PROBLEM-odpryskujący żel z konca tipsa????
Cześć dziewczyny
http://img10.imageshack.us/img10/931/sugarwarez240.gif
Mam problem ;( a mianowicie chodzi mi o odpryskujacy żel. Dzieje sie mi tak przy gotowych tipsach frencz. Dobrze matowie tipsa a po paru dniach a nieraz nawet nastepnego dnia-podchodzi powietrze pod koncówki tipsa. na płytce trzyma sie super a na koncach nie :(
Co może być przyczyną????
Odp: PROBLEM-odpryskujący żel z konca tipsa????
Hmm ja właśnie też mam ten sam problem co Ewelina :( nie wiem czy robię coś nie tak czy może moje paznokcie po prostu nie chcą dogadywać się z żelem... Może macie jakiś pomysł ??
na naturalnych to się często zdarza, przynajmniej u mnie:(
Kurcze ale nie ma żadnego rozwiązania? Musimy coś wymyślić :)
Ja też miałam podobny problem i u mnie przyczyną było to, że nie zmatowiłam wolnego brzegu jak zmatowie wolny brzeg i troszeczkę pod pazurkiem to wszystko jest super...
W przyszłym tygodniu dostane nowe ozdoby więc będe zmianiała wzor wtedy powalcze troche z moimi paznokciami :) Muszą sie w koncu podporządkować :skacze: Choć wątpię bo kiedyś myślalam ze to moja wina ale jak byłam u kosmetyczki działo sie to samo.
Ja nie noszę naturalków żelowanych ani prawie żadna z moich klientek, ale moja mama miala zrobione przeze mnie naturalki i po pewnym (bardzo krótkim okresie czasu żel zaczął odpryskiwać od końcówki pazurka mimo tego, że zmatowiłam pazurka na płytce oraz brzeg pod spodem (bo wyczytałam tu na forum, że dobrze tak zrobić) i nic...
Mnie się wydaje, że zwykła jednofazówka jest za twarda, nieelastyczna i jak pazurek się troszkę wygnie to żel nie wygina się tylko pękai powstaje odprysk.
Taka moja spiskowa teoria.
Jak myślicie?
do naturalek mósi być żel pracujący z płytką paznokciową
ja zabezpiecam boczki przy nakladaniu kazdej warstwy lacznie z frenchem. i wszystko jest git.
a ja mam znowu odwrotny problem, mnie w wiekszosci wypadkow podchodzi powietrze od strony skórek przy krawedziach po ok 3 dniach od zrobienia...szukałam juz roznych przyczyn..nie zalewam skorek,staram sie dobrze odtłuscic płytke ostatnio nawet spirytusem bo podobno najlepiej odtłuszcze,dokładnie matowie,oczywiscie odsówam skórki... coz moze byc przyczyna??? pomóżcie ...
może jednak po odsunięciu skórek te białe pozostałośći (eponychium- jeżeli dobrze pamietam ze to jest to) przeszkadzaja żelowi współgrać z płytką paznokcia?
Cytat:
Napisał
PAZURKOMANIA
a ja mam znowu odwrotny problem, mnie w wiekszosci wypadkow podchodzi powietrze od strony skórek przy krawedziach po ok 3 dniach od zrobienia...szukałam juz roznych przyczyn..nie zalewam skorek,staram sie dobrze odtłuscic płytke ostatnio nawet spirytusem bo podobno najlepiej odtłuszcze,dokładnie matowie,oczywiscie odsówam skórki... coz moze byc przyczyna??? pomóżcie ...
za duzo lub za malo masy;) pozadnie usunelas skorki z plytki?? czasami malutki farfocel wystarczy zostawic i na pol pazura zapowietrzenie pojdzie
Cytat:
Napisał
PAZURKOMANIA
z jakiej firmy używasz zeli? może są kiepskiej jakości... dziwne nie powinno sie dostać zapowietrzeie skoro dobrze przytowywujesz płytke przed nalozeniem żelu...
Widzę że ten problem ma dużo dziewczyn:/: poruszałam ten temat już na forum bo też mnie męczył ten problem... Zmieniłam teraz cleaner na zwykły spirytus, nakładam grubszą warstwę żelu przy wale, zwracam uwagę na to żeby nie wyjeżdżać glosem poza żel i po zmatowieniu płytki bloczkiem poprawiam jeszcze frezarką przy wale. Jak to nie pomoże to będę próbowała na nowym żelu. Chociaż tak jak pisałam w innym temacie - na stopach nie pojawia mi się ten problem więc sama już nie wiem o co chodzi.
odchodzenie koncowki paznokcia od zelu lub akrylu
witam kochane jak sobie radzic z rozwarstwianiem sie koncowek paznokci naturalnych od zelu lub akrylu:D dodam ze moje klinentki nie stosuja rekawiczek ani oliwek.. nie dbaja specjalnie o swoje paznokcie..:D czy jest na to jakas rada ?
ps. jezeli temat sie powtorzyl przepraszam ale nie moglam nic znalezc
Odp: odchodzenie koncowki paznokcia od zelu lub akrylu
albo otulaj pazurka zelem tzn przy budowaniu lub nablyszczaniu zajedz pedzelkiem pod pazur zeb y go tak otulic lub uzywaj specjalnego zelu do naturalek
Odp: odchodzenie koncowki paznokcia od zelu lub akrylu
otuam zawsze:D ale jak ktos pozniej skraca lub grzebie to niestety to otulanie nic nie daje:D moze frezarka go troche potraktowac od spodu?