-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Moja dzisiejsza praca na przyjaciolce. Zestresowalam sie troche :/ :( Zapomniala, ze przyszla na korekte a nie po to zeby poplotkowac i myslala, ze bedzie wszystko trwalo 1,5 h :( Nawet jakbym wszystkiego nie zdjmowala to by tyle nie trwalo niestety. W sumie to zalamana jestem :( Trwało to dlugo. Zakladanie okolo 3,5 h. Rzes bylo bardzo duzo, mam wrazenie ze wiecej niz ostatnio. Tym razem Evo B 0,20 6,8,10. Mysle, ze dam nastepnym razem 11. Bałam sie, ze beda haczyc o okulary.
-
-
moje
1 i 2 to 2D. mink 10,11,12
3 zdjęcie to 3 uzupełnienie. Nie poradziłam sobie z tym kącikiem. Nie było do czego doczepić :( dałam tam 2D ale nie uzupełniło się. Musze zapamiętać te rzęsy i przyjrzeć sie następnym razem czy tam coś odrasta
-
:wow:ale mały ubytek po 3 tyg
-
a ja mam klientkę-deserek, należy ona do moich trudnych, ale bardzo lubianych klientek :D
pierwsze dwa zdjęcia - rzęsy zamknięte przed i po. trzecie i czwarte zdjęcia - efekt przed i po oczy otwarte. do stylizacji użyłam rzęs z norek (rzęsy z koroną z Noble Lashes miks 8- 13mm). Ale klientka powiedziała, że to nie jest to, że ona chce widoczne, jak u mnie :wstydek: więc dodałam rzęsy mink C-0,07 x 15mm z Noble Lashes, pozostałe zdjęcia to efekt po już z tymi 15-kami :)
klientka ma bardzo poważną wadę wzroku, dlatego te jej soczewki są takie dziwne.
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
:wow:ale mały ubytek po 3 tyg
ładnie jej sie trzymają to prawda, więc dlaczego narzeka ? :( Umówiona na za dwa tygodnie. Ciekawe czy będzie do czego doklejać. najwyżej po 0,07 podoklejam, bo to 0,15 sa więc nie obciążę.
Mam takie 3 stałe klientki, które się nie malują i to właśnie widać po rzęsach. Nie są zmęczone, wytargane wacikami itp. Rzęsy to ich cały make up.
marchewkowy cudna stylizacja. :love:. Oko stworzone do makijażu.
o tu jest moja druga co bez makijażu chodzi to już chyba 5 uzupełnienie było i wciąż schodzimy z długości. Ma wypukłe duże oczy.
podwójny post bo nie można edytowac i dodać zdjęcia
można można;]
-
Marchewkowa - no tak widać po makijażu, że pani lubi mocno ;-) ale mi sie osobiście podoba bez tych długich strąków.
-
prawe oko spłakane..
ale normalnie miała niedomknięte co chwila.. nawet nie czuła tego że oczu nie zamyka do końca....
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
a ja mam klientkę-deserek, należy ona do moich trudnych, ale bardzo lubianych klientek :D
pierwsze dwa zdjęcia - rzęsy zamknięte przed i po. trzecie i czwarte zdjęcia - efekt przed i po oczy otwarte. do stylizacji użyłam rzęs z norek (rzęsy z koroną z Noble Lashes miks 8- 13mm). Ale klientka powiedziała, że to nie jest to, że ona chce widoczne, jak u mnie :wstydek: więc dodałam rzęsy mink C-0,07 x 15mm z Noble Lashes, pozostałe zdjęcia to efekt po już z tymi 15-kami :)
klientka ma bardzo poważną wadę wzroku, dlatego te jej soczewki są takie dziwne.
Soczewki wyglądają jakby poruszały się przy ruchu gałki ocznej... spotkałam się z trzema typami soczewek, ale takiej nie widziałam jeszcze :)
Oczko ładnie zrobione - nie widać zupełnie, że w naturalne wmieszano syntetyk :)
-
honey nareszczie:D bardzo ladnie:ok:
mucha, bombel, marchewka sliczne rzeski:)
-
Nadrabiam troszkę zaległości, zdjęcia czekają od lutego na dodanie ale nie było kiedy. Sama widzę kilka błędów, ale po mału do przodu.
