Hej dziewczyny jakiej henny uzyawcie,bo chce robic w salonie i nie wiem co kupic zeby odrazu sie nie zmywała?:(co polecacie?
Printable View
Hej dziewczyny jakiej henny uzyawcie,bo chce robic w salonie i nie wiem co kupic zeby odrazu sie nie zmywała?:(co polecacie?
ja mam henne w zelu i w proszku ale wole robic ta w zelu
a ja w proszku:0 do salonów fajne sa takie płatki-plasterki co się przykleja pod oczy i na oczy zamiast wacików:)
A ta w zelu to jest taka sklepowa......... Bo widziałam ja,a ta w proszku to jak wyglada gdzies konkretnie ja zamawiasz?i te płatki?
ja robie w domu
a w salonie musialam robic henna w proszku i mozesz ja kupic w hurtowniach kosmetycznych a te platki to takze w hurtowniach albo dobrych sklepach z kosmtykami
Dzieki,ta w proszku pewnie trudniej zrobic..........?
tą w proszku jak mieszasz musisz dobrą konsystencje zachować ;)
musisz uwazac zeby nie byla za gest ani za rzadka :) ale nie jest to trudne dasz sobie rade z reszta henna w proszku dluzej podobno trzyma :) ale to tez zalezy od osoby bo mojej kolezance trzyma 1 dzien henna jak i w proszku tak i w zelu a mi trzyma i jedna i druga dlugo :)
---------- Dodano o godzinie 16:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:28 ----------
aaa noo i hene w proszu rozrabiasz 3% woda utleniana do konsystencji papki a do henny w zelu masz specjalny aktywator i robisz tak samo i mieszasz az uzyskasz papke bez grudek ;)
mi się wydaje, że to nei jest trudne, kilka razy i wprawy nabierzesz. sama nie robiłam żelową, ale miałam kiedyś nią robione i okropnego uczulenia dostałam
zolowa tez nie robi sie trudno :) tak samo a moze nawet i latwiej :)
no widzisz to zalezy od osoby mojej kolezance henna trzyma 1 dzien asia po zelowej ma uczulenie a mi nic nie jest po zadnej :)
ja w szkole pracuje na hennie "REFECTO CIL" wyciskam okolo 2cm i kilka kropel wody utlenionej.jestem z niej zadowolona :)
ja znam tę hennę co Natajla, ale jeszcze nigdy nie robiłam, bo się boję, chociaż bardzo mi się podobają takie odznaczone brwi :)
ja używam z REFECTO CIL i professional beauty systems. kolory świetnie się trzymają. Kolor blue-black pięknie wygląda na rzęsach w świetle dziennym:love: w ofercie mają duży wybór kolorków:love:
na 0,5 cm ok 2-3 kropelek wody 3% wody utlenionej
pracuję na nich od dawna :)
Polecam henne szczecinska proszkowa taka w czarnym pudelku jak by z tatuazem moim zdaniem nie ma lepszej
jak widzisz nie jest to trudne wiec dasz sobie rade :)
A zmywacie czyms specjalnym czy mleczkiem?
zmywa sie wacikiem namoczonym w zwykłej wodzie ewentualnie seria refectocil ma płyn do zmywania :)
ja zmywam wacikiem nasaczonym woda a z brwi czasami uzywam troszke mydla w plynie jak zabardzo zafarbuje skore
A uzywacie czegos do mrozenia jak regulujecie brwi?czy tak na rzywca?
można przyłożyć kostkę lodu, wydaje mi sie że jak będzie smarować sie jakimś kremem czy czymś to wtedy włos brwi sie natłuści i może być ciężko wyrwać bo sie będzie ślizgał:P
ja w gabinecie nigdy niczego nie używałam :)
nie niczym nie mroze nawet z niczym takim sie nie spotkalam w salonie ja poprostu biore platek kosmetyczny mocze go leciutko woda utleniona przetre 1-2 razy luk brwiowy i wyrywam wloski jak jakies wyrwane wloski przeszkadzaja mi pod lukiem to przecieram je tym wacikiem i po sprawie :) a jak robie henne na rzesy i brwi po skonczeniu robie mini masaz wokol oczu na kremie :)
ja tez się nei spotkałam z mrożeniem
ja tez ostatnio na zywca :D a co do henny to właśnie sie zastanawiam, która lepsza, ale chyba proszkowa, z tego co mówicie?
Witam, wg mnie lepsza jest henna w proszku- dłużej się trzyma. Natomiast jeśli ma się małą wprawę w robieniu henny można spróbować henny żelowej, która łatwiej zmywa się ze skóry,natomiast trzyma się o wiele krócej. pozdrawiam.
a ja sie trzymam swojej wresji bo mi sie henna w zelu jak i w proszku trzyma tyle samo :P mowie to zalezy od osoby ale w salonach przewaznie robia henne w proszku
można też do henny żelowej dodać ociupinke proszkowej to wtedy też będzie sie lepiej trzymać.
henna proszkowa farbuję skórę a żelowa włoś więc dlatego wydaje sie że proszkowa dłużej sie trzyma :)
no wlasnie tez slyszalam o takim polaczeniu ale jeszcze tak nie robilam :)
ja używam henny żelowej REFECTO CILi mogę śmiało ją polecić.
