Dopiero zaczynam nie mam jeszcze kursu i dlatego mam pytanie:(tydzien po zrobieniu paznokci akrylowych podchodza powietrzem co robie zle?
Printable View
Dopiero zaczynam nie mam jeszcze kursu i dlatego mam pytanie:(tydzien po zrobieniu paznokci akrylowych podchodza powietrzem co robie zle?
Przyczyn może być kilka. Źle zmatowiony (ale nie przepiłowany) paznokieć, nie otłuszczony, akryl nałożony na skórki, nie dociśnięta masa akrylowa do paznokcia.
I jeszcze jedno, czy przed nałożeniem akrylu robisz manicure tradycyjny z moczeniem dłoni?
niestety nie robie a czy ma to duze znaczenie?
To dobrze, że nie robisz, bo brałam jeszcze pod uwagę mokrą płytkę paznokcia, ale to w takim razie odpada. Pozostaje któryś z pozostałych błędów. Mam nadzieję, że stosujesz primer.
Aby sprawdzić czy dobrze zmatowiłaś płytkę paznokcia, wystarczy na przygotowany paznokieć nałożyć primer. Jeśli po wyschnięciu paznokieć się świeci to znaczy, że trzeba poprawić. Płytka musi być matowa.
Jednak trzeba trochę ćwiczyć, a trening czyni mistrza.
najlepiej napisz krok po kroku jak robisz 0paznokcie
bedzie nam latwej wyeliminowac bledy
dziekuje wam za pomoc:)))))))))))
polecam użycie tego przycisku http://forum.wzorki.info/images/wzor...ost_thanks.gif przy trafnych odpowiedziach :)
;]
moze zle odpylasz pltytke, albo jakies kiepskie produkty
może to zależeć czy używasz produktów w kolejności jak są zalecane.bo jeśli nie to może tak być że trzymają się tylko kilka dni a później podchodzi powietrze,
pozdrawiam;]
mnie tez zdaża się w akrylu zapowietrzenie wiem juz ze nakładając masę trzeba "docisnąc" ją-poklepac pędzlem zwłaszcza przy wałach by dobrze przylegała no i oczywiście dobre przygotowanie, odpylenie..
mam problem bo po dniu od zrobienia paznokci 1 gora dwa dni jest wszystko dobrze ,pozniej przy skorkach zel robi sie bialy.wyglada to tak jak by sie dostalo tam powietrze.mozna bez problemu oderwac zel nie wiem co mam z tym robic
powodow moze byc wiele,zle odsuniete skorki,zalanie ,zle zmatowienie paznokcia pprzy skorkach,odtluszczenie plytki.. nie przyklepujemy zelu tylko delikatnymi ruchami go nakladamy..
w malej buteleczce dostałam od znajomej płyn podobno do odtłuczenia naturalnej płytki.nie ma żadnej nazwy firmy ,po prostu nie ma etykiety z firma z niczym.Nie mam tez kontaktu z ta znajoma bo wyjechala za granice.zapach przypomina zmywacz do paznokci.moze to jest kwestia tego plynu.wczesniej tylko delikatnie polowalam plytke zeby byla matowa i tylko na niektorych pazurkach mi sie tak robilo.
przepraszam ale dla mnie jest niezrozumiałe to jak można uzywac jakiegos preparatu skoro nie ma on etykiety skąd możesz wiedziec do czego on służy? tym bardziej że nie ma na nim daty ważności?
ja bym nie ryzykowała
po prostu zaufałam jej ona robi paznokcie już jakiś czas.a dając mi ten płyn mówiła ze odlała mi ponieważ bierze tylko trochę do własnego użytku.
z tego co slysze to jest to najprawdopodobniej dehydrator
pachnie wlasnie jak zmywacz mniej wieceji
i jest to plyn do dezynfekcji paznokcia
naklada sie go pedzelkiem tak jak cleaner
jezu hihi chcialam napisac priemer ahahahah
przepraszam moj blad
clener wacikiem oczywiscie
hehe no bo tak czytalam i oczom nie wierzylam hehe ;) ja mialam kiedys tez problem z odlazeniem zelu przy skorkach ( nie byly zalane ) i okazalo sie ze jest to wina primera ....
