-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Cytat:
Napisał
aticzka88
nie tyle co oczekuję ale liczyłam na jakieś sugestie :) oglądam wasze prace prawie od pół roku codziennie, ciągle ćwiczę, ale wiem że jeszcze bardzo daleko mi do waszego poziomu. :)
Ja co prawda w tel ogladam twoje foto bo laptopa w salonie zostawilam, wiec napisze tyle co widze ;) bardzo ladne rzeski, rowne, nie ma schodow ;) nie zrobilas z klientki smutnej krowy a to dobry znak :P starannie dobrany rozmiar zaaplikowanych rzes, wiecej napisze jak chcesz na pw jak dopadne komputer :) rob zdjecia zamknietuch oczu zza glowy :) na nich widac najwiecej bledow ;)
-
-
dziekuje :) bardzo wiele dla mnie znaczy takie dobre slowo :) juz tyle razy mialam chwile zwatpienia ze to jest dla mojego serca sloik miodu ;)
wlasnie akurat zapomnialam zrobic wtedy zdjecia z gory bo sie spieszylam, ale nastepnym razem pstrykne.
Dziękuję, lecę kleic nastepna klientke :)
-
Aticzka jeszcze nie raz dopadnie Cię zwątpienie :) najważniejsze nie poddawać się :) ładnie kleisz więc nie ma powodów do zmartwień.. zostaję tylko ćwiczenie :)
-
tak też będzie, będe walczyć :)
dziś pierwszy raz w zyciu wystawiła mnie klientka :( dziwne uczucie.
Niestety myślę, że to było specjalnie. Już drugi raz umówiła sie i nie przyszła.
-
aticzka88 nie ma sie co lamac. Ja po takiej akcji przed kolejnym spotkaniem prosze o wplacenie depozytu ok 40 procent wartosci zabiegu. Jesli klientka jest fair i jej zalezy przynosi zwykle depozyt i wtedy rezerwuje termin kolejnego spotkania. Niekiedy nie wplacaja i nie przychodza, ale wole zeby takie Panie nie marnowaly mojego czasu bo czas to pieniądz! -szczegolnie w pracy :)
-
aticzka niestety tak bywa czasami:przytul:
Ja to już nawet nie daje im drugiej szansy bo wiem, ze i tak nie przyjdą następnym razem, czasami mam wrażenie, ze tacy ludzie nie maja co robić i poprostu bawi ich ta cała sytuacja, dzwonią, zawracają głowę a potem cieżko napisać, ze coś wypadło :(
-
Asiunia jakimi rzęskami kleiłas?? chodzi mi o długości bo skręt c. Ze mną cos nie tak, kleje i kleje ale takich szybko nie wykleje... ale nie wszyscy mogą robic to idealnie :)
-
disiaj od rana same milliony :)
narazie tyle reszta pozniej ;)
-
wow :) super stylizacje :)
jak patrze na wasze zdjecia to zawsze mam wrazenie ze macie 2 razy wiecej wyklejonych rzes, mimo tego ze tez staram sie wykleic wiekszosc.
-
Moje dzisiejsze 2:1
Załącznik 75735
a w kwietniu kolejne szkolenie u Ali :cwaniak2::ok::papa:
-
-
mysiaczeq delyszys ladne rzeski :)
ja dzisiaj jeszcze takie trzasnelam klientce na impreze
mialy byc na "sucza" jak to klientka okreslila czy takie wyszly hmmmm:skacze::D
ostatnio cos krzywe zdnecia robie:/:
-
Sliczne prace dziewczyny, Agula piekne gesciochy kleisz.
Ale pani " na su*" wyszla jakby miala nogi pajaka podoklejane, wydaje mi se ze L tu nie pasowaly, bo wyklejone sa ladnie. No i na dole cos pouciekalo .
Ja wiem ze ty lubisz takie extermy, czesto piszesz tez ze na zyczenie klientki. Ale ja mam wrazenie ze mega ciezko wyglada takie oko po tej stylizacji.
Nie jest podkreslone a zagubione.