Proszkowa szybciej łapie, dlatego ja wolę żelową żeby ewentualnie jeszcze sobie popoprawiać kształt brwi albo dokładnie wyczyćić powiekę przy hennie rzęs.
Dlatego też żelowa trzeba trzymać o kilka minut dłużej .
Ja dzisiaj pierwszy raz nakładałam sobie henne na brwi :) i jest fajnie
Nic trudnego. Kupiłam taką w proszku.
A na rzesy jak ja zrobic pierwsze dolne farbuje czy jak?
ja ide do fryzjerki heheh,nie potrafilabym sobie sama zrobic
A mi ostatnio tzn klijentce ufarbowały sie tylko górne????
nie wiem jak ci sie to udalo:)
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mLlGXKcyEXg]YouTube - RefectoCil Professional Lash Tint[/ame]
No nie stety.......myslałam ze najpierw przy otwartych oczach smaruje dolne a potem zamykamy i górne?
zes wojego doswiadczenia zauwazyłam ze nauczyłam sie robic na proszkowej :d proszkowa jest rudniejsza w obsludze i dlatego wolalam sie nauczyc na niej :D jak opanowalam te trudna sztukę na mamie (bo ja chyba jakiegos zeza mam albo astygmatyzm ze ja widze wszystko rowno) wziełam sie za żelową i najlepsza jest właśnie ta Refecto Cil i powiem wam ze o wiele prościej robi sie żelem ale wolalam opanowac najpierw na proszku :D co do klientek to przychodza czasem starsze babeczki ktore nie maja wcale brwi i wtedy własnie tak jak natka napisala troche proszkowej dodac do zelu bo wtedy henna sie trzyma :D bo musi zlapac skore
jesli za mocne mi wyszly i np za mocno chwyca skóre to biore bardzo gęsty krem albo jakas maseczke i nakladam na brwi po chwili masuję i troche henna schodzi :D nawet lepiej niz przy uzyciu plynu ktory tez jest w dostepny w firmie Refecto Cil...
mnie uczyli henne robic w ten sposob
1. test uczuleniowy
2. przygotowanie pacjentki (wywiad, okrycie pelerynka bądz recznikiem)
3. demakijaz oczu (zazwyczaj jesli chodzi o rzesy to uczylismy sie podkladac wacik z mleczkiem po rzęsy i delikatnie ściagać patyczkiem z watka ściagać tusz z rzęs, trwa to troche dłuzej ale wiele klientek uczy sie ze lepiej przychodzic bez tuszu)
4. 2cm żelowej/ 3,4 bagietki proszkowej mieszamy z 3% wodfa utleniona w kieliszku
5. pod oko smarujemy wazelinką (ja lubie nałozyc jakąs maseczke pod oczy albo krem tłustszy aby klientka na tym jeszcze zyskała, zalezy od kondycji skory po okiem) na to dajemy poł wacika takiego zeby był cienitki lub mozna kupic specjalne podklady z refctocil i ja wole te podkaldy bo sa cieniutkie i wchodza pod dolna linie rzęs. jak przykladamy podklady to klientka patrzy do gory, podklad musi dobrze przylegac.
6. gorna powieke smarujemy wazelinka tak zeby jak sie ubrudzi powieke henna to zeby bylo latwiej zmyć
7. nakladamy farbe na rzesy zaczynając od lewego oka
8. nakladamy farbe na brwi nakladają od lewej strony oczywiscie dobrawszy odpowiedni kształt do twarzy, ja zawsze patrze jak biegnie naturalna linia brwi klientki bo wiadomo ze z wiekiem opada wiec lepiej robic tak jak ma naturalne
9. zmywamy brwi wacikiem namoczonym woda lub z mydelkiem
10. sciagamy hennę z rzęs zaczynąjąc od wewnętrznego kacika tak jakby rolując podklad zeby jak najwięcej henny zostalo na waciku
11. zmywamy hennę przy pomocy wacika z woda lub przy pomocy nerki, jesli woda utleniona z henna dostanie sie do oka dobrze miec pod reka borasol do przemycia oka
12. osuszamy brwi i rzesy
13. regulujemy brwi najlepiej troche naciągnąc skore wtedy ladnie widac jak brwi sie ukladaja w linię, ja depiluje przy pomocy pęsety i suchego wacika, wiem ze tez mozna na wacik dać troche mleczka, wyrywac trzeba dośc szybko wtedy klientka nie odczuwa dużego bolu
14. na brwi nakladamy zel i wyczesujemy, na odrazniona skóre mozemy nalozyc Tormentiol, i kończymy zabieg wedlug wlasnego uznania czyli mozna wykonac lekki masaz :D
i nalezy pamiętać ze henna rozrobiona nadaje sie do 20 minut nie wiecej dlatego rozrabia sie ja przed zabiegiem
tyle co weim ja :D
Ja też używam RefectoCil - uwielbiam odcień grafitowy, obowiązkowo mam czerń i brąz a ostatnio widziałam jasny brąz - pasuje kupić:D
ja używam henny Refectocil i uważam, że jest najlepsza ;) jakoś nie przekonują mnie te henny w proszku..