-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Kochane rzęsowe specjalistki potrzebuję pomocy ;(;(;(
Kleję rzęski od 7 miesięcy,.Pierwsze miesiące kleiłam na produktach z black lashes- klientki mega zadowolone, jednak od miesiąca rzęsy lecą, a robię cały czas tak samo. Dodam,ze kleje wymieniam co ok 3 tygodnie. Postanowiłam przeżucić się na noble lashes.. jednym dziewczynom rzęsy się trzymają a drugim nie. Kleilam na Hs4. Już nie wiem co może być nie tak...;(;(;(;(;( może zmiana pogody? Pooomooocy:/:
-
Przede wszystkim napisz jakie masz warunki tj. Temperature i wilgotność.
-
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
Przede wszystkim napisz jakie masz warunki tj. Temperature i wilgotność.
Ostatnio było ciepło i duchota- ogroomna. Zamówiłam wczoraj stację pogody z noble, to lada moment będę mogła odpisać ze szczegółami.
-
witam. tez mam problem z klejem. nie moge jak na razie zadnego dopasowac do moich warunkow. w pomieszczenie mam ok 25 st C czasami troszke wiecej i 50% wilgotnosci. testowalam malinke z magnitici nie sprawdza sie niestety. zastanawiam sie nad ONE tez z magnitiki, ktoras polecilaby go ?? mam jeszcze na oku Master Glue z StarLash badz Perfect z MLashes.. Doradzcie cos prosze !!!
-
Cytat:
Napisał
kasia92
witam. tez mam problem z klejem. nie moge jak na razie zadnego dopasowac do moich warunkow. w pomieszczenie mam ok 25 st C czasami troszke wiecej i 50% wilgotnosci. testowalam malinke z magnitici nie sprawdza sie niestety. zastanawiam sie nad ONE tez z magnitiki, ktoras polecilaby go ?? mam jeszcze na oku Master Glue z StarLash badz Perfect z MLashes.. Doradzcie cos prosze !!!
One ci sie sprawdzi. Kleilam nim przy takich warunkach kilka miesiecy. Trzymal jak beton!
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
od wtorku bede go testowac mam nadzieje ze sie sprawdzi :) dziekuje za odpowiedz... a gdyby sie nie sprawdzil to jaki moge jeszcze wyprobowac ??
-
Cytat:
Napisał
kasia92
od wtorku bede go testowac mam nadzieje ze sie sprawdzi :) dziekuje za odpowiedz... a gdyby sie nie sprawdzil to jaki moge jeszcze wyprobowac ??
JetSet z lashandbrowacademy...jest wolny wiec tylko ze speedem.
-
Temperatura u mnie jest bardzo wysoka ok. 28 stopni, wilgotność ponad 50%. Może było za ciepło i dlatego klej nie trzymał... kupiłam lash cooler z noble:)
-
Ja z klima mam czasami ok 26-27 i nie chce zejsc nizej (((
-
Juz chwytam sie wszystkiego.. kupilam tez klej o ktorym pisalyscie wczesniej ONE. Mam nadzieje, ze da rade:)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
Eska89 zaciekawiłas mnie lash coolerem bo u mnie to samo co u Ciebie,czy to urządzenie działa? Testował ktoś?
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
-
Ja dzis uzywalam pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona. Daje bardzo przyjemny wiaterek i rzeczywiscie nawilza powietrze bo po ok. 2 godzinach gabeczka jest juz sucha. Bardzo dobrze mi sie dzis kleilo. Jak dla mnie lash cooler daje rade:)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
Witam , wiem że takich pytań teraz jest masa ale bardzo proszę o poradę :love: Mam u siebie temperaturę 24-26 stopni i wilgotność 60%. Dotąd pracowałam na Perfect z Noble ale to nie warunki dla niego - ślizga się jak szalony. Kupiłam Hs11 i pracuję mi się na nim świetnie, jednak wydaje mi się że jest dla mnie zbyt szybki, kilka rzęs przy końcowym rozczesywaniu niestety wypada. Jak pracujecie na klejach dotykowych? Chodzi mi o to czy używacie pierścionka? Ja mam klej na pomocniku obok łóżka do rzęs po prawej stronie i wydaje mi się że na lewo oko czasami nie zdążę donieść rzęsy (jakkolwiek głupio to brzmi :P). Wystarczy że po prostu będę brała więcej kleju niż zazwyczaj i wycierała o płatek?