-
Hej dziewczyny. To moja pierwsza aplikacja po szkoleniu. Oczywiście niepełna, trwała wieki i wiem, że masa pracy przede mną. Zdjęcie jest jakie jest bo niestety koleżanka miała dość leżenia więc ją goniłam żeby pstryknąć jakiekolwiek zdjęcie. Jeśli chodzi o lewe oko było już "wymacane", na zdjęciu wygląda na "wybrakowane",prawe moim zdaniem wygląda lepiej. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane:) Echhhh ona ma takie gęste swoje rzęski gdybym tylko wykleiła je wszystkie tak pięknie jak wy tutaj.....
http://images65.fotosik.pl/681/675199825887147emed.jpg
-
Ania, nie mogę powiększyć zdjęcia, rób też zdjęcia od góry zza głowy, wtedy pięknie wszystko widać jak na dłoni. Moim zdaniem jak na pierwsza aplikacje nie jest najgorzej, tylko ja bym krotsze dala i wgl inaczej wystylizowała oko.
-
troszku ode mnie :wstydek:
-
no dlugie dlugie, o 1mm dluzsze niz zawsze kleimy:P heheh pani tak lubi coz poradze a w innych profilach rzes wyglada tylko gorzej ;) na kota musi byc;) i nie krocej niz 13mm :P
-
Ja jeszcze raczkuję we wszystkim od rzęs zaczynając na dodawaniu zdjęć na forum skończywszy. Oczywiście następnym razem postaram się o lepsze ujęcia, to było "łapane". Co do długości, ona ma swoje bardzo długie. A co do stylizacji, myślę, że przy pierwszej aplikacji ciężko o tym mówić. Mnie zależało na tym, żeby było w miarę równo i co najważniejsze bez sklejek. Myślę, że jak poćwiczę na kilku znajomych, bez stresu to będzie lepiej.
-
Nadia - ładnie brwi zrobiaś
Załącznik 75741Załącznik 75742
tu uzupełnienie po 3 tyg. Odrostów tyle i tak długich w tak krótkim czasie jeszcze tylu nie miałam. i skubane nie chciały się odczepić. gadałam do nich więcej niż normalnie:D
Załącznik 75743Załącznik 75744Załącznik 75745
3:1
Załącznik 75746
i 1:1 robione 0,10 bo dziewczę lubi jak jest lekko
Załącznik 75747
-
Wow kiwaczku, ale odrost. Ja to nie mogę z tych wasych holiłudów :D one są takie czarne, jak, jak jaaaak? ;)
-
Ode mnie uzupełnionko bardzo gęstych rzęsek naturalnych
C 0,2 9-12
http://1.bp.blogspot.com/-VVO7gwkIlP...anastazjaa.jpg
I moje konkursowe :) Nie jestem zadowolona z fotki na otwartych nie doczesałam ładnie, taka szkoda :(
http://3.bp.blogspot.com/-DJqcqsX_rW...atrycja_92.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-OO994ZwG12...atrycja_92.jpg
-
-
agulusia rzęski bardzo ładne, zwłaszcza, że L-ki :love: ale ten dół mi nie pasuje, właśnie z pająkiem mi się skojarzyło...
pumcia cudne gęściochy :)
kiwaczek super Hollywoody :ok: moje klientki się dopiero przekonują do gęstszych stylizacji ;)
To ode mnie:
1. 3d na bardzo lichych rzęskach
2.3. mix objętościowy ;)
-
Cytat:
Napisał
aticzka88
nikt nic nie odpowie ? :(
jakbym czytała siebie ;) Bardzo ładna aplikacja
Cytat:
Napisał
wisienkakwspz
No to teraz moje zamydlone norki 3d aguli :P
(na 1wszej sklejce 1 i 3 ujęcie z funkcją retuszu skóry...)
To było moje 1wsze podejście do norek, ale Aga postanowiła zaryzykować ;) Mam nadzieję, że podołałam ;)
wisienka próbowałaś do retuszu "picasa"? Ja tym programem usuwam zmarszczki i krostki oraz depiluję brwi ;) Nie robi takiego dziwnego rozmycia.
Cytat:
Napisał
delyszys
skromnie 1:1 9-13 0.15
cuuuuuuudo !!!!!!!!!!
Cytat:
Napisał
moncia2209
Asiunia jakimi rzęskami kleiłaś?? chodzi mi o długości bo skręt c. Ze mną coś nie tak, kleje i kleje ale takich szybko nie wykleję... ale nie wszyscy mogą robić to idealnie :)
moim zdaniem trzeba dążyć do ideału. Gdzie robiłaś szkolenie?
Cytat:
Napisał
Joannah
Sliczne prace dziewczyny, Agula piekne gesciochy kleisz.
Ale pani " na su*" wyszla jakby miala nogi pajaka podoklejane, wydaje mi se ze L tu nie pasowaly, bo wyklejone sa ladnie. No i na dole cos pouciekalo .
