Odp: *Akryl Ez Flow HD* Dlaczego odchodzi od płytki?!
może źle podłożyłaś szablon??? Może tips źle naklejony, a może płytka jest zbytnio spiłowana i przez to akryl się nie trzyma?? A może po porostu źle wyczyściłaś pędzelek na początku?? Ja kiedyś nie wymyłam Go dokładnie z tego kleju i akryl mi potem też odchodził... przyczyn niestety chyba może być wiele :/:
szpila ma dużo racji, ale może też tak być że płytka jest tak sama w sobie tłusta że akryl sie na niej trzymać za chiny ludowe nie będzie... oże dałaś primer bezkwasowy zamiast kwasowy...??
najlepiej będzie jak opiszesz nam to dokładnie krok p kroku, może wtedy wyłapiemy błąd...
W tym zestawie w ogóle nie używa się primera
Posiada:
Liquid monomer bezprimerowy i bond.
Może moje płytki nie przyjmują już akrylu :(
A może powinnam używać jednak primera?
Cytat:
Napisał
Jagna
W tym zestawie w ogóle nie używa się primera
Posiada:
Liquid monomer bezprimerowy i bond.
Może moje płytki nie przyjmują już akrylu :(
A może powinnam używać jednak primera?
ja bym mimo wszystko kupiła osobno primek ale kwasóweczkę, może to coś pomoże:)
Tak chyba uczynię :) Dzięki :)
P.S. Jakiej firmy jest w miarę skuteczny? Proszę o jakąś radę, bo zielona jestem...
ja bym kupiła albo z christio albo z entity bo to chyb a ta sama pólka co ez flow, ale mogę sie mylić bo z primerami to ja mam mało do czynienia zwłaszcza jeszcze z takich firm... najlepiej będzie żebyś zaatakowała annamon na PW jak ci sie spieszy... ona ci doradzi:)
EzFlow to bardzo dobre akryle i dziwne ,że tak się stało.Dobrze zmatowiłaś płytkę przed położeniem akrylu,a później ją odtłuściłaś bądź nie położyłaś go zbyt blisko skórek?Co do wolnegow wsychania akrylu przyczyną może być niewłaściwa proporcja akryl liqid zapewne kulka jest zbyt 'wodnista',a powinna być plastyczna.
Jak długo robisz akryle?
Cytat:
Napisał
sylwia-p_86
EzFlow to bardzo dobre akryle i dziwne ,że tak się stało.Dobrze zmatowiłaś płytkę przed położeniem akrylu,a później ją odtłuściłaś bądź nie położyłaś go zbyt blisko skórek?Co do wolnegow wsychania akrylu przyczyną może być niewłaściwa proporcja akryl liqid zapewne kulka jest zbyt 'wodnista',a powinna być plastyczna.
Jak długo robisz akryle?
To najlepsze pytanie ;-)))
Akryle robię (wyłącznie sobie :)) od tygodnia...
Raz miałam położony akryl (właśnie ez flow) przez profesjonalistkę i trzymały się cudownie! Tak bardzo mi się podobały, że postanowiłam przerzucić się z żelu (który nakładam sobie już 4 lata - z powodzeniem) na owy akryl...
Nie używa się do niego primera. Może to ma jakieś znaczenie rzeczywiście.
Kupię primer i spróbuję z nim.
Może położyłam zbyt blisko skórek- to możliwe. Na pewno ich nie zalałam.
Ciekawa sprawa ;-)
Ooo widzisz;] może też być przyczyną sposób nakładania(ciężko się z żelu na akryl przemienić) żelem 'smarujemy',a akryl uklepujemy.
Cytat:
Napisał
sylwia-p_86
Ooo widzisz;] może też być przyczyną sposób nakładania(ciężko się z żelu na akryl przemienić) żelem 'smarujemy',a akryl uklepujemy.
Oj! Klepię, klepię :)
Aż mi się ten koci jęzor wygina... :D
Zrobiłam teraz poprawkę. Zobaczę za kilka dni :)
Ale muszę powiedzieć, że na jednym z filmów instruktażowych Pani nakłądała akryl ptawie jak żel! I to nawet pędzlem żelowym. Robiła identycznie obiema metodami. Wtedy zgłupiałam :)
A pokaż ten filmik bo ja zawsze jak robie akryl to mam ochote smarowac :P:PWiesz to od firmy zależy ;]
Mam od nich płytę, ale nie wiem, jak wkleić fragment z filmu na płycie tutaj.
Ale za to podaję stronę i akurat zdjęcie z żelowym pędzlem i akrylem, który jest nakładany techniką żelową... :)
Zdobienie-paznokci.pl - Metoda akrylowa oraz akrylowo żelowa - przedłużanie
ja mam ten filmik i nie jestem zadowolona ;/ babka mocno piłuje płytkę na niektórych pazuraskach, nic nawet nie wspomniała o primerze, o krzywej C też nie. Tylko żeby przykryć kwiatka, nakłądała po sobie kilka cieńkich warstw żelu.
Cytat:
Napisał
szpila59
ja mam ten filmik i nie jestem zadowolona ;/ babka mocno piłuje płytkę na niektórych pazuraskach, nic nawet nie wspomniała o primerze, o krzywej C też nie. Tylko żeby przykryć kwiatka, nakłądała po sobie kilka cieńkich warstw żelu.
Tak, masz rację. Nie jestem profesjonalistką, a wręcz "megaAmatorką", ale z samych forum dowiedziałam się znacznie więcej. Zadawałam sobie te same pytania.
Chętnie kupiłabym porządny i film instruktażowy.
Cytat:
Napisał
Jagna
Tak, masz rację. Nie jestem profesjonalistką, a wręcz "megaAmatorką", ale z samych forum dowiedziałam się znacznie więcej. Zadawałam sobie te same pytania.
Chętnie kupiłabym porządny i film instruktażowy.
wielu takich nie znajdziesz :D Najwięcej dobrych jest na youtube, trzeba poszukać tylko, ale mówią albo po angielsku, albo po hiszpańsku, albo jeszcze w jakimś innym jezyku :/:
Ten kursik jest całkiem niezły. Babka mówi co i jak. Może i nie robi NAJPIĘKNIEJSZYCH pazurków, ale ogólnie są całkiem ładne :D Tylko nie podobała mi się w jej wykonaniu odnowa paznokcia. French był trochę bulwiasty...
MS` CD FILM KURS TIPSY ŻEL AKRYL WZORKI + GRATIS (693405716) - Aukcje internetowe Allegro
Ten jest podobno fajny ale go nie mam :
Komplet aż 4 FILMY kurs,żel,akryl,pedicure,wzory (698362339) - Aukcje internetowe Allegro
Tego drugiego za 90 zł też pewnie nie będę miała... :)Wyglada ciekawie, też to kiedyś widziałam, ale kupiłam ten, od akrylowych- żelowym sposobem.
Nic się nie martw w końcu zaczną wychodzić śliczne pazurki-to bardzo dobre akryle tylko praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Pozdrawiam i życzę powodzenia:good:
mam pewien problem :/::(
Przedłużyłam paznokcie na tipsie, użyłam kamuflażu z Allepaznokcie. W tym samym dniu na dole od skórek zaczyna mi on odchodzić. Widać wielką jaśniejsza plame i od dołu zaczyna mi odchodzić. Jakbym próbowała ściągnąć kamuflaż to bez problemu bym to zrobiła bo jest miekki :(
Cytat:
Napisał
judzia
mam pewien problem :/::(
Przedłużyłam paznokcie na tipsie, użyłam kamuflażu z Allepaznokcie. W tym samym dniu na dole od skórek zaczyna mi on odchodzić. Widać wielką jaśniejsza plame i od dołu zaczyna mi odchodzić. Jakbym próbowała ściągnąć kamuflaż to bez problemu bym to zrobiła bo jest miekki :(
judzia może po prostu nie utwardził się żel i moze powinnaś wymienić zarówki w lampie ;)