-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Są różne teorie co do henny, ale ja skłaniam się właśnie do takiej co edytakon.
Dobry pomysł z podklejeniem wacika bezpyłowego :D albo zrobię to na plastrze, ściągnę i do aplikacji rzęs założę już płatek. Muszę tylko dobrze odtłuścić rzęsy, bo boję się niespodzianki w postaci odpadających rzęs. :/ Czy jak nie mam primera mogę użyć delikatnie spirytusu dla pewności usunięcia removera? Ja osobiście trochę jestem sceptyczna, ale po zapachu można się domyśleć, że spirytus to część składowa primera. Naprostujcie mnie jeżeli się mylę.
-
Carmenita porządnie wyczyścisz oko płynem micelarnym i będzie ok, później odtłuszczamy, dajemy primer i dawaj :) kleisz śmiało
-
Carmenita, a to twój primer nie ma składu na odwrocie?
-
Dziękuję za rady. Jeszcze nie ściągałam i nie zakładałam nowego seta od razu dlatego się dopytuję.
Co do składu to zapewne miał, ale skoro pytam to znaczy, że nie mam go obecnie na stanie. :)
-
Ktoś wcześniej podlinkował ta gwiazdę i tka sobie obserwuję "rozwój", a dzisiaj wrzuciła takie coś...
Nie dość, że na bieżąco usuwa każdy nie pozytywny komentarz (neutralne również) to teraz ośmiela się kogos innego oczerniać, mimo, że jej prace są na podobnym poziomie.
I ostro ciśnie w zaparte, a co...
Co się dzieje z tym światem :/
LINK
-
żałosne.
przejrzałam i się tylko zastanawiam po kiego grzyba jej tyle materiału? pilników chyba z 200. dziewczę leci hurtowo po wszystkim, nie rozdrabnia się.
-
mnie dziwi tylko jedno, że jej klientki nie widzą jaką krzywdę mają na oczach ;/
ale taka klientka pojdzie do niej bo ma tanio, nie ważne że zle.
-
Cytat:
Napisał
edytakon
Tak rzęsy nie będą się trzymały, są zafarbowane a taki włos żle trzyma
Ja ostatnio byłam pierwszy raz na rzęsach (jakieś 2,5 tyg temu) i Pani mi zrobiła hennę stricte przed założeniem rzęs :/: A ja nie miałam bladego pojęcia o tym, że nie można.. :spiacy: ehh
-
może pani też bladego pojęcia nie miała że nie można :leze:
-
najczesciej panie nie maja pojecia ze nie mozna robic henny, ostatnio kobieta ktora uczy mnie pracowni kosmetycznej probowala mi wyperswadowac ze trzeba i koniec i wez wytlumacz. poza tym panie takie nie maja tez pojecia na temat samego przedluzania
a i tak, to ja, przyznaje sie, to ja ja podlinkowalam :P
-
Fajnie wiedziec, ze sie henny nie kladzie :) Dobrze, ze nie probowalam, a juz nie raz malo brakowalo :leze:
-
katiaaa, przecież pisano o tym chyba z milion razy na tym forum ;)
-
Cytat:
Napisał
AnastazjaB
Ktoś wcześniej podlinkował ta gwiazdę i tka sobie obserwuję "rozwój", a dzisiaj wrzuciła takie coś...
Nie dość, że na bieżąco usuwa każdy nie pozytywny komentarz (neutralne również) to teraz ośmiela się kogos innego oczerniać, mimo, że jej prace są na podobnym poziomie.
I ostro ciśnie w zaparte, a co...
Co się dzieje z tym światem :/
LINK
Yhmm, a gwiazda "pożyczyła" sobie ode mnie foty moich rzęs, dziewczyny mi doniosły zrobiłysmy rozróbę i usunęła... ja nie mówię, że jestem mistrzem świata, ale jak się domyslacie troche się róznily od jej prac....
-
Boże, co za masakre ona propaguje,. Aż się nie mogłam powstrzymac i jej wiekszośc tych zdjęć pokomentowałam. A niech sie trudzi w usuwaniu :P
-
Witam przedłużam rzęsy juz jakiś czas , pracuje na produktach secret lashes .Pisze do was o rade poniewaz trafiła mi sie tzw upierdliwa klientka.Były robione 4 aplikacje rzes 1 do 1 tego samego dnia.3 klientka trzyma sie ładnie odpadło niewiele rzesek (ok 1 na dzien) natomiast 4 klientka(dodam ze jest kosmetyczka) ciagle cos wybrzydza po 2 dniach odpadło jej okolo 20 rzesek przyszla na reklamacje, pozniej znowu odpadło jej kilkanascie.Znowu reklamacja.Po tygodniu dzwoni ze znowu odpadło.Przyslala zdjecie i to wyglada tak dziura ,kilkanascie rzesek, znowu dziura.Tak jakby rzesy wypadały jej w jednym miejscu a w drugim aplikacja trzymała się.Oczywiscie zada zwrotu pieniedzy.Tamte klientki do teraz maja rzeski i nic sie nie dzieje.U problemowej klientki aplikacja zostala wykonana prawidłowo.Pomozcie
-
"przedluzam rzeski juz jakis czas" tzn jaki? jesli robia sie takie luki w rzesach to najczesciej są sklejki i klientki je po prostu wydrapują, bo je swedzi.. gdybysmy mialy zdjecie to moznaby cos iweccej powiedziec. A jesli uwazasz ze klientka jest upierdliwa to zwroc jej pieniadze i odeslij gdzies indziej, abys nie musiala ciagle za darmo poprawek robic.
