-
Uwaga na Anetę Lis !!
Dziewczyny, mam nadzieję, ze w dobrym miejscu piszę. Pamiętacie może użytkowniczkę kotka1 (miała jeszcze kilka innych nicków). Dziewczyna jest na większość forum paznokciowych i sprzedaje rzeczy, które już niby nie używa. Wiele dziewczyn już naciągła, które wpłaciły jej pieniądze a ona niby wysłała towar. Podaję imię i nazwisko tej kobiety, bo ciągle zmienia nazwy użytkownika - Aneta Lis. Jeśli ona na beszczelnego nadal oszukuje, to uważam za stosowne podać jej imię i nazwisko, bo uchroni to może chociaż kilka dziewczyn.
Ostatnio znów zaczęła "dziłać", m.in. na forum Sweet Nails. Mało tego, otworzyła sklep internetowy - zdjęcia w większości ściagnięte z Kris Cosmetics - tej hurtwoni, co ostatnio było zamówienie.
Podaję link do sklepu Candy-nails sklep z artykułami do paznokci
-
Odp: Uwaga na Anetę Lis !!
wysłałam maila do abc24
"http://candy-nails.abc24.pl/default.asp?kat=-1 sklep zostal założony przez oszustkę,która naciąga ludzi na forach internetowych zajmujących się stylizacją paznokci! Kłamie,że wysłała towar po wpłacie pieniędzy poczym znika,na forum.wzorki.info założyła 2 konta,z obu została zbanowana,to samo na forum sklepu dobrarada jak również forum paznokciowym SweetNails,w razie wątpliwości proszę skontaktować się z administracją i zrobić coś w tym kierunku,żeby nie oszukała większej liczby osób!"
zobaczymy co wyjdzie.
-
dziękujemy, bardzo przydatna informacja
-
tak,dzieki za ostrzezenie
-
Dzięki Roksik za info, a swoją drogą jaki ludzie mają tupet i do czego potrafią się posunąć, to głowa mała,co za bezczelna laka :[
-
dobrze wiedzieć, dzięki!!
-
dzieki przyda sie
ciekawe co by zrobiła jak ktoś by sobie zazyczył opcji platnosc przy odbiorze :cwaniak2:
-
Cytat:
Napisał
RoksiSK
Podaję imię i nazwisko tej kobiety, bo ciągle zmienia nazwy użytkownika - Aneta Lis. Jeśli ona na beszczelnego nadal oszukuje, to uważam za stosowne podać jej imię i nazwisko, bo uchroni to może chociaż kilka dziewczyn.
Roksisk nie wiem czy możesz podać jeszcze miejscowośc z jakie pochodzi ta laska ,bo nazwisko dosyć popularne i nawet u mnie w mieście mieszka niedaleko mojego osiedla ldziewczyna co ma tak na nazwisko :o A tak swoją drogą że do tej pory nią policja się nie zajeła :/:
-
Candy-nails Lis Aneta
ul.Pasternik 13/1
21-010 Łęczna
Kontakt
tel +48 666316562 od 9.00 - 16.00
e-mail: candy-nails@wp.pl
Nr konta: ING Bank Śląski 34 1050 1953 1000 0090 7342 6604
-
dzięki za info :) można się naciąć-ludzie godności nie mają :porazka:
-
-
dziewczyny przecież to jest niesławna fox, kotka itp z naszego forum? ta ktora dostała bana? wtedy ze świdnicy była?
-
Wogóle powalony pomysł żeby tak naciągać, a potem ludzie nie mają zaufania to uczciwych osób...grr
-
Asiu to widać niezła z niej aparatka jak zmienia też adresy
-
Asia tak to ta sama-Aneta,kotka itd. Zbanowana na wielu forach.
-
prawdopodobnie żadne z tych nazwisk nie jest jej prawdziwe, u nas logowała się na wszystkie konta z tego samego adresu ip na który dostała bana i mam nadzieję że nie zmieni dostawcy internetu..
-
hmmm.. ciekawe czy ludzie, których oszukała nie zgłosili tego na policję? :/: przecież sa jej dane podane jak na tacy...
-
Też Dzoana mnie to zastanawia czy ktoś z poszkodowanych to zgłosił na policje:huh:
-
hm, nie sie na szczescie udalo, zlozylam u niej zamowienie na mala kwote bo chcialam wyprobowac pilniki, okolo 20 zl, paczka przyszla, nawet bylm bardzo zadowolona bo dostalam gratis kolorowy zel do tak niskiego zamowienia .
