-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Dziewczyny ja kupiłam na wypróbowanie jeden lakier mono z neonail i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zrobiłam test na paznokciach mojej mamy, której zwykły lakier trzymał się co najwyżej 3 dni, a tu 10 dni i są piękne jak po nałożeniu. Bardzo ładnie się rozprowadza, nie śmierdzi. Mi się podoba. Teraz kupiłam z mollona i la femme. Zobaczę jak z tych firm się sprawdzą.
-
Patii- jeśli na żel to kup sobie INS. Mają ładne kolory i są tanie a w odpowiednim wątku znajdziesz zdjęcia pazurków i wzorników.
-
Dzięki:-) Oglądałam w galerii hybryd i myślałam nad nimi... :-)
A nabłyszczacz hybrydowy jaki polecacie? To już musi być coś dobrego, żeby same żelowe paznokcie też ładnie wyglądały potem:-)
-
gelish harmony albo eco star nail
-
Hej Dziewczyny. Mam do Was wielką prośbę, o pomoc.
Już od jakiegoś czasu noszę się z zakupem zestawu startowego do hybrydy. Śledzę fora, zbieram informacje i mam już niezły mętllik w głowie. Już na wstepie zaznaczę, że będzie to zestaw typowo do użytku domowego, dla siebie, mamy siostry, ewentualnie jakieś cioteczki :P dlatego nie chce też inwestować dużo kasy.
Zainteresowałam się trzema firmami z tzw średniej półki i teraz nie mogę się zdecydować. Mianowicie: Cosmetics Zone, Tifton oraz Estetiq. Powiem szczerze ze dwie pierwsze wydawały mi się w porządku. CZ kosztuje ok 25 zł za produkt 15 ml, natomiast Tifton 35 zł za 15ml. Estetiq jest w takich samych cenach jak CZ i powiem szczerze, ze byłam wczzoraaj na mojej pierwszej hybrydzie w salonie i tam pani miała właśnie produkty Estetiq. Po jednym dniu to raczej nie wypowiem sie co do trwałości, ale chyba jest w porządku. Jedno tylko mnie razi, mianowicie to, że mam niedomalowane do wału.... czy jakos tak się to mówi. ja rozumie ze trzeba trochę zostawić, ale ja akurat mam zawsze zadbane i odsunięte skórki i taki "odrost" razi mnie, już po 1 dniu.
Oczywiscie rozpisałam się nie o tym co trzeba. A moje pytanie brzmi: czy ktoś, kto miał styczność z tymi produktammi lub moze słyszał o ich jakości mógłby się wypowiedzieć??
Wiem, że nie są to produkty tak dobre jak shellac, ale tez nie zalezy mi na 3 tygodniach. Moje paznokcie szybko rosną i w sumie wystarczy mi nawet tydzien. Bo niestety moje paznokcie są raczej miękkie i zwykły lakier odpryskuje mi po 1-2 dniach.
Bardzo proszę o jakies rady:D
-
Cytat:
Napisał
milart
o kurcze dziewczyny to nie polecacie hybryd z Neonailu?? ja wlasnie zamierzalam kupic zestaw startowy - lampa i produkty z tej firmy i teraz sie zastanawiam :/:
Ja natomiast nie mam większych zastrzeżeń co do hybryd z NeoNail. Wszystko się dobrze trzyma, kolory może nie takie piękne w porównaniu np. do Indigo czy Shellaca, ale naprawdę nie jest źle. Base&Top z tej firmy używam także właśnie do Gel Polish z Indigo i wszystko gra. ;) Nie polecam natomiast żeli twardych z tej firmy. Jednej tylko klientce dobrze się trzyma "perfect pink" a tak to odchodzi okropnie.
-
jasicq - chyba nie czytałaś jednak dobrze tego wątku bo o estetiq i tych innych było pisane wiele razy i to dokładnie to co chcesz wiedziec.
w skrócie - wszystko trzyma się dobrze na dobrej bazie np. gelish
zerknij wstecz na pewno znajdziesz wiele cennych info.
i te hybrydy będą się trzymały bez problemu 3 tyg.
-
dziewczyny zobaczcie jaka promocja, miałyście kiedyś te lakiery?? http://sklep.gabriellenails.pl/p/pl/...+top-base.html
-
ja miałam i na ich bazie trzymały się frajersko. Nie wiem jak na bazie gelish ale powinno być ok.
I to nie jest promocja-one zawsze były w takiej cenie. Ogólnie jeśli chodzi o kolory to szału z nimi nie ma.
-
Witam, szukam dobrze kryjacej hybrydy bialej oraz czarnej, zastanawiam sie nad Tiftonem lub gel polish indigo,roznica w cenie jest spora, czy ktos ma moze porownanie tych kolorkow obu firm? dziekuje za informacje
-
dzEki dziewczyny, cofnęłam się i znalazłam info o Cosmetisc Zone. podobno trzymają się świetnie na swojej bazie i topie. zakupię cały zestaw i wrzuce zdjęcie mojej pierwszej hybrydy ;D
-
Cytat:
Napisał
marchewka1
Witam, szukam dobrze kryjacej hybrydy bialej oraz czarnej, zastanawiam sie nad Tiftonem lub gel polish indigo,roznica w cenie jest spora, czy ktos ma moze porownanie tych kolorkow obu firm? dziekuje za informacje
Biała i czarna hybryda zupełnie bezproblemowa jak dla mnie to Mistero Milano.Polecam
-
zalezt do czego ta biała... jeśli do frencha MM moze być, jeśli na całego pazurka, to są lepsze.
