-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
To moze ktoras z was zna dobrego Instruktora w krakowie. Mieszkam w niemczech i nie mam znajomosci w tim kierunku nie mam pojeccia gdzie pojsc. O SL wyczytalam tutaj a o Lash Perfect poprostu znalazlam ogloszenie w intenecie. Nic innego nie znalazlam w krakowie.
-
Hej dziewczyny, skąd bierzecie rzęsy o grubości 0,10? Bo potrzebuje pilnie J 10 0,10 i mam problem ze znalezieniem ich... Proszę o pomoc:)
-
-
hej dziewczyny, a powiedzcie mi jaki klej byscie polecały do oczu bardzo wrazliwych , tzn pisałam wczesnie o kolezance ktora ma problem ze swedzeniem i szczypaniem oczu jak ma nałożone rzęski ( zdaza sie to srednio co 2 dni przez caly okres noszenia rzęs). Była u dermatologa , nużanca nie ma. Szukamy odpowiedni dla niej klej
-
pinoczetka, wszystkie kleje dla oczu wrazliwych, moze byc ten z SL, albo z looksus lashes, ale uprzedz kolezanke, ze niestety wiazanie na takim kleju trzyma slabiej.
-
-
Kachna, super rzęski
ja też się zastanawiam, czy sobie przedłużyć, strasznie mnie kręci to ;)
ale koleżanki mi mówią, że mam swoje długie
co myślicie ?? przedłużyć?? dodaje moje OKO :):)
-
Kachna na pierwszym zdjęciu rzesy wydaja sie mocno zwichorowane i nierówne, kazda przyklejona w inna strone, na drugim zas wydaje mi sie, ze rzęsy są za dlugie jak na moj gust... i nie ma ładnego wykonczenia oka (wewnetrzne rozmiary powinny być mniejsze)
-
To i ja wkleje swoje^_^ nie mam zdjęć przed,bo pipka ze mnie...zawsze zabiore sie do roboty i w trakcie przypominam sobie,ze zdjec nie zrobilam:/:
Załącznik 46460
Załącznik 46461
Załącznik 46462
Załącznik 46463
Załącznik 46464
-
vanilla88 - pierwsze zielone oczy niesamowite :love:
-
Cytat:
Napisał
agulusia
szukajac szkolenia nie kierujmy sie firma a instruktorem :)
bo poziom naszego wyszkolenia zalezy wlasnie od instruktora ;) najlepszym przykladem jest monibeni zrobila kurs na dobrej firmie, a po szkoleniu nie wiedziala czym sie rozni rzesa syntetycza od tej z domieszka jedwabiu:) wiec najpierw znajdzmy kompetentnego instruktora a pozniej interesujmy sie na jakiej firmie szkoli:D
nie zawsze polecony instruktor jest za******y, poniewaz dla kazdego 'polecana osoba' jest polecana wg indywidualnych kryteriow, wiec ile osob tyle opinii; a rozumiem, ze zeby znaleźć najlepszego instruktora, to musi on miec poparcie wielu osob, bo skad niby ktos ma wiedziec, ze dana osoba jest za******ym instruktorem? Nie kazdy, kto robi dobre i piekne rzesy umie swoja wiedze przekazac innym, zeby to zrobic na profesjonalnym poziomie- trzeba miec odpowiednie szkolenie w tym zakresie lub talent, co jest rzadkoscią i tyle. =] wszyscy popelniamy bledy i sztuka, jest sie na nich uczyc i wyciagac wnioski, ale ja nie zaluje, ze robilam kurs w LL, ponieważ w porownianiu z 'polecanym' instruktorem, z ktorego nie bylam zadowolona, wole mojego 'nie polecanego', ktory wg mnie zdal egzamin, mimo paru malo waznych informacji. =]
-
Kachna - zgadzam się z opinią Edytakon co do rzęs.
Kasia nails - śliczne masz rzęski faktycznie i jeśli malowanie ich sprawia Ci przyjemność (tak jak mi) to nie przedłużaj hehe,
Vanilla - pięknie!!!