Jaki klej według Was jest podobny do HS4/Perfect dobry dla warunków powyżej? Zastanawiam się nad Greenem, Russian z Noble; One z Magnitici,
Elite oraz ML6 z Mlashes oraz Masterze z SLA . Może ktoś używał tych klejów w bardzo podobnych warunkach? pozdrawiam :)
-
Dziewczyny prosze o pomoc. Jestem tu nowa, a rzeskami zajmuje sie raptem kilka miesiecy. Szukam dobrych rzes do holywwod 2D-8D. Czy ktoras moglaby polecic jakies, z ktorych latwo formuje sie wachlarze?
Czy ktoras uzywala noble lashes russian volume lashes? Patrzylam tez na SL onmi tez maja spory wybor, ale dla kogos nowego w temacie wybor jest oszalamiajacy. Szukam tez dobrego kleju do volume, ale nie super szybkiego jako, iz ja sama nie jestem jeszcze super szubka. Z gory dziekuje
-
Cytat:
Napisał
MR Brow&Lash Artist
Dziewczyny prosze o pomoc. Jestem tu nowa, a rzeskami zajmuje sie raptem kilka miesiecy. Szukam dobrych rzes do holywwod 2D-8D. Czy ktoras moglaby polecic jakies, z ktorych latwo formuje sie wachlarze?
Czy ktoras uzywala noble lashes russian volume lashes? Patrzylam tez na SL onmi tez maja spory wybor, ale dla kogos nowego w temacie wybor jest oszalamiajacy. Szukam tez dobrego kleju do volume, ale nie super szybkiego jako, iz ja sama nie jestem jeszcze super szubka. Z gory dziekuje
Najlepsze jakie mialam byly z noble
-
hej ;)
hs11 nie lubi takich dużych wilgotności,\spróbuj zbić wilgotność, bo jest z aduza i klej wysycha Ci w powietrzu.
teraz wszystkie kleje beda troche wariowac, taki okres. :(
-
Cytat:
Napisał
iris
Najlepsze jakie mialam byly z noble
Dziekuje, tylko które?
-
Cytat:
Napisał
MR Brow&Lash Artist
Dziekuje, tylko które?
Te russian volume. O.07 sa genialne! W 0.05 i 0.03 zdarzaly mi sie paletki(jednodlugosciowe) gdzie rzesy sciagniete z paska nie chcialy sie formowac- byly tak jakby zlepione.
-
Czyli 0.07 russian volume ok, ale czy to właśnie russian volume ciensze Ci się sklejania czy też są dobre? Potrzebuję i 0.07 i 0.05
-
Cytat:
Napisał
MR Brow&Lash Artist
Czyli 0.07 russian volume ok, ale czy to właśnie russian volume ciensze Ci się sklejania czy też są dobre? Potrzebuję i 0.07 i 0.05
Tak ciensze russiany potrafia przysporzyc pracy. Moze poprawili, napisz do nich i zapytaj
-
POMOCY:(
Wlasnie dzwonila do mnie klientka narzekajac, ze wypadly jej praktycznie wszystkie rzesy w 3 dni!! (1:1).
Kleje rzesy od 2 miesiecy i w dziewczyny sa zawsze zadowolone, wracaja po 3-4 tyg z ponad polowa rzes, ba nawet jedna pani ktora sama zajmuje sie rzesami powiedziala, ze jest w szoku jak dobrze sie trzymaja. Uzylam tego samego kleju, tych samych rzes, dopasowalam grubosc, rzesy klientki bylo zdrowe i mocne. Zrobilam kaszmirki 0.20 - 08,09,10,11,12 wstawiam zdjecie. Kiedy ta Pani przyszla do mnie powiedziala co prawda ze kiedy robila rzesy 1 raz w przeszlosci wypadly jej po dwuch dniach, co oczywiscie wysmialam i powiedzialam, ze jest to niemozliwe..... :/:
Ta sama sytuacja pojawila sie jakis miesiac temu z inna klientka, znowu powiedzialam, ze prawie wszystkie wypadly i to w przeciagu kilku dni! Nie mam pojecia w czym problem?? Czy mozliwe jest, ze pewne kobiety po prostu nie nadaja sie do zabiegu czy ja jestem taka beznadziejna?? Nie mam pojecia co robic, az drze na sama mysl zakladania kolejnych a dzis wieczorem klientka i wlasciwie codziennie klientka. Dodam, ze w niecale 2 miesiace od szkolenia (15.04.16) wykleilam okolo 25 par oczu, a tylko 2 takie przypadki mi trafily, ale jest to dla mnie szok, ze cos takiego w ogole moze miec miejsce! Co robie zle?????
Pierwsz zdjecie to klientka z dzisiaj (robione w niedziel) drugie zdjecie to klientka z przed miesiaca
-
Witam wszystkich, trafiłam tu przypadkowo szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie mam nadzieje że dziewczyny pomożecie.