Ja wiem ze ty lubisz takie extermy, czesto piszesz tez ze na zyczenie klientki. Ale ja mam wrazenie ze mega ciezko wyglada takie oko po tej stylizacji.
Nie jest podkreslone a zagubione.
Nie podobają mi się te dolne i koniec. Już kilkanaście prac, patrzę i nie leżą mi wcale. Nie że u Ciebie Agula wszędzie gdzie widzę dolne to nie podoba mnie się.
Do L ek się przekonuję, bardzo tej Twojej pasuje ten skręt. Dałbym jej tylko w kącikach wewnętrznych 1:1. Byłoby tam delikatniej i hennę na dolne.
Cytat:
Napisał
agulusia
disiaj od rana same milliony :)
narazie tyle reszta pozniej ;)
agulusia powiedz mi dlaczego na Twoich pracach widać odstępy między rzęsami? , jakby oddzielne kępki ? Nie rozchodzą się te rzęski w taki puchaty wachlarz jak u Wisienki czy Kiwaczka. Od czego to zależy? Kiedyś Twoje prace były inne.
-
Konkursowe z innej perspektywy.
Dolny rząd rzęs zrobiony brązowymi, górny czarnymi plus zielone.
-
mucha - u mnie tez są niektóre z przerwami np http://forum.wzorki.info/attachments...01258-vert.jpgwidzisz? spójrz jakie rzadkie dziewczę ma swoje rzęsy, może dlatego. mogłam dać gęściej ale nie dałam :D
cat - ledwo widoczne kolory. gdybyś nie powiedziała to bym w ogóle nie zauważyła, no oprócz tych z bardzo bliska
-
Mialysmy ogromny problem zeby te kolory pokazac i niestety nie wyszło. Jak wychodzily nam kolory to skora przeswietlona. Szkoda. Ugimnastykowalam sie nad nimi jak cholera. Z bliska w dziennym bylo widać wiec chociaz modelka byla uchachana z nich ;)
-
Wisienka piękny mix objętościowy napatrzeć się nie mogę,
Cataleya piękny Hollywoow konkursowy ;) ciekawa jestem ile Ci zeszło klejenie tych cudeniek :) Jak widać Ula jest kolejna moją kursantką, która pokazuje POPRAWNOŚĆ tej techniki :) Jestem z Ciebie dumna idealny Hollywoodzik, i pięknie się ta zieleń prezentuje ;)
Deleszysz bardzo ładne 1:1 i 3D ;)
Kiwaczek robisz postępy :) coraz bardziej mi się podoba :) Gratki tak trzymaj
-
Dziewczyny moje drugie podejście. Na pewno wykleiłam dużo więcej niż przy pierwszym i na pewno dużo hmm sprawniej o ile mogę tak powiedzieć mi to szło. Wciąga strasznie. Wiem, że strasznie dużo pracy przede mną i czekam na konstruktywną krytykę oraz porady i mam nadzieję wsparcie bo mam wrażenie, że na początku dość często można zwątpić w swoje siły hehe.
http://images64.fotosik.pl/689/3e0ecfbfe0d07d51m.jpg
http://images62.fotosik.pl/688/71fe8e4ffb3c49dbm.jpg
http://images65.fotosik.pl/688/74e4f9102633590am.jpg
http://images64.fotosik.pl/689/a90cd93aaf7a43bem.jpg
-
ania_sc odległość od powieki za daleka. Na jakim kleju to kleisz??? Jest szary na zdjęciu co oznacza, że nabierasz go za dużo, żle go rozprowadzasz po rzęsie i tworzą się takie szarości przy nasadach. Nabieraj kleju tyle aby rzęska się trzymała ale nie doprowadzaj do tego aby tworzyły się glutki na rzęsie prowadzi to do sklejek co też widzę na zdjęciu w kilku miejscach. Pilnuj kierunku rzęs i nie poddawaj się ;)
-
muszko kochana sa bardzo zwarte i inne niz kiedys bo klejone inna metoda bo ja wiadomo jest kilka metod aplikacji rzes ;) obiecuje ze kolejna prace wykleje specjalnie for you i bedzie puszysta ;)
dla jasnosci million to nie jest hollywood :huh:
-
Cytat:
Napisał
agulaaa
Cataleya piękny Hollywoow konkursowy ;) ciekawa jestem ile Ci zeszło klejenie tych cudeniek :)
Znacznie krócej niz na poprzedni konkurs. Po odliczeniu przerw na obiad i odpoczynek ok.5h ze zdobieniami.