-
Witaj to są duże przestrzenie ,nie ma mowy o sklejkach.Aplikacja została wykonana poprawnie .To wygląda tak 2 cm przerwy,aplikacja,1,5 cm przerwy ,aplikacja.I ona jeszcze sobie liczy te rzeski.Masakra.
---------- Dodano o godzinie 22:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:50 ----------
A rzesy przedłuzam 2 lata.
-
Cytat:
Napisał
nadiuszka
katiaaa, przecież pisano o tym chyba z milion razy na tym forum ;)
oj nadiuszka .. nie siedze tu codziennie :P gdzies mi umknelo :D:skacze:
-
jesli tak to wyglada jak opisujesz to jest skubaczko wyrywaczka:P
po zobaczeniu fotek bede w stanie wiecej napisac :)
-
Odp: Evolashes - rzesy, kleje, removery, norki, rzesy z norek
Spotkalam sie ostatnio z dosc niezwykla ciekawostka :P
Dowiedzialam sie, ze rzesy do metody 2:1, 3:1 chwyta sie jednorazowo !! SUPER pewnie wszystkie to wiecie, a mnie instruktorka na szkoleniu uczyla doklejac jedna, a do niej pozniej druga i czasowo aplikacja wychodzila straaaaaasznie dlugo :(
Do tego SECRET LASHES ma norki za 199zl za paczke. Nie maja wcale skretu C tylko ledwo co B :( Za to na EBAYU udalo mi sie kupic sprawdzona norke za 100zl i jest rewelacyjna !! :skacze:
-
katiaa - co to znaczy jednorazowo? Że jak raz złapiesz i Ci wypadnie to już nie możesz drugi raz złapać? :P
Można i tak i tak. Jeżeli chodzi o to, ze łapiemy albo pojedyncze rzęski albo po kilka.
-
Dokladnie,po kilka. To mialam na mysli :)
P.S. Tu bardzo latwo pomylic tematy, jest ich miliony :D wiele podobnych.... a myslalam, ze trafie :P
-
Cytat:
Napisał
patysiak
To wygląda tak 2 cm przerwy,aplikacja,1,5 cm przerwy ,aplikacja.I ona jeszcze sobie liczy te rzeski.Masakra.
3,5 cm i jeszcze jej się powieka nie skończyła? :wow::wow::wow:
-
Cytat:
Napisał
Patios
... jesli robia sie takie luki w rzesach to najczesciej są sklejki i klientki je po prostu wydrapują, bo je swedzi.. gdybysmy mialy zdjecie to moznaby cos iweccej powiedziec...
Patysiak zgadzam się z Patios. Miałam ten sam problem na swoich oczach. Jestem bardzo wrażliwa, swędziało więc drapałam i miałam wtedy takie dziury jak piszesz ( no... może trochę mniejsze, bo nie mam tak długiej powieki :-) Gołym okiem nie było widać sklejek, dopiero jak zrobiłam sobie zdjęcia oczu to zobaczyłam, że moje baby są posklejane. Oczy zaczynały mnie swędzieć po 2-3 dniach. Dziewczyna, która mnie kleiła miała duże doświadczenie i też mówiła, że innym jej klientkom to się nie zdarza - zmieniłam stylistkę i problem znikł.
Dzisiaj jak sama zajmuję się klejeniem rzęs to już wiem, że nie ma przebacz. Pracuje więc przy dobrym oświetleniu i dodatkowo z lupą na oczach, bo wiem jak łatwo jest te maluchy przeoczyć.
-
Miałam to samo.. Dlatego teraz nauczona na własnej skórze staram się odseparować każdego najdrobniejszego baby lashes , bo wiem, że jeden czy dwa takie na oku przyczepione gdzieś do dorosłej rzęsy potrafią zmusić klientkę do wydłubania prawie całej aplikacji zanim znajdą dokładną lokalizacje sklejki. ale najczęściej widać to właśnie po takich lukach..