-
Cytat:
Napisał
edytakon
Kachna na pierwszym zdjęciu rzesy wydaja sie mocno zwichorowane i nierówne, kazda przyklejona w inna strone, na drugim zas wydaje mi sie, ze rzęsy są za dlugie jak na moj gust... i nie ma ładnego wykonczenia oka (wewnetrzne rozmiary powinny być mniejsze)
Pierwsze zdjęcie... zapewniam, że na żywo nie były ani zwichrowane ani nierówne.
Natomiast jeśli chodzi o drugie zdjęcie to nie wiem dlaczego tak wyszło jak wyszło ale oko wykańczałam krótszymi rzęsami... A długość akurat na życzenie klientki...
-
Kachna ja tez mialam takie klientki co bez rozmiaru 13 nie podchodź... ale po kilku tych aplikacjach stwierdziłysmy razem, ze tu ni o mega długośććódzi tylko o perfekcyjne wykonanie... :)
ja nie twierdze, ze to niewlasciwy roamiar, jednak ja ostatnimi czasy sklaniam sie ku rzęsom naturalnym :)długość 10, 11. wystarczy dobrac odpoiwedni profil rzesy do oka i takimi króciakami mozna wyczarować cuda :)
-
Wiem, mi też bardziej podobają się krótsze... Ale co zrobić, klient nasz pan :) ... Chciała dłuuuuuugie miała długie a dla mnie najważniejsze że wyszła wniebowzięta :)
-
zgadzam sie z tym w 100% mnie nie trza tłumaczyć :) kazda z nas ma ten typ klientek :)
a moze dzieki temu bedzi eodwiedzać Ciebie częściej :)
-
Ze sie wtrącę.. klient nasz pan, a po trzeciej wizycie nasz pan nafukany, bo nie bardzo na czym bedzie uzupelniać:skacze::skacze: a te resztki ciebiutkich i slabiutkich naturalków, ktore zostaną bedę się gięły, wyginaly i odchodziły w rozne strony:D i wtedy co klientowi sie powie, jak trzecie uzupelnienie nie bedzie zgoła przypominało tej dziewiczej, pierwszej aplikacji? Sama chcialas?:D
vanila88-fajne aplikacje, jednak... na trzecim zdjęciu widac jak byk, ze rzesy wyklejone nierowno, jedno oko inaczej i drugie inaczej, a aplikacja ma korygowac dysonanse w ewentualnych dysproporcjach czy zageszczeniu naturalnych rzes, a tu dysproporcje są podkreslone. Trzecie zdjecie-na srodku w lewym oku rzesy dluzsze niz na prawym.Prawdopodobnie:albo kleisz jedno oko, potem drugie, a jesli kleisz naprzemiennie to przyklejasz rzesy gdzie badz, zamiast zachowac kolejnosc, czyli: prawe oko środek-lewe oko tez srodek, prawe oko kacik zewnetrzny lewe oko kacik zewnetrzny etc... jak masz problem gdzie sie na jednym i na drugim oku ma zaczynac krtosza rzesa, a gdzie dluzsza to zrob sobie na powiece kropki:D
Klientka puszcza do was"oko" laski:D
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Ze sie wtrącę.. klient nasz pan, a po trzeciej wizycie nasz pan nafukany, bo nie bardzo na czym bedzie uzupelniać:skacze::skacze: a te resztki ciebiutkich i slabiutkich naturalków, ktore zostaną bedę się gięły, wyginaly i odchodziły w rozne strony:D i wtedy co klientowi sie powie, jak trzecie uzupelnienie nie bedzie zgoła przypominało tej dziewiczej, pierwszej aplikacji? Sama chcialas?:D
