Dziewczyny, wczoraj robiąc czarną hybrydę, po przetarciu topu pojawiły mi się matowe plamki/ kropki, jakieś nierówności. A najlepsze że nie na wszystkich paznokciach.
Co mogło być przyczyną? Macie jakieś pomysły?
Printable View
Dziewczyny, wczoraj robiąc czarną hybrydę, po przetarciu topu pojawiły mi się matowe plamki/ kropki, jakieś nierówności. A najlepsze że nie na wszystkich paznokciach.
Co mogło być przyczyną? Macie jakieś pomysły?
nierównomiernie nałożony top/ obstawiam, że tam gdzie się pojawiły kropki mogło go być za mało.
cynnamonowa-oczywiście że można używać lampy led do hybryd. Wybierz tylko taką z odpowiednią mocą (ja mam 12 W i to jedna z mocniejszych na rynku) i żeby miała diodki ledowe a nie żarówki ledowe (to są takie pseudo-ledy).
Może być ten top ponieważ zmieniłam firmę i jest bardzo lejący, nakładam cienką warstwę ale i tak czasami wygląda jakby go za dużo było
spotkałyście się z hybrydami semilac?
Zmijka ja mam czerwoną, kolory mają ładne wogóle i fajnie sie nakłada. Gestosc w sam raz. Jestem zadowolona i zastanawiam sie nad kolejnymi kolorami. Cena tez jest dobra jesli chodzi o hybryde. Oczywiscie klade na baze z Harmony Gelish i jej nie zamienie na nic innego nigdy ! :)
Nanami a jak dlugo zdejmujesz te hybryde na bazie gelish i jaki masz top rowniez z gelish,matowisz?
z gelishem nic się nie dzieje?bo czytałam różne opinie że zmienia kolor lakieru, że coś tam gęstnieje itd.?
Jak dla mnie Gelish jest najlepszy i niezawodny :) Choć ostatnio zgęstniał mi pędzelek, ale to tylko i wyłącznie moja wina, bo nie zasłoniłam rolety (było tak pięknie!) Powoli zczyna się wiosna, uważajcie dziewczyny na słońce... ;)
czuszka - niektóre dziewczyny narzekały na top gelisha, ze najnowsza partia jest do bani. ze wlasnie twardnieje pedzelek. ale to chyba na palcach jednej reki moznaby policzyc. kup.
co do słonca oj racja. mi stardniał pedzelek od bazy, pare sekund slonce poswiecilo , ja szczesliwa bo ladnie i cieplo i zupełnie zapomniałam :D
z tym słońcem to chodzi o to żeby hybryda nie stała bezpośrednio w zasięgu promieni słonecznych? no bo chyba nie muszę zapuszczać rolet w całym mieszkaniu jeśli robię mani z dala od okna?
Gdzies tutaj na forum czytalam, zeby wlozyc ten stwardnialy pedzelek do acetonu a wroci do normy tylko trzena pamietac zeby go odsaczyc dobrze przed wlozeniem do buteleczki :)
Dziewczynki macie hybrydę taką przezroczystą transparentną lekko różową opalizującą? Klientka sobie zażyczyła żebym poszukała takiego lakieru hybrydowego ale albo nie umiem szukać albo nie ma nic takiego co by odpowiadało :(
jak robisz hybryde zeby słonce bezpośrednio nie padało na otwarta butelkę, pędzelek, paznokiec, itp. oczywiście w acetonie się rozpuści potem pędzelek, ale jak w butelce zastygnie to juz gorzej.
agnieszka-nails rzeczywiście ciężko coś znaleźć ;/
Jedyne, co mi się udało to tyle, że znalazłam post dzikiejkury z forum - wspomina o transparentnym opalizującym od EF:
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post276100 - może podpytaj ją jak się na żywo prezentował?
Przeglądałam kolory z EF Exclusive i ten chyba byłby w stylu opalizującego (trudno powiedzieć, nie znalazłam nigdzie zdjęcia "na żywo") EFExclusive Gellacco Soak Off Color Gel 15ml - Sensible
W sumie jest w promocji więc za dwie dyszki można by ewentualnie zaryzykować ;]
Może z tą zmianą koloru chodzi o to, że top Gelish daje taką fioletową poświatę, ale to tylko widać do światła, no i w lampie ;) Najlepszy jaki miałam :ok:
hehe i z pędzelkiem też miałam przejścia jak o roletach zapomniałam :P
A jak dlugo omaczacie pazurki z gelish matowicie top?zastanawiam sie wlasnie nad zakupem shellac albo gelish.pomozcie plisssssssss!!!
kup oba :D
ja trzymam w folii ok 8-10min przy ciepłych dłoniach.