-
muszko zobacz
obie aplikacje sa wykonane rożnymi technikami, dlatego jedne sa zwarte przy nasadzie a rozłożyste przy koniuszkach( do tego sluzy specjalna peseta), a inne sa puszyste ;) zresztą używając techniki nadającej puszystości jak sa przerwy miedzy naturalkami i tek będą odstępy
-
Ania Sc zrobił się mały bałagan, jakby wiatr hulał ;) ale chyba każdy ma takie początki. Postaraj się profilować rzęsę żeby ładnie szła do góry a nie na boki. Jakbyś wykleiła wszystkie rzęsy wyszło by większe zagęszczenie a tak to widać prześwity.
-
ania dziewczyny już napisały - pilnuj kierunku, więcej rzęs, mniej kleju ;) No i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć :)
-
:cisza: usunęliśmy część postu ponieważ był reklamą. porządek musi być. :yellow:
-
- a to co się komuś podoba, a co nie do - Joannah- to naprawdę kwestia gustu. Spieszę Ci też wytłumaczyć kochana, że agulusia ma takie klientki jakie ma. To hmm, określony typ kobiet, ktore lubią tak ciężko mieć na oku, że ono aż spada:)Nie chciej zobaczyć ekstremalnych stylizacji agulusi:D, niektóre są nieprawdopodobne:D, niektóre nam wysyła na PW i aż same stękamy jak widzimy tę ciężkość. Takiej klientce ani ona, ani agulusia ani Ty ani żadna z nas nie wytłumaczy, że delikatne 10 mm, to wymarzona stylizacja dla niej:D , te 10 mm do niej nie chodzą:/:
Rzęsy rozprzestrzenione są robione najczęściej metodą volume
Rzęsy skupione- tapingiem. Po prostu,
a czasem jest tak, że nie ma warunków naturalnych, a klientka musi, bo się udusi i powstają wizualne kępki:)
Jak ja mam wytłumaczyć takiej Pani np (zdjęcia poniżej), która waży na moje oko z 40 kg i ma mala trojkątną twarzyczkę i 80 rzęs na oku, a oko wybałuszone jak żabka ze w długości 15 mm skręcie C wygląda źle? Udało mi się przynajmniej namówić ja na rzęsy brązowe, ale to i tak jest przegięcie pały i wygląda to fatalnie
-
Co do kleju to kleje na Greenie, co do sklejek naprawde przejrzałam wszystkie rzęski i odkleiłam wszystko co tylko dojrzałam, może tak to wygląda bo koleżanka miała już mokre oczka po odklejeniu taśmy. Ja wiem, że sklejki to chyba najgorsze co może być więc staram się unikać jak ognia. A co do tych szarości to fakt może być klej bo nie mam jeszcze takiego wyczucia, trudno mieć po 2 razach heh, albo też mam wrażenie, że lubi mi się czasem cosik z taśmy przyczepić i myśle jak to wyeliminować... A ćwiczyć będę na pewno, cieszę się, że są takie wyrozumiałe osoby, które robią z siebie króliczka doświadczalnego i pozwalają mi się rozwijać,
---------- Dodano o godzinie 19:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:59 ----------
Aa i co do tych odległości to wiem, że jest za daleko, brak mi jeszcze tego wyczucia ale z dwojga złego chyba lepiej na początku troszkę dalej niż przykleić np do powieki...zastanawiam się czy pomocna mogłaby być ta soczewka powiększająca, czy rzeczywiście ułatwiłaby pracę. Pracuje któraś z was z tym?
-
Kurko ja zwasze jak klientki chca przedluzyc o wiecej niz jest zalecane mowie im o konsekracjach. Mowie o tym ze moga sobie trwale uszkodzic i zniszczyc rzesy. Zwykle dziala. Albo ida na kompromis i pytaja czy mozemy troszke przedluzyc , a nastepnym razem jesli rzeski beda oslabione lub beda za szybko wylatywac to wrocimy do poprzednich.
Nie wiem jak te Panie funkcjonuja jesli mam byc szczera. Kleje na dzien dzisiejszy tak dobrze trzymaja ze mi sie zdarzaja odrosty czasem po 5, 6 mm po 4 tyg. Jak taka Pani zalozy rzesy o duzym skrecie i dlugosci, to nie ma szans zeby jej sie nie przekrecala. Ja bym zajoba dostala z takimi rzesami.
Ale powtorzmy jeszcze raz jak mantre : Klient nasz pan.