vanila88-fajne aplikacje, jednak... na trzecim zdjęciu widac jak byk, ze rzesy wyklejone nierowno, jedno oko inaczej i drugie inaczej, a aplikacja ma korygowac dysonanse w ewentualnych dysproporcjach czy zageszczeniu naturalnych rzes, a tu dysproporcje są podkreslone. Trzecie zdjecie-na srodku w lewym oku rzesy dluzsze niz na prawym.Prawdopodobnie:albo kleisz jedno oko, potem drugie, a jesli kleisz naprzemiennie to przyklejasz rzesy gdzie badz, zamiast zachowac kolejnosc, czyli: prawe oko środek-lewe oko tez srodek, prawe oko kacik zewnetrzny lewe oko kacik zewnetrzny etc... jak masz problem gdzie sie na jednym i na drugim oku ma zaczynac krtosza rzesa, a gdzie dluzsza to zrob sobie na powiece kropki:D
Klientka puszcza do was"oko" laski:D
Kurko rzęsy kleje naprzemiennie zaczynajac od zewnetrznych kącików i nie wiem dlaczego juz kilka razy tak mialam, ze ja jednym oku byłam dalej(a na pewno robilam jedno i drugie tak samo).Z tymi kropkami to mowisz tak serio?:skacze: jesli tak to chyba musze sprobowac,bo serio mam z tym problem...btw dziekuje za ocene i uwagi.Wiem juz nad czym muszę popracowac:)
-
Czesc Dziewczynki :kwiatek:,jestem nowa i bardzo chcialam dolaczyc do waszego grona.To jest jedyne forum na ktorym jest tak milo i na temat.Kurs przedluzania rzes skonczylam rok temu iiiii kuferek poszedl w kat :/: bo w miedzy czasie robilam szkole kosmetyczna .Przeczytalam caly temat i tak mnie zainsparowalyscie ze wracam do klejenia rzes.Zlapalam swoja pierwsza ofiare i totalna klapa-dziewczyna miala uczulenie, po 6 rzesach na kazde oko bardzo sie skarzyla ze pieka oczy...:( czekam na kolejne modelki jesli ktos bylby chetny na krolika doswiadczlnego to ja bardzo chetnie :tuptup:.
-
ja sie nie znam na przedluzaniu rzes ale mozna miec uczulenie??
a skad jestes??
-
Moze uczulac,oko bylo dobrze zabezpieczone, nie dotknelam skory klejem a jednak powieki zaczely puchnac.Jestem z okolic Dublina.
-
casperka szkoda, ale to nie moje okolice.
-
vanilia mówie serio, olowek przyloz do oka-jedną kropkę(czymkolwiek, chociazby czarna kredka albo eyelinerem) zrob sobie tam gdzie olowek puszczony pionowo w doł dzieli zrenice na pol, druga kropkę , tam gdzie olowek puszczony pod katem 45 stopni dotyka skrzydelka nosa(kacik zewnetrzny mniej wiecej 3 mm od konca kacika zewnetrznego), a trzecia kropkę w kąciku wewnetrznym dwa mm od kanalika lzowego -to jeden z prostych podzialow oka do makijazu permanetnego, aby brwi wyrysowac równo, do rzes sie tez przydaje trzy, cztery aplikacje i kropek nie trzeba bedzie. Czasem tez spojrz na aplikacje nie z bliska, z odleglosci klejacego, ale odsun sie od aplikacji, zyskujac szersza perpsektywe i bedziesz widziec dokladnie, czy gdzies nie przekombinowalas na jednym badz drugim oku. Powieki oczu jak cycki-nigdy nie sa rowne, dotyczy to tez ilosci rzęs i ich kondycji, zawsze jedno oko jest"mocniejsze", a drugie slabsze, wymierzenie odleglosci pozwoli nie sugerować sie kształtem powieki.Nie kazdy ma taki dar, ze "widzi" te roznice dlatego trzeba podejsc do sprawy matematycznie:D
casperka... rok temu sie naumialas i wyciagnelas z kuferka klej... jesli otwarty to na bank byl stary, jesli nie otwarty to moze uplynela data waznosci
-
---------- Dodano o godzinie 23:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:56 ----------
pewnie,że może! uczulić!
klej zazwyczaj uczula !!! i rzęsy też ale rzadko!!
-
dzikakura pięęęęęęęęęęęęęęęęęękne :D