-
Mi pasuje MM bo nie robi żadnych zacieków i kryje po dwóch warstwach,z tym że ta biel lekko w szarość wpada.Niby kolor "czysty"ale coś tam łapie tej szarości.
A co innego dobrego polecasz?
-
Dziewczyny jak rozpoznać przed nałożeniem topu czy biały pasek french jest dobrze utwardzony??
Przez rok robiłam hybrydki na lakierach cnd w lampie elektrycznej (na chińskich żarówkach) i jak przed topem przemywałam lepką warstwę aby przykleić naklejkę a potem top to z białym paskiem nic mi się działo.
Ostatnio padły mi żarówki i kupiłam zachwalane Sylvania, które w mojej lampie tunelowej w ogóle nie zadziałały więc dokupiłam do nich lampę transformatorową z spn i niestety po przemyciu białego paska przed topem ściera mi się część białego paska :( I teraz nie wiem w czym jest problem?? Czy w żarówkach? Czy w lampie? Nową lampę testowałam też z dołączonymi do niej nowymi chińskimi żarówkami ale dzieje się to samo. Pomóżcie bo jestem już załamana ... wtopiłam w to 185zł na lampę, 140 zł na żarówki i 175 zł na nową bazę i top z CND :( (biały lakier też mam z cnd). Boję się, że wszystkie lakiery będą po tygodniu odpadały klientkom z paznokci :(
-
sciera sie zupełnie? że nic nie zostaje czy widzisz po prostu białe na waciku?
-
zostaje przeźroczyste miejsce że widać płytkę paznokcia :( Normalnie płakać mi się chce bo przez rok nie miałam takich problemów. Czasem krócej się trzymały paznokcie ale nigdy nie ścierał lakier przy malowaniu.
Chciałam poprawić trwałość stylizacji przez inwestycję w dobry sprzęt i wszystko padło.
-
a inne kolory?
a jak nie przetrzesz i od razu top nałożysz?
ja mam cnd biały nigdy nie przecierałam wiec nie wiem co by się stało
-
Wczoraj robiłam czarne pazurki lakierem Charbonne i po przemyciu alkoholem izopropylowym miały bardzo kiepski połysk. Dlatego podejrzewam że lakier jest źle utwardzony
-
Na bank źle utwardzone.Zgłoś problem tam gdzie kupiłaś lampe.
-
Kiwaczek a czy Tobie przy malowaniu frencha zdarzyło się że przy malowaniu nabłyszczaczem ciągneła ci się za pędzelkiem biała smuga??
---------- Dodano o godzinie 21:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:15 ----------
Wczoraj robiłam czarne pazurki lakierem Charbonne i po przemyciu alkoholem izopropylowym miały bardzo kiepski połysk. Dlatego podejrzewam że lakier jest źle utwardzony
-
Ja uzywalam charbonne na ich topie i sie pieknie blyszczalo wiec to na bank wina lampy/zarowek
-
Podejrzewam, że to lampa bo włożyłam żarówki dołączone do lampy (nowe - chińskie) i też french lipa i kolor też kipski. Zadzwoniłam do Pani w sprawie lampy i Pani stwierdziła, że na pewno to wina moich hybryd bo u niej dziewczyny pracują na tych lampach i wszystko jest OK. Trochę w to nie wierzę bo to samo dzieje się zarówno na lakierach które miałam dotychczas jak i na nowiuśkim mistero milano + nowiutka baza i top cnd :( A nie wierzę że w dwóch osobnych sklepach kupiłam trefne lakiery na raz.
-
nie żadnej smugi nie mam białej.
zmień zarówki. nic innego nie pozostaje.
-
jastere a nie zmieniłaś czasem cleanera? Alkohol izopropylowy w stężeniu 99% rozpuszcza świeże hybrydy a "miękkie" topy matowieją po nim. Ja używam wyłącznie izopropylowego, ale dla niektórych topów mam w oddzielnej buteleczce zrobiony roztwór 30%.
-
Dziewczyny, zdecydowałam się na Zestaw z Cosmetics Zone, głownie dlatego, że cena jest przystępna, a schodzą ładnie pod folią. Jednak jeśli chodzi o kolory to widziałam ładniejsze. I tu wlasnie zainteresowałam się Tifton'em bo ma ładne kolorki, po 5 ml za kilkanaście złotych. Czytałam, że hybrydy można ze sobą łączyć, ale nie mam pewności czy się ze sobą zgrają. Czyli baza i top CZ a kolorki Tifton, co o tym myslicie??
