skacze:
Kurka chol... poemat..... :kwiatek::win:
Jestes wielka!
kurka rzęski wykonane rewelacujnie jak zawsze :) a co pani chciała tyo juz sie własnie cięzko spierać :/ ... i jakie ona ma brwi :O:O:O