różnie to bywa może tak jak Basia pisze to wina primera...
no wlasnie moze to byc to a moze co innego .... moze zele sa do kitu ... no nie wiem ... albo za cienkie pazurki...
trzeba probowac az sie dojdzie dlaczego tak sie dzieje
trzeba poeksperymentowac oczywiscie na swoich paurkach i zobaczy co jest nie tak :) ale kup odtluszczacz ja tez bym nie ryzykowala zwlaszcza jak nie wiem co tam w srodku jest i do kiedy jest wazne...
Witam wszystkich. Ja mam podobny problem, tylko że w moim przypadku pod żel nie podchodzi mi powietrze a pod akryl tak, a płytkę przygotowuję tak samo i tymi samymi preparatami. Używam bezkwasowego primera perfect lady. Co mogę robić nie tak?
Dziewczyny ja używam na płytke paznokcia przed nalozeniem zelu Nail Prep z firmy Sun Flower. Naklada sie go tylko na czesc paznokcia bez tipsa i nie ma pecherzy naprawde dlugo. Przewaznie do nastepnej wizyty klientki. To jest otłuszczacz i dehydralizator przed zelem UV i akrylem
jak sie niemyle to ten nail prep to inaczej dehydrator tak?
jakoś nigdy nie dociskałam.. trzeba będzie sprawdzić tą metodę :)
ja też nie dociskałam i tez zdażały mi się zapowietrzenia teraz wiem że robiąc szkieleciknp clear kładę cieniutko akryl na naturalna płytkę dobrze dociskam, potem np kamuflarz...
witam wszystkich serdecznie ja mam ten sam problem po tygodniu podchodzi mi powietrze pod żel mam wrażenie że to wina żelu używam żelu ze świata paznokci. Prosze o pomoc może ktoś by mi mógł poradzić jakieś dobre żele ?
jak juz dziewczyny pisaly moze byc napawde wiele przyczyn,nie jest owiedziane ze to wina zelu,bo dobrym zelem tez mozna zrobic pazury do bani.
wazna jest staranna i czysta praca.
po pierwsze dokladne usuniecie skorek ich odsuniecie i zebranie niewidzialnej ich czesci nie tylko przy tzw. ksiezycu ale i wzdluz bokow paznokcia,
zmatowienie dokladne tez boki i kaciki,
wyszczotkowanie dokladne pazurka ja to robie dosc szrstka szczoteczka do paznokci,gdyz pedzle sa mi za miiekkie
nalozenie dehydratora,potem Primerka,odczekanie zeby dobrze wyschnal,
mimo Primera uzywam rowniez Zelu bazowego tak jakos mi zostalo
potem nakladamy cienka warstwe budujacego,frenczyk lub zabaweczki i budujemy pazurek,bron boze nie klinerowac pomiedzy warstwami.
po zakonczeniu wypilowac do ladnej formy i zakonczyc zelem nablyszczajacym.
Jesli chodzi o produkty z PL to ja sie tu nie moge wychylac bo ich po prostu nie znam.
bardzo dziękuje za rade na pewno zastosuje . Jestem początkująca nie mam żadnego kursu dostalam zestaw żeli z lampą na urodziny i staram sie od tamtej pory jakoś je wykożystać bardzo mi sie podoba i chciała bym aby w końcu mi sie udało zrobić tak żeby nic nie podchodziło powietrzem, przez 2 tygodnie wygląda wszystko fajnie a potem widać że powietrze podchodzi .
a to gratuluje,ale szczerze powiem ze jednak chociaz kurs podstawowy trzeba zrobic,juz sama higiena,choroby paznokci itd. no nie jest zabawa, amowie(pisze ) to z praktyki.