A w ogóle co sądzicie o tych hybrydach EFExclusive Gellacco?
Jak się trzymają opłaca się wziąć ? Można połączyć z gelishem ?
Topy z gelisha i shellaca jakościowo są bardzo porównywalne, długo się trzymają, błyszczą do końca i nie ma problemu z odmoczeniem. Shellac jest dosyć gęsty, dobrze się rozprowadza i nie ma tej granatowej poświaty w świetle dziennym, jaką daje gelish (ale widoczna jest chyba tylko na czarnym, dziewczynom to nie przeszkadza). Gelish jest znacznie rzadszy , równie dobrze nabłyszcza no i przede wszystkim jest bardziej ekonomiczny. Buteleczka 15ml wychodzi porównywalanie albo taniej niż shellac 7ml.
Happyhandy dxieki za wyczerpujaca opowiedz,bardzo mi pomogla a jak dludo odmaczasz shellaca a jak dlugo gelish,czy matujesz top?
Hej, a używałyście może któryś z tych tanich co na allegro można teraz znaleść?
Przykładowo:
-50% NYC LAKIER ŻELOWY 6ml HYBRYDOWY * 158 KOLORÓW (3959582002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
taniej o 60% Lakiery Hybrydowe LAKIER HYBRYDOWY (3981638072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Baze i top mam z shellac, i zastanawia mnie czy te tanie beda się dobrze trzymać i jak ze ściaganiem?
kamilka - shellac się ściaga 2x szybciej niz gelish.
A właśnie że nie :-) mam bardzo fajny płyn do ściągania masy żelowej i lakierów UV i Gelish schodzi w 3 minuty.^_^
i shellac i gelish sciaga ci się w takim samym tempie? zdradz w takim razie jakiej firmy płyn, bo u mnie zarówno acetonem jak i płynem zawsze shellac zejdzie szybciej
Tu masz link Płyn do zdejmowania tipsów i akrylu 600ml. zapach truskawki
Jest naprawde super!
mam go. ale nie widzę większej róznicy czy on czy aceton, nawet ciut wolniej niż aceton.
Zgadzam się z Kiwaczkiem, shellac schodzi szybciej niż gelish. Ale wystarczy gelisha kilka razy rysnąć pilniczkiem po wierzchu i natychmiast dostaje przyspieszenia:]
Wczoraj siostra sprzedała mi patent - jej kosmetyczka wkłada zafoliowane pazury do lampy UV. Być może słyszałyście o tym. Ciepełko ma chyba jakiś wpływ na rozpuszczanie hybrydy.
Oczywisxie gelisha trzeba zmqtowic.ale i tak jest wolniejszy.
Cieplo ma znacEnie. Ja albo daje goraca herbqte jak ma zimne dlonie lub do lampy.
Inhabituelle jeśli bazę i top masz shellaca to szczerze trzymałabym się z daleka od takich "hybryd",szkoda marnować dobry produkt.Lepiej zapłacić troszkę więcej i kupić sprawdzone hybrydy,które dziewczyny polecają. Poczytaj komentarze tych sprzedawców...Oczywiście zrobisz jak zechcesz,ale ja osobiście nawet nie zaglądam na takie aukcje.
Te rękawice to raczej do masek na dłonie...
No właśnie domyślam się że to może być badziewie. Czytałam i widziałam jakie dziewczyny polecają hybrydy ale chodzi o to że ja je robię tylko sobie wiec trochę mi szkoda płacić ok60 zł za jeden lakier który użyje 3 razy do roku może, wole mieć jakieś tańsze i więcej kolorów. A w bazę i top jednak zainwestowałam bo to podstawa.
A co myślicie o tych INS? bo widziałam że parę dziewczyn ich używa.
69, 136, 191, 195, 162, 64, 132, 155, 167, 111, 57, 48, 110, 76, 159, 84, 43, 78 może z tych kolorów któraś ma? z INS
A jak sytuacja ze zdejmowaniem tego Tiftona? na schellac, odmacza się w acetonie?
I dzięki za informacje co do tych INS, bo jednak wolałabym coś bez piłowania.
Ja używam INS tylko na sobie i tylko jako żel, bałabym się potraktować je jak hybrydę, w dodatku mam świetny kolor fuksji ale tak się bombluje pod lampa, że nawet ultra cienkie warstwy robią bąble.
Ja lubię MM są często promocje za 29zł albo na wyprzedaży. Ale też nie wzgardzę INDIGO ;) są super.
Sandrus pisała tu o Tiftonie-poczytaj. Z tego co pamiętam to ładnie schodzi i go polecała.