Bylam na kursie przedłużania rzęs 1:1 wsyzstko okej ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. :( Dziewczyny co robimy z tak zwanym odrostem ? Nikt nic nie wspomniał na ten tam na kursie a mnie oświeciło w domu. Zdejmujemy ta rzęsę zostawiamy ? Prosze o pomoc :) z góry bardzo dziękuję ! Pozdrawiam
-
Zdejmujemy odrost pęsetami :)
-
Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Dziewczyny, czy zdarzyło Wam się, że klientka przyszła z reklamacją po tygodniu lub dłużej?:/: Nie wiem zabardzo jak to rozpatrywać, czy to moja wina czy może klientka coś zawiniła lub specjalnie kopała przy rzęsach aby uzupełnienie mieć za darmo. Czasem zdarza się, że kleje w takich samych warunkach przez np. tydzien i jedna klientka na kilkanascie wlasnie po kilku dniach składa reklamacje....wypowiedzcie się proszę:):)
-
Eska dłużej niż tydzień to troszkę za długi czas na zgłaszanie reklamacji. Jeśli coś dzieje się na oku to jest to widocznę w ciągu 2-3 dni. tzn jeśli mają wypadać to już będą. Twoja klientka wykazuje się albo skromnością myśląc że trochę wypadło, jakoś to będzie ale po tygodniu jednak stwierdza że nie wygląda już najlepiej ALBO wykazuje się cwaniactwem i chce Cię naciągnąć na darmowe uzupełnienie. Każda sytuacja i każda klientka inna. Na przyszłość informuj wszystkie nowe klientki, że wszelkie takie sytuacje muszą zgłaszać niezwłocznie.
-
Dziękuję Izi:) tak będę robić bo rzeczywiście trudno ocenić intencje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Witam wszystkich. Chciałabym polecić doskonałą odzywkę do rzęs. Sama używam i jestem mega zadowolona:
Odżywka do rzęs Miralash - Gęste i długie rzęsy
-
Piszę z podobnym problemem... Ostatnio z 3 klientki wracają po 3 tyg z tragedia na oku... Jest po 5 rzes na oku.. Jedna pisała mi teraz, ze od piątku po uzupełnieniu jedno oko ma juz prawie łyse... Powiedzcie, jak wlasnie traktować takie przypadki? Niby nie lecą od razu ale jednak po 3 tyg nie wyglada to jak powinno. Wiadomo płaci sie za uzupełnienie a tu tak wypadają, każdego uczulam aby uzupełniał rzęsy po nie dłużej niż 3 tyg w takie upały. No i jeszcze jakie kleje u was sie sprawdzają? Bo juz nie wiem co robić :( ciagle coś jest nie tak z klejem :(
-
Taka sytuacja...
Dziewczyna po 5 dniach nie ma 60% rzęs.. Przygotowane jak u każdej innej klientki, klej ten sam..
Mówi, że same się sypią, odklejają.. Podobno się nie malowała, ani nic tłustego nie nakładała.. W saunie i solarium w czasie dosychania kleju też nie była..
Co robicie w takich sytuacjach?
Dodam że napisałam do Pań klejonych w tym samym dniu i są zachwycone, nic się nie dzieje..
-
Xylogic klientka stała czy nowa?
wiecie dziewczyny jest teraz ciezki okres dla stylistek rzes.
sa duze temperatury, wilgotnosc szaleje. u mnie miedzy ejdnym a drugim dniem potrafi sie wahac o 30%, a temp w pomieszczeniu ciagle ta sama.
jestem przygotowana na to ze moga byc reklamacje choc ponad rok nic mi sie takiego nie zdarzylo.
ale mam na uwadze ze jesli w ciagu pierwszego tygodnia poleci polowa rzes to wowczas jest to moja wina (moja, czyli warunkow, za wolno pracowalam jak na wymagania jakiegos kleju, itd).
-
A jak zdjac odrost tak, aby nic nie bolalo..? troche przeraza mnie to ciagniecie, a przyznam ze nie bylo tego dobrze wytlumaczonego na kursie, wiec moze wy pomozecie :)
-
Witam
Wstawiam zdjęcia do oceny :]
Będzie coś z tego? :P
http://pliki.wzorki.info/images/0I1UG.jpg
-
cześć dziewczyny :)
ostatni tydzień poświęciłam na czytanie starego wątku tzn cz 1 i teraz czytam tu :)
jestem akurat na l4 więc czasu trochę mam :)
w sobotę zaczynam kurs :)
jestem z Bielska
-
natalianna odrost ściągamy bezboleśnie :) Pierwszy sposób to zastosowanie preparatów rozpuszczających klej drugi to ściągnięcie rzęsy "mechanicznie" jedną pęsętką przytrzymujesz rzęsę naturalną a drugą podważasz ("odrywasz") syntetyczną. Naturalna pozostaje na swoim miejscu więc nic nie boli ;)
Fruziaa jest oddzielny wątek na wstawianie zdjęć - galeria. Ciemne te fotki. Kierunki Ci uciekają i rzęski są za długie - głównie w kącikach.
