zel na lakier do paznokci
robicie tak że malujecie paznokiec lakierem do paznokci a później na to żel i do lampy,moja znajoma tak robi :wow:ale nie wiem czy sie zdecydowac chyba że wyprobuje na sobie lub na koleżance-dodam że paznokcie są wcześniej przed pomalowaniem lakierem normalnie przygotowane jak do zdobienia
Odp: zel na lakier do paznokci
moja kumpela tak robi i szybko żel odpryskuje...chyba to nie ma większego sensu, bo marnują się materiały i czas
ja kiedys namalowalam wzorki i zatopilam je w zelu i sie luszszyc zaczelo po 3 dniach:/:, teraz uzywam juz tylko zeli i farbek
no ja jak malowalam lakierem to najczesciej mi odeszedl albo odpryskna wiec ja uzywam jak musze:D
Cytat:
Napisał
farbstift
moja kumpela tak robi i szybko żel odpryskuje...chyba to nie ma większego sensu, bo marnują się materiały i czas
Gdzieś czytałam że żel na lakierze po prostu się nie trzyma i w drugą stronę chyba tak samo by było bo kiedys pomalowalam lakerem na żel i mi szybko odpryskiwal.
dobry lakier ponoc sie trzyma ale juz na opracowanym pazurku na to tylko nablyszczacz...ale osobiscie nie probowalam...kiedys jak zatopilam zdobienie lakierem w zelu to zaczelo odlazic...wiec na ile prawdy w tym nie wiem....
Cytat:
Napisał
zyleta
Bardzo dlugo zatapiam juz lakier pod zelem i nic sie nie dzieje tylko lakier musi dobrze wyschnac.nie polecam zatapiac calej plytki pomalowanej lakierem wtedy zel samego lakieru nie bedzie sie trzymal.wzorki trzymaja sie rewelacyjnie.
POPIERAM, JA TAKŻE OD DAWNA ROBIĘ OZDOBY Z LAKIERU POD ŻEL I SUPER SIĘ WSZYSTKO TRZYMA.:good:
drobne zdobienia zrobione lakierem na pazurkach pokryte żelem trzymają sie dobrze jednak cała płytka paznokcia pomalowana lakierem i pokryta żelem nie trzyma się zbyt mocno osobiście wypróbowałam raz i żel odpryskiwał po tygodniu
Cytat:
Napisał
Salsa
Gdzieś czytałam że żel na lakierze po prostu się nie trzyma i w drugą stronę chyba tak samo by było bo kiedys pomalowalam lakerem na żel i mi szybko odpryskiwal.
jak pazurek jest zrobiony nabłyszczony itd to lakier na nim powinien trzymać się meega długo
ja tak sie zastanawialam czy samej koncowki nie zrobic lakierem , ale chyba zrezygnuje choc gdzies widzialam na jakim sfilmiku jak panokiec jest pomalowany lakierem, na to ozdoby i na to zel ale nie wiem jak dlugo to sie tej osobie trzymalo.
żel jednak mimo wszystko odpryskuje, łuszczy się...
na wakacje ja miałam french zrobiony żelem a mojego brata dziewczyna lakierem.. mój wytrzymał a jej niestety nie... Nie polecam na dłuzsza mete.. chyba ze doslownie na pare dni..ale jak dla mnie bez sensu tracic czas i materiał.
aaa i jeszcze jej troche zżółkł..
ja kiedyś pomalowałam pazurki lakierem na to dałam biały żel i na to przezroczysty , efekt nie dość że był okropny;( to jeszcze pazurki zaczeły odpryskiwać , nic sie nie czymało kupy . jeżeli chodzi o wzork jakiś delikatny to ok. zawsze robie go przed warstwa zelu nabłyszczajacegotylko czasem ten żel mi sie rozmazuje w miejscu gdzie jest wzorek i musze nałożyc go jeszcze raz :Dale to wina glossa bo ja mam do niczego :(