-
zel na lakier do paznokci
robicie tak że malujecie paznokiec lakierem do paznokci a później na to żel i do lampy,moja znajoma tak robi :wow:ale nie wiem czy sie zdecydowac chyba że wyprobuje na sobie lub na koleżance-dodam że paznokcie są wcześniej przed pomalowaniem lakierem normalnie przygotowane jak do zdobienia
-
ja słyszałam, że żel nie trzyma się lakieru i będzie odchodził. ale ile w tym prawdy nie wiem, nie próbowałam. ale myslę, że skoro byłoby to możliwe to chyba nie byłoby kolrowych żelów bo po co, skoro lakiery tańsze....ale może.... akurat jakiś "chłyt marketingowy";p
-
Jeśli lakierem ma być ozdobiona część płytki to nie ma sprawy, ale cały paznokieć pomalowany lakierem i na to żel, to już trochę ryzykowne. Ja kiedyś tak zrobiłam kilka razy i jak lakier bardzo dobrze nie wyschnie, wówczas żel odpryśnie. Teraz jak lakieruję całą płytkę to po zakończeniu całej pracy i na to nakładam żel quatro. Trzyma się aż do następnej wizyty i przepięknie błyszczy.
-
ja osobiscie kiedys zrobilam zdobienie ( delikatne kreseczki ) lakierem i wybudowalam pazur ... trzymalo sie ale nie wyglada to tak ladnie jak zelem ... a calego pazura osobiscie nie pokrylabym lakierem i zelem na to .. przeciez lepiej na koniec dac lakier ;) gdzie tu sens i logika no nie ?? ;>
-
ja tam tak nie robię, ale u mnie w mieścinie był salon i laska robiła french do tipsów lakierem i potem go zatapiała w żelu... no może i ładnie by się tipsy trzymały tylko zawsze na tej końcówce żel odchodził...
-
Moja koleżanka mówiła że nrmalnie maluje lakierem, czeka aż wyschnie i go trochę matowi bloczkiem i na to żel. Ja jednak wolę do tych celów żeli używać albo farbek
-
hmmm ale jak lakier zmatowic to blok już do d*** jest,...
-
próbowałam kiedys zalać lakier, niezbyt dobry pomysł po góra dwóch dniach odchodzi żel płatami. Ale jak maluje wzorki to zawsze zalewam później żelem.
-
jest to na prawde kiepski pomysl,kombinowanie i nic wiecej...czy juz nie lepiej uzyc kolorowego zelu czy farbki...dzidzia mozna zakupic czerwony blok i po klopocie ale dla mnie to juz lekka przesada aby najpierw lakier i pozniej zel...szkoda tylko waszej pracy i cennego czasu..
-
ja zrobiłam teraz sobie zdobienie lakierem a na to żel narazie się trzyma zobaczymy co będzie później:)
-
wzorki malowane lakierami to ja jeszcze rozumiem zatopić bo ma się czego ten żel złapać <chodzi mi o przestrzeń między np.kreskami malowanymi lakierem>
-
mi odchodziło jak na lakier kładłam żel;( więc już tej metody nie będe próbowala, chyba że jakieś kreseczki....
-
Bardzo dlugo zatapiam juz lakier pod zelem i nic sie nie dzieje tylko lakier musi dobrze wyschnac.nie polecam zatapiac calej plytki pomalowanej lakierem wtedy zel samego lakieru nie bedzie sie trzymal.wzorki trzymaja sie rewelacyjnie.
-
Odp: zel na lakier do paznokci
moja kumpela tak robi i szybko żel odpryskuje...chyba to nie ma większego sensu, bo marnują się materiały i czas
-
ja kiedys namalowalam wzorki i zatopilam je w zelu i sie luszszyc zaczelo po 3 dniach:/:, teraz uzywam juz tylko zeli i farbek
-
no ja jak malowalam lakierem to najczesciej mi odeszedl albo odpryskna wiec ja uzywam jak musze:D
-
Cytat:
Napisał
farbstift
moja kumpela tak robi i szybko żel odpryskuje...chyba to nie ma większego sensu, bo marnują się materiały i czas
Gdzieś czytałam że żel na lakierze po prostu się nie trzyma i w drugą stronę chyba tak samo by było bo kiedys pomalowalam lakerem na żel i mi szybko odpryskiwal.
-
dobry lakier ponoc sie trzyma ale juz na opracowanym pazurku na to tylko nablyszczacz...ale osobiscie nie probowalam...kiedys jak zatopilam zdobienie lakierem w zelu to zaczelo odlazic...wiec na ile prawdy w tym nie wiem....
-
Cytat:
Napisał
zyleta
Bardzo dlugo zatapiam juz lakier pod zelem i nic sie nie dzieje tylko lakier musi dobrze wyschnac.nie polecam zatapiac calej plytki pomalowanej lakierem wtedy zel samego lakieru nie bedzie sie trzymal.wzorki trzymaja sie rewelacyjnie.