Ogolnie przemyslalam to troche, i uwazam ze to jest jakies chore. Nie rozumiem w ogole takeigo dzialania . Wiekszosc z Was tylko mowi o policji, ale zadnej sie nie chce za to zabrac, w sumie , nie dziwie sie, zapewne nie sa to jakies wysokie kwoty , i szkoda nam zachodu o te kilkanascie zlotych, ale wlasnie przez takie olewanie takich niby malych sraw, ta osoba czuje sie bezkarna i jak widac kolejny raz nabera rzesze uzytkownikow na forach . Na nasze nieszczescie, nawet jak zglosimy sprawe na policje , policja nam pieniedzy nie zwroci za nia , nie wiem jak dziala tutaj prawo, przeciez sila jej nie zmusza do oddania wam tych pieniazkow , albo tych produktow, moze naloza jej jakas kaucje , nie wiem.
Czy moglaby sie wypowiedziec osoba, ktora sie na tym zna od strony rpawnej ? jak taka osoba wyglada w swietle prawa ? co jej grozi ?
-
Cytat:
Napisał
arhibaladka
hm, nie sie na szczescie udalo, zlozylam u niej zamowienie na mala kwote bo chcialam wyprobowac pilniki, okolo 20 zl, paczka przyszla, nawet bylm bardzo zadowolona bo dostalam gratis kolorowy zel do tak niskiego zamowienia .
To teraz samo mówi za siebie dla czego dotarło do ciebie zamówienie i dostałaś ekstra gratis :cwaniak2: żeby poinformować o tym reszte forumowiczek jak wygladają super zakupy u niej żeby przyciagnac wiecej klientek :] cwaniara takie chwasty trzeba wyrywać jak by to na mnie trafiło i została bym oszukana to nie ważne czy mała kwota czy większa ale bym zgłosiła na policję żeby miała nauczkę i zeby więcej osób tak nie potraktowała ,a tak to niestety ale czuje sie ona bezkarna :bruce:
-
Dokaldnie tak samo pomyslalam, male zamowienie obsluzyla , zeby jej zrobic renome w necie , a na drozszych zarobila kase.. zal ;/
-
Cytat:
Napisał
arhibaladka
Czy moglaby sie wypowiedziec osoba, ktora sie na tym zna od strony rpawnej ? jak taka osoba wyglada w swietle prawa ? co jej grozi ?
jeśli są to małe sumy niewielu osób to jest to niska szkodliwość czynu a i ofiary ponoszą całkowite koszty postępowania,także nie dziwie się,że nikt nie złożył zawiadomienia.
Musiało by się uzbierać kilka tysięcy,żeby podciągnąć to pod gospodarcze a i mogłaby się wywinąć niską szkodliwością czynu,wyrokiem w zawieszeniu lub "z doświadczenia sądu" przy okazaniu skruchy,dostała by nakaz zwrotu UDOKUMENTOWANYCH przywłaszczeń pieniędzy,trochę godzin społecznych i kropka.
Przede wszystkim trzeba ustalić tożsamość takiej osoby i potencjalny adres przebywania,nikt nie zacznie postępowania Jasiowi Kowalaskiemu z Niezapominajki 4 skoro taka osoba nie istnieje a ustalanie tożsamości chodźby po ip użytkownika to żmudna procedura opierająca się o prokuraturę i sąd,który musi wydać pozwolenie/nakaz sprawdzenia tożsamości użytkownika danego adresu.
Skomplikowany temat,niestety.
-
Ciekawe czy mamy ja w znajomych na nk?Mam kilka kont ktore zajmuja sie sprzedaza produktow do pazurkow ale niewiem czy to ona?
-
No to teraz jasne, dlaczgo nikt sie teog nie podejmuje, bo wiecej nerwow i pieniedzy straci niz to warte. To nasze prawo jest *********ne, no ale nie od dzisiaj o tym wiemy.
Kurde trzeba miec tupet. Alee przeciez nie moze byc tak ze ktos w internecie jest bzkarny. Na moje to Aneta Lisi te dane ktore sa podane wsklepiku sa prawdziwe, znaczy sie ona sie tymi danymi iminiem i naziwskiem podluguje od poprzedniej afery wiec kto tam wie ..
Ja bym jej po lbie dala :P
-
Nie byłabym tego taka pewna, że są prawdziwe, bo z tego co mi wiadomo podawała jako adres także Niemcy i Świdnik
-
chdozilo mi tylko o imie i nazwisko, bo zawsze bylo te same, ale nic nie mzon brac za pewnik. Mozemy sobie tylko gdybac teraz;/
-
Dzieki dziewczyny za info, kurcze jak mozna tak robic ludzi w balona!
