-
Różne 'sztuczki'
A mianowicie chodzi mi o np. jakies rzeczy które zastepują inne itp.
Ja dawno temu wpadłam na pomysł robienia wzorków na folijce albo czymś podobnym np. koszulka taka na kartki ;) a rewelacyjnie nadają się te karteczki na których kupujemy naklejki. A mianowicie chodzi mi o malowanie 'bardziej skomplikowanych wzorków' wiadomo ze łatwiej jest namalować na jakies kartce niz na paznokciu.. dlatego od czasu do czasu robie tak :
1. Folijke lub coś podobnego lekko odtłuszczamy
2. bezbarwnym lakierem malujemy kawałek na którym chcemy coś namalowac i czekamy aż wyschnie.
3. Po wyschnięciu malujemy np.motylka, albo cokolwiek i czekamy az wyschnie
4. Po dobrym wyschnięciu to co zostało namalowane razem z bezbarwnym 'tłem' ściagamy i mamy gotowy wzorek :)
5. Teraz juz tylko na pomalowanym paznokciu kładziemy nasz wzorek, malujemy bezbarwnym i nie widać zadnej różnicy, czy zostało to namalowane od razu na paznokciu czy tez nie ! :)
Niestety po jakimś czasie przegladałam jakies blogi i okazało sie ze nie tylko ja byłam taka pomysłowa :( no ale trudno :D
Mam nadzieje ze w maire jasno wszystko napisałam, bynajmniej sie starałam ;]
PS jeżeli taki temat już gdzies był to przepraszam :)
-
ooooooooooo takiego sposobu nie slyszalam
a da sie to normalnie zdjac
nie zepsuje sie?
-
bez problemu.. nawe samo odpada ;) tylko no mowie musi być całkiem suche :)
---------- Dodano o godzinie 15:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:03 ----------
przydaje sie osobom które nie umieją precyzyjnie na drugiej rączce takiego samego wzoru wykonać ;) Ja ostatnio tego sposobu uzywałam przed świetami Bozego Narodzenia ;) Bałwanki rysowałam ;]
-
Hmmm ja też o tym nie słyszałam... Trzeba będzie wypróbować :D Dzięki
-
-
-
no ciekawe... a może jakieś fotki dodasz?;)
-
Nie umiem wstawiac fotek tak tu wiec zamiesciłam paznokcie z tym bałwankiem.. bo takto innych fot nie mam.. jak cos wykonam to zrobie i pokaze :)
Bałwanek nic specjalnego tylko chce pokazac ze nie widac róznicy czy jest przyklejony czy namalowany od razu :D !
---------- Dodano o godzinie 18:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:07 ----------
Zdobienie oczywiscie w moim albumie ;)
-
To trzeba się nauczyć ;) tu masz filmiki jak to zrobić - to nie jest trudne
http://forum.wzorki.info/uwagi-o-for...iadomo-ci.html
i fajnie by było jakby można było tu pooglądać zdjęcia, bo w albumie to nie wiadomo, które to które :)
-
Bałwan
-
o nie wiedziałam że tak można:Dtrzeba by spróbować:Dpozdrawiam:D
-
Pomysł mi się podoba ;] jak mi wyjdzie to Wam uszczę foteczkę:D
-
ostatnio jak mi sie bardzo bardzo nudziło to robiłam malutkie kwiatki z plasteliny tym sposobem ! haha :D tylko ze dodatkowo jeszcze na ta plasteline nałozyłam jeszcze raz bezbarwny lakier i później dopiero odkleiłam :D
-
Super pomysł!!!!!! Też muszę wypróbować.
-
W ten sposób robiłam kwiatki akrylowe. Na koszulkach do segregatorow :)
-
Świetny pomysl natalka, a macie jeszce jakies "uproszczenia"??
-
ja też jeszcze o tym nie czytałam ale miałam podobny pomysł:P
tylko nie wiedziałam jak to zrobić żeby wzorek odpadł... i sie trzymał w całości.
To teraz bede siedziec i malowac:skacze:
-
pomyslowo, musze wyprubowac-koniecznie:)
-
By pokazać ze nie ma różnicy znalazłam jeszcze jakies bardzo stare paznokcie.. oczywiscie te kwiatki to własnie tym sposobem:D
Będę miec aparat to porobie jakieś nowe wzorki to wtedy powstawiam coś ciekawszego :)
-
-
wow nie slyszalam takie sposobu :D super :))
-
-
A wydawało mi się ze większość z Was o tym słyszała ;)
-
A jednak można się czegoś nowego dowiedzieć na forum :P
-
Świetny pomysł. Aż musze spróbować