-
Agula Hol - ja u Ciebie zadnych błędów nie widze, za to u siebie tak;)
Tym razem 3h20min - :tany2: - więc szybciej.
I widzę na zdjęciu co jest nie tak (mimo że mi się podoba) - kąciki zewn - ona miała tam opadające rzęsy więc powinnam dać krótsze, mimo że chciała kocicę ;)
Ale za to jakie naturalki długie ! pierwszy raz mi się takie trafiły - więc najdłuższe dałam 13mm. miała również sporo naturalnych połączonych kilka ze sobą (jak jakaś winorośl) i ciężko się je rozdzielało
-
agula bardzo ladne rzeski:D
kiwaczku sa inne sposoby zrobienia kociego oka, aby uniknac podkreslania efektu opadania ;) rzeski bardzo ladne i starannie wyklejone, ale na otwartym oku juz takiego efektu nie ma niestety, oko strasznie posmutnialo i zestarzalo sie o kilka lat :(
-
teraz to ja to widzę, tylko czemu po fakcie o takich rzeczach myślę :(
-
kiwaczku, otwórz podręcznik, jest tam w dziale o pracy z trudnymi rzęsami temat o takich rzęsach i kilka wskazówek :) ja wiem, że czytałaś, wiem, że zaglądałaś też do ściągi o modelowaniu oka, ale ja ci jeszcze raz przypomnę na priw. :D poza tym wykleiłaś równo, dałaś dobry stopień podkręcenia, świetnie :ok:
Agula Hol, bardzo ładnie wykleiłaś, śliczne prace!
-
Ach dziekuje :) Mam nadzieje, ze bedzie nastepnym razem jeszcze lepiej i szybciej :)
-
-
no bardzo chciałabym zobaczyć postępy. ale nie mogę cię pochwalić za taką pracę. nie wiem, co robisz źle, ale coś jest nie tak i szczerze szkoda mi twoich klientek. mam nadzieję, że się nie zrażą i ich nie stracisz.
-
to co w tym jest nie tak???
-
mi sie wydaja na posklejane przy nasadzie, na koniec stylizacji bardzo dokladnie rzesa po rzesie trzeba sprawdzic ewentualne sklejki, taki nielad powstaje, kazda w inna strone
-
boksereczko cala stylizacja jest chaotyczna, rzeski nie sa rowno profilowane, widze sporo sklejek musisz sie bardziej do klejenia przylozyc lub pomyslec o doszkoleniu:)
bedzie ci latwiej jak ktos wytlumaczy, pokaze, zlapie za rece i skoryguje bledy:)
-
boksereczka - porównaj sobie swoją stylizację z innymi pracami wrzuconymi w tym temacie... na pierwszy rzut oka można trochę wniosków wyciągnąć :)
Na pewno bardzo słabo profilujesz rzęski, każda patrzy w inna stronę. Przy takim ułożeniu rzęs nie ma szans żeby nie było sklejek... a sklejek być nie może, inaczej klientka będzie odczuwała ciągły dyskomfort. Już nie mówiąc o jakimś modelowaniu albo podkreśleniu oka, bo tego w ogóle przy tak poukładanych rzęsach nie ma.
Jak Agulusia napisała, chaos... totalny chaos :/
-
boksereczka, niestety masz błędy na każdym etapie.
do tego wszystkiego co wyżej dziewczyny napisały to ja mam wrażenie że używasz niezbyt dobrych materiałów, albo jakoś niezbyt dobrze je dobierasz. rzęsy są jak by każda innego skrętu. może to kwestia chaosu w klejeniu ale jednego patyka o nieokreślonym skręcie (a raczej jego braku) na pewno widzę.
-
-
Dawno mnie tu nie bylo z wpisem:)
Ja jak zawsze obiecuje sobie ze zaczne robic wiecej zdjec i jak zawsze na obiecankach sie konczy;p
Dzisiaj bawilam sie trosze objetosciowka