-
Dokładnie nie mamy pewności a osób o tym samym nazwisku może być sporo
-
Dzięki RoksiSk na pewno wielu dziewczynom się przyda taka informacja:*
-
Roksik, ja również dziękuję!
Wiecie, nie znam tej sytuacji i nie wiem jak było, ale mówiąc ogólnie o tego typu sytuacjach, to nie używając brzydkich określeń, strasznie mnie to denerwuje! Ja na każdą złotówkę muszę zapracować, wbrew pozorom pieniądze nie spadają przede mną z nieba... i nawet jeżeli ktoś mnie okantuje na 5zł, to ja sobie te 5 zł mogłam przepić np. :leze:
Takie sytuacje świadczą tylko o tych osobach, którym po prostu nie chce się uczciwie pracować . . . Żenada!
-
a na sweecie jaki ma nick? Dobrze wiedzieć...
-
odpowiedź od administracji serwisu ze sklepami,tak jak się spodziewałam.
Załącznik 25534
-
a nikt tego jeszcze nie zgłosił?
-
Emi a czy ta hurtownia od której wzięła fotki została powiadomiona?
-
Jak ja nie cierpię nieuczciowości:zly: człowiek tu się męczy, żeby robotę znaleźć, a taka se będzie ludzi naciągać i kasę zbierać.
Kobietozpazurem-dziewczyny kilka postów wcześniej rozmawiały o zgłaszaniu na policję...
-
na swiatkosmetyki tez oszukala kilka osob:huh:
-
No i nastepna kombinatorka!Tu troche tam troche i troche kasy uzbierala:)
Dlatego trzeba byc ostroznym i nie zamawiac od osob ktroych sie nie zna nawet na allegro i ebay nie mozemy byc pewni a co dopiero na forum-tu praktycznie kazdy jest anonimowy!Na dobra sprawe kazdy z nas moze zrobic super oferte i sprzedawac rzeczy ktorych nie ma!!!
Moj kolega na ebay zamawial radio samochodowe o wartosci 500 euro Facet mial same pozytywy zadnych negatywow i bardzo duzo sprzedanych rzeczy no i do momentu wciagu tygodnia sprzedal to radio chyba 20 osobom i zadna go nie dostala...Sprawe zgloszono no ale pieniedzy nie odzyskano do tej pory a minelo juz ponad pol roku..
Lepiej wydac pare zlotych i kupic od osob polecanych ktore zajmuja sie takimi rzeczami nie od dzis...
-
Cytat:
Napisał
dudejla
Emi a czy ta hurtownia od której wzięła fotki została powiadomiona?
nie,napiszę do nich wieczorkiem
-
Ta to musi mieć tupet...dzięki za ostrzeżenie
-
Dziewczyny u nas działała pod dwoma nickami ( ale podobno to tez jej maz lub za niego sie podala tak mysle) candy i leszek136. Jako candy dala ogloszenie o sprzedaży hurtowej a jako leszek powiedzial(a) ze ma sprawdzonego spzredawce na ebay-u i jak dziewczyny sa chetne to moze im zakupic zelki...
Wiecie mój bład by taki ze jak napisala do mnie czy aby sie ogłosic to czy wymagamy udokumentowania działalnosci firmy. Jako ze nigdy tego nie robilismy ( bo wydawalo mi sie ze my nie nam powinno sie takie dokumenty okazywac) nie wymagalam od niej tego. Ciekawa jestem co by bylo jak bym powiedziala ze owszem... Uwazam ze jesli ktoras by poszla osobno to moze i byly nikle szanse na reakcje policji ale jak by się zebrały wszystkie osoby razem to moze by byly wieksze szanse bo i kwota byla by juz inna. U nas Kamila rozmawiala z nia i prosila o sprostowanie danej sytuacji ale jak widac nie podzialalo bo byla chetna na udzielenie nagrod na nasz konkurs ale jako ze byly takie ekscesy skierowalysmy wlasnie prosbe o sprostowanie tego publicznie i nic.Mimo ze byla u nas forum i widziala skargi i nasz post nic nie napisala tak jak na innych forach wiec zostala zbanowana ... Tyle co mogłyśmu zrobic ostrzec i usunąc kntrolując teraz dane osoby ktore beda dawaly takie ogloszenia ( by nie okazalo sie ze znowu jest na forum z innego ip i nickiem)