-
używam tylko alkoholu izopropylowego bo słyszałam o tym, że przy hybrydach niektóre żele mogą matowieć i przez rok było wszystko ok, do puki nie siadły mi żarówki i nie zmieniłam lampy :(
---------- Dodano o godzinie 11:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:17 ----------
Ignoratka, co rozumiesz przez specjalnie zrobiony roztwór 30% ?? Jak go otrzymujesz? i co on daje??
Ja używam alkoholu izopropylowego 99% bez żadnych domieszek.
-
Cytat:
Napisał
jastere
...Ignoratka, co rozumiesz przez specjalnie zrobiony roztwór 30% ?? Jak go otrzymujesz? i co on daje??
Ja używam alkoholu izopropylowego 99% bez żadnych domieszek .
Kupuję alkohol izopropylowy, na początku używałam nawet spożywczego ale drogo wychodzi :P. Po alkoholu gelish błyszczy rewelacyjnie, ale polish pro i shellac matowiły mi się. Dlatego do oddzielnej butelki wlałam 70ml wody i 30ml alkoholu izo i mam roztwór 30% (+/-). Po tej mieszance pięknie błyszczy polish, mniej pięknie gelish.
W kwestii lampy, to istotna jest też długość emitowanej fali UV przez żarówki. To, że nie utwardzają, nie równa się automatycznie, że są złe. Chociaż zwykłe UV (w odróżnieniu od led) ten zakres mają tak duży, że wszystkie żele powinny się tam "zmieścić".
Współczuję Ci, można się załamać, jak coś się kiepści i nie można znaleźć przyczyny.
-
Pękł mi paznokieć i podratowałam go porcelaną (nałożyłam do połowy długości paznokcia). Zrobiłam hybrydowy french (jedna warstwa koloru) i z bliska porcelana prześwituje (widać że płytka jest inna do połowy i od połowy). Jak to robić następnym razem? kłaść na całą długość pazurka?
-
Lorez - ja przez rok pracowałam na firmie charbonne w połączeniu z bazą i top cnd w wersji klasycznej i w wersji brisa lite i w obu przyadkach odmacza sie super w acetonie kosmetycznym (moczę wacik w acetonie i zawijam w sreberka na 15 -max 20 min) przed zdjęciem wacików lekko dociskam je do paznokca i kręcę prawo lewo. Po zdjęciu większość lakieru schodzi sama a pozostałości zsuwam patyczkiem. Jedyny probkem jaki miałam z tymi lakierami to odbarwienie płytki przez czerwony nr 2.
-
hej dziewczyny czy używając hybrydy na żel moge ja przy odnowie Np namoczyć w płynie do zdejmowania hybrydy ? Czy nalezy spilowac bo cos stanie się z żelem ?
-
A po co chcesz to odmaczać skoro pod spodem masz masę??????
-
Dziewczęta Kochane podbijam swoje pytanie o porcelankę :)
-
nitownica - możesz, nic się nie stanie. ale to strata czasu.lepiej spiłowac.
-
odmoczyc po to zeby np zmienic kolor?:D bo zastanawiam sie czy z zelem po tym plynie sie nic nie stanie.. ale dzieki za odp kiwaczek 2:)
-
A czy ktoras z was kladla na baze gelisha kolorowy zel ?
-
Dziewczyny, czy któraś z was spotkało się z ostatnio z jakąś promocją na zestaw (base i top ) z gelish harmony ? Ostatnio brałam na EF pojedynczo, a teraz wezmę dwa na raz, bo chyba się bardziej opłaca. Znalazłam tutaj ZESTAW GELISH BAZA+TOP 2x15ml Sklep Internetowy Shellac Lakiery za 180zł . Raczej nie podróba? A może macie gdzieś sprawdzone sklepy ?
I druga prośba do dziewczyn które posiadają duże zbiory hybrydek ;) Czy któraś z was posiada i mogłaby mi na wzornikach lub paznokciach porównać hybrydki harmony : "queen of hearts" z "just in case tomorrow never comes" i/lub "My forbidden love" ?
I w sumie jeszcze trzecie pytanko :D Kiedyś tu na forum wrzucałyście jeden czerwony kolor z harmony który słabo kryje i nie umiem znaleźć co to było. kojarzy mi się coś z "rose garden", ale nie jestem pewna czy to na pewno było to.
Dziękuję :kwiatek:
-
Tak są zestwy baza+top chyba nawet w EuroFashion :) co do reszty to nie pomoge.
-
Cytat:
Napisał
nitownica
odmoczyc po to zeby np zmienic kolor?:D bo zastanawiam sie czy z zelem po tym plynie sie nic nie stanie.. ale dzieki za odp kiwaczek 2:)
hehe no tego to się akurat domyśliłam,ale to strata czasu przecież :P
Cytat:
Napisał
mamama
A czy ktoras z was kladla na baze gelisha kolorowy zel ?
Ja nie :)
-
odnośnie położenia na baze gelisha żelu kolorowego to pisała jakiś czas temu o ile dobrze pamiętam agulusia że kładła żel PB i się trzymał