wiedźmuszka miłej lektury i powodzenia na kursie :)
-
Hej witam wszystkich serdecznie:) Czytam Was od tygodnia i nawet połowy nie przeczytałam. Zdałam kurs tydzień temu, rzęski pierwsze zrobiłam w 3,5h nie wiem czy mogę tutaj wrzucać zdjęcia czy nie poprawcie mnie jak coś. Mam pytanie odnośnie taboretu. Wiem, że już kiedyś było o tym pisane ale trendy się zmieniają i widziałam taki taborecik ''rodeo'' czy on nie byłby lepszy od zwykłego?? Pozdrawiam serdecznie :) :skacze:
-
Hej dziewczyny, jestem tu nowa :) właśnie zamowilam swój pierwszy zestaw do klejenia rzęsek, bede próbować na mamie i przyjaciółce. Nie chce wydawac kasy na kurs bo nie wiem czy w ogóle się do tego nadaje, a 1000zl to nie mała kwota. Oczywiście jeśli poczuje do tego dryg to pierwsze co to lece na kurs, żeby nikt sobie nie pomyślał !
Takie moje pytanie, dzisiaj na sucho próbowałam na rzęsach mojego chłopaka separowac jedna od calej reszty, ciężko mi to szło i teraz pytanie czy to z powodu tego ze robilam to pensetkami krótkimi do regulacji brwi czy to poprostu brak wprawy? Pozdrawiam i z gory dziękuje za odpowiedz :)
-
-
z tego powodu, że nie byłaś na szkoleniu i nie znasz podstaw. nie radzę tak eksperymentować, możesz zrobić komuś krzywdę.
Cytat:
Napisał
aneetkaa
Hej dziewczyny, jestem tu nowa :) właśnie zamowilam swój pierwszy zestaw do klejenia rzęsek, bede próbować na mamie i przyjaciółce. Nie chce wydawac kasy na kurs bo nie wiem czy w ogóle się do tego nadaje, a 1000zl to nie mała kwota. Oczywiście jeśli poczuje do tego dryg to pierwsze co to lece na kurs, żeby nikt sobie nie pomyślał !
Takie moje pytanie, dzisiaj na sucho próbowałam na rzęsach mojego chłopaka separowac jedna od calej reszty, ciężko mi to szło i teraz pytanie czy to z powodu tego ze robilam to pensetkami krótkimi do regulacji brwi czy to poprostu brak wprawy? Pozdrawiam i z gory dziękuje za odpowiedz :)
-
z jednej strony tak, a zdrugiej jak pojde na szkolenie i okaże się że to nie dla mnie... ?
-
90% osób po beznadziejnym skzoleniu podstawowym albo całkowicie bez szkolenia zniechęcają się do robienia rzęs, uznają że to nie dla nich, itd. Nabierają złe nawyki, co objawia się w neichlujnym wyglądzie aplikacji, mało tego - błędy podczas aplikacji powodują dyskomfort dla osoby noszącej.
Nie ma cudów, jak nie pójdziesz na dobre skzolenie to się nie przekonasz.
Nie obraź sie, ale nie sądzę by ktoś za darmo przekazywał Ci swoją wiedzę i uczył online jak poprawnie wykonać aplikację rzęs.
Za szkolenia płaci się kupę kasy, i nie za jedno a za kilka, bo ciągle trezba się dokształcać, więc to normalne, że kazdy broni swojej wiedzy.
Pomijając ten fakt...najważniejsze jest ebzpieczeństwo. Przy wtkonywaniu takiego zabiegu bez wcześniejszego szkoelnia, bez wiedzy i wskazówek naprawdę możesz narobić biedy.
Moje pierwsze szkolenie było beznadziejne (wcale nienajtańsze) i bardzo długo odczuwałam jego skutki. Musiałam na nowo uczyć się wszystkiego i dodatkowo "odpamiętywać" wszystklie złe nawyki, co wcale nie jest takie proste.
Lepiej stopniowo zbierać pieniądze i iść na normaLNE szkolenie. Ztymże nikt nie zapewni Ci, że jestes do tego stworzona. Nie ma na to reguły.
Nie wszyscy się do tego nadają i wbrew wszędzie panującym opiniom, przedłużanie rzęs nie ejst łatwą sprawą i trezba miesięcy by osiągnąć dobry poziom.
:)