Nikt tez nie jest w stanie opisac slowami jak grubo czy jak cienko trzeba modelowac lub jak ogolnie aplikowac zel.
caly ten ogol modelazu nie jest sie w stanie opisac.
do tego dochodzi i to,ze w najgorszym wypadku mozna i okaleczyc klijetki nie odwracalnie lub wywowac alergie ktore nie zadko sa bolace i dlugo sie je leczy.
niestety nie mam możliwości uczestnictwa w żadnym kursie ponieważ mieszkam w niemczech w Bad Vilbel koło frankfurtu i opiekuje sie moim nie spełna 4 letnim synkiem mąż pracuje do wieczora więc mam teraz troszke czasu nie ma obawy nikomu krzywdy nie zrobie bo nie mam tu wielu znajomych niestety więc wyprubowuje wszystko na sobie wiem że jeszcze wiele nauki przede mną ale kurs niestety odpada bo nawet jak bym jakiś po polsku znalazła to nie mam z kim synka zostawić. Ale wielkie dzięki za wszystko:kwiatek
donna69 napisałaś "bron boze nie klinerowac pomiedzy warstwami" nie rozumiem znaczenia słowa "klinerowac" :( o co chodzi?
aaaaaa ale ze mnie gapa... jak napisałam i wysłałam post to w trakcie ponownego jego czytania załapałam o co chodzi :glupek: żeby nie przemywać między warstwami ;) :D
ja rowniez jestem zdania zeby chociaz troche ze tak powiem liznac wiedzy na temat chorob itp. chociaz poczytac zapoznac sie z tym wszystkim zeby nie byc kompletnie zielonym...
ach tam,sa tez i wieczorowe kursy,oraz przez Wekeend,jak sie troche pokombinuje to sie zawsze jakich chociaz jednodniowy kurs znajdzie.
ja mam tez 2 lobuzow w wieku ciezkim(2 i 6) jestem sama bo maz pracuje na wyjazdach i widzimy sie co pare miesiecy bo nas 10.000 km dzieli, rodzina cala kompletnie w Polsce,tescie -ggrrrrrrr z nimi na bakier i daleko tez.
Kolezanek nie ma za wiele i tez czas znajduje na szkolenia,prace itd.
Nie wolno sie uzalac nad soba i swoim losem tylko sie wziasc w garsc i do akcji,bo z takiego klikania jeszcze Mistrza nie widzialam.
A jesli sie uczyc to tylko od najlepszyc!!!!
to moja dewiza,choc czasami z przymruzeniem oka.;)
no wiem ostatnio mam troche doła ale to dlatego że w polsce otaczała mnie masa znajomych , po prostu nie miałam czasu sie nudzić a tu... ale to nic inni mają gorzej a swoja droga mój mąż też przez całą zime na delegacjach był i wracał na weekendy wiec wiem co to znaczy i współczuje to straszne ani nie ma sie nakogo wydrzeć hihihi. dzięki za wszstko ale może jednak byś mogła mi polecić jakąś dobrom firme chciała bym jednak zmienić te żele . mam nadzieje że będziemy w kontakcie . buziaczek:*
nio pewnie nie ma sprawy,kochana.
jak co to wal z gubej rury.
jesli chodzi o tutejsze zele,to polecilabym ci MTC-24.Pina Parie;pretty Noble Nails-ale niestety tylko na Papier Gs tak zwany.
A jesli chodzi o wolnodostepne to bardzo dobre sa na E Bay-u od Buschmann(BNC-Buschmann Nails Cosmetics)
ja kochana tez nie mam kursu ale dzieki radom dziewczyn idzie mi coraz lepiej jak bedziesz jakies zdjecia wklejac to zawsze laski wychwycą jakieś błędy i napisza co poprawic
To dużo pomaga.Ja robie 3,5miesiąca paznokietki juz w niektórych rzeczach nabieram wprawy ale np.krzywa C to raz wyjdze raz nie.Dużo ćwicz i sie pytaj a zobaczysz poprawe w swoich pracach:D