POPIERAM, JA TAKŻE OD DAWNA ROBIĘ OZDOBY Z LAKIERU POD ŻEL I SUPER SIĘ WSZYSTKO TRZYMA.:good:
-
drobne zdobienia zrobione lakierem na pazurkach pokryte żelem trzymają sie dobrze jednak cała płytka paznokcia pomalowana lakierem i pokryta żelem nie trzyma się zbyt mocno osobiście wypróbowałam raz i żel odpryskiwał po tygodniu
-
Cytat:
Napisał
Salsa
Gdzieś czytałam że żel na lakierze po prostu się nie trzyma i w drugą stronę chyba tak samo by było bo kiedys pomalowalam lakerem na żel i mi szybko odpryskiwal.
jak pazurek jest zrobiony nabłyszczony itd to lakier na nim powinien trzymać się meega długo
-
A jak malujecie paznkokietki farbkami to dajecie wcześniej 1 warstwe żelu ? żel z farbkami trzyma sie dobrze?
lakier do paznokci na żelu trzyma sie świetnie przynajmniej u mnie
-
ja tak sie zastanawialam czy samej koncowki nie zrobic lakierem , ale chyba zrezygnuje choc gdzies widzialam na jakim sfilmiku jak panokiec jest pomalowany lakierem, na to ozdoby i na to zel ale nie wiem jak dlugo to sie tej osobie trzymalo.
-
żel jednak mimo wszystko odpryskuje, łuszczy się...
na wakacje ja miałam french zrobiony żelem a mojego brata dziewczyna lakierem.. mój wytrzymał a jej niestety nie... Nie polecam na dłuzsza mete.. chyba ze doslownie na pare dni..ale jak dla mnie bez sensu tracic czas i materiał.
aaa i jeszcze jej troche zżółkł..
-
ja kiedyś pomalowałam pazurki lakierem na to dałam biały żel i na to przezroczysty , efekt nie dość że był okropny;( to jeszcze pazurki zaczeły odpryskiwać , nic sie nie czymało kupy . jeżeli chodzi o wzork jakiś delikatny to ok. zawsze robie go przed warstwa zelu nabłyszczajacegotylko czasem ten żel mi sie rozmazuje w miejscu gdzie jest wzorek i musze nałożyc go jeszcze raz :Dale to wina glossa bo ja mam do niczego :(
-
ja będe teraz próbowała wzorki na farbkach akrylowych :) bo na lakierze sie długo nie trzymaja
-
trzymaja sie pod warunkiem że przykryjesz je żelem wykańczajacym a nie lakierem :) a farbki akylowe są świetne ale trzeba nabrać wprawy by z nimi pracować :D ja też w tej kwesti dużo pracuje :D
-
wiemy juz ze nie wolno nakladac zeliku na lakier do paznokci... a co z akrylem? tez nie mozna??
-
raczej nie bo liqid robi swoje i będzie się rozmazywać
-
Dziewczynki mam WIELKĄ prośbę bardzo podobają mi się różne wzorki na paznokciach Szczególnie wzorki które sama sobie wymyśliłam i chętnie bym je zrobiła ale jak tak czytam to sama nie wiem czym to można zrobić jeśli nie można lakierami i farbkami akrylowymi to czym Proszę pomóżcie;)
-
Cytat:
Napisał
Fioletka
Dziewczynki mam WIELKĄ prośbę bardzo podobają mi się różne wzorki na paznokciach Szczególnie wzorki które sama sobie wymyśliłam i chętnie bym je zrobiła ale jak tak czytam to sama nie wiem czym to można zrobić jeśli nie można lakierami i farbkami akrylowymi to czym Proszę pomóżcie;)
możesz robić wzorki farbkami akrylowymi jak najbardziej!! i zatapać w pazurku też owszem :D Ale jeśli chodzi o lakiery to też można ale nie dużo. Owszem jakieś tam linie, czy kropeczki z lakieru się będą trzymały, ale jeśli pomalujesz całego pazurka lakierem, to żel będzie odpryskiwał :/:
-
bardzo dziękuje za odpowiedź :*a czy te farbki można nakładać na cały paznokieć czy podobnie jak lakiery?
-
Podobnie jak lakiery ;) Chyba, ze dasz na sam koniec na cały pazurek i nabłyszczaczem przemalujesz ;)
-
ja zdobie lakierem/farbkami przed samym nablyszczaczem, na opilowane pazurki. czekam ok 4 minut zeby porzadnie wszystko wyschlo. bo tyle czasu potrzebuje jedna warstwa lakieru na wyschniecie. i potem quick finish ;] i nic sie nie rozmazuje ;)
-
dziewczyny fajnie wiedzieć że żel nie trzyma się na lakierze miałam chęć spróbować tak zrobić dobrze że tu zajrzałam. ja czasami robie tak że gotowe już paznokcie maluje lakierami a za kilka dni zmywam i twożę coś nowego bo ogólnie często lubię mieć inne pazurki
-
lakier na żelu trzyma sie u mnie bardzo długo, a o odwrotnej kolejności nawet nie pomyślałam:D i dobrze;]....
-
ja tam malowałam lakierem i na to kładłam żel i nic się nie działo. ale lakier kładłam na zmatowionego tipsa potem jak wysechł dawałam cienka warstwę na to ozdoby i budowałam. i jakoś mi się bardzo dobrze wszystko trzymało i nie odpryskiwało.
Oto zdjęcia tych pazurków
-
ja kilka razy robilam koncowke lakierem (kombinowalam na sobie) i nie polecam bo po kilku dniach zel odpryskuje wzorki delikatne mozna robic choc duzo bardziej polecam farbke akrylowa
-
A jak chce pomalowac lakierem na zel to kiedy to zrobic??
Juz na wykonczonego pazurka??
Robie jednofazowka, nie klade nablyszczacza, to na ostatnia warstw nałozyc lakier??
A na lakier moge dac nablyszczacz czy zwykly przezroczysty laker do paznokci??
Chyba jak dam nablyszczacz to bedzie odprywskiwac czy jak??
-
lakier nakładaj na wykończonego pazurka :)
nie polecam na to nabłyszczającego bo jak ja tak robiłam to mi odpryskiwał ;/