Bardzo się cieszymy wtedy, gdy piszecie szczere opinie na temat Akademii Paznokcia i Nail Art. W tym temacie chciałabym, byście pisały co i dlaczego podoba Wam się w naszych gazetach oraz co Wam się nie podoba i co wg Was powinniśmy zmienić.
Interesuje mnie o czym chciałybyście czytać w Akademii Paznokcia, czy artykuły które umieszczamy w gazecie cieszą się Waszym zainteresowaniem. Jakie działy szczególnie, a bez jakich mogłaby sie AP obyć.
Czekam na opinie:)
13-01-2011, 12:20
mala
Odp: O czym chcecie czytac w AP?
ja napisze ze fajnie by bylo gdyby bylo wiecej zdobien na krotkie paznokcie.Z regoly drukowane sa spicki i tp,ale jakby ylo wiecej zdobien na krotkich pazurkach to tez by bylo fajnie.
ja mam czesto tak ze przychodza do mnie dziewczyny,biora gazete patrza i wiele zdobien jest na dlugich paznokciach...
ja wiem ze sa tez krotkie ale jakby bylo wiecej czasem (np co jakis tam nr)bylo by fajnie..
13-01-2011, 12:39
pazureczek89
Dokładnie zgadzam się , żeby było więcej zdobień codziennych paznokci użytkowych.
13-01-2011, 12:58
plushak
chciałabym coś więcej o kształtach od a do z , jak je dobrze wykonać które są poprawne na co zwracać uwagę
zdobienia salonowe ale takie na prawdę ciekawe inne
pomyślę :D
17-01-2011, 20:32
Magdalena
Mnie się bardzo podobają wszelkie teksty dotyczące prowadzenia własnego salonu, pozyskiwania i utrzymywania klientek, porady prawne - to są rzeczy, których nie znajdę w innej gazecie.
Nie obraziłabym się gdyby było więcej szczegółowych i konkretnych informacji o prawidłowej technice budowania paznokci, o metodach, o sposobach wykonywania nowych (i starych też ;) ) kształtów paznokci. Nawet dobre podłożenie szablonu to temat rzeka i myślę, że niejedna z nas przeczytałaby o tym z ciekawością.
17-01-2011, 22:44
xsunnyolciax
fajne są konkursy :ok: co do zdobień na krótkie paznokcie jak najbardziej popieram! Przydałoby się więcej kpk paznokci "użytkowych". Mnie osobiście denerwuje dużo reklam co kilka stron i na całą stronę, ale wiem, że to chyba nieuniknione :D I chętnie poczytałabym o zdobieniach farbką akrylową, niekoniecznie one stroke, inne malowanki też są fajne, pamiętam kiedyś były tematy "lekkim ruchem ręki" czy jakoś tak i to było bardzo fajne, takie ćwiczenia po kolei co i jak ;)
22-01-2011, 12:48
asio_
A ja bym chciała dowiedziec sie wiecej na temat one storke . Jakie pędzelki sposoby itp rzeczy :D . No i jak powyżej np o kształtach paznokci :P
22-01-2011, 18:25
kobietazpazurem
Dobrym chwytem byloby gdyby do gazety byly dodawane dodatki, np. jakaś ozdoba, pilniczek, 10 sztuk szablonów, lub tzw testery , dziewczyny kupowalyby nawet gdyby gazeta byla drozsza zalozmy o te 2 zl.
Zgadzam się także i wprost błagam o więcej użytkowych paznokci, krótkich, róznych odsłon frenchy. Jak najbardziej mile widziane metamorfozy- tzw paznokcie przed i po. To działa :)
Bliżej wiosny lata przydaly by się także paznokcie ale u stóp albo kompleciki dłoni i stóp.
22-01-2011, 22:43
asiekfr
Zdecydowanie wiecej paznokci uzytkowych... bo wszystko to pieknie wyglada na sztyletach ,ale naprawde w zycu codziennym dlugosc robionych przez nas paznokci ,to zupelnie inna bajka...
Mi brakuje tez artykulow o paznokciach "z problemem"... ostatnio mialam pana obgryzacza ,ktory mial tak bardzo powrastane paznokcie po bokach w opuszki palcow ,ze naprawde nie potrafilam sobie z nimi poradzic :( a moze po takim artykule ,bylo by mi latwiej?!
23-01-2011, 11:11
LaVenda
Chętnie poczytam o wszelkich problemowych paznokciach, więcej o rekonstrukcjach na wiele sposobów (szablonem, tipsem, jedwabiem i czym to jeszcze jest możliwe^^ ), myślę że dodawanie próbek jest świetnym pomysłem! Na pewno dziewczyny kupowały by pismo a i producenci mogą zareklamować swoje produkty :) Poczytałam bym też o różnych metodach robienia żelowego frencha - za pomocą gęstego białego żelu, rzadkiego , czy od razu na szablon żel, czy na żelowy szkielet. Metody aplikacji coverów. Ale co według mnie mogłoby być ciekawe jak podczas stylizacji umilać czas klientce aby się nie nudziła i była zrelaksowana ;)
23-01-2011, 20:31
poolciaa
Ja osobiście uważam, że powinno być więcej prac Valentiny, Liliyi i Natalii Yakubchuk :D
no i przykłady krok po kroku z malowania farbkami :) to byłoby trafem w 10 moim zdaniem;)
24-01-2011, 08:25
kobietazpazurem
poolciaa Valentina wydaje wlasne czasopismo więc po co ona w naszym czasopismie? ich prace mozesz podziwiac na ich stronach a tu chodzi o pomysly na estetyczne codzienne paznokcie bo co jak co takie jak noszą owe panie nasze klientki sobie nie zrobią :)
24-01-2011, 13:00
samaron
Ja uważam, że mamy tyle utalentowanych dziewczyn w Polsce, że nie musimy "pożyczać" od sąsiadów.
24-01-2011, 13:02
zołzella
Cytat:
Napisał poolciaa
Ja osobiście uważam, że powinno być więcej prac Valentiny, Liliyi i Natalii Yakubchuk :D
a ja uwazam przeciwnie wąłsnie bo to pismo racezj ma nam pomagac jak zrobic dobrze paznokcie a nie tylko ma służyc jako katalog
fajnie jak jakis mały artykuł z takimi pazurkami bedzie ale po co je oglądac w gazecie skoro sa stronki z takimi cudami a ja np nie wykorzystam ich pomysłów na moich klientkach:/: i tez jestem za pazurkami "użytkowymi" jak je dziewczyny nazwały
french oczywiscie bo na 10 klientek 8 robi frencha....nadal....
i zdobienia krok po kroku tez mile widziane :) co do nakładania covera tez fajny pomysł :)
24-01-2011, 13:24
marzena.k
Hmmmmmm, naprawdę chcecie mieć AP z samymi frenczami i krótkimi paznokciami?
24-01-2011, 13:45
zołzella
marzena.k nie z samymi ;) bardziej chodzi o paznokcie "na codzien" w sensie długości bardziej normalnej niż sztylety i nie sam french - to jasne - inne zdobienia tez
dlatego ja od siebie napisałam ze takie artykuły o pazurkach arcydziełach czy konkursowych pazurkach oczywiście tez fajnie poodglądac i poczytać ale większość z nas chyba robi swoim klientkom bardziej użytkowe pazurki niż pokazowe :) nie wiem czy sie dobrze wyrażam
24-01-2011, 13:56
samaron
Ja tam wolę zdobienia wbijające w fotel i extremalne długości, ale rozumiem, że dziewczyny poszukują inspiracji do codziennej pracy w salonach, zdobienia nieużytkowe zazwyczaj wykonywane są na w miarę ładnej płytce, a do salonu przychodzą dziewczyny często po ratunek i wykonanie zdobienia na takich "prawdziwych przypadkach" jest niekiedy nie lada wyzwaniem.
24-01-2011, 16:32
zołzella
samaron no wąłsnie widzisz sa osoby takie jak TY :) ale chyba większośc klientek to takie zwyczajne dziewczyny czy starsze kobiety które zwykłaki robią właśnie...dlatego taka dyskusja ;)
ja napisałam ze takie super tez chetnie obejrze i pocztram jak sie je robi ale zeby nie była to większość w gazecie ;)
24-01-2011, 16:40
samaron
No dokładnie, trzeba iść na kompromis pół na pół:D
24-01-2011, 17:08
mala
mi tez sie wydaje ze tak pol na pol...bo moim zdaniem ta gazetka tez by sie wtedy klientkom przydala.
moje zawsze lapia za gazete (bo mam na wierzchu) ale z regoly konczy sie na tym ze tylko patrzea i tyle...
a czesto szukaja inspiracji w AP i innych gazetkach
24-01-2011, 19:35
zołzella
pół na pół bedzie git :D
24-01-2011, 19:57
goslava
osobiscie tez uwielbiam wszelkie pazurki nieuzytkowe i jak sobie robie to wlasnie takie (rzadko kiedy krociaki) z tym, ze ja juz sie przyzwyczailam do mega dlugosci ale moje klientki nie, one tylko podziwiaja i na tym sie konczy, zdobienia pazurkow krotszych owszem przydalyby sie bo szczerze mowiac to ja sama czasami mam pustke w glowie co na takich wymodzic a babeczki czesto zdaja sie na mnie:) nie wiedzac, ze myslac nad ich zdobieniem wykrecam moja mozgownice na druga strone a tego nie lubie :):):)
24-01-2011, 20:12
zołzella
goslavahttp://forum.wzorki.info/images/ranks/club.gif no bo własnie na długich można poszalec a z krótkimi co.... ja osobiście mam tylko 2 klientki na długie a reszta zwyczajnie króciutkie...sama musze krótkie bo nosze soczewki wiec mus bo jak ściągam pazurkami to mis ie sklejaja i juz raz potargałam:):):) wiec nie poszaleję nawet na swoich
24-01-2011, 20:56
farbstift
Ja też jestem za tym, aby zróżnicować- nieco zdobień użytkowych (pomysłów, alternatyw dla nudnego frencha) oraz mega szaleństw.
Oprócz tego bardzo lubię czytać o technice oraz pielęgnacji. Póki co najlepszym artykułem, do którego często wracam jest artykuł o budowie tunelu. Często też wracam do numerów z stepami poszczególnych kształtów paznokci.
Można by pisac wiecej o manicurze, bo teraz to coraz bardziej modna usługa i czasopismo mogłoby nam pomóc urozmaicić ten zabieg i przeprowadzać go profesjonalnie :)
25-01-2011, 19:10
poolciaa
Cytat:
Napisał kobietazpazurem
poolciaa Valentina wydaje wlasne czasopismo więc po co ona w naszym czasopismie? ich prace mozesz podziwiac na ich stronach a tu chodzi o pomysly na estetyczne codzienne paznokcie bo co jak co takie jak noszą owe panie nasze klientki sobie nie zrobią :)
ale to czasopismo nie jest ogólnie dostępne w Polsce i na pewno drogie, a powiedz mi co mozna zrobic na krotkich paznokciach? kwiatka i wrzucic cyrkonie. to czasopismo jest po to by sie rozwijac a nie stac w miejscu robiac krotkie pazury z pojedynczymi wzorkami. Oczywiscie nie mowie teraz, ze cala gazeta ma byc w zdobieniach naszych wschodnich kolezanek, ale one robia perfekcyjne paznokcie, a my kupujac magazyny o paznokciach i szkolac sie nieustannie, probujemy dojsc do perfekcji, nie sadzisz?:)
moim zdaniem wszystko powinno byc wyposrodkowane - czyli zdobienia salonowe, jak najbardziej, bo to tez rozwija. Ale wg mnie zdobienia dluzszych paznokci rozwijaja nasza wyobraznie i to z nich czerpiemy inspiracje, by tworzyc cos na tych krotszych ;) tak mi sie wydaje:)
25-01-2011, 19:21
kobietazpazurem
Cytat:
Napisał poolciaa
ale to czasopismo nie jest ogólnie dostępne w Polsce i na pewno drogie, a powiedz mi co mozna zrobic na krotkich paznokciach? kwiatka i wrzucic cyrkonie. to czasopismo jest po to by sie rozwijac a nie stac w miejscu robiac krotkie pazury z pojedynczymi wzorkami. Oczywiscie nie mowie teraz, ze cala gazeta ma byc w zdobieniach naszych wschodnich kolezanek, ale one robia perfekcyjne paznokcie, a my kupujac magazyny o paznokciach i szkolac sie nieustannie, probujemy dojsc do perfekcji, nie sadzisz?:)
moim zdaniem wszystko powinno byc wyposrodkowane - czyli zdobienia salonowe, jak najbardziej, bo to tez rozwija. Ale wg mnie zdobienia dluzszych paznokci rozwijaja nasza wyobraznie i to z nich czerpiemy inspiracje, by tworzyc cos na tych krotszych ;) tak mi sie wydaje:)
Wszystkie prace naszych zagranicznych kolezanek masz na ich stronach- w polsce tak jak dziewczyny wspomnialy mamyy rownie zdolne kolezanki wiec nie widze powodu zeby pokazywac prace , ktore badz co badz i tak znamy bo denishenko czesto bywa w polsce i i tak o niej duzo w czasopismach branzowych a reszte stylistek i tak znamy i tak ogladamy prace w necie.
Chodzi mi oto ze biorąc do reki kilka ostatnich numerow AP 90% stylizacji to szpice maksymalnie dlugie. Ja pracuje w salonie, AP lezy do ogolnego przeglladu i ktora klientka nie wezmie go do reki to nie wyobraza sobie takich paznokci na dloniach. Chcialabym aby bylo troszke wiecej paznokci uzytkowych, nie mowie o calym pismie w takich paznokciach ale chcialabym aby bylo ich wiecej. 90% klientek w salonie chce krotkie paznokcie a my jako styliscie chcielibysmy nie spoczywac na samym frenchu lub swoich oklepanych wzorach ale moc czerpac inspiracji także aby zaskakiwac naszychh klientow. Ty wyrazilas swoje zdanie masz do tego prawo- ja też. A czasopisma zagranicznych kolezanek sa dostępne i w polsce.
25-01-2011, 20:01
Emilia B.
Pytanie brzmiało "o czym chcecie czytać w AP?" więc każdy pisze wg własnego uznania i uszanujmy to że ktoś chce tam oglądać prace zagranicznych gwiazd a ktoś inny klasyczne frenche i kształty. Nie krytykujmy czyiś gustów ;)
Liczy się zdanie każdego i na pewno Pani Marzence zależy na szczerych odpowiedziach a nie "wymuszonych" :)
To i ja się wypowiem - wszystkiego po trochu - salonowe zdobienia, szalone pazurki, trochę z prawa, trochę z technik i trochę z psychologi :)
30-01-2011, 20:13
sweetpazurki
powiem szczerze, że mi brakuje nowych twarzy robiących paznokcie. po mału steje się nudne oglądanie prac stylistek które umieszczały je pare miesięcy temu na swoich blogach :/ mało nowych osób może się przebić przez dziewczyny bez których numer by się chyba nie ukazał... takie moje skromne zdanie
01-02-2011, 11:14
marzena.k
Cytat:
Napisał sweetpazurki
powiem szczerze, że mi brakuje nowych twarzy robiących paznokcie. po mału steje się nudne oglądanie prac stylistek które umieszczały je pare miesięcy temu na swoich blogach :/ mało nowych osób może się przebić przez dziewczyny bez których numer by się chyba nie ukazał... takie moje skromne zdanie
Hm, no nie do końca tak jest. Jesteśmy otwarci na nowe stylistki, natomiast bardzo często prace które do nas przysyłają są naprawdę dalekie od ideału. I teraz - albo umieszczamy prace, które później krytykujecie, ale prosimy te osoby o inne propozycje prac - i wtedy już nie przysyłają. A przecież to nie trudno otworzyć AP czy NA i zobaczyć, czego wymagamy.
Bardzo chcielibyśmy odświeżyć gazety, ale na pewno nie zrezygnujemy z naszych stałych stylistek, które od dawna z nami współpracują:)
Także drogie Panie - pędzle w dłoń i do dzieła!
Lato się zbliża, więc czekam na letnie zdobienia:)
01-02-2011, 15:48
kobietazpazurem
Cytat:
Napisał sweetpazurki
Hm.... wiesz, nikt nie zabroni ci wrzucić swojej pracy na bloga. A jezeli dziewczyny wczesniej publikuja prace ktore potem znajduja sie w gazecie to ich sprawa. Ja tez tak robilam a teraz czekam az gazeta opublikuje aby bylo ciekaweej. A ty kochana nie marudz tylko sama bys cos wyslala twojego stepu jeszcze nie widzialam w AP czy NA :)
01-02-2011, 18:15
olao
Tak,zdecydowanie wiecej ''salonowek".I na pewno wiecej o technice.Kupilam ostatnio numer w ktorym mialam sie dowiedziec o prawidlowo wykonaniu pipe ,a w artykule dowiedzialam sie ,ze trzeba podlozyc forme do pipe.Tyle mojej nauki.Malo techniki.
01-02-2011, 18:30
olusia87
Dołączę się do wypowiedzi wielu koleżanek-więcej zdobień na krótkie paznokcie,bardziej użytkowych.Kupiłam niedawno dwa ostatnie numery AP(nadrabiałam zaległości) i oglądały je moja mama i siostry i wszystkie tylko przeglądnęły raz dwa z opinią,że nic dla nich:( bo niestety nie każde zdobienie wykonane na szpicach dłuuuugaśnych da się przerobić na krótkie codzienne pazurki:(
02-02-2011, 10:37
paula211
a ja się wcale nie dziwię że jest dużo prac tych samych stylistek w każdym nowym numerze. Każdy ma swoją szansę wystarczy tylko wysłać zdjęcie i może się udać a jeśli praca się nie podoba redakcji to trzeba próbować dalej aż się uda i tyle. Wysyłać dziewczyny a nie narzekać :P
co do zdobień na szpicach to fakt racja klientki oglądając takie zdobienia w gazecie twierdzą że bez sensu bo i tak takich paznokci nie noszą ale cóż takie zdobienia przynajmniej dla mnie na długich paznokciach są najciekawsze :)
05-02-2011, 10:50
Lilka
Ja osobiście chciałabym czytać na temat praktycznych rzeczy np. zakładaniu własnego salonu, wymogach sanepidu, na temat psychologii, mianowicie jak rozmawiać z klientami, jak przyciągać klientów, co robić by wychodzili z salonu zadowoleni.
Chciałabym dużo zdobień codziennych i takich super ekstra długich, fajnie się ogląda zdobienia krok po kroku. I dodatkowo, żeby było napisane, jakie produkty zostały użyte, jakich firm, przy danym zdobieniu.
05-02-2011, 14:13
agnieszka-x
Ja chciałabym aby np do gazetki byl dolaczony filmik jak wykonac zdobienie bo nie zawsze po krokach i opisach jesteśmy w stanie sobie to wyobrazić i wykonać a tak byśmy mogli od razu zobaczyc jak ruszać pędzlem, jak cieniować. to bylo by bardzo fajne nawet gdyby gazetka kosztowała kilka złoty wiecej.
07-02-2011, 12:13
poolciaa
Tutaj Ci przyznam racje - fakt, jest malo zdobien krotkich paznokci, ale wez pod uwage ze to my - stylistki tworzymy te gazete i to my nadsylamy prace do AP i zdecydowana wiekszosc to dlugie pazury - w szczegolnosci te krok po kroku. Tak wiec prosby o krotkie paznokcie musimy kierowac do siebie nawzajem.
Ale co do takich stylistek jak Valentina to sa zdjecia na stronie, owszem ale ja wchodze na jej strone regularnie i nic nowego nie przybywa. nie ma nawet tam nic step by step. Moim zdaniem fajnie gdyby byly ukazane prace tych zagranicznych stylistek. Oczywiscie - jak wspomnialam wczesniej - wszystko powinno byc wyposrodkowane :-)
07-02-2011, 12:14
sweetpazurki
więc otwórzmy gazetkę i co widzimy? skórki żelem pozalewane :) często jak jest u mnie klientka to przegląda gazety i sama mówi, ze te pazurki chyba troszkę komuś nie wyszły i co wtedy... albo, że 3/4 prac jest nie użytkowych... może kiedyś uda się wydać jakiś dodatek do gazetki choćby kilku stronnicowy z naprawde prostymi wzorkami, które może zrobić nawet początkująca stylistka.
tak nie do końca zgadam się z waszym zdaniem, ze tylko idealne prace są umieszczane w gazetach ale okey :)
a cio do płytki z krok po kroku to moim zdaniem rewelacyjny pomysł mimo iż na you tube jest wiele filmików nie ma jak to zestawione zdobienia na jedym kółeczku z dziurką :)
09-02-2011, 11:44
agnieszka-x
Dziewczyny chcenie zdobienia na krótkich pazurkach? ale pamiętajcie że w gazecie chcemy zobaczyć nowości w zdobieniach. Nowe kształty i zdobienia na nich, ale również pomysły jak wykorzystać jakaś ozdobę. Co potem można przenieś na krótkiego pazurka. jeżeli chcecie klientkom pokazać proste wzorki to możecie wydrukować sobie z internetu gdzie jest mnóstwo zdobień frencha. włożyć na segregatora i już. oczywiście nie mówię tu o budowie pazurka bo to powinno być, kroki, zdjęcia. ale ile razy może być krok po kroku samego frencha przecież nie w każdym numerze. zdobienia zagranicznych stylistek też są fajnym pomysłem bo wtedy widzimy czym one pracują czy maja nowe pomysły. wszystko trzeba wyśrodkować: french, zdobienia nieużytkowe, pomocne artykuły, zdobienia zagraniczne. :yess:
09-02-2011, 12:20
aga
Można by było zrobić tak, że przed jakąś okazją(walentynki, karnawał, studniówki, sezon na wesela itp) dodawany byłby artykuł w stylu "Sylwestrowe zdobienia dla klientek" wystarczyłoby jedna czy dwie strony w jednej gazecie i już byłoby co pokazywać klientkom a nadal zostałoby dużo miejsca na "długie" pazurki :)
09-02-2011, 20:12
agnieszka-x
no jestem za takim rozwiązaniem. bo z reguły na takie pazurki nie potrzeba kroków jak je wykonać wiec spokojnie na 2 stronach można kilkanaście wzorów umieścić i babeczki będą miały co oglądać a nie tylko smutne ze nic dla